Ιούλιος '03

 

Το βίντεο για το τραγούδι "Set Me Free" των Velvet Revolver θα κάνει αύριο την πρεμιέρα του στο Ευρωπαϊκό MTV (Παρασκευή 1 Αυγούστου) στην εκπομπή "The Fridge", που μεταδίδεται στις 4 μ.μ. (Κεντρική ώρα Ευρώπης). Το βίντεο θα συμπεριλαμβάνει κομμάτια απο την ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο El Ray Theater στο Λος Άντζελες στις 19/06/03.

Θα γίνει και ένας διαγωνισμός στον οποίο θα δοθούν αρκετά soundtrack όπως και αναμνηστικά της ταινίας "The Hulk".

Υπάρχει μια αναφορά στον Axl, σε ένα άρθρο για τον Scott Weiland στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Spin (Σεπτέμβριος 2003):

"Η πιο πρόσφατη σύλληψη του έγινε μέρες μόνο, αφού συμφώνησε να είναι ο τραγουδιστής των Velvet Revolver, την "μαϊμού"-version των Guns N' Roses που περιλαμβάνει τους Slash, Matt Sorum και Duff McKagan. Το γεγονός ότι ζητήθηκε απ' τον Weiland να γίνει μέλος των Velvet Revolver είναι αρκετά αστείο, καθώς δείχνει ότι ο Axl Rose είναι τόσο τρελός - που ο Weiland φαίνεται ένας λογικός άνθρωπος για να συνεργαστείς μαζί του."

Ο Gilby και οι Heart θα είναι καλεσμένοι στην εκπομπή The Late Late Show που παρουσιάζει ο Craig Kilborn στις 01/08/03.

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου το Gunsnroses.gr θα επισκεφτεί δύο ραδιοφωνικές εκπομπές. Το πρωί 06:00-08:00 θα είμαστε στην εκπομπή του Αλέξανδρου Αμπαρτζίδη στον 1055 Rock και το μεσημέρι απο τις 13:00 εώς τις 15:00 θα είμαστε στην εκπομπή "ΔΙΑΠΑΣΩΝ", με τους Δημήτρη Δασκαλάκη και Ιάκωβο Ευσταθιάδη, στον City International (106.1). Συντονιστείτε γιατί θα ακούσετε αρκετούς Guns N' Roses... ;-)

Ένα βίντεο των VELVET REVOLVER που παίζουν το τραγούδι "Set Me Free" ζωντανά στο El Rey Theatre στις 19 Ιουνίου, μπορείτε να κατεβάσετε σε φορμάτ Windows Media εδώ (δεξί κλικ, "Αποθήκευση προορισμού ως..."). Η στούντιο version του "Set Me Free" υπάρχει στο soundtrack της ταινίας "The Hulk" και θα υπάρχει και στο επερχόμενο EP του συγκροτήματος, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου απο την Immortal Records.

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES Gilby Clarke και ο πρώην μπασίστας των ALICE IN CHAINS/OZZY OSBOURNE Mike Inez θα ηχογραφήσουν μαζί με τους HEART, το νέο τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2004. Το συγκρότημα θα ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο άλμπουμ το Φθινόπωρο. Ο Clarke και ο Inez βρίσκονται σε περιοδεία με τους HEART και θα τελειώσουν στις αρχές Αυγούστου.

Ο Scott Weiland παρουσιάστηκε στο δικαστήριο του Burbank, στην California, την Παρασκευή 25 Ιουλίου για να ζητήσει κάποια μετατροπή στην δίκη του, έτσι ώστε μόλις τελειώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης να απορριφθούν οι κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών. Ο τραγουδιστής των Stone Temple Pilots και των Velvet Revolver θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Pasadena στις 15 Αυγούστου για να μάθει αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του.

Η πρώτη κυκλοφορία των Velvet Revolver θα είναι ένας συνδυασμός ΕP/DVD απο την πρόσφατη συναυλία-έκπληξη του συγκροτήματος στο El Rey Theatre στο Los Angeles.

Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν συζητηθεί ακόμη, το EP θα περιέχει πιθανότατα τα περισσότερα απο τα τραγούδια που έπαιξαν στο El Rey, το Slither ηχογραφημένο στο στούντιο (τραγούδι που παίχτηκε στο El Rey) και πιθανότατα ένα ακόμη καινούργιο τραγούδι. Το DVD θα επικεντρωθεί σε ζωντανό υλικό που τραβήχτηκε στην συναυλία. Και τα δύο θα κυκλοφορήσουν στις 13 Οκτωβρίου απο την Immortal Records.

Το συγκρότημα αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στούντιο με τον παραγωγό Bob Ezrin (Pink Floyd, Kiss) και ηχογραφεί το Slither. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου, είναι "ένα τμήμα μιας διαδικασίας, στην οποία το συγκρότημα τεστάρει διάφορους παραγωγούς με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί".

Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος διέψευσε επίσης τις φήμες που ήθελαν τον Slash να συνεργάζεται με την ηθοποιό Gina Gershon για τον νέο της δίσκο. "Ο Slash είναι απόλυτα αφοσιωμένος στους VELVET REVOLVER και συνεργάζεται ΜΟΝΟ με τους Duff McKagan, Matt Sorum, Dave Kushner και Scott Weiland (μέλη των Velvet Revolver)", δήλωσε ο Arlett Vereecke στο BLABBERMOUTH.NET.

Ο Slash έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στην Slash's World Community:

"Ήθελα απλά να σταματήσω και να πω ένα γεια. Όλα πάνε πολύ καλά με το νέο συγκρότημα, τους Velvet Revolver. Τα νέα τραγούδια είναι φανταστικά και δεν αντέχω να περιμένω μέχρι να τα ακούσετε. Όλα όμως στον καιρό τους... ( όχι και τόσος πολύς καιρός.. :)
Στο μεταξύ, να είστε καλά.

Δεν θέλω να ακουστώ πολύ μελοδραματικός, αλλά είναι αλήθεια, σας ευχαριστώ για την υποστήριξη!"

Ο Axl βρίσκεται στην θέση 196 στην λίστα με τα ΤΟΡ 200 είδωλα της πόπ κουλτούρας σύμφωνα με το VH1

Η Sharon Osbourne είπε ότι αγαπάει τον Axl, και πως νομίζει ότι είναι ένας από τους καλύτερους frontmen και ελπίζει να επιστρέψει δυνατός!

Η Lisa Marie Presley μίλησε επίσης για τον Axl.

Κάποια από τα βίντεο που έδειξε το VH1 ήταν από συλλήψεις του Axl, και φεύγοντας από δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα.

Οι Velvet Revolver, θα κυκλοφορήσουν ένα EP στους επόμενους μήνες μέσω της Immortal Records. Η εταιρία έχει μια νέα συμφωνία με την RED Distribution; Η Immortal, πριν την νέα συμφωνία, διανέμονταν μέσω της Epic και της Virgin.

Μέχρι σήμερα, το μοναδικό τραγούδι των Velvet Revolver που είναι διαθέσιμο για το κοινό είναι το "Set Me Free," το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Decca στο soundtrack του "The Hulk." Το τραγούδι βρίσκεται στην θέση No. 20 αυτήν την εβδομάδα στο Billboard.

Οι Velvet Revolver θα είναι μαζί με του No One και τους Switched στο ρόστερ της Immortal.

Η Washington Post έχει ένα άρθρο για τα στούντιο ηχογραφήσεων και για το πως παλεύουν τα παράνομα αντίγραφα που "ξεγλιστράνε" μέσα από τα στούντιο. Στο άρθρο υπάρχει αναφορά στους GN'R. Ακολουθεί το συγκεκριμένο κομμάτι:

Στα στούντιο Village Recorder στο Δυτικό Los Angeles, όπου οι Korn ηχογράφησαν το "Untouchables," ο CEO Jeff Greenberg τονίσει πως η ασφάλεια για το υλικό που υπάρχει μέσα στα στούντιο έχει αυξηθεί εδώ και 18 μήνες. Αν και δεν το επιβεβαιώνει, είναι σχεδόν σίγουρο πως ένα project που προκαλεί τρομερή περιέργεια - το "Chinese Democracy" των Guns N' Roses - ηχογραφείται στα Village.

"Δουλεύουμε πάνω σε κάποιο πολύ σημαντικό υλικό και είμαστε πολύ-πολύ προσεκτικοί" λέει ο Greenberg. "Το προσωπικό μας δεν έχει την άδεια να ακούσει οτιδήποτε στο κτίριο εκτός και αν οι πελάτες είναι παρόντες."

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η γυναίκα του Dizzy, Lisa Reed, θα εκδώσει ένα βιβλίο στο μέλλον.

Θα ονομάζεται SABRA’S SOUL και παρακάτω ακολουθεί μια περιγραφή του βιβλίου:

Από την καρδιά της Καλιφορνέζικης ροκ μουσικής σκηνής έρχεται μια ιστορία με πολλά παραπάνω από αγάπη και προδοσία.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

O Jizzy Pearl έφυγε απο τους Adler's Appetite αλλά ο Steven Adler βρήκε αμέσως αντικαταστάτη. Ο νέος αντικαταστάτης είναι ο Sean Crosby, τραγουδιστής των Back In Black, tribute συγκροτήματος των AC/DC. Το συγκρότημα οργανώνει συναυλίες στην Ευρώπη αλλά ελπίζουν να ξαναπαίξουν πολύ σύντομα στην Αμερική.

Σε άλλα νέα τώρα, ο Adler μόλις γύρισε απο την Metal Sludge Tour όπου έπαιξε λίγες συναυλίες με τους FASTER PUSSYCAT, ENUFF Z'NUFF and PRETTY BOY FLOYD. "Ο Steven μου είπε ότι η πρώτη συναυλία στο Dallas με την Metal Sludge Tour ήταν δωρεάν για όλους," γράφει ο webmaster του The Official Steven Adler Fan Site. "Τίποτα δεν ήταν οργανωμένο. Η επόμενη βραδιά στο  Houston ήταν μια απ' τα ίδια. Δεν υπήρχε τραγουδιστής. Αυτοσχεδιάζοντας ο Brent Muscat βρήκε ένα παιδί από το κοινό και το δοκίμασε στην σκηνή. Το λεωφορείο που τους πήγαινε είχε ένα σωρό μηχανικά προβλήματα. Ο Steven ορκίζεται ότι ήταν το ίδιο λεωφορείο που χρησιμοποίησαν οι GUNS N' ROSES στην πρώτη τους περιοδεία.

Ο Marco Beltrami μίλησε για τους GN'R σε μια συνέντευξη που έδωσε στο IGN.com. Ο Marco είπε ότι συναντήθηκε με τον Axl, μίλησαν και του έδωσε τέσσερα τραγούδια για να προσθέσει ορχηστρικά κομμάτια. Λέει πως σε μερικά τραγούδια πρόσθεσε κάποιες μελωδίες πέρα από τα ορχηστρικά κομμάτια.

Αναφέρεται στην ημερομηνία κυκλοφορίας και λέει πως ρωτάνε τον λάθος άνθρωπο. Λέει πως τα τραγούδια που του δόθηκαν ήταν τελειωμένα και απλά πρόσθεσε κάποια ορχηστρικά κομμάτια. Αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρχαν στίχοι για τα συγκεκριμένα τραγούδια ακόμη.

Ονομάζει και πάλι τα τραγούδια (Thyme, Seven, The General, Leave Me Alone) και κλείνει λέγοντας ότι το διασκέδασε πάρα πολύ και ότι θα ήθελε να ξαναδουλέψει με τον Axl αλλά αυτή την φορά θα ήθελε να ξεκινήσει απ' την αρχή της συγγραφής των τραγουδιών.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ.

Οι VELVET REVOLVER θα μπουν στο στούντιο στις 28 Ιουλίου με τον παραγωγό Bob Ezrin (KISS, JANE'S ADDITION, ALICE COOPER, PINK FLOYD) για να ηχογραφήσουν το τραγούδι "Slither". Το τραγούδι, το οποίο ακούστηκε στην συναυλία του συγκροτήματος τον προηγούμενο μήνα στο Los Angeles, θα είναι το μοναδικό που θα ηχογραφηθεί σε στούντιο από το επερχόμενο EP των VELVET REVOLVER που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου. "Είναι κάτι για να δέσει τον κόσμο - και να δέσει και εμάς - μέχρι να κυκλοφορήσει το άλμπουμ," εξηγεί ο Slash στο Entertainment Weekly. "Η συναυλία ακούγεται πολύ καλή για μια ωμή rock 'n roll παρουσίαση του τι είμαστε, με όλα μας τα λάθη."

Η δίκη του Weiland άλλαξε ημερομηνία για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα καθώς ο τραγουδιστής είναι ακόμη στην αποτοξίνωση. Η ημερομηνία της δίκης μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου.

Ήταν μια καυτή βραδιά γιορτής στην επέτειο τριών χρόνων του Opium Garden στο South Beach. Οι ροκάδες Scott Weiland και Duff McKagan, τραγουδιστής και μπασίστας στο (ελεύθερο από τον Axl) συγκρότημα των Velvet Revolver, παρουσίασαν μια επίδειξη μαγιό που σχεδίασε η Susan Holmes, κοπέλα του McKagan. Η starlet Eliza Dushku έκανε στριπτήζ και χόρεψε επάνω στο μοντέλο Kylie Bax. Στο σαλόνι των VIP, ο θρύλος του μπάσκετ Charles Barkley έβγαλε το πουκάμισο του πριν πηδήξει πίσω από το μπαρ για να σερβίρει ποτά. Ο Weiland, που μόλις τελείωσε την αποτοξίνωση, ήπιε μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER Slash θα εμφανιστεί σε ένα "rap-metal album" που δουλεύουν οι βετεράνοι της ράπ BOO YAA TRIBE, σύμφωνα με το Billboard. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

Οι BOO YAA TRIBE ξεκίνησαν με επιτυχία το 1990, με το πρώτο τους άλμπουμ "New Funky Nation", αλλά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν αυτή την επιτυχία. Το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Mafia Lifestyle", κυκλοφόρησε απο την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία S.M. Records το 2000.

Σύμφωνα με το MTV.com ο τραγουδιστής των Guns N' Roses, Axl Rose πήγε στο club Crazy Horse Too (στριπτιζάδικο) στο Las Vegas τα χαράματα της Τετάρτης (16 Ιουλίου) και "κέρασε" σε ένα σχεδόν άδειο club μερικά τραγούδια απο το νέο (αλλά αργοπορημένο) άλμπουμ του συγκροτήματός του, Chinese Democracy. Αφού έπαιξε τα κομμάτια στο club, ο Rose επισκέφτηκε το δωμάτιο VIP, παρήγγειλε σαμπάνια και υπέγραψε αυτόγραφα, σύμφωνα με έναν υπάλληλο.

Το Entertainment Weekly αναφέρει ότι η απόφαση του Axl Rose να δημιουργήσει μια νέα μορφή των GUNS N' ROSES με μέλη όπως ο κιθαρίστας Buckethead και ο μπασίστας Tommy Stinson έχει καταστρέψει κάθε ευκαιρία για επανένωση. "Δεν θα έρθει ποτέ ο καιρός που θα μαζευτούμε όλοι και θα παίξουμε σαν GUNS 'N ROSES γιατί έχει κηλιδωθεί το όνομα" λέει ο πρώην κιθαρίστας των GNR Slash στο περιοδικό. "Αν έκανε ένα solo δίσκο, τότε θα μπορούσαμε να βρεθούμε και να τζαμάρουμε για μια συναυλία. Τώρα έχει τελειώσει. Το γάμησε." Αλλά μπορείτε ακόμα να περιμένετε να ακούσετε την κιθάρα του Slash να "ουρλιάζει" μερικά κλασσικά κομμάτια των GNR. "Δεν θα παίξουμε κάθε μεγάλο hit των GUNS 'N ROSES," λέει ο Slash για την επερχόμενη περιοδεία των VELVET REVOLVER. "Αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ιστορία μας, εφ' όσον δεν πιέζουμε τον [τραγουδιστή των VELVET REVOLVER] Scott [Weiland] σε κάτι που δεν γουστάρει."

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER Slash είναι ένας απο τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν σε ένα tribute album για τον θρύλο της reggae Peter Tosh. Ο Tosh, ιδρυτικό μέλος των THE WAILERS (που αργότερα έγιναν BOB MARLEY AND THE WAILERS), ο οποίος κέρδισε ένα Grammy για το album του "No Nuclear War", δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι του στο Kingston, της Jamaica το 1987. Ο Eric Clapton, ο Jerry Garcia, ο Ben Harper, οι CYPRESS HILL, ο Jimmie Vaughan και ο γιος του Tosh, Andrew, είναι μερικοί απο τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο tribute album. Τα έσοδα απο τις πωλήσεις θα διατεθούν για να χτιστεί μια κλινική, μια βιβλιοθήκη, το μουσείο Peter Tosh στην Jamaica και στο πρόγραμμα "Instruments For The Youth", το οποίο δίνει μουσικά όργανα σε παιδιά με οικονομικά προβλήματα. Σπόνσορες και προσφορές χρειάζονται για να μαζευτεί το ποσό των $150,000 που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το album. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Συνάντηση των μελών του Fan Club και των φίλων του gunsnroses.gr ή όσων τέλος πάντων επιθυμούν να μας γνωρίσουν, θα γίνει την Πέμπτη 17/07/2003 μπροστά στον κινηματογράφο Ανατόλια, στην πλατεία Ναυαρίνου, στις 21:30 (9.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει το συνηθισμένο τελετουργικό (ταβερνούλα, μάσα, χαβαλές) και μετά βλέπουμε... ;-)

Να είστε όλοι εκεί.

Η συναυλία των GN'R στην Ιαπωνία (1992) που κυκλοφόρησε επίσημα από την Geffen, κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ένα box set στην Κορέα και πωλείται προς 25 δολάρια.

Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ και μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του εδώ: φώτο 1, φώτο 2, φώτο 3.

Στον Axl αναφέρθηκε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας NY Daily News.

Ένα άρθρο με θέμα "Μια φανταστική κατασκήνωση για αυτούς που θέλουν να γίνουν rock stars έρχεται στην Νέα Υόρκη" είχε μια λίστα με τους "STARS που πρέπει να πάνε στην rock 'n' roll κατασκήνωση":

AXL ROSE: Για να μάθει πως να κυκλοφορεί ένα άλμπουμ.

Το Slashonline.com "έβγαλε" την πρώτη επίσημη φωτογραφία των Velvet Revolver. Δείτε την φωτογραφία στο slashonline.com.

Λίγα νέα για το Chinese Democracy.

Στις πρόσφατες συναυλίες του Tommy Stinson στην Αγγλία, ο Tommy μίλησε με οπαδούς και είπε μερικά νέα για το Chinese Democracy:

Ο Axl ήθελε να "παίξει" με μερικά κομμάτια κιθάρας. Αυτός είναι ο λόγος που το συγκρότημα δεν δουλεύει μαζί στο στούντιο εδώ και λίγο καιρό και ο καθένας δουλεύει μόνος του.

Το album αυτή την στιγμή είναι στο στάδιο της μίξης.

Ο Tommy επίσης ανέφερε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που το συγκρότημα θα επανενωθεί.

Ο τραγουδιστής των Velvet Revolver Scott Weiland δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Burbank, στην California, για να παρευρεθεί στην δίκη του σχετικά με την κατηγορία περί κατοχής ναρκωτικών την Παρασκευή 11 Ιουλίου. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Ιουλίου επειδή, σύμφωνα με κάποιο δικαστικό υπάλληλο, ο Weiland ήταν ακόμη στην κλινική αποτοξίνωσης στην Florida.

Ένα άρθρο του περιοδικού Blender, τεύχος Αυγούστου 2003, που αναφέρεται στον Weiland μιλάει για πιθανές συναυλίες των Velvet Revolver εκτός Αμερικής. Διαβάστε το συγκεκριμένο κομμάτι:

"Εκπρόσωπος του συγκροτήματος λέει ότι η πρόσφατη σύλληψη του Weiland δεν θα διακόψει τα σχέδια του συγκροτήματος για περιοδεία εκτός Αμερικής. Συναυλίες που σχεδιάζονται στην Ιαπωνία και την Γερμανία τον Αύγουστο θα περιέχουν ένα set νέων τραγουδιών, μεταξύ των οποίων και το "Set Me Free" (απο το soundtrack της ταινίας The Hulk ), το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε το συγκρότημα. Μέχρι στιγμής οι Velvet Revolver έχουν γράψει 55 τραγούδια τα οποία έχουν ήδη ηχογραφηθεί και περιμένουν τα φωνητικά του Weiland."

Οι GN'R θα συμπεριληφθούν σε μια εκπομπή του VH1 που ονομάζεται "The Greatest: Τα 200 Σπουδαιότερα Ινδάλματα της Ποπ Κουλτούρας". Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για το τι ακριβώς θα είναι.

Πληροφορίες για την εκπομπή:

VH1: The Greatest: Τα 200 Σπουδαιότερα Ινδάλματα της Ποπ Κουλτούρας
Πρεμιέρα Δευτέρα 21 Ιουλίου, Συμπεριλαμβανόμενοι Καλλιτέχνες: Guns N' Roses, ABBA, Aerosmith, Al Pacino, Andy Warhol/Ivan Karp, Aretha Franklin και άλλοι...

Το κομμάτι της εκπομπής που αναφέρεται στους GNR θα επαναληφθεί στις: 22/7 @ 1π.μ.; 22/7 @ 11π.μ.; 22/7 @ 7μ.μ.; 23/7 @ 5μ.μ.; 24/7 @ 3μ.μ.; 25/7 @ 1μ.μ..

Σύμφωνα με το snakepit.org, ο Slash δεν συνεργάζεται με την Gina Gershon.

Το snakepit.org επικοινώνησε με το management του Slash και ο ίδιος ο Slash είπε ότι η είδηση ήταν αναληθής.

Οι CAMP FREDDY, το συγκρότημα απο το Los Angeles που αποτελείται απο τον κιθαρίστα των JANE'S ADDICTION Dave Navarro, τον πρώην μπασίστα (μόνο στις περιοδείες) των THE CULT Billy Morrison (στην κιθάρα), τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES/THE CULT Matt Sorum, τον μπασίστα Scott Ford και τον τραγουδιστή Donovan Leitch (υιός του τραγουδιστή των 1960s Donovan), θα εμφανιστεί στο Las Vegas για μια συναυλία στοHard Rock Hotel την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Το συγκρότημα θα παίξει στην πισίνα για να ξεκινήσει τις καλοκαιρινές συναυλίες στο Hard Rock.

Αφού ο Navarro είναι σε περιοδεία με τους JANE'S ADDICTION αυτό το διάστημα, δεν θα είναι στην συναυλία και θα αντικατασταθεί απο ορισμένους "εκπληκτικούς καλεσμένους" σύμφωνα με το επίσημο site του συγκροτήματος.

Ο χώρος παίρνει γύρω στα 1,500 άτομα, οπότε αν σχεδιάζετε να πάτε τηλεφωνήστε στο Hard Rock όσο πιο νωρίς γίνεται στο 001-888-HRD-ROCK (001-888-473-7625) για να βρείτε εισιτήρια.

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER, Slash συνεργάζεται με την ηθοποιό Gina Gershon για την δημιουργία υλικού για τον πρώτο δίσκο της Gershon, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2003 / αρχές του 2004.

Η Gershon, της οποίας η νέα ταινία, "Pray for Rock & Roll", έκλεισε το San Francisco International Lesbian & Gay Film Festival την περασμένη εβδομάδα, συνεργάζεται επίσης με την Linda Perry, την παραγωγό της PINK και πρώην μέλος των 4 NON BLONDE η οποία πρόσφατα έγραψε τραγούδια για την CHRISTINA AGUILERA.

Τα τραγούδια της Gershon θα είναι πιο σκοτεινά από αυτά της Pink's, με στυλ από σχεδόν country έως rock, όπως δήλωσε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle. "Σίγουρα δεν θα είναι pop. Δεν κάνω pop."

Τα παρακάτω είναι από την εφημερίδα BILLBOARD στο τεύχος της 5ης Ιουλίου 2003:

Κορυφαία Soundtracks (Δεδομένα πωλήσεων από την Nielsen SoundScan)
Τίτλος: HULK; Αυτήν την εβδομάδα: 17; Προηγούμενη εβδομάδα: Νέο

Mainstream Rock τραγούδια (Η αναμετάδοση στο ραδιόφωνο παρακολουθείται από την Nielsen Broadcast Data Systems)
Τίτλος: SET ME FREE; Καλλιτέχνης: Velvet Revolver Αυτήν την εβδομάδα: 30; Προηγούμενη εβδομάδα:
Νέο

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Kerrang! υπάρχει μια συνέντευξη με τους Slash, Duff και Matt Sorum, όπου μιλάνε για τους Velvet Revolver, τους GN'R, το νέο album και την ταινία "The Hulk".

Κριτική για το soundtrack του The Hulk σχετικά και με το "Set Me Free" των Velvet Revolver υπάρχει στο περιοδικό Rolling Stone, στο τεύχος 927, 24 Ιουλίου 2003:

Νέα CDs
Συλλογές και Soundtracks

Hulk: Original Motion Picture Soundtrack
* * * (τρία αστέρια είναι "καλό")
Decca

Λίγοι ακροατές θα θέλουν να ακούσουν το score του Danny Elfman μαζί με το τραγούδι των Velvet Revolver - το νέο συγκρότημα με τους Scott Weiland, Slash, Duff McKagan και Matt Sorum - αλλά γι' αυτό υπάρχει το Internet. Το Set Me Free "θυμίζει" την λάμψη των παλιών καλών ημερών των Guns n' Roses με το head banging σε ημέρες δόξας.

Οι GN'R εμφανίζονται σε μερικές λίστες των VMA στο MTV.com:

Top 10 VMA Εκπλήξεις

1. Σοκ και Δέος (2002)
Οι Guns N' Roses εξέπληξαν μια θάλασσα οπαδών καθώς εμφανίστηκαν στην σκηνή σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του MTV. Έπαιξαν ένα μεγάλο medley που περιείχε το "Paradise City" και το "Welcome to the Jungle". Το συγκρότημα έδωσε μια μεγαλειώδη εμφάνιση για να ικανοποιήσει την δεκάχρονη "όρεξη για καταστροφή" (appetite for destruction) κάθε οπαδού.

Top 10 VMA Εμφανίσεις

Κάθε χρόνο τα VMAs έχουν τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της περιόδου. Ρίξτε μια ματιά στις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις στην ιστορία του MTV.

7. November Reign (1992)
Μια δεκαετία πριν ο Eminem κάνει μια παρόμοια κίνηση, ο Axl Rose πέταξε το στίγμα του ανθρώπου που φοβάται τους ομοφυλόφιλους από πάνω του παίζοντας ένα ντουέτο με τον, πάντα ανοιχτόμυαλο, Elton John. Το "November Rain" δεν ακούστηκε ποτέ ξανά τόσο γλυκό.

Τα Top 10 τέλεια ζευγαρώματα

Στα VMAs, ο σωστός συνδυασμός των stars μπορεί να δημιουργήσει αρκετή χημεία για να δημιουργηθεί μια αυτανάφλεξη. Δείτε μερικά από τα τέλεια "ζευγαρώματα".

10. Michael Jackson & Slash (1995)
Σε ένα θεαματικό σόου επί σκηνής, ο Michael Jackson και ο Slash συναντήθηκαν για ένα εξωπραγματικό medley απο heavy metal και moonwalking, δημιουργώντας άλλη μια σπάνια μουσική "μίξη" στην σκηνή των VMA.

Αναφορά στους GNR και δηλώσεις του Slash από ένα άρθρο στο περιοδικό SPIN στο τεύχος του Αυγούστου 2003.

Τίτλος του άρθρου: "Η ιστορία των Jane's Addiction (Χωρίς περικοπές)"

Σημείωση - Αυτοί εδώ είναι οι άνθρωποι που μίλησαν για το παρακάτω άρθρο:
RICHMAN είναι ο Josh Richman: Ηθοποιός και διοργανωτής πάρτι στο L.A.
GLORIA είναι η Dayle Gloria: συν-ιδιοκτήτης και DJ στο Scream club, όπου οι Jane's Addiction έπαιζαν συνέχεια, δούλευε στο Viper Room;
CHARLEY BROWN είναι ο Charley Brown: μάνατζερ των Jane's Addiction.
SLASH είναι (φυσικά) ο Slash: κιθαρίστας των Guns N' Roses

(κομμάτι απ' το άρθρο)
SCREAM (1986)

RICHMAN: Η σκηνή στην οποία άνηκαν οι Jane's ήταν δευτερεύουσα σε όλο το σκηνικό που συνέβαινε ανάμεσα στους Guns N' Roses και στους Faster Pussycat, στους L.A. Guns και τους Jetboy. Αυτά τα συγκροτήματα έπαιζαν στο Troubadour και στο Strip, αλλά οι Jane's ξεπουλούσαν στο Lingerie, το Palace στο Hollywood, το Country Club στο Reseda; Επίσης γέμισαν το Lhasa Club και το Powertools. Μετά άρχισαν να παίζουν συχνά στο Scream.

GLORIA: Οι Guns άνηκαν στην σκηνή των Whisky-Gazarri's-Strip. Εμείς στο Scream αντιπροσωπεύαμε την anti-Strip σκηνή, λόγω του σκοτεινού που υπήρχε σε οτιδήποτε κάναμε. Ήμασταν επτά ή οκτώ μίλια μακριά από το Strip στο κέντρο του L.A., όπου μόνο οι περιπετειώδεις τύποι τολμούσαν να πάνε. Το Cathouse όπου οι Taime Downe και οι Guns σύχναζαν ήταν περισσότερο μέρος για τύπους με τατουάζ, στρίπερς και γενικότερα rock 'n' roll φάση. Όλοι οι τύποι στο Cathouse έμοιαζαν με τον Bret Michaels των Poison, και οι γκόμενες ήταν τσούλες. Στο Scream, όλοι οι τύποι έμοιαζαν με τον Ian McCulloch [των Echo & the Bunnymen], και τα κορίτσια ήταν κλώνοι της Siouxsie.

SLASH: Κάναμε πρόβα στην ίδια τρύπα με τους Jane's. Μια μέρα τα μέλη των Jane's έβγαιναν καθώς εμείς μπαίναμε και ήταν πολύ περίεργο - δεν ανταλλάξαμε κουβέντες ποτέ. Ήταν σαν αυτές τις φάσεις στο γυμνάσιο που και οι δύο πλευρές το αφήνουν να ξεχαστεί ήσυχα.

CHARLEY BROWN: Οι Jane's μισούσαν τους Guns N' Roses. Οι Guns ήταν οι θανάσιμοι εχθροί τους, όσον αφορά την σκηνή που αντιπροσωπεύανε.

SLASH: Οι Guns μισούσαν τους πάντες.
 

O πρώην μπασίστας των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER, Duff McKagan μίλησε στον Riki Rachtman του ραδιοφωνικού σταθμού 97.1 KLSX FM για την απόφαση των VELVET REVOLVER να επιλέξουν τον τραγουδιστή των STONE TEMPLE PILOTS, Scott Weiland και όχι τον πρώην τραγουδιστή των SKID ROW Sebastian Bach ως νέο τους τραγουδιστή. "Ο Sebastian έκανε φανταστική δουλειά με τα τραγούδια που του δώσαμε και είναι ένας παλιός φίλος που αγαπάω πολύ" είπε ο Duff. "Το πρόβλημα ήταν ότι με τον Baz, ακουγόμασταν σαν τους SKID ROW, και δεν θέλαμε κάτι τέτοιο. Προχωράμε και θέλαμε να κάνουμε κάτι καινούργιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλαμε να κάνουμε industrial ή μοντέρνο ροκ, απλά θέλαμε να κάνουμε κάτι καινούργιο και όλο αυτό το διάστημα δεν χάσαμε επαφή με την μουσική σκηνή. Κάποιοι απ' τους καλύτερους μου φίλους είναι μέλη των QUEENS OF THE STONE AGE, ή ο Dave Navarro των JANE'S ADDICTION ή ο Chris Cornell των AUDIOSLAVE. Αυτοί είναι τύποι που προχώρησαν και αυτό θέλουμε να κάνουμε με τους VELVET REVOLVER".

Το παρακάτω κομμάτι είναι απο μια συνέντευξη του Travis Meeks στο Rolling Stone:

Πως ήταν τα δοκιμαστικά με τους Velvet Revolver?

Τρελάθηκα. Τους σέβομαι, αλλά λένε πως δεν υπάρχουν καλοί ροκ τραγουδιστές σήμερα. Γέλασα. Απλά ένοιωσα ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη εκεί. Οι Guns n' Roses ήταν ένα συγκρότημα που ρισκάριζε. Δεν ήξεραν τι έκαναν όταν δημιουργούσαν το Appetite for Destruction. Αυτό ήταν το σπουδαίο. Ρισκάριζαν.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ.

Οι SR-71 έγραψαν πρόσφατα ένα τραγούδι που ονομάζεται "Axl Rose" και θα υπάρχει στον νέο δίσκο του συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2003. Κατεβάστε ένα μέρος του τραγουδιού σε MP3 εδώ.

Μια νέα φωτογραφία του Axl με δύο κορίτσια στο μπαρ Rainbow κυκλοφόρησε η εφημερίδα National Enquirer.

Δείτε την φωτογραφία εδώ.

Στην νέα ταινία "Οι Άγγελοι Του Τσάρλι 2" υπάρχει ένας χαρακτήρας που υποδύεται ο Bruce Willis και ονομάζεται William Rose Bailey.....

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα