Οκτώβριος '03

 

O Slash θα μιλήσει για την Sunset Strip στο 87ο επεισόδιο της εκπομπής "The E! True Hollywood Story". Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το κλιπάκι του VH-1 όπου γατάκια με μπαντάνες και δερμάτινα τραγουδάνε το Welcome To The Jungle...

Λός Άντζελες (Πρακτορείο Reuters) - Ο πρώην τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, Scott Weiland θα πρέπει να κλειστεί σε κέντρο αποτοξίνωσης για έξι μήνες.

Ο  Weiland συνελήφθη την Δευτέρα (27/10/2003) - είχε τα γενέθλια του - γιατί χτύπησε ένα παρκαρισμένο αμάξι στο Hollywood και προσπάθησε να ξεφύγει από την σκηνή του ατυχήματος. Του απαγγέλθηκε κατηγορία για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Ο Weiland, που έχει ιστορικό με τα ναρκωτικά που τον οδήγησαν σε φυλάκιση το 1999, ήταν ήδη σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης που του είχε υποδείξει το δικαστήριο της Pasadena.

Η ανώτατη δικαστής της Pasadena, Collette Serio είπε την Πέμπτη ότι θα αφήνει τον Weiland να φεύγει από το κέντρο αποτοξίνωσης για διάστημα 10 ημερών, ξεκινώντας από τις 7 Νοεμβρίου, για 4 ώρες την μέρα έτσι ώστε να τελειώσει τον δίσκο που ηχογραφεί με το νέο του συγκρότημα, τους Velvet Revolver.

Ο Weiland θα οδηγείται στο στούντιο ηχογράφησης από αστυνομικό και θα του γίνεται εξέταση για χρήση ναρκωτικών αμέσως μετά την επιστροφή του από το στούντιο.

Τα προβλήματα του Weiland οδήγησαν στην διάλυση των Stone Temple Pilots. Οι Velvet Revolver συμπεριλαμβάνουν πρώην μέλη των Guns N' Roses και ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ.

Σύμφωνα με το snakepit.org, ο Slash είπε ότι ο Scott Weiland είχε το ατύχημα και προσπάθησε να φύγει αλλά δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Ο τραγουδιστής των STONE TEMPLE PILOTS και των VELVET REVOLVER, Scott Weiland συνελήφθη με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και επειδή χτύπησε ένα σωρό αμάξια και συνέχισε την πορεία του ανενόχλητος στο Hollywood το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το BLABBERMOUTH.NET.

Ο τραγουδιστής, που έγινε 36 χρονών στις 27 Οκτωβρίου, οδηγούσε μόνος του κοντά στην γωνία των οδών Melrose και Orange περίπου στις 6:30 π.μ. όταν έχασε τον έλεγχο της BMW του και χτύπησε πολλά παρκαρισμένα αμάξια. Προσπάθησε να ξεφύγει από την περιοχή αλλά η αστυνομία τον συνέλαβε γρήγορα.

Ο Weiland βγήκε από την φυλακή το απόγευμα της Δευτέρας αφού πλήρωσε εγγύηση ύψους $15,000 και θα πρέπει να παραστεί στο δικαστήριο του Los Angeles στις 17 Νοεμβρίου.

Πριν την σύλληψη του, ο Weiland είχε σχεδόν ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που του είχε επιβάλλει το δικαστήριο μετά από κατηγορίες περί κατοχής ναρκωτικών τον περασμένο Αύγουστο. Η δικαστής Colette Serio είχε πει στον τραγουδιστή στην Pasadena, της California, την προηγούμενη εβδομάδα ότι μπορεί να παραμείνει ελεύθερος όσο προσπαθεί να πολεμήσει το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει αν βρεθεί θετικός σε τεστ χρήσης. Θα επέστρεφε στο δικαστήριο για άλλη μια εξέταση τον Ιανουάριο.

Το περιοδικό Guitar One του Δεκεμβρίου, "διοργάνωσε" μια φανταστική αναμέτρηση ανάμεσα στους κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου. Μετά από κάποιες αναμετρήσεις, βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Jimi Hendrix και ο Slash. Δυστυχώς κέρδισε ο Hendrix...

Υπάρχει μια μικρή αναφορά στον Axl, στο περιοδικό FHM του Νοεμβρίου.

100 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ
Δεν έχει το Holy Diver του Dio. Μισεί τους Abba. Για να ανακαλύψετε τι κάνει τις γυναίκες να κουνιούνται, το FHM ρώτησε 100 γυναίκες για τις μουσικές προτιμήσεις τους:

81% - Γνωρίζει ότι ο Axl Rose είναι τρελός.

___________________________________

Υπάρχει επίσης μια αναφορά στον Buckethead στην λίστα με τις 50 πιο παράλογες στιγμές στην ιστορία της Rock.

Συγκεκριμένα αναφέρει το γεγονός ότι ο Buckethead παίζει με το κουβαδάκι από τα KFC στο κεφάλι του "γιατί ισχυρίζεται ότι τον μεγάλωσαν κότες. Ακούγεται λογικό."

Ο Gilby Clarke ανακοίνωσε νέες συναυλίες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το Amazon.com έχει βγάλει από τον κατάλογο του το "Greatest Hits" των GN'R που θα κυκλοφορούσε στις 25 Νοεμβρίου. Κάποια online καταστήματα το έχουν ακόμη αλλά φαίνεται απίθανο να κυκλοφορήσει ο δίσκος.

Ο μπασίστας των VELVET REVOLVER Duff McKagan (πρώην GUNS N' ROSES) και ο τραγουδιστής τους Scott Weiland (STONE TEMPLE PILOTS) - μαζί με κάποιους καλεσμένους έκπληξη - θα παίξουν μια ακουστική έκδοση του τραγουδιού των ROLLING STONES "Angie" σε μια επίδειξη μόδας που οργανώνει η γυναίκα του Duff, Susan (η οποία έχει δική της εταιρεία με μαγιό) κατά την διάρκεια της φετινής Fashion Week στο Los Angeles. Η ειδική εμφάνιση θα γίνει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ στο SmashBox, που βρίσκεται στον αριθμό 8549 της Higuera Street, στο Culver City, CA 90232. Αν θέλετε να παρευρεθείτε δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε στο 001-323-549-9250.

Στις 31 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ο προσωπικός δίσκος του Matt Sorum από την Brash Music, που ονομάζεται "Hollywood Zen" και θα πωλείται μόνο μέσω του επίσημου site του καλλιτέχνη www.mattsorum.com. Στην παραγωγή μαζί με τον Matt, ο Lanny Cordola, στην μίξη ήχου ο Kevin Smith. Στο "Hollywood Zen" ο Sorum τραγουδάει, παίζει κιθάρα και ντράμς και θα έχει για παρέα μερικούς από τους καλούς του φίλους. Θα κυκλοφορήσει επίσης μια ειδική έκδοση από 300 αντίτυπα υπογεγραμμένα από τον Sorum.

Στο τραγούδι "The Blame Game" θα παίζει κιθάρα ο θρύλος της rock, Slash. Ο δίσκος ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2003 πριν ο Matt δημιουργήσει τους Velvet Revolver μαζί με τους Scott Weiland, Slash, Duff McKagan και David Kushner. Τα τραγούδια που θα υπάρχουν στον δίσκο είναι τα παρακάτω:

1. The Forgiving Kind
2. Hallucination Lullabye
3. Brand New Obscene
4. The Blame Game
5. Sunset Blvd.
6. Circus of the Sun
7. 3% Solution
8. Scar Baby
9. Viva la Rock
10. Suicide Mission
11. Confession

Την στιγμή που το MTV προσθέτει το Greatest Hits στην δισκογραφία των GN'R, το μέλλον δεν μοιάζει τόσο ρόδινο για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου άλμπουμ. Δυστυχώς η Universal αποφάσισε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ χωρίς την έγκριση του Axl ή των άλλων μελών, κάτι που φαίνεται και από τα τραγούδια που επιλέχθηκαν  (λείπει το Estranged, τραγούδι που ο Axl ονομάζει "παιδί" του). Έτσι η Sanctuary κινήθηκε νομικά για να σταματήσει την κυκλοφορία του Greatest Hits. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυκλοφορία του άλμπουμ έχει ήδη διακοπεί. Τα DVD θα κυκλοφορήσουν όπως έχει προγραμματιστεί.

O Brain θα παίξει μαζί με τον Buckethead στο Drum Day 2003 αυτό το Σαββάτο.

Τα παρακάτω προέρχονται από το dwdrums.com:

Brain
μαζί με τους Giant Robot
τον Buckethead
και τον Mothergoose
(guns n roses)

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η δικαστής Colette Serio επέτρεψε στον τραγουδιστή των STONE TEMPLE PILOTS/VELVET REVOLVER Scott Weiland να παραμείνει ελεύθερος για όσο διάστημα προσπαθεί να πολεμήσει το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά, αλλά τον προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν σε μελλοντικό τεστ βρεθεί θετικός.

Η δικαστής έδωσε συγχαρητήρια στον Weiland, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, επειδή σχεδόν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης, που τον ανάγκασε το δικαστήριο να συμμετάσχει μετά την σύλληψη του τον Αύγουστο.

"Μερικές φορές ο Θεός σου προσφέρει καταστάσεις που πέφτουν στην αγκαλιά σου, πάνω που νόμιζες ότι δεν θα συμβούν." είπε ο Weiland. "Η σύλληψη μου με έκανε να θέλω περισσότερο να ξεφύγω απ' τα ναρκωτικά".

Ο Weiland θα επιστρέψει στο δικαστήριο τον Ιανουάριο για να ελεγχθεί η πορεία του στο πρόγραμμα.

Ο Scott Weiland και ο Duff McKagan θα εμφανιστούν στο Dragonfest την Κυριακή 16 Νοεμβρίου για να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν. Το Dragonfest είναι το απόλυτο συνέδριο για πολεμικές τέχνες, φίλους της επιστημονικής φαντασίας και σταρ του Hollywood και γίνεται στο Glendale Civic Auditorium στο Glendale, της California. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site www.dragonfest.com.

Στις 25 Νοεμβρίου κυκλοφορεί από την Geffen Records, μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Guns N' Roses. Το CD θα περιέχει τα παρακάτω τραγούδια:

1) Welcome To The Jungle
2) Sweet Child O Mine
3) Patience
4) Paradise City
5) Knockin' On Heaven's Door
6) Civil War
7) You Could Be Mine
8) Don't Cry
9) November Rain
10) Live And Let Die
11) Yesterdays
12) Ain' t It Fun
13) Since I Don' t Have You
14) Sympathy For The Devil

 

Σύμφωνα με την Universal Ολλανδίας, τα 3 DVD (περιοχής 2) των GN'R θα κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη στις 17 Νοεμβρίου!!!

Υπάρχει μια αναφορά στους GN'R στο τεύχος Νοεμβρίου 2003 του περιοδικού Blender, εκεί όπου κάνουν ερωτήσεις οι αναγνώστες:

----

Είδα στ' αλήθεια τους Slash, Duff McKagan και Izzy Stradlin των Guns N' Roses να παίζουν στην ταινία του Clint Eastwood "The Dead Pool"? Δεν υπάρχουν πολλοί τύποι που να κυκλοφορούν με μεγάλα καπέλα και δερμάτινα παντελόνια, οπότε αν δεν ήταν αυτοί, τότε πρόκειται για μια τεράστια σύμπτωση! – Kyle Nunweiler, Calgary, Alberta

Όχι, έχεις δίκιο. Η εμφάνιση τους στο πέμπτο και τελευταίο μέρος της σειράς Dirty Harry γυρίστηκε λίγο πριν γίνουν τεράστιοι σταρ. Η σκηνή που αναφέρεις γυρίστηκε στο Drydock του San Francisco. Ο Steven Adler και ο Axl Rose εμφανίζονται επίσης μαζί με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος στο σκηνικό μιας κηδείας.

Στην ταινία επίσης εμφανίζεται ένας νέος Jim (τότε James) Carrey ως ο ροκ σταρ Johnny Squares που δολοφονείται στην ταινία. Η σκηνή που μιμείται τον Axl Rose καθώς κουνάει τα χείλη του στο “Welcome to the Jungle” των Guns N’ Roses είναι κάτι που αξίζει την προσοχή σας.

Στη μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Πορτογαλίας (A BOLA), κυκλοφόρησε χθες διαφήμιση που φέρει τους Guns N' Roses να κάνουν συναυλία στις 29/11 στο Faro της Πορτογαλίας. Δεν υπάρχει διοργανωτής και στην διαφήμιση υπάρχει μόνο ένα κινητό. Αν καλέσει κάποιος του ζητάνε να τους στείλουνε τα χρήματα μέσω Western Union. Μάλλον πήραν για παράδειγμα την "συναυλία" της Ουγγαρίας...

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πολλές φήμες αλλά ήμουν διστακτικός στο να γράψω κάτι καθώς έχουμε βαρεθεί τις φήμες. Σήμερα όμως συνέβη κάτι που δεν το περίμενα.

Λοιπόν, η τελευταία φήμη λέει πως οι Guns N' Roses θα κυκλοφορήσουν κάποιο δίσκο στις 25 Νοεμβρίου του 2003. Δύο ημέρες πριν την αμερικάνικη γιορτή των ευχαριστιών, πολύ καλή μέρα για κυκλοφορία δίσκου. Τώρα, ή πρόκειται για το Chinese Democracy ή για κάποιο Greatest Hits.

Σήμερα λοιπόν ανακαλύψαμε την εξής σελίδα στο amazon.com:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000TLA9G/qid=1066506243/sr=1-20/ref=sr_1_20/103-0403274-7367812?v=glance&s=music

Στην συγκεκριμένη σελίδα, θα βρείτε ένα δίσκο των Guns N' Roses που θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου. Μην "κολλήσετε" στην τιμή, γιατί το amazon.com πάντα όταν πρόκειται για παραγγελία πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ δίνει αυτήν την χαμηλή τιμή.

Συνεπώς, ή θα έχουμε στα χέρια μας ένα Greatest Hits ή το πολυαναμενόμενο Chinese Democracy.

Δεν μας έμεινε πολύ ακόμη. Ένας μήνας και 5 μέρες... ;-)

Στο 30ο τεύχος του περιοδικού ΓΑΙΟΡΑΜΑ που διανέμεται δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με την φτωχή χώρα της Βιρμανίας. Ακολουθεί το απόσπασμα:

"Οι νέοι επαναστατούν με τον τρόπο τους στο καταπιεστικό καθεστώς μιμούμενοι τη νεολαία της Δύσης στη διάρκεια του Θίνγιαν, της εαρινής γιορτής για το Νέο Έτος. Ντύνονται σύμφωνα με την αμερικάνικη μόδα, διασκεδάζουν με τη μουσική του συγκροτήματος Guns N' Roses και βρίσκουν την ευκαιρία να χλευάσουν την εξουσία, τη μοναδική μέρα του έτους που οι Αρχές κάνουν τα στραβά μάτια στις αθώες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας".

Ευχαριστώ τον Boromir

Ο τραγουδιστής των Velvet Revolver, Scott Weiland έκανε αίτηση διαζυγίου την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Associated Press.

Διαβάστε όλη την ιστορία εδώ.

Οι CAMP FREDDY, που αποτελούνται από τον κιθαρίστα των JANE'S ADDICTION Dave Navarro, τον πρώην μπασίστα (για τις περιοδείες) THE CULT Billy Morrison (στην κιθάρα), τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES/THE CULT και νυν των VELVET REVOLVER Matt Sorum, τον μπασίστα Scott Ford και τον τραγουδιστή Donovan Leitch, θα παίξουν μια συναυλία στις 15 Νοεμβρίου στο Avalon Theatre (το ανακαινισμένο πρώην Palace) στο Hollywood. Την συναυλία διοργανώνει το περιοδικό Vanity Fair και τα έσοδα θα πάνε στον γυναικείο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Step Up.

Ο Billy λέει: "Αφού το Lollapalooza κατέληξε να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, περιμένουμε πολύ αυτήν την συναυλία. Δεν παίζουμε πολύ συχνά αλλά όταν παίζουμε έχουμε πάντα κάποιους πολύ γνωστούς καλεσμένους μαζί μας στην σκηνή. Η λίστα των καλεσμένων γι' αυτην την συναυλία είναι εκπληκτική. Αφού ο Dave ξεκίνησε ξανά με τους JANE'S ADDICTION, ο Matt είναι πλέον μόνιμα στους VELVET REVOLVER, και εγώ στους DOHENY, αμφιβάλλω ότι οι CAMP FREDDY θα παίξουν ξανά στο κοντινό μέλλον. Οπότε αν μένετε κοντά στην περιοχή, θα σας συμβούλευα να έρθετε. Σας υπόσχομαι μια αξέχαστη βραδιά".

Στο περιοδικό Blender του Νοεμβρίου, υπάρχει ένα άρθρο για τα 50 πιο καυτά ζευγάρια της Rock N' Roll. Ο Axl και η Stephanie Seymour βρίσκονται στο Νο. 8. Στο Νο. 1 βρίσκονται ο Kurt Cobain και η Courtney Love.

Την Πέμπτη, στο Montreal του Καναδά, μετά από την ακύρωση της συναυλίας των Exploited και των Total Chaos, ακολούθησαν επεισόδια στους δρόμους του Montreal. Στο τέλος του άρθρου, το BBC κάνει αναφορά στα περσινά επεισόδια μετά την ακύρωση της συναυλίας των GN'R στο Vancouver.

Πηγή: http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/3196666.stm

Τελικά κυκλοφόρησε 5 ημέρες πιο νωρίς το Bucketheadland 2. Ακολουθεί η λίστα με τα τραγούδια:

1) Welcome
2) Slaughter Zone Entrance
3) The Cobras Hood
4) Transportation Options
5) Machete Mirage
6) Slaughter Buddies Outside The Revenge Wedge
7) We Cannot Guarantee Bodily Harm
8) John Merrick: Elephant Man Bones Explosion
9) Taxidermy Tods
10) Bloody Rainbow Spiraling Sherbert Scoop
11) Can You Get Past Albert?
12) Vladimir Pockets Incredible Bloated Slunk Show
13) The Ballad Of The Inside/Out Face
14) The Battery Cage Brawls
15) Ferris Wheel Apology
16) Can You Help Me?
17) Grimms Sponsorship
18) Realisting Coop Replica
19) Frozen Brains Tell No Tales
20) Rooster Landing / Lime Time
21) Two Pints
22) Health & Safety Advisory
23) Diggers Den
24) One Way Ticket To Grab Bag Alley
25) Fun For You
26) Carpal Tunnel Tomb Torker
27) Todays Schedule
28)The Corpse Plower
29) Unemployment Blues
30) Slaughter Zone
Exit

Η αστυνομία της Ουγγαρίας συνέλαβε τρεις υπόπτους που σχετίζονται με την υποτιθέμενη συναυλία-μαϊμού των GUNS N' ROSES, που είχε ως αποτέλεσμα να πουληθούν αρκετά "εισιτήρια" για την φανταστική συναυλία του Axl Rose και της παρέας του στην Βουδαπέστη.

Οι δύο άντρες και η μια γυναίκα - οι S. Boldizsαr (26), H. Gyφrgy (24), και η K. Mσnika (26) - δήλωσαν ότι "έβγαλαν" 704,000 φιορίνια ($3,000) από την απάτη, πολύ μακριά από τα $100,000 που υπήρχε φήμη ότι κέρδισαν πουλώντας ψεύτικα εισιτήρια για την συναυλία των GNR κατά την διάρκεια της παρέλασης της Βουδαπέστης και του αγώνα της Formula 1 στο Hungaroring.

Η συγκεκριμένη απάτη ξεκίνησε αργά τον Αύγουστο όταν μεγάλες αφίσες (φωτογραφία) ξεκίνησαν να εμφανίζονται στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, που καλούσαν το κοινό να παραστεί στην μοναδική συναυλία στην Ουγγαρία στα πλαίσια της περιοδείας "Chinese Democracy Tour" - που οι εγκέφαλοι της απάτης ισχυρίζονταν ότι θα γίνονταν στις 26 Σεπτεμβρίου του  2003 σε ένα αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται εν μέρει. Ένα στάντ στήθηκε (φωτογραφία) σε πάρκινγκ μεγάλου εμπορικού κέντρου και πουλούσαν εισιτήρια (φωτογραφία) στην τιμή των 11,000 φιορινιών (περίπου $45 το καθένα) σε οπαδούς που δεν γνώριζαν ότι η όλη ιστορία ήταν απάτη.

Οι Guns N' Roses δεν κυκλοφόρησαν δίσκο εδώ και 10 χρόνια, αλλά αυτό δεν σταματάει την Geffen απ' το να σκαλίζει τον κατάλογο κυκλοφοριών του συγκροτήματος. Στις 28 Οκτωβρίου, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε DVD το "Welcome to the Videos" του 1998 και τα δύο ξεχωριστά home videos "Use Your Illusion I" και "Use Your Illusion II: World Tour - 1992 in Tokyo" του 1992.

Το "Welcome to the Videos" περιέχει βίντεο για αγαπημένα τραγούδια όπως το "Welcome to the Jungle", το "Sweet Child O' Mine", το "Patience", το "Don't Cry" και την διασκευή στο τραγούδι των Wings "Live and Let Die". Τα "Use Your Illusion" περιέχουν τις εμφανίσεις του συγκροτήματος στο Tokyo για να υποστηρίξουν τα ομώνυμα άλμπουμ του 1991, που έκαναν το ντεμπούτο τους την ίδια ημέρα στις θέσεις No. 1 και 2 στο κατάλογο με τα κορυφαία 200 άλμπουμ του Billboard. Τα 3 DVD δεν περιέχουν καθόλου έξτρα περιεχόμενα.

Οι Guns N' Roses παραμένουν σιωπηλοί μετά την καταστροφική περιοδεία του 2002, η οποία σταμάτησε όταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Axl Rose απέτυχε να εμφανιστεί για μια συναυλία στην Philadelphia. Το αργοπορημένο άλμπουμ του συγκροτήματος "Chinese Democracy" δεν φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του; Ένα μήνυμα από τον Μάρτιο στο επίσημο site των GNR λέει, "μείνετε σε επαφή αφού νέα και πληροφορίες για το 'Chinese Democracy' έρχονται σύντομα'".

-- Jonathan Cohen, N.Y.

Λός Άντζελες, 15 Οκτωβρίου/PRNewswire/ -- Οι Guns N' Roses κυκλοφορούν επιτέλους, επίσημα, σε DVD με πρώτες κυκλοφορίες στο format τα WELCOME TO THE VIDEOS και τις συναυλίες USE YOUR ILLUSION I: WORLD TOUR - 1992 IN TOKYO και USE YOUR ILLUSION II: WORLD TOUR - 1992 IN TOKYO (Geffen/UMe), που κυκλοφορούν στις 28 Οκτωβρίου, 2003. Το WELCOME TO THE VIDEOS, που αρχικά κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα το 1998, περιέχει και τα 13 video των GN'R που προβλήθηκαν από το MTV, μερικά από τα πιο δημοφιλή video που βγήκαν ποτέ στον αέρα, από το γεμάτο ενέργεια "Welcome To The Jungle" στο εμπνευσμένο "November Rain" μέχρι το επικό "Estranged." Τα μουσικά βίντεο για 6 Hits που έφτασαν το Top 10, 4 από αυτά χρυσά, συμπεριλαμβάνονται σ' αυτήν την 70λεπτη συλλογή. Είτε αποτελούνται από σκηνές από συναυλίες ή γυρίσματα από τα παρασκήνια, εκτελέσεις για τα video ή υποβλητικές αφηγήσεις, τα μουσικά βίντεο των Guns N' Roses συγκαταλέγονται ανάμεσα σ' αυτά που προκαλούν τα πιο έντονα συναισθήματα στην rock.

Νικητές ενός πολύτιμου Video Vanguard Βραβείου από τα MTV Video Music Awards, η ιστορία των βίντεο κλιπ του συγκροτήματος ξεκίνησε με ένα βραβείο του MTV το 1988 για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη για το "Welcome To The Jungle" (#7). Τον επόμενο χρόνο, το "Sweet Child O' Mine" (χρυσό και το μοναδικό #1 του συγκροτήματος) κέρδισε βραβείο για το καλύτερο Metal/Hard Rock Video. Και τα δύο βίντεο, όπως και τα δύο επόμενα, το "Paradise City" (1988, #5) και το "Patience" (1989, #4 και χρυσό), σκηνοθετήθηκαν από τον πρωτοπόρο των μουσικών βίντεο Nigel Dick.

Το 1991, οι GN'R επέκτειναν το ρεπερτόριο τους με πιο επιβλητικά/μεγαλοπρεπή βίντεο που σκηνοθετήθηκαν από τον πολυβραβευμένο από το MTV Andy Morahan. Για το "Don't Cry" (#10, χρυσό), η ιστορία περιείχε μια σκηνή με όλο το συγκρότημα σε οροφή ενός κτιρίου (μαζί και ο μακαρίτης Shannon Hoon των Blind Melon). Μετά την διασκευή του συγκροτήματος για το "Live And Let Die" των Paul και Linda McCartney (1991, Top 40), ο Morahan σκηνοθέτησε το "November Rain" (#3, χρυσό). Στα MTV VMAs του 1992, το βίντεο κέρδισε τρία βραβεία, για καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας, καλύτερα ειδικά εφφέ, και καλύτερο μοντάζ -- και το πιο σημαντικό, οι GN'R κέρδισαν το βραβείο Vanguard.

Ο Morahan σκηνοθέτησε το 1992 το "Yesterdays" και το "Garden Of Eden" όπως και το "Estranged" το 1993. Ένα τεράστιο εγχείρημα, το "Estranged" γυρίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, από μια ζωντανή εμφάνιση στο Μόναχο της Γερμανίας, σε ένα σούπερ τάνκερ στο Texas σε κολύμπι με δελφίνια στις Μπαχάμες έως την Sunset Strip.

Το 1992, οι Guns N' Roses ξεκίνησαν τα home videos με το USE YOUR ILLUSION WORLD TOUR - 1992 IN TOKYO που κυκλοφόρησε σε δύο διαφορετικά πακέτα, το I και το II. Το καθένα είναι μια συλλογή από ζωντανές εκτελέσεις των πιο γνωστών τους τραγουδιών. Μοναδικά σ' αυτά τα βίντεο είναι η εκτέλεση του "Knockin' On Heaven's Door" του Bob Dylan, το θέμα από τον Νονό και τα τρομερά σόλο στα ντράμς και στην κιθάρα. Το κάθε USE YOUR ILLUSION πιστοποιήθηκε χρυσό.

Τώρα θα δείτε και θα ακούσετε το αυθεντικό συγκρότημα για άλλη μια φορά σε DVD που απευθύνεται σε παλιούς οπαδούς αλλά και σε καινούργιους που ανακαλύπτουν ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών -- τους Guns N' Roses.

------------------------------------------------------------------
Πηγή: Geffen/UMe

Ο Slash ηχογράφησε μια rock διασκευή του τραγουδιού "Sing A Song of Six Strings" για την επερχόμενη κυκλοφορία της Sony για τα παιδιά που ονομάζεται "Sing A Song Of Six Pence".

Μια μικρή καθυστέρηση για το νέο άλμπουμ του Buckethead "Bucketheadland 2".

Θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2003.

Το παρακάτω μήνυμα γράφτηκε από τον David Kushner στο site των Velvet Revolver:

Αγαπητό ημερολόγιο,
Ο MATT και ο DUFF μόλις τέλειωσαν τα κομμάτια τους και ο SLASH ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα! Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για κάποιο δίσκο! Θα είναι πραγματικά μια απίστευτη γαμημένη δουλειά. Ότι έχει γίνει μέχρι τώρα ακούγεται πολύ καλύτερο απ' ότι μπορούσα να φανταστώ. Είμαι τόσο περήφανος και είναι τιμή μου που παίζω με αυτούς τους τύπους και γι' αυτό που κάνουμε σαν συγκρότημα οπότε να κάνετε  υπομονή γιατί δεν θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Και όσοι περιμένετε, δεν θα το μετανιώσετε!
Καλή νύχτα.

Σύμφωνα με το snakepit.org, ο Slash μπορεί να μην εμφανιστεί στα Λατινικά MTV Video Awards.

Η Elan και το management της ζήτησαν από τον Slash να εμφανιστεί. Ο Slash συμφώνησε αλλά όταν γίνονταν οι κρατήσεις το MTV είπε ότι δεν πληρώνει για να έρθει ο Slash.

Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, μάλλον ο Slash δεν θα είναι στα βραβεία.

Ένοχοι κρίνονται 3 τουλάχιστον αστυνομικοί του Vancouver για υπερβολική χρήση βίας ενάντια σε πολίτες, κατά την διάρκεια επεισοδίων μετά την ακύρωση της συναυλίας των Guns N' Roses στις 7 Νοεμβρίου 2002.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Ο πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler σχολίασε την κοινή εμφάνιση-έκπληξη με τους Slash και Izzy Stradlin κατά την διάρκεια μιας συναυλίας με το συγκρότημα του, τους SUKI JONES. Αυτή η κοινή εμφάνιση που έλαβε μέρος στο Key Club του Hollywood, στην California, ήταν η πρώτη μετά την συναυλία των GUNS N' ROSES στο Farm Aid στις 7 Απριλίου του 1990.

Όταν ρωτήθηκε από το επίσημο site των οπαδών του (The Official Steven Adler Fan Site) πως ένοιωσε γι' αυτήν την εμφάνιση, ο Adler είπε, "ήταν πολύ ωραία. Τα παιδιά στο συγκρότημα μου είναι σπουδαία επίσης. Μου αρέσει να παίζω τα τραγούδια μαζί τους. Αλλά ήταν πιο αληθινό με τον Slash και τον Izzy στην σκηνή. Είναι τα αδέρφια μου, καταφέραμε πολλά μαζί. Ήταν σπουδαίο το να παίζω ξανά μαζί τους. Ελπίζω να άρεσε στους θεατές. Είναι πολύ ωραίο το να συναντάς τους οπαδούς, όλοι είναι πολύ καλοί. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ που ερχόσαστε στις συναυλίες, δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάτε τα τραγούδια. Σε κάθε συναυλία προσπαθώ να ευχαριστήσω όλους όσους συναντώ. Σας ευχαριστώ πολύ, ήταν σπουδαία, θα ήθελα να παίζω για πάντα για όλους. Μου αρέσει να παίζω rock n' roll, μου αρέσει να παίζω για εσάς!"

Ο Adler σχολίασε επίσης τους VELVET REVOLVER, το νέο συγκρότημα στο οποίο συμμετέχουν ο Slash ο Duff McKagan (μπάσο) και ο Matt Sorum (ντράμς). Όταν ρωτήθηκε αν τον πειράζει που δεν είναι μέλος του συγκροτήματος ο Steven είπε, "Φυσικά και όχι! Εννοώ ότι ποτέ δεν θα στεκόμουν εμπόδιο στον δρόμο τους... Τους εύχομαι ότι καλύτερο! Και φυσικά νομίζω ότι είναι σπουδαίο. Πιστεύω ότι θα βγάλουν ένα δίσκο που θα είναι καθαρή rock n' roll. Προσωπικά το περιμένω πολύ, ξέρω ότι θα είναι σπουδαίος!"

Οι παρακάτω εκπομπές θα περιέχουν τους GN'R:

VH1 All Access - Επεισόδιο: (#063) Awesomely Bad Hair
Ημερομηνία: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, 2003 @ 04:00 μ.μ - 05:00 μ.μ

40 Greatest Celebrity Feuds (στο VH1)
Ημερομηνία: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, 2003 @ 07:00 μ.μ. - 09:00 μ.μ. ET
14/10/03 @ 05:00 μ.μ., 14/10/03 @ 09:00 μ.μ., 16/10/03 @ 12:00 μ.μ., 17/10/03 @ 03:00 μ.μ.

VH1 ILL-ustrated - Επεισόδιο: (#103)
Ημερομηνία: Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, 2003 @ 11:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

Breaking The Law (MTV2)
Ημερομηνία: Κυριακή 19 Οκτωβρίου, 2003 @ 12:00 π.μ. - 01:00 π.μ.

Ο κιθαρίστας των Velvet Revolver Dave Kushner διαφημίζει τις κιθάρες Fernandes στο περιοδικό Guitar World. Ακολουθεί η διαφήμιση:

Ευχαριστώ την Gypsysoul

Ακολουθεί μέρος της διαφήμισης για την εκπομπή "Robert Evans is ... KID NOTORIOUS" που θα παίζεται από το Comedy Central Channel κάθε Τετάρτη από τις 22 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης):

Ευχαριστώ την Gypsysoul

Το συγκρότημα μόλις τέλειωσε τα βασικά κομμάτια για 14 τραγούδια με παραγωγό τον Josh Abraham και ηχολήπτη τον Ryan Williams. Άνθρωποι μέσα απ' το στούντιο λένε ότι η διάθεση είναι πολύ ανεβασμένη και θετική. "Είτε το πιστεύετε είτε όχι είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με τα πλάνα μας", λέει ο ντράμερ Matt Sorum. Η διαδικασία της ηχογράφησης γυρίζεται σε βίντεο και υπεύθυνος για τις φωτογραφίες είναι ο Chapman Baehler.

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER Slash θα είναι ένας από τους παρουσιαστές των δεύτερων ετήσιων "MTV Video Music Awards Latin America" (VMALAs) στις 23 Οκτωβρίου στο Jackie Gleason Theater του Miami Beach. Ο Slash θα συμπαρουσιάσει το βραβείο μαζί με την 19χρονη τραγουδίστρια Elan, στο πρώτο άλμπουμ της οποίας, "Street Child", συμμετέχει σαν καλεσμένος κιθαρίστας. Το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. ώρα Δυτικής Αμερικής (8 μ.μ. ώρα Μεξικού, 9:00 μ.μ. ώρα Χιλής και 10:00 μ.μ. ώρα Αργεντινής).

Οι CAMP FREDDY, το συγκρότημα από το Los Angeles που αποτελείται από τον κιθαρίστα των JANE'S ADDICTION Dave Navarro, τον πρώην μπασίστα (στις περιοδείες) των THE CULT Billy Morrison (στην κιθάρα), τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES/THE CULT Matt Sorum, τον μπασίστα Scott Ford και τον τραγουδιστή Donovan Leitch, υπέγραψαν συμβόλαιο με την Sanctuary Records και ξεκινάνε να ηχογραφούνε το πρώτο τους άλμπουμ τον επόμενο μήνα. Στην παραγωγή του άλμπουμ θα είναι ο Mike Clink (GUNS N' ROSES, METALLICA). Στο άλμπουμ αναμένονται να συμμετέχουν οι Macy Gray, Perry Farrell, Kelly Osbourne και ο πρώην κιθαρίστας των  GUNS N' ROSES Slash.

"Θα κάνουμε διασκευές από διάφορα glam και punk τραγούδια", λέει ο Leitch στο Rolling Stone. Ανάμεσα στα τραγούδια θα είναι το "20th Century Boy" των T-REX, το "Jean Genie" του DAVID BOWIE και το "Whole Lotta Love" των LED ZEPPELIN. Το τελευταίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σαν πρώτο single. "Θα είναι ο Matt στα drums, ο Perry στα φωνητικά και ο Slash και ο Jimmy Page στην κιθάρα", είπε ο Leitch. "Ο Slash είναι καλός φίλος με τον Page, οπότε μάλλον θα του τηλεφωνήσει [για να του ζητήσει να συμμετάσχει στο άλμπουμ]."

Μαζί με το CD, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, αναμένεται και ένα DVD που θα περιέχει γυρίσματα από την διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου.

Η ψηφιακή εποχή προφταίνει τους Guns N' Roses αφού 3 από τα home videos του συγκροτήματος επανακυκλοφορούν σε DVD. Το "Welcome to the Videos", που κυκλοφόρησε αρχικά σε βιντεοκασέτα το 1998, και τα "Use Your Illusion I" και "Use Your Illusion II", που κυκλοφόρησαν μαζί σε βιντεοκασέτα το 1992, είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν σε DVD στις 28 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.mtv.com

Σύμφωνα με το tommystinson.com, υπάρχει μια συνέντευξη με τον Tommy στο νέο τεύχος του περιοδικού Harp. Υπάρχει μόνο μέσα στο περιοδικό και όχι στο site τους.

Υπάρχει ένα άρθρο που ονομάζεται APPETITE FOR EDUCATION (Όρεξη για μάθηση)
Why I Decided to Go Back to School After Being in Guns N' Roses (γιατί αποφάσισα να πάω πίσω στο σχολείο μετά τους Guns N' Roses)

του Duff McKagan στο TheStranger.com.

Για πρώτη φορά παίχτηκε σήμερα το video clip του Set Me Free των Velvet Revolver από Ελληνικό κανάλι, το Alter. Συγκεκριμένα από την εκπομπή Band Stand. Μάλλον θα πρέπει να βλέπουμε την συγκεκριμένη εκπομπή πιο συχνά...

Πηγή: Mits_AFD

Ο οίκος Christie's έβγαλε σε δημοπρασία διάφορα σπάνια αντικείμενα από τις περιοδείες των GN'R χθες (1 Οκτωβρίου). Δεν γνωρίζουμε πως πήγαν οι δημοπρασίες και τι τιμές έφτασαν τα αντικείμενα αλλά σας έχουμε ένα link για να δείτε τι πουλήθηκε... Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα αντικείμενα. (σελίδες 3 & 4.)

Απ' ότι φαίνεται η Geffen Records θα κυκλοφορήσει τα Use Your Illusion 1 & 2: World Tour - 1992 in Tokyo και σε DVD περιοχής 2. Τουλάχιστον έτσι μας λέει η δημοφιλής αγγλική ιστοσελίδα πωλήσεων DVD www.blackstar.co.uk. Η ημερομηνία κυκλοφορίας για την Ευρώπη, σύμφωνα με το ίδιο site, είναι 6 Οκτωβρίου 2003. Ίδωμεν λοιπόν...

Σύμφωνα με το amazon.com στις 28 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει και το Use Your Illusion 1: World Tour - 1992 in Tokyo σε DVD από την Geffen Records. Το DVD θα είναι και αυτό περιοχής 1, άρα θα παίζει μόνο στην Αμερική ή σε "σπασμένα" Ευρωπαϊκά dvd players. Μάλλον αρχίζουμε να μπαίνουμε στην τροχιά του Chinese Democracy...

Σύμφωνα με το amazon.com στις 28 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το Welcome To The Videos σε DVD από την Geffen Records. Το DVD θα είναι περιοχής 1, άρα θα παίζει μόνο στην Αμερική ή σε "σπασμένα" Ευρωπαϊκά dvd players. Να ελπίζουμε και σε Ευρωπαϊκή κυκλοφορία σύντομα;

Κατεβάστε το video clip του "Knockin' On Heaven's Door", το δεύτερο από τους Suki Jones (το συγκρότημα του Steven Adler) με καλεσμένους τους Slash και Izzy Stradlin στο Key Club του Hollywood εδώ (δεξί κλικ, αποθήκευση ως).

Ο Scott Weiland των Velvet Revolver άνοιξε μια δισκογραφική εταιρεία που ονομάζεται Softdrive Records. Ο πρώτος δίσκος θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία στις 14 Οκτωβρίου. Είναι των Campfire Girls και ονομάζεται "Tell Them Hi".

Αναφορά στους GN'R έγινε σε άρθρο σχετικό με κάποιο αστυνομικό τμήμα του Vancouver.

Το αστυνομικό τμήμα δέχθηκε μήνυση επειδή αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αθώους περαστικούς στην συναυλία των Guns N' Roses που ακυρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα