Μάιος '03

 

To MTV έχει μια δημοσκόπηση για τα 22 καλύτερα CD όλων των εποχών και το Appetite For Destruction είναι στην λίστα των υποψηφίων. Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Ο Tommy Stinson, που τελειώνει την ηχογράφηση του νέου του άλμπουμ, σκέφτεται να κάνει μια μικρή περιοδεία αυτό το καλοκαίρι για να προωθήσει το solo άλμπουμ του. Μέχρι στιγμής είναι επιβεβαιωμένη μία συναυλία στις 12 Ιουνίου στο Largo.

Ο Rick Richards και το συγκρότημα του "Georgia Satellites" ετοιμάζονται να ξεκινήσουν περιοδεία. Ο Richards παίζει κιθάρα και στα πέντε σόλο άλμπουμ του Izzy Stradlin, αφού είναι και πολύ καλός φίλος του. Αυτόν τον καιρό σχεδιάζει μερικές συναυλίες που θα τον "αναγκάσουν" να περάσει απ' την Αγγλία, την Σκοτία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία και άλλες χώρες! Οι ημερομηνίες δεν έχουν κλείσει ακόμη, αλλά η περιοδεία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο. Περισσότερες πληροφορίες πολύ σύντομα...

Έχασαν μια ωραία βραδιά όσοι δεν ήρθαν χθες στην συνάντηση που είχαμε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Περίπου δέκα άτομα, πήγαμε στο ταβερνάκι "Η Γιαννούλα" και περάσαμε ένα όμορφο βράδυ παρέα με κρασάκι και φαγητό! Συζητήσαμε για τους Guns, για το Chinese Democracy, μερικοί γράφτηκαν στο Fan Club, έγιναν ανταλλαγές bootlegs και πάνω απ' όλα έγινε πολύς χαβαλές. Την επόμενη φορά να μην λείψει κανείς...

H Universal Pictures έκλεισε συμφωνία για να συμπεριλάβει το τραγούδι των Reloaded (Slash, Duff McKagan, Matt Sorum, Dave Kushner, Scott Weiland) στην ταινία  "The Hulk" αλλά και στο soundtrack της ταινίας. Το soundtrack, που κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου, ήταν σχεδιασμένο να έχει μόνο μουσική του Danny Elfman, αλλά μια συμφωνία που έκλεισε την Παρασκευή (23 Μαΐου) θα κάνει το "Set Me Free", το μόνο τραγούδι που θα υπάρχει στο cd που θα κυκλοφορήσει από την Decca/UMG.

Ο Slash και ο Matt Sorum παρευρέθησαν στην παγκόσμια πρεμιέρα του "The Italian Job" στις 27 Μαΐου στο Grauman's Chinese Theatre στο Hollywood, της California. Δείτε φωτογραφίες από τα Celebrity Photo, Daily Celeb, Getty Images, Film Magic (Red Carpet Arrivals, Premiere, After Party.

Η MB Imaging κυκλοφόρησε φωτογραφίες των SUKI JONES ζωντανά στο Albany και στο Long Island λίγες μέρες πριν. Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: Albany, Long Island.

Οι SUKI JONES είναι το νέο συγκρότημα που αποτελείται απ' τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT/ex-LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli, τον πρώην μπασίστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane και τον κιθαρίστα των WARRANT Erik Turner.

Ο Turner αντικατέστησε προσωρινά τον Brent Muscat, ο οποίος είχε υποχρεώσεις με τους FASTER PUSSYCAT στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 9:30 μ.μ. έχουν συνάντηση οι Gunnerάδες της Θεσσαλονίκης στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Η συνέχεια περιλαμβάνει ταβερνάκι, μάσα, συζήτηση και άφθονο γέλιο... Όσοι μπορείτε ελάτε να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας συγκρότημα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να μας πείτε τις προτάσεις και τις γνώμες σας για το site και το Fun Club. Παρασκευή λοιπόν να είστε όλοι εκεί.

Πότε: Παρασκευή 30 Μαΐου 2003

Ώρα: 9:30 μ.μ.

Που: Στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (οδός Αγίου Δημητρίου)

Το "November Rain" ήταν στο Νο. 6 των Καλύτερων 25 Power Ballads του VH1. Σύμφωνα με τον σταθμό η αρχική version ήταν διάρκειας 25 λεπτών. Πήραν συνέντευξη απ' τον Slash ο οποίος είπε ότι το τραγούδι ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια μιας απ' τις πιο άστατες περιόδους στην ύπαρξη του συγκροτήματος. Είπε επίσης ότι είναι ένα "σπουδαίο τραγούδι".

Τα τραγούδια που "νίκησαν" το November Rain:

5. Bon Jovi - I'll Be There For You
4. Creed - With Arms Wide Open
3. Kiss - Beth
2. Aerosmith - I Dont Wanna Miss A Thing
1. Journey - Open Arms

Το περιοδικό Rolling Stone ρώτησε τον ντράμερ των METALLICA Lars Ulrich ποίο ήταν το καλύτερο συγκρότημα με το οποίο έκαναν περιοδεία. "GUNS N' ROSES," απάντησε ο ντράμερ. "Ότι και αν ακούσατε είναι αλήθεια. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας. Το καλοκαίρι εκείνο που κάναμε περιοδεία μαζί τους, το '92, ήταν το πιο ωραίο όσον αφορά τα κορίτσια, τα ναρκωτικά και τις ακολασίες. Απ' την άλλη όμως, 4 μήνες ήταν αρκετοί. Τελειώσαμε εκείνη την περιοδεία λέγοντας, "χαίρομαι πολύ που έζησα αυτήν την εμπειρία. Τώρα θα επιστρέψω στον ασφαλή θάλαμό μου με τους METALLICA."

Ο Steven Adler θα εμφανιστεί στην Metal Sludge Xtravaganza Tour στις 19 Ιουλίου, στο Cynthia Woods Mitchell Pavilion Center for the Performing Arts. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό MTV news το νέο άλμπουμ των Guns N' Roses, "Chinese Democracy", θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και θα ακολουθήσει περιοδεία του συγκροτήματος.

Ο Scott Weiland συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Μια ανακοίνωση του υπεύθυνου τύπου για τους Reloaded - το συγκρότημα που αποτελείται απ' τους ex-gunners και τον Weiland - ισχυρίζονταν ότι τα ναρκωτικά δεν άνηκαν στον Weiland αλλά στον οδηγό του αυτοκινήτου που επέβαινε ο Weiland. Ο τραγουδιστής και ο οδηγός του οχήματος συνελήφθησαν όταν αστυνομικοί του Burbank τους σταμάτησαν για ένα τυπικό έλεγχο. Ο Weiland αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Weiland, γνωστός ως τραγουδιστής των Stone Temple Pilots, έχει συλληφθεί για ναρκωτικά άλλες τρεις φορές, το 1995 το 1997 και παλαιότερα το 1998. Έκανε ένα χρόνο φυλακή μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, κάτι που ο δικαστής θεώρησε παράβαση της επιτήρησης του. Ο Weiland χώρισε με την γυναίκα του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιτέλους!!! Το Ελληνικό GN'R Fan Club είναι εδώ. Με πολλές εκπλήξεις για όλα τα μέλη. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Επιλέξτε ένα απ'τα δύο προγράμματα του Fan Club και εγγραφείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

O Izzy Stradlin επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να μας ενημερώσει ότι χθες ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του νέου του άλμπουμ και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Εμείς πάντως μόλις κυκλοφορήσει θα το αγοράσουμε. Σε ευχαριστούμε Izzy!!!

Ο πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES, Steven Adler, έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη την προηγούμενη Πέμπτη (15 Μαΐου) σε ένα ραδιόφωνο της Philadelphia, το WYSP 94.1 Rock. Όταν ο DJ  Spike τον ρώτησε γιατί νομίζει ότι ο κόσμος ακόμη ενδιαφέρεται για τον Axl Rose μετά από τόσα χρόνια, ο Adler είπε, "Νοιώθουν άσχημα γι' αυτόν, τον λυπούνται όπως και εγώ. Αγαπάω τον Axl. Απλά είναι κρίμα που δεν μπορεί να βγάλει το κεφάλι του απ' τον κώλο του για αρκετή ώρα ώστε να καταλάβει ότι εμείς οι πέντε ήμασταν που τον κάναμε star. Δεν θα βγάλει τον δίσκο του γιατί θα αποτύχει, θα είναι μάπα, και είναι μάπα, και μετά δεν θα έχει κανέναν και τίποτα να στηριχτεί." "Κατεβάστε" όλη την συνέντευξη σε MP3 εδώ (μέγεθος: 1.09 MB).

Οι Manic Street Preachers θα κυκλοφορήσουν ένα 2πλό cd με τον τίτλο "Lipstick Traces (A Secret History Of The Manic Street Preachers)". Θα περιέχει B-Sides και covers. Μέσα στα covers θα είναι και το "It's So Easy" των Guns Ν' Roses.

Το Project μαζί με τον Scott Weiland θα κυκλοφορήσει δύο τραγούδια, για τις ταινίες "The Italian Job" και "The Hulk". Σύμφωνα με δηλώσεις του Weiland, έχει υπογράψει με το συγκρότημα και το όνομα του συγκροτήματος θα είναι RELOADED. Η εκπρόσωπος τύπου του Slash, Arlett Vereecke, αρνήθηκε ότι ο Weiland θα είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος αφού όπως δήλωσε ακόμη ψάχνουν.

Σύμφωνα με τα demos που έχει το MTV, τα τραγούδια του Project καλύπτουν μια ευρεία γκάμα, με κάποια τραγούδια να είναι τέλεια για το Appetite for Destruction χάρη στις κλασσικές μελωδίες του Slash. Άλλα τραγούδια θυμίζουν τους Cult, απ' την άποψη ότι είναι πιο "σκοτεινά".

Το "Set Me Free" δείχνει την δύναμη των μελών του Project στην συγγραφή τραγουδιών, κυρίως επειδή ο ήχος του δεν έχει καμία επιρροή απ' τα συγκροτήματα απ' τα οποία προέρχονται τα μέλη του Project. Ένα αμιξάριστο demo του "Set Me Free" ξεκινάει με τα φωνητικά του Weiland σαν κραυγή που σιγά σιγά γίνεται chorus: "Set me free, set me free/ 'Cos I think you need to heal my soul."

Ψηφίστε για το συγκρότημα με τις καλύτερες ζωντανές εμφανίσεις. Τι άλλο φυσικά από Guns N' Roses;

http://www.rollingstone.com/survey/dynamic/default.asp

O Mike Fasano έδωσε μια συνέντευξη στο Metal Sludge και διαβάστε τι είπε για το Project:

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο studio με τον Matt Sorum (πρώην-Cult, πρώην-GN'R), τον Duff McKagan (πρώην GN'R), τον Slash (πρώην GN'R) και τον Scott Weiland (Stone Temple Pilots) - νομίζω ότι θα ονομάσουν το συγκρότημα τους "Loaded" και δουλεύουν σε κάποια τραγούδια για τα soundtrack των ταινιών "The Italian Job" και "The Incredible Hulk". Θα ηχογραφήσουν τον δίσκο τους αυτό το καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2004.

O Tommy Stinson έπαιξε μια solo συναυλία στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με δηλώσεις του το συγκρότημα είναι ακόμη στην Interscope και ξεκινάνε tour το Φθινόπωρο.

Ο Richard Fortus ήταν επίσης στην συναυλία. Είπε ότι ξεκινάνε tour το Φθινόπωρο και ότι το album θα έχει κυκλοφορήσει πριν την tour. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας του album. Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες φήμες (που θέλουν την Interscope να "ρίχνει" τους GN'R απ' το ρόστερ της), είπε ότι δεν θα πρέπει να πιστεύουμε αυτά που ακούγονται. Ανέφερε επίσης ότι η δουλειά που έκανε στο στούντιο για τους GN'R τελείωσε γρήγορα.

Ο Richard επίσης ανέφερε ότι άκουσε τραγούδια απ' το The Project και είπε ότι είναι πολύ καλά.

Τέλος είπε ότι αυτός και ο Axl τσεκάρουν συχνά τα sites για τους GN'R. (Λέτε να βλέπουν και το δικό μας;)

Οι SUKI JONES, το νέο συγκρότημα που αποτελείται απ' το πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT/LOVE/HATE  Jizzy Pearl, τον κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli και τον πρώην μπασίστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane, πήραν τον κιθαρίστα των WARRANT Erik Turner για προσωρινό αντικαταστάτη του Brent Muscat (FASTER PUSSYCAT). Ο Turner θα είναι με το συγκρότημα στην East Coast tour ενώ ο Muscat θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους FASTER PUSSYCAT στην Ευρώπη. Οι SUKI JONES σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τον Michael Thomas (BEAUTIFUL CREATURES, ENGINES OF AGGRESSION) για την East Coast tour.

Επόμενες συναυλίες των SUKI JONES:

14/5/2003 Allenstown, PA, Crocodile Rock Cafe
16/5/2003 Springfield, VA, JAXX
17/5/2003 Long Island, NY, Vanderbilts
18/5/2003 Philadelphia, PA, Whiskey Tango

Συναυλίες στο Las Vegas και το Phoenix θα γίνουν τον Ιούνιο.

Ο Duff και ο Izzy θα παίξουν guest στο νέο album του Mark Lanegan.

Το Appetite For Destruction είναι στο #12 αυτής της εβδομάδας στο Καναδικό Metal Chart. Το Use Your Illusion I είναι στο #41 και το Use Your Illusion II είναι στο #44.

Στην Σουηδία το Appetite For Destruction είναι στο #13 στο Had Rock chart.

Ένα άρθρο για τον Axl στην NY Post λέει τα εξής:

AXL Rose - με μια σέξι Ασιάτισσα γυναίκα - εθεάθη στο club Suite 16, όπου ζήτησε απ' τον  deejay να σταματήσει να παίζει το "Paradise City."

O Scott Weiland ηχογράφησε ένα δεύτερο τραγούδι με το συγκρότημα που αποτελείται απ'τους ex-Gunners Slash, Duff McKagan και Matt Sorum. Ο McKagan και ο Sorum παρεβρέθησαν στα γυρίσματα του MTV Icon για τους Metallica το Σάββατο και δήλωσαν ότι το τραγούδι "Set Me Free" θα είναι στο soundtrack για την ταινία The Hulk σε συνδιασμό με την διασκευή στο τραγούδι των Pink Floyd "Money" για την ταινία The Italian Job. Το συγκρότημα που αναφέρεται σαν The Project, αν και ο Sorum και ο McKagan αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι θα είναι αυτή η ονομασία τους, συμπεριλαμβάνει επίσης τον πρώην κιθαρίστα των Wasted Youth, Dave Kushner. Η πρεμιέρα του The Hulk θα γίνει στις 20 Ιουνίου, τρείς εβδομάδες μετά το The Italian Job.

Το συγκρότημα δοκίμασε τραγουδιστές απ' όλον τον κόσμο, αλλά ο Sorum λέει ότι ήξεραν πως ο Weiland ήταν ο άνθρωπός τους την στιγμή που πάτησε μέσα στο στούντιο. Ο McKagan αναφέρει ότι ελπίζουν να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ τον επόμενο Φεβρουάριο. Αποκαλεί τα δύο νέα τραγούδια "ένα καλό τρόπο για να ξεκινήσει αυτό το πράγμα. Πρώτον, μας εξοικονομεί λίγα χρήματα για να κάνουμε και να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο μόνοι μας και δεύτερον είναι ένας καλός τρόπος για να δούμε πως είναι η κατάσταση στο στούντιο με τον Weiland."

Πηγή: http://www.stonetemplepilots.com/news_frame.html?name=05062003_1

O Kid Rock, ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES Slash και ο τραγουδιστής της country Travis Tritt έπαιξαν μια διασκευή του "Sweet Home Alabama" στο Barnstable Brown Gala στο φετεινό Kentucky Derby (Ιπποδρομίες) στο Louisville του Kentucky. Το Barnstable Brown Gala, γνωστό σαν ένα απο τα πιο "χλιδάτα" events για έρανο στο Louisville, δίνει τα χρήματα που μαζεύονται στην έρευνα κατά του διαβήτη στα πανεπιστήμια του Kentucky και του Louisville.

Σε ένα άρθρο, έκτασης μιας σελίδας, που ονομάζεται "Use Your Suggestions!" με μια φωτογραφία του Slash στην άκρη, το περιοδικό προτείνει πιθανούς τραγουδιστές στον Slash. Μάλιστα έχουν ετοιμάσει μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Τα ονόματα που προτείνουν είναι: Michael Jackson, Courtney Love, Fred Durst, Rivers Cuomo και άλλο ένα που μας διαφεύγει...

Τελικά ο Slash δεν θα εμφανιστεί στην εκπομπή MTVicon λόγω άλλων υποχρεώσεων!!!

Η Black Market Publishing θα κυκλοφορήσει την βιογραφία του Izzy Stradlin την άνοιξη του 2004. Θα περιέχει πολλές πληροφορίες για όλη την πορεία των GN'R και του ίδιου του Izzy.

Θα περιέχει επίσης πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις με ανθρώπους απ' τον κύκλο των GNR, όπως και από μέλη των Ju Ju Hounds, το συγκρότημα του Izzy, όπως επίσης και από άλλες σχετικές πηγές. Η Black Market Publishing ελπίζει να προσφέρει στους fans το πιο αποκαλυπτικό πορτραίτο ενός από τους πιο cool επαναστάτες του hard rock!

Στις 28 Απριλίου στο Los Angeles, ο φωτογράφος Robert John, 41ετών, κατέθεσε μήνυση εναντίον του τραγουδιστή των Guns N' Roses Axl Rose, 41 ετών, γιατί όπως ισχυρίζεται αρνείται να τηρήσει ένα συμβόλαιο στο οποίο ο Rose είχε συμφωνήσει να πληρώσει $80,000 για εκατοντάδες φωτογραφίες του συγκροτήματος που ο John έχει τραβήξει απ' το 1985. Ο John ισχυρίζεται ότι ο Rose κρατάει τις φωτογραφίες απ' τον ΙανουάριοΟ εκπρόσωπος του Rose δεν έχει απαντήσει σε τηλεφωνήματα.

Πηγή: Περιοδικό People, τεύχος 12 Μαΐου 2003

Η συναυλία των Suki Jones ήταν πολύ καλή. Ο Steven και ο Keri Kelli έκλεψαν την παράσταση και μετέφεραν το "πνεύμα" των GN'R στην σκηνήΟ Steven φαίνονταν πολύ χαρούμενος που έπαιζε ξανά

Θα βαθμολογούσα τον Jizzy (τραγουδιστής) με έξι ή εφτά στα δέκαΔεν "φάνηκε" στα φωνητικά του knockin on heavens door και η σκηνική του παρουσία ήταν μέτρια

Το συγκρότημα έμεινε μετά για να υπογράψει αυτόγραφα και να μιλήσει με τους fans. Φαίνεται ότι θα κάνουν περιοδεία σε όλη την Αμερική. Φορούσαν μπλουζάκια με 20-30 ημερομηνίες από συναυλίες στην πλάτη. Επίσης πουλούσαν μπλουζάκια που έγραφαν "fuck Iraq".

Η setlist ήταν καλή και η συναυλία πήγε πολύ καλά χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Έπαιξαν τα (χωρίς σειρά):

Welcome to the jungle
it's so easy
nighttrain
move to the city
mama kin
mr. brownstone
knockin on heavens door
rocket queen
paradise city
sin city
my michelle

Έπαιξαν επίσης ένα τραγούδι ακόμη (που δεν ήταν των GN'R). Το κοινό ήταν καλό, μερικές εκατοντάδεςΔεν σπρωχνόντουσαν μπροστά στην σκηνή. Μια μεγάλη απογοήτευση ήταν ότι οι fans δεν χτυπιόντουσαν στο "jungle" και στο τέλος του Paradise City, αλλά όλοι τραγουδούσαν.

Το εισιτήριο έκανε 15 δολάρια. Ο τραγουδιστής των "substitutes" (ένα συγκρότημα που άνοιξε την συναυλία) είπε για τον Axl "Να πάει να γαμηθεί ο Axl που διέλυσε ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που υπήρξε ποτέ".

Πηγή: gnr157, απ'το message board του heretodaygonetohell.com

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα