Ιούνιος '03

 

Συνέντευξη έδωσαν την Παρασκευή ο Duff McKagan και ο Matt Sorum όπου ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός EP και ενός DVD στις 7 Οκτωβρίου 2003. Το Ep και το Dvd θα περιέχουν την συναυλία από το El Rey Theatre στο Los Angeles (19 Ιουνίου 2003). Το EP θα περιέχει επίσης ένα καινούργιο τραγούδι ηχογραφημένο στο στούντιο που θα κυκλοφορήσει και σε cd-single.

Το πρώτο άλμπουμ των Velvet Revolver αναμένεται στις αρχές του 2004. Οι Velvet Revolver θα δώσουν μερικές συναυλίες στην περιοχή του Los Angeles στα τέλη Αυγούστου / αρχές Σεπτεμβρίου.

Μια εκπομπή που θα ασχοληθεί με το αν ο Axl θα πρέπει να παρατήσει ή όχι το όνομα των Guns N' Roses. Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή (29 Ιουνίου) στις 7 μ.μ. στο MTV και στις 9:30 μ.μ. στο MTV2.

Οι Deli Creeps θα ανοίξουν την συναυλία για τους Les Claypool's Frog Brigade την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Denver, CO στο Universal Lending Pavillion.

Οι συναυλίες του Tommy Stinson:

Ιούλιος:

1 New York, NY @ Mercury Lounge
8 Birmingham, UK @ Glee Club (με τον Jesse Malin)
9 London, UK @ Union Chapel (με τον Jesse Malin)
11 Cardiff, UK @ Barfly (με τον Jesse Malin)

Αύγουστος:

24 Albany, NY
25 Buffalo, NY
26 Cleveland, OH @ Beachland Ballroom
27 Hamtramck, MI @ Small's
28 Milwaukee, WI
29 Green Bay, WI
30 Minneapolis, MN
31 Minneapolis, MN

Σεπτέμβριος:

2 Chicago, IL @ Double Door 3 Columbus, OH
4 Pittsburgh, PA
5 New York, NY @ Knitting Factory
6 New Jersey, NJ @ Maxwell's
7 Philadelphia, PA @ North Star Bar
9 CT
10 TBA
12 Providence, RI @ Met Cafe
13 Cambridge, MA @ Middle East

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Kerrang! υπάρχει ένα άρθρο για τον Slash, τον Scott Weiland και τους Velvet Revolver. Το Kerrang! λέει επίσης ότι στο τεύχος της επόμενης εβδομάδας θα έχει αποκλειστική συνέντευξη με τους Velvet Revolver.

Το "Set Me Free" των Velvet Revolver είναι το κύριο τραγούδι από το soundtrack της ταινίας Hulk και το συγκρότημα ελέγχει τις επιλογές του όσον αφορά τις δισκογραφικές εταιρίες, για ένα συμβόλαιο. Το supergroup συμπεριλαμβάνει τον τραγουδιστή Scott Weiland και τα πρώην μέλη των Guns N' Roses Matt Sorum, Slash και Duff McKagan.

Ο τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, Weiland θεωρείται προϊόν της grunge σκηνής των αρχών του '90, ενώ οι Guns N' Roses ξεχώρισαν από την hair-metal σκηνή στα τέλη του '80. Πως ήρθαν μαζί αυτές οι δύο μεριές λοιπόν? Ο Weiland λέει ότι έγινε μέσω της φιλίας τους.

"Ο Duff επικοινώνησε μαζί μου," λέει ο Weiland. "Είχαμε προσωπική σχέση γιατί οι γυναίκες μας γνωρίζονταν οπότε γίναμε φίλοι. Αναπτύξαμε μια φιλική σχέση και κατέληξε σ' αυτό. Μίλησα σ' αυτόν και στον Slash στο τηλέφωνο και έτσι ξεκίνησε."

Ο Weiland προσθέτει ότι ένιωσε σοκαρισμένος που βρίσκονταν σε ένα συγκρότημα με τόσο θρυλικά μέλη. "Ένοιωσα μεγάλη έκπληξη," λέει ο Weiland. "Απλά, αυτό το διάστημα δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να το κάνω λόγω των υποχρεώσεων μου με τους STP. Αλλά δεν μπορούσα να αφήσω μια τέτοια ευκαιρία."

Ο Weiland έχει ήδη τραγουδήσει στην διασκευή των Velvet Revolver στο τραγούδι "Money" των Pink Floyd, το οποίο υπάρχει στο soundtrack της ταινίας The Italian Job.

Στους Velvet Revolver παίζει επίσης ο κιθαρίστας Dave Kushner, που έπαιζε με τους Suicidal Tendencies και τους Infectious Grooves.

Οι Stone Temple Pilots θα κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ με τα Greatest Hits, που θα περιέχει ένα νέο τραγούδι.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Classic Rock υπάρχουν μερικές αναφορές στους GN'R. Υπάρχει ένα άρθρο για τον Scott Weiland που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για κατοχή ναρκωτικών. Η τελευταία παράγραφος αναφέρει φήμες που θέλουν την δισκογραφική εταιρεία Geffen να παρατάει τους GN'R (φήμες που κυκλοφόρησαν τον Μάιο και δεν ισχύουν) και το Chinese Democracy να μην κυκλοφορεί ποτέ.

Ο πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER Matt Sorum είναι ένας απ' τους μουσικούς που θα εμφανιστούν στο επερχόμενο tribute project για τους MR. BIG, "Influences And Connections", που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία φέτος από την Pony Canyon Records.

Το album, που αρχικά θα κυκλοφορήσει σε μια σπέσιαλ έκδοση με δώρο ένα DVD, θα έχει για παραγωγό τον Pat Regan (DEEP PURPLE, BLACKMORE'S NIGHT, KISS, MR. BIG) και θα περιέχει 14 τραγούδια.

Μεταξύ των καλεσμένων μουσικών που θα εμφανιστούν στο CD είναι η Ann Wilson των HEART στο "Promise Her The Moon" (θα μετονομαστεί σε "Promise Him The Moon"), ο τραγουδιστής των BAD ENGLISH/BABYS John Waite στο "Wild World", ο Glenn Hughes στο "Alive & Kicking" και στο "Price You Gotta Pay", ο μπασίστας των DOGSTAR Keanu Reeves και ο τραγουδιστής Brett Bamroe στο "Shine", ο Joe Lynn Turner (RAINBOW, DEEP PURPLE) στο "Daddy, Brother, Lover, Little Boy", ο Donnie Vie των ENUFF Z'NUFF στο "Green Tinted Sixties Mind" και ο Matt Sorum (GUNS 'N ROSES, VELVET REVOLVER) στο "Crawl Over Me". Καλεσμένοι κιθαρίστες θα είναι οι Marty Friedman (MEGADETH), Steve Lukather (TOTO) και Lanny Cordola (HOUSE OF LORDS).

Οι VELVET REVOLVER, το νέο συγκρότημα που αποτελείται από τον τραγουδιστή των STONE TEMPLE PILOTS Scott Weiland και τα πρώην μέλη των GUNS N' ROSES Slash, Duff McKagan και Matt Sorum, έκαναν το πρώτο επίσημο ζωντανό ντεμπούτο τους την Πέμπτη το βράδυ (19 Ιουνίου) στο El Rey Theater στο Los Angeles, της California.

Το συγκρότημα, στο οποίο ανήκει επίσης ο πρώην κιθαρίστας των LOADED/WASTED YOUTH David Kushner, έπαιξε δύο δικά του τραγούδια και τέσσερα άλλων συγκροτημάτων, όπως των GUNS N' ROSES και των STONE TEMPLE PILOTS.

Η set list του συγκροτήματος για αυτή τη μικρής διάρκειας συναυλία ήταν η εξής:

01. Bodies (SEX PISTOLS)
02. Set Me Free
03. Sex Type Thing (STONE TEMPLE PILOTS)
04. It's So Easy (GUNS N' ROSES)
05. Slither
06. Negative Creep (NIRVANA)

Το αποκλειστικό αυτό γεγονός παρακολούθησαν όσοι τυχεροί είχαν πρόσκληση. Πριν την συναυλία έδωσαν συνέντευξη τύπου η οποία ξεκίνησε στις 7:30 μ.μ. Δείτε φωτογραφίες στα Velvet-Revolver.com, Film Magic, Wire Image (κάντε κλικ στα links). probably

Ο Duff McKagan είπε στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι το πολύ-διαφημισμένο πρόβλημα του Weiland με τα ναρκωτικά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

"Το Rock 'n' roll δεν είναι ασφαλές," είπε ο McKagan. "Δεν θα έπρεπε να είναι ασφαλές. Υπάρχει πολύ ασφαλές rock 'n' roll σήμερα εκεί έξω. Εμείς είμαστε αληθινοί. Ότι συμβαίνει είναι αληθινό... Αυτό που συνέβη στον Scott Weiland μερικές εβδομάδες πριν, θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς. Έχει συμβεί σε όλους μας."

Ο manager των VELVET REVOLVER David Codikow είπε στο Reuters "Όλοι είναι αισιόδοξοι" που ο Weiland δεν θα πάει πίσω στην φυλακή.

"Όπως όλοι οι άλλοι, όλοι τους είχαν τα προβλήματα τους στο παρελθόν," είπε ο Codikow. "Τα ξεπέρασαν όλοι, είναι μια αληθινή ομάδα υποστήριξης, και δεν παραδίνεσαι ποτέ."

Οι VELVET REVOLVER, όπως δηλώνουν, έχουν γράψει 5 τραγούδια και έχουν περίπου 50 μελωδίες σε διάφορες μορφές (μέχρι την ολοκλήρωσή τους). Το συγκρότημα ελπίζει να δώσει λίγες συναυλίες το καλοκαίρι και να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρία.

Οι καλύτεροι στις συναυλίες.

Τα 20 πρώτα ονόματα σε live εμφανίσεις στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Rolling Stone

Τον Μάιο, το Rolling Stone έστειλε e-mail σε χιλιάδες αναγνώστες του και τους ζήτησε να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους συγκρότημα ή καλλιτέχνη live; Ο μόνος όρος ήταν ο καλλιτέχνης ή το συγκρότημα να έχει κάνει περιοδεία τα τελευταία χρόνια. Πήραμε πάνω από 28.000 απαντήσεις. Ιδού λοιπόν οι επιλογές του κόσμου!

1. U2; 2. Radiohead; 3. Bon Jovi; 4. Dave Matthews Band; 5. Tori Amos; 6. Phish; 7. Metallica; 8. PJ Harvey; 9. Nine Inch Nails

10. Guns n' Roses
Υπήρχαν πάντα δύο λόγοι για να δεις τους Guns N' Roses live: τα ξεσπάσματα διεφθαρμένου hard rock και τα επικά ζωντανά ξεσπάσματα. Αυτό ίσχυε την δεκαετία του 80 όσο ίσχυε και στην περσινή περιοδεία (που διαλύθηκε) της νέας version των GN'R, η οποία διαλύθηκε κάπου ανάμεσα στις συνηθισμένες ακυρώσεις συναυλιών , φασαρίες μεταξύ οπαδών, μηνύσεις και τίτλους εφημερίδων. Αλλά αν πετύχετε το συγκρότημα σε καλή βραδιά τότε θα δείτε μια ένδοξη θύελλα θυμού, τρέλας και μεθυσιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2002: εγκαταλείφθηκε
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 1989, συμπεριέλαβε δύο νύχτες που άνοιξαν για τους Rolling Stones στο Los Angeles Coliseum, όπου ο Axl Rose έπεσε απ' την σκηνή, εξοργίστηκε ενάντια στην χρήση ναρκωτικών μέσα στους GN'R, απείλησε να παραιτηθεί και τον αποκάλεσαν ρατσιστή οι Living Colour. Και ναι, ροκάραν κιόλας.
ΚΑΛΥΤΕΡΟ LIVE ALBUM Η μόνη επίσημη κυκλοφορία συναυλιών, Live Era '87-'93, έχει μέσα πολλά απ' τα στοιχεία που έκαναν τον πρώτο καιρό εκπληκτικό.

"Απλά νομίζω ότι είναι μια περίεργη δουλειά. Δεν λέω ότι είναι κακή δουλειά, δεν λέω ότι είναι σπουδαία δουλειά. Μερικές φορές θα προτιμούσα να έκανα κάτι άλλο." Axl Rose, τεύχος RS 627, 2 Απριλίου, 1992.

11. Bruce Springsteen and the E Street Band; 12. Pearl Jam; 13. Bob Dylan; 14. Tool; 15. Prince; 16. Widespread Panic; 17. The Roots; 18. Red Hot Chili Peppers; 19. No Doubt; 20. The Rolling Stones

Οι Velvet Revolver θα δώσουν μια μικρή συναυλία σήμερα το βράδυ (19 Ιουνίου) σε κάποιο club του Los Angeles. Αυτή η αποκλειστική εμφάνιση θα είναι δωρεάν, μόνο για μερικούς οπαδούς του συγκροτήματος, και θα είναι μια μικρή γεύση αυτών που θα ακολουθήσουν.

Οι 25 πρώτοι οπαδοί του συγκροτήματος που γράφτηκαν στην mailing list των Velvet Revolver και μένουν στην περιοχή του Los Angeles θα είναι οι τυχεροί που θα παρακολουθήσουν την συναυλία δωρεάν.

Οι Velvet Revolver είναι οι:

Scott Weiland - Φωνητικά
Slash - Κιθάρες
Dave Kushner - Κιθάρες
Duff McKagan - Μπάσο
Matt Sorum -
Ντράμς

18-Ιουνίου-2003  Επίσημο site των Velvet Revolver + συνέντευξη Weiland

Ο Scott Weiland τηλεφώνησε στο Cane Show στις 16 Ιουνίου και μίλησε για τους Velvet Revolver.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ.

Το επίσημο site των Velvet Revolver άνοιξε. Στο site μπορείτε να διαβάσετε ένα μήνυμα από τον Scott Weiland και να γραφτείτε στο newsletter των VR.

Οι Blink-182 συνεχίζουν την παράδοση των χιουμοριστικών τίτλων στα άλμπουμ τους, ονομάζοντας το νέο τους άλμπουμ Use Your Erection I and II.

Ο ντράμερ Travis Barker αποκάλυψε το όνομα που εμπνεύστηκαν από τους Guns N' Roses το Σάββατο στο KROQ Weenie Roast, όπου έπαιξε μαζί με τους Transplants.

Σύμφωνα με το site antimusic.com ο Axl Rose εμφανίστηκε στην παρουσίαση του νέου CD και DVD των Led Zeppelin, όπου ήταν πολύ ευδιάθετος και μίλησε με πολλούς οπαδούς. Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι δεν αποκάλυψε την δημοσιογραφική του ταυτότητα στον Axl και πήγε σαν οπαδός, κάτι που δεν του δίνει το δικαίωμα να αναφέρει ακριβώς αυτά που του είπε ο Axl.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο Axl είπε ότι "οι υπομονετικοί fans του συγκροτήματος θα έχουν τον δίσκο μέχρι το τέλος της χρονιάς"!!! Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στον δημοσιογράφο είναι το πόσο φιλικός ήταν ο Axl με όλους όσους τον πλησίασαν και ότι φαίνονταν τρομερά υγιής και σε πολύ καλή φόρμα.

Ο δημοσιογράφος επίσης αναφέρει ότι υπάρχουν αλλαγές στην Geffen. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της MCA πήγε στα χέρια της Geffen, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρία θα λειτουργήσει ξανά από μόνη της και όχι κάτω απ' την ομπρέλα της Interscope. Ο Axl δεν αναφέρθηκε σ' αυτό, αλλά ο δημοσιογράφος λέει ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά για την κυκλοφορία του Chinese Democracy (προς το καλό, δηλ. θα έχει περισσότερη υποστήριξη από την δισκογραφική).

Τέλος, ο δημοσιογράφος μιλάει σε προσωπικό επίπεδο και λέει ότι έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η γνώμη του για τον Axl Rose.

"Εύχομαι το άλμπουμ να κυκλοφορήσει σύντομα. Έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και ο Axl θα ανέβει ή θα πέσει λόγω της μουσικής του και όχι λόγω τίτλων σε εφημερίδες".

Μην ξεχνάτε ότι αύριο ο Dizzy Reed έχει τα γενέθλια του και το antimusic.com είναι ο σπόνσορας σε δύο ξεχωριστά πάρτι γενεθλίων αυτήν την εβδομάδα. Το πρώτο θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης (18 Ιουνίου) στο Cat Club όπου πέρα από την "THE DIZZY "F*KIN'" REED BAND" θα εμφανιστούν ειδικοί προσκεκλημένοι (λέτε να είναι εκεί και ο Axl?). Το δεύτερο πάρτι θα γίνει στο Las Vegas, όπου θα δοθεί μια δωρεάν συναυλία στο The Tailspin Bar & Grill. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Total Guitar ψήφισαν για το καλύτερο άλμπουμ (από άποψης κιθάρας) όλων των εποχών. Διαβάστε το top 5:

1. Guns N' Roses - Appetite For Destruction
2. Metallica - Metallica
3. Nirvana - Nevermind
4. Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
5. Led Zeppelin - Led Zeppelin 4

Ο Gilby Clarke μαζί με τους HEART, θα εμφανιστεί στην εκπομπή του CBS "Late, Late Show" με τον Craig Kilborn την Πέμπτη 31 Ιουλίου.

Ένα βίντεο για την ταινία "The Hulk" παίχτηκε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου στον τελευταίο τελικό του NBA. Το βίντεο αυτό είχε ένα κομμάτι από την ηχογράφηση του Set Me Free, των Velvet Revolver, στο στούντιο.

Λος Άντζελες (Billboard) - Οι Velvet Revolver, ένα νέο συγκρότημα που αποτελείται απ' τον τραγουδιστή των Stone Temple Pilots Scott Weiland, τα πρώην μέλη των Guns N' Roses Slash, Duff McKagan και Matt Sorum και τον κιθαρίστα των Suicidal Tendencies Dave Kushner, ξεκίνησε πολύ καλά στο ραδιόφωνο με το πρώτο του single "Set Me Free."

Το τραγούδι για το soundtrack της ταινίας "The Hulk" είναι ήδη πρώτο σε τηλεφωνική ζήτηση στους ραδιοφωνικούς σταθμούς WBCN Boston, XTRA San Diego και KROQ Los Angeles. Το soundtrack κυκλοφορεί σήμερα από την Decca/UMG.

Το συγκρότημα, το οποίο μανατζάρουν οι Dana Millman-Dufine και David Codikow της Immortal Entertainment, έχει ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια για το πρώτο τους άλμπουμ αλλά δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με κάποια δισκογραφική εταιρία.

Ο Weiland έχει τρομακτικά πολλές νομικές υποχρεώσεις, μετά από την πρόσφατη σύλληψη του για κατοχή ναρκωτικών. Θα επιστρέψει στο δικαστήριο στις 11 Ιουλίου.

Το μέλλον των Stone Temple Pilots είναι αβέβαιο. Τα μέλη του συγκροτήματος Robert και Dean DeLeo έκαναν την παραγωγή για το επερχόμενο άλμπουμ των Alien Ant Farm, "truANT", που κυκλοφορεί στις 19 Αυγούστου από την DreamWorks.

Reuters/Billboard

Ο Tommy Stinson έδωσε μια συνέντευξη στο Billboard όπου μιλάει για τον προσωπικό του δίσκο, για τους Guns N' Roses και για το Chinese Democracy. Αναφέρεται στις δύο συναυλίες που θα δώσει στην Αμερική και λέει ότι θα δώσει άλλες τρεις συναυλίες στην Αγγλία. Λέει ότι στον δίσκο του θα συμμετέχουν οι Richard Fortus και Dizzy Reed.

Λέει επίσης ότι τον Αύγουστο θα κάνει μια μικρή περιοδεία τριών εβδομάδων και ότι μετά θα επιστρέψει στους Guns N' Roses.

Όσο για το πολυαναμενόμενο δίσκο των GN'R, Chinese Democracy, ο Stinson λέει ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος. "Ο δίσκος ολοκληρώνεται. Τελειώνουν κάποια μικροπράγματα και μετά πάει για μίξη" εξηγεί. "Δεν με χρειάζονταν μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε είπα να δώσω μερικές συναυλίες. Εγώ έχω τελειώσει με τα κομμάτια μου".

Στην ερώτηση αν οι GN'R θα ξεκινήσουν περιοδεία το Φθινόπωρο ο Stinson απάντησε "Θα πώ απλά ότι πρέπει να επιστρέψω τον Σεπτέμβριο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα τελειώσουμε τον δίσκο, θα τον κυκλοφορήσουμε και μέχρι τότε έχω κάποιο χρόνο στα χέρια μου να ασχοληθώ με άλλα πράγματα".

Το περιοδικό Rolling Stone έχει μια έρευνα για το καλύτερο Live συγκρότημα. Οι GN'R είναι ένα από τα συγκροτήματα που μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Ο Gilby Clarke εμφανίστηκε στο Tonight Show το βράδυ της Τρίτης. Έπαιξε κιθάρα μαζί με τους Heart στο τραγούδι Magic Man.

Αυτόν τον καιρό είναι σε περιοδεία μαζί με τους Heart στην Αμερική.

Σύμφωνα με την New York Post, ο Axl εθεάθη σε ένα club στο Las Vegas το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Απ' ότι φαίνεται το "Set Me Free" των Velvet Revolver είναι ένα από τα τραγούδια με την μεγαλύτερη ζήτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό WBCN της Βοστόνης.

Σύμφωνα με το VH1 το Sweet Child O' Mine βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τα 100 καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 25 χρόνων. Το Sweet Child O' Mine ξεπέρασαν τα Billie Jean (Michael Jackson) και Smells Like Teen Spirit (Nirvana).

Ο μπασίστας των Kiss, του οποίου το τελευταίο σόλο άλμπουμ ήταν το 1978, θέλει τους John Mellencamp, Axl Rose και Trey Anastasio για να κάνουν φωνητικά σαν καλεσμένοι στο σόλο άλμπουμ του.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Ανανεώθηκε σήμερα το Gnronline.com. Όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά έχει μια ατάκα που μας δίνει πολλές ελπίδες.

Εξαφανίστηκαν οι ημερομηνίες για τις περσινές συναυλίες και το ενοχλητικό popup που μας ενημέρωνε ότι πρέπει να προμηθευτούμε σύντομα εισιτήρια για τις συναυλίες του 2002 (!!!) και λέει ότι θα ανακοινωθούν σύντομα πληροφορίες για το Chinese Democracy!!!!!

Τελευταία φορά που ανανεώθηκε αυτό το site έγινε η περσινή περιοδεία...

Λέτε να είμαστε ΤΟΣΟ κοντά?

Ο τραγουδιστής των STONE TEMPLE PILOTS Scott Weiland και τα πρώην μέλη των GUNS N' ROSES Slash, Duff McKagan και Matt Sorum επέλεξαν επίσημα σαν όνομα το VELVET REVOLVER, όπως δήλωσε η υπεύθυνη τύπου του συγκροτήματος Arlett Vereecke στο BLABBERMOUTH.NET την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Το συγκρότημα θα μπει σύντομα στο στούντιο για να κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο στις αρχές του 2004.

Ένα μικρό βίντεο για το πώς ηχογραφήθηκε το πρώτο τους τραγούδι, "Set Me Free" (που συμπεριλαμβάνεται στην ταινία THE HULK), μπορείτε να βρείτε εδώ.

Απ' το περιοδικό Rolling Stone:

Buckethead alert! Ο κιθαρίστας των Guns n' Roses μπαίνει στο στούντιο μαζί με τον Les Claypool των Primus, τον Bernie Worrell των P-Funk και τον ντράμερ των Guns n' Roses, Brain για να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ υπό την επωνυμία "Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brains". Το supergroup υπολογίζει να κυκλοφορήσει το άλμπουμ του τον Σεπτέμβριο.

Άνοιξε μετά από καιρό το επίσημο site του Robin Finck, robinfinck.com. Υπάρχει και μια μικρή αναφορά στους Guns N' Roses την οποία σας μεταφέρουμε:

(Στο τμήμα FAQ του site)

Ερώτηση: Πότε θα κυκλοφορήσει το "Chinese Democracy"?

Απάντηση: Εδώ δεν είναι πηγή για αυτήν την πληροφορία.

Ο Slash μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό WBCN Boston και έκανε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Κατ' αρχάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης των Guns N' Roses επειδή ο Axl κατέστρεψε το όνομα των Guns. Δήλωσε ότι ο Axl θα μπορούσε να κάνει ένα solo δίσκο και δεν θα είχε κανένας πρόβλημα να περιμένει 10 χρόνια. Αλλά τώρα δεν θέλει κανένας τους να ξανά-ασχοληθεί με τους Guns. Δήλωσε επίσης ότι οι Stone Temple Pilots έχουν διαλυθεί και ότι το όνομα του συγκροτήματος θα είναι πιθανότατα VELVET REVOLVER.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούσετε την συνέντευξη εδώ.

Τώρα αποκαλούνται "Velvet Revolver", ο Scott Weiland και τα πρώην μέλη των Guns N' Roses Slash, Duff McKagan και Matt Sorum είναι έτοιμοι να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Ο Weiland, γνωστός σαν τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, είπε τον προηγούμενο μήνα στο Rolling Stone ότι θα ήταν ο τραγουδιστής του νέου συγκροτήματος, αλλά οι υπόλοιποι περίμεναν μέχρι σήμερα για να το επιβεβαιώσουν.

"Πάντα μου άρεσε η φωνή του στους STP" λέει ο Slash. "Έχει μια σπουδαία rock αίσθηση στην φωνή του. Είναι από αυτούς τους τύπους που έχουν μια σκοτεινή πλευρά, κάτι που φυσικά ταιριάζει με μας".

"Ο Scott είναι ένας αναγνωρίσιμος τύπος και έχει την στόφα ενός σπουδαίου frontman", λέει ο Sorum. "Έχουμε πολύ ενέργεια και έχουμε την δική μας ταυτότητα. Θέλουμε έναν τύπο που να μπορεί να είναι αντάξιος ή και καλύτερος".

Όσον αφορά τα προβλήματα του Weiland με τα ναρκωτικά, ο Slash λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει. "Τα έχουμε περάσει όλοι μας αυτά", λέει. "Μας αρέσει πολύ ο Scott και τα έχει βρει με τον εαυτό του. Τα έχουμε ζήσει τόσες πολλές φορές - τόσο που μπορεί να φρικάρει τους υπόλοιπους, αλλά εμάς δεν μας κάνει αίσθηση".

Το συγκρότημα θα ξεκινήσει να γράφει στίχους που θα πηγαίνουν με την μουσική τους και προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με κάποια δισκογραφική εταιρία. Πρώτα όμως ο Weiland πρέπει να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης, κάτι που υποσχέθηκε να κάνει μετά την σύλληψη του στις 18 Μαΐου στο Los Angeles, για κατοχή ναρκωτικών.

Τα τέσσερα μέλη έχουν ήδη ηχογραφήσει το "Money" των Pink Floyd για την ταινία "The Italian Job" και το δικό τους "Set Me Free" για το The Hulk. Σκοπεύουν να μπουν στο studio μέχρι τον Σεπτέμβριο και να κυκλοφορήσουν ένα album στις αρχές του 2004, αφού πρώτα κάνουν μερικές συναυλίες φέτος το καλοκαίρι.

Σε ερώτηση αν η πρόσληψη του Weiland στο συγκρότημα έχει δημιουργήσει ένταση με τα μέλη των STP, ο Slash απάντησε, "Όταν ηχογραφούσαμε το "Money" [ο Dean και ο Robert DeLeo] έκαναν την παραγωγή για τους Alien Ant Farm στο ίδιο studio και ήταν μια περίεργη ημέρα. Ο Scott δεν φαίνεται να έχει κρατήσει σχέσεις μαζί τους και απ' όσο γνωρίζω έχουν διαλυθεί".

Το Management των Stone Temple Pilots είπε "Δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο".

GIL KAUFMAN
(5 Ιουνίου, 2003)

Πηγή: www.rollingstone.com

Ο Scott Weiland θα είναι και επίσημα ο τραγουδιστής του συγκροτήματος των πρώην μελών των GN'R.

Της Jennifer Vineyard


Μετά από μήνες οντισιόν και φημών για το όνομα του τραγουδιστή, το συγκρότημα που είναι γνωστό απλά σαν Project - που συμπεριλαμβάνει τα πρώην μέλη των Guns N' Roses Slash, Duff McKagan και Matt Sorum - αποφάσισε επιτέλους το όνομα του τραγουδιστή. Ο τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, Scott Weiland παίρνει και επίσημα την θέση του τραγουδιστή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Project.

Αν και δεν έχει επιλεγεί ένα όνομα για το συγκρότημα, ένα απ' τα πιθανά ονόματα που ακούστηκε σε ένα συμβούλιο μεταξύ των μελών του συγκροτήματος πρόσφατα είναι το Velvet Revolver, σύμφωνα με μια πηγή που έχει σχέση με το Project.

Ο Weiland αυτο-αναγγέλθηκε ως τραγουδιστής στα μέσα Μαϊου, λίγο πρόωρα, δεδομένου ότι καμία σύμβαση δεν είχε υπογραφεί. Οι πηγές κοντά στο συγκρότημα έλεγαν ότι πρώτα θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα του με τα ναρκωτικά. Ο Weiland όμως ήταν από καιρό στην πρώτη θέση, παρά τα προβλήματα, και είχε γράψει δύο τραγούδια με το συγκρότημα για ταινίες – το τραγούδι "Money" των Pink Floyd το οποίο ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας "The Italian Job" και ένα καινούργιο τραγούδι, το "Set Me Free", για την ταινία "The Hulk", το soundtrack της οποίας κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου.

Το "Set Me Free" - το οποίο διέρρευσε στο Ίντερνετ αυτή την εβδομάδα - έχει αρχίσει ήδη να ακούγεται πολύ στο ράδιο WBCN στη Βοστώνη.

Οι μόνες γνωστές ζωντανές εμφανίσεις από το συγκρότημα - με τον Weiland στα φωνητικά - οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης για τα στούντιο ταινιών στο διάστημα της πρόβας του συγκροτήματος τον Απρίλιο και κατά τη διάρκεια μιας μαγνητοσκόπησης ενός ηλεκτορνικού press kit για το "The Hulk" τον Μάιο. Μετά από την παρουσίαση για τα στούντιο ταινιών, το συγκρότημα έλαβε πολλές αιτήσεις για να συμπεριληφθούν τα τραγούδια τους σε ταινίες ως και το 2004.

Η ανακοίνωση έρχεται τρεις ημέρες αφότου ο Weiland δήλωσε αθώος σε κατηγορίες περί κατοχής ναρκωτικών στο Burbank, της California, μετά από μια σύλληψη τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο συγκρότημα, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον τραγουδιστή να αποφύγει τα ναρκωτικά, με τρόπους όπως προγράμματα αποκατάστασης, μεθαδόνη, 24ωρη επίβλεψη και πολεμικές τέχνες που απαιτούν διανοητική πειθαρχία. Ο Weiland προσφέρθηκε να παρευρεθεί σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης πριν από την επόμενη ημερομηνία που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, στις 11 Ιουλίου. Θα αντιμετωπίσει ένα χρόνο στη φυλακή, εάν καταδικαστεί.

Πρίν ξεκινήσει να δουλεύει με το Project, ο Weiland είχε ξεκινήσει να δουλεύει στο δεύτερο solo album του με παραγωγό τον Josh Abraham και οι Stone Temple Pilots παραμένουν ανενεργοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του συγκροτήματος.

MTV News

Οι SUKI JONES, το νέο συγκρότημα που αποτελείται απ' τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT/ex-LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli, τον κιθαρίστα των FASTER PUSSYCAT Brent Muscat και τον πρώην μπασίστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane, θα αλλάξει επίσημα το όνομα του σε ADLER'S APPETITE. Σύμφωνα με το "The Official Steven Adler Fan Site", "Ο Steven είπε ότι πήγαν πολλοί στις πρόσφατες συναυλίες των SUKI JONES και του είπαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι ήταν το συγκρότημα του πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES! Ο Steven δεν θέλει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι στο συγκρότημα και πιστεύει ότι είναι πιο σωστό πως όσο παίζουν υλικό απ' το "Appetite For Destruction" να λέγονται ADLER'S APPETITE".

Ο Adler, ο Kelli και ο Crane εμφανίστηκαν μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των SKID ROW Sebastian Bach στο "Meatloaf & Friends All Star Jam & Pool Party" στις 31 Μαΐου, όπου έπαιξαν κλασσικά κομμάτια όπως τα "Welcome To The Jungle" και "Rocket Queen". Δείτε μια φωτογραφία του Adler και του Bach εδώ.

Ο Izzy Stradlin ανακοίνωσε ότι το 6ο σόλο άλμπουμ του θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το άλμπουμ θα ονομάζεται "LIKE A DOG" και ο Izzy έβγαλε μικρά δείγματα δύο τραγουδιών σε mp3 στο Ίντερνετ.

Τα τραγούδια ονομάζονται "Hammerhead" και "Bomb" και μπορείτε να τα κατεβάσετε εδώ. (Δεξί κλικ και "αποθήκευση προορισμού ως...")

Δεύτερο MP3 απ' τους Reloaded (The Project) σε δύο μέρες. Αυτή την φορά είναι ολόκληρο το τραγούδι σε αρκετά καλύτερη ποιότητα απ' το προηγούμενο. Ένα πολύ δυνατό τραγούδι που σίγουρα θα σας αρέσει και υπόσχεται πολλά όσον αφορά την δισκογραφική δουλειά των Reloaded που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2004. Κατεβάστε το κάνοντας κλικ εδώ (ηχογράφηση απ' το ραδιόφωνο) και εδώ (cd-rip 192kbps).

Φωτογραφίες του Scott Weiland και του Duff στο δικαστήριο μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Matt Sorum εμφανίστηκε στο Late Night, με οικοδεσπότη τον Craig Kilborn, λίγες ημέρες πριν. Έπαιξε ντράμς με 15 ακόμα ντράμερς. Ήταν όλοι σε μια σειρά με ένα τύμπανο ο καθένας και έπαιζαν όλοι ταυτόχρονα.

Ο Gilby θα εμφανιστεί μαζί με τους Heart στο Tonight show στις 10 Ιουνίου.

Λός Άντζελες (Πρακτορείο Reuters) - Ο πρώην τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, Scott Weiland, δήλωσε αθώος την Δευτέρα, σε σχέση με τις κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών στην California, και είπε ότι θα ακολουθήσει πρόγραμμα επανένταξης για να ξεφύγει απ' την εξάρτηση του από την ηρωίνη και την κοκαΐνη, όπως είπαν οι υπεύθυνοι του δικαστηρίου.

Ο Weiland, 35 ετών, συνελήφθη με την υποψία για κατοχή ναρκωτικών κατά την διάρκεια ενός απλού ελέγχου της τροχαίας στις 17 Μαΐου στο Burbank, της California. Αυτός και η οδηγός του οχήματος, η 29χρονη Jennifer Lynn Sires, δέχθηκαν την κατηγορία για κατοχή κοκαΐνης και ηρωίνης και αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Ο Weiland θα επιστρέψει στο δικαστήριο στις 11 Ιουλίου για να γίνει η προκαταρκτική εξέταση.

Οι ίδιες κατηγορίες έστειλαν τον Weiland στην φυλακή το 1999, αφού παραβίασε κατ' επανάληψη την αναστολή του και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επανένταξής του.

Οι Stone Temple Pilots δεν έχουν κυκλοφορήσει τίποτα από το 2001, όταν και κυκλοφόρησε το album "Shangri-La Dee Da". Από τότε τα μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν σχέδια. Ο Weiland δούλευε με τα πρώην μέλη των Guns 'N Roses.

Ένα χαμηλής ποιότητας MP3 της διασκευής του "Money" των Pink Floyd απ' τους Reloaded υπάρχει εδώ. Η συνεργασία μεταξύ των πρώην Gunners Slash, Duff McKagan και Matt Sorum και του τραγουδιστή των STONE TEMPLE PILOTS Scott Weiland ακούγεται κατά την διάρκεια των τίτλων τέλους της ταινίας "The Italian Job" (Σκηνοθεσία: F. Gary Gray, remake Αγγλικής κωμωδίας του 1969). Το συγκρότημα επίσης ηχογράφησε το "Set Me Free", που θα υπάρχει στο soundtrack της ταινίας "The Hulk", και κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου από την Decca/UMG.

Ο Sebastian Bach (πρώην-SKID ROW), ο Nikki Sixx (MΦTLEY CRάE), ο Tommy Lee (πρώην-MΦTLEY CRάE), και ο Steven Adler (πρώην-GUNS N' ROSES) είναι μερικοί απ' τους μουσικούς που εμφανίστηκαν το Σάββατο βράδυ (31 Μαΐου) στο "Meatloaf & Friends All Star Jam & Pool Party" στο "Skin at the Palms" στο Las Vegas, της Nevada. Οικοδεσπότης του γεγονότος ήταν φυσικά ο Meat Loaf και όλα τα κέρδη θα πάνε στο Lili Claire Life Skills Center στο Πανεπιστήμιο της Nevada, στο Las Vegas.

Σύμφωνα με το snakepit.org, οι The Project/Reloaded μπορεί να εμφανιστούν στο φετινό Summerfest Performances στο Milwaukee. Ο Slash θέλει να κάνει μερικές συναυλίες και το Summerfest μπορεί να είναι μια απ' αυτές. Το συγκρότημα δεν έχει ακόμη κάποιον τραγουδιστή (επιβεβαιωμένο) και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το ποίος θα τραγουδήσει.

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα