Ιούνιος '04

 

Το "The Roots of Guns N' Roses", μια συλλογή με τα πρώτα demos που ηχογράφησαν ο Axl Rose και ο Izzy Stradlin πριν γίνουν οι GUNS N' ROSES, ξεκίνησαν με πωλήσεις της τάξεως των 1,891 δίσκων - πολύ μεγάλη διαφορά από τα 256,264 και τα 169,203 αντίτυπα που πούλησαν αντίστοιχα το "Contraband" των VELVET REVOLVER (που συμπεριλαμβάνει τα τρία πρώην μέλη των GUNS N' ROSES Slash, Duff και Matt) και το "Greatest Hits" των GUNS N' ROSES κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας στα καταστήματα δίσκων.

Σύμφωνα με μια έρευνα της εφημερίδας Independe, ο Eminem είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στην μουσική βιομηχανία.

Η λίστα δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τους καλλιτέχνες που θεωρούνται οι πιο ισχυροί αλλά και στελέχη δισκογραφικών εταιρειών.

Η λίστα δημιουργήθηκε από το περιοδικό Q και την "έβγαλαν" 17 "ειδικοί" ανάμεσα στους οποίους και ο τραγουδιστής των Primal Scream Bobby Gillespie, ο Tim Westwood, ο διοργανωτής του φεστιβάλ Glastonbury Michael Eavis και ο πρωταγωνιστής του ‘School of Rock’ και τραγουδιστής των Tenacious D Jack Black.

Top 10:

1. Eminem
2. Steve Jobs και Jonathan Ive (Apple)
3. L Lowry Mays (Clear Channel)
4. Doug Morris (Universal)
5. Edgar Bronfman Jnr (Warner Music Group)
6. Andre 3000
7. Jimmy Iovine (Interscope records)
8. Sir Howard Stringer (Sony)
9. Bono
10. Chris Martin

--

67. Courtney Love
68. Metallica
69. Axl Rose
70. John Silva (πρώην Nirvana, τώρα μάνατζερ των Foo Fighters και των Beastie Boys)
71. Sharon Osbourne

Διαβάστε ολόκληρη την λίστα εδώ.

Συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων για την μεγάλη συναυλία των Adler's Appetite. Εισιτήρια προπωλούνται στο Status (Παπαναστασίου 140, Χαριλάου), σε κεντρικά δισκοπωλεία (Patsis Music World, Virgin Megastores, Reptile Music, Stereodisc, Blow Up, Λωτός), στα δισκοπωλεία Ηχοχώρος (Νο 1: ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ 59 Καλαμαριά, Νο 2: ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 17 Κ. Τούμπα), στο Virgin Megastore του Village Centre καθώς και στα εκδοτήρια του Μύλου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 Ευρώ.

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την μεγάλη συναυλία των Adler's Appetite στην Βαβυλωνία του Μύλου. Εισιτήρια προπωλούνται σε κεντρικά δισκοπωλεία (Patsis Music World, Virgin Megastores, Blow Up, Λωτός) καθώς και στα εκδοτήρια του Μύλου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 Ευρώ.

Οι Adler's Appetite, το νέο συγκρότημα που αποτελείται από τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT και πρώην των LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli, τον κιθαρίστα των FASTER PUSSYCAT Brent Muscat και τον πρώην μπασίστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane, θα έρθουν για μια και μοναδική συναυλία στην χώρα μας, στην Θεσσαλονίκη.

Ο κιθαρίστας των VELVET REVOLVER Slash (αληθινό όνομα: Saul Hudson) και η γυναίκα του Perla Hudson είναι οι περήφανοι γονείς του Cash Anthony Hudson. Ο Cash ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 13:54 και ζύγιζε 4 κιλά και κάτι. Ο Slash, 38, και η Perla, 31, πρώην μοντέλο, έχουν ήδη έναν υιό δύο χρονών, τον London.

O Slash (VELVET REVOLVER, πρώην-GUNS N' ROSES) και άλλες διασημότητες υπέγραψαν αυτόγραφα ή δώρισαν αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν από το eBay για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα σώσουν την ζωή της 20χρονης Kelli Jaunsen, σύμφωνα με το MTV.com. Η νεαρή κοπέλα που ζει στο Palm Desert, της California, χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς και συκωτιού, αλλά η ασφαλιστική της εταιρεία αρνείται να καλύψει τα έξοδα επειδή χρειάζεται παραπάνω από ένα όργανο. Ο Orlando Bloom, ο Adam Sandler και πολλοί άλλοι γνωστοί έχουν προσφέρει για την δημοπρασία.

Ο Duff θα εμφανιστεί στο America's Most Wanted στις 26 Ιουνίου, σε μια εκπομπή που αφορά τον θάνατο της webmaster του Loadedonline.com, του επίσημου site των Loaded (πρώην συγκρότημα του Duff).

H Lori Lepper, webmaster του Loadedonline.com, δολοφονήθηκε στο σπίτι της τον Νοέμβριο του 2002.

Σαν τον πολύ-αναμενόμενο δίσκο των GUNS N' ROSES, "Chinese Democracy", το ντοκιμαντέρ του VH1 που καλύπτει παλιές στιγμές των GUNS N' ROSES καθυστερεί συνέχεια. Το "Behind the Music: Guns N' Roses" θα βγει στον αέρα την Δευτέρα 5 Ιουλίου σύμφωνα με το VH1.com.

Άλλη μια συναυλία προστέθηκε στην Ευρωπαϊκή περιοδεία των Adler's Appetite, το νέο συγκρότημα που αποτελείται από τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT και πρώην των LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli, τον κιθαρίστα των FASTER PUSSYCAT Brent Muscat και τον πρώην μπασίστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane.

Έτσι το συγκρότημα που θα εμφανιστεί και στην χώρα μας (Τρίτη 6 Ιουλίου, Μύλος, Θεσσαλονίκη), θα εμφανιστεί στο Bronx Club της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την Ευρωπαϊκή περιοδεία ο Keri Kelli θα αντικατασταθεί από τον Michael Thomas (ASHBA, πρώην BEAUTIFUL CREATURES, TUFF).

Επερχόμενες συναυλίες των ADLER'S APPETITE:

25 Ιουνίου - Duisburg, GER - Pulp
27 Ιουνίου - Budapest, HUN Wig Wam
28 Ιουνίου - Belgrade, SER - SKC
29 Ιουνίου - Zagreb, CRO - Aquarius Club
30 Ιουνίου - Ljubljana, SLO - Media Park
01 Ιουλίου - Worgl, AUT - Komma
03 Ιουλίου - Dusseldorf, GER - Polo Bikerfest
06 Ιουλίου - Θεσσαλονίκη, GRE - Βαβυλωνία, Μύλος
07 Ιουλίου - Istanbul, TUR - Bronx Club
09 Ιουλίου - Weert, NETH - Bospop Festival
10 Ιουλίου - Zoetermeer, NETH – De Boerderij

O Tommy Stinson και ο Richard Fortus παίζουν σαν guests στο νέο άλμπουμ του Jesse Malin που ονομάζεται "The Heat". Ο Tommy κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Hotel Columbia" που θα είναι και το δεύτερο single του άλμπουμ.

Ο Richard εμφανίζεται επίσης και στο προηγούμενο άλμπουμ του Jesse, το "Fine Art...", παίζοντας lead κιθάρα στο Queen Of The Underworld. Το επίσημο βίντεο του τραγουδιού βρίσκεται στο site του Jesse.

Περίπου 800 Γερμανοί fans της rock μουσικής ψήφισαν σε μια έρευνα του site Rockantenne.de για τα Καλύτερα 50 Ροκ Τραγούδια των Τελευταίων 50 Χρόνων. Ακολουθεί η λίστα με τα πρώτα 10 καθώς και τα τραγούδια των GN'R στην λίστα:

01. LED ZEPPELIN – Stairway to Heaven
02. AC/DC – Highway to Hell
03. DEEP PURPLE – Child in Time
04. DEEP PURPLE – Smoke on the Water
05. NIRVANA – Smells Like Teen Spirit
06. METALLICA – Nothing Else Matters
07. IRON MAIDEN – The Number of the Beast
08. QUEEN – Bohemian Rhapsody
09. JETHRO TULL – Locomotive Breath
10. BLACK SABBATH – Paranoid
11. GUNS N' ROSES – November Rain

16. GUNS N' ROSES - Paradise City
29. GUNS N' ROSES – Sweet Child of Mine
42. GUNS N' ROSES – Knockin' on Heaven’s Door

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα εδώ.

Σύμφωνα με το Fan Site των AC/DC Crabsody In Blue, ο μακαρίτης τραγουδιστής των AC/DC Bon Scott βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 100 καλύτερους frontmen του Αγγλικού περιοδικού Classic Rock (Ιούλιος  2004). Στην λίστα βρίσκεται και ο δικός μας Axl Rose.

Οι 10 Καλύτεροι frontmen, σύμφωνα με το περιοδικό Classic Rock:

01. Bon Scott (AC/DC)
02. Freddie Mercury (QUEEN)
03. Robert Plant (LED ZEPPELIN)
04. Dave Lee Roth (VAN HALEN)
05. Steven Tyler (AEROSMITH)
06. Ozzy Osbourne (BLACK SABBATH)
07. Axl Rose (GUNS N' ROSES)
08. Bruce Dickinson (IRON MAIDEN)
09. Roger Daltrey (THE WHO)
10. Phil Lynott (THIN LIZZY)

Άλλοι αξιοσημείωτοι frontmen στην λίστα:

11. Jim Morrison (THE DOORS)
16. Alex Harvey (SAHB)
25. Janis Joplin
32. Brian Johnson (AC/DC)
70. Dan McCafferty (NAZARETH)
81. Maggie Bell (STONE THE CROWS)
83. Angry Anderson (ROSE TATTOO)

Οι VELVET REVOLVER αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την χθεσινή συναυλία στο Austin, του Texas αφού ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Scott Weiland έπρεπε να ξεκουράσει την φωνή του για 24 ώρες, σύμφωνα με τον γιατρό του.

Ο Scott έπαθε μια ίωση, αποτέλεσμα των αντιβιοτικών που έπαιρνε για βρογχίτιδα ενώ συνέχιζε να τραγουδάει σχεδόν κάθε βράδυ. "Επειδή συνέχισε να τραγουδάει, ο Scott έπαθε έναν ερεθισμό στις φωνητικές του χορδές," δήλωσε ο γιατρός Joe Sugerman. "Για να αποφύγει κάποια πιθανή ζημιά χρειάζεται ξεκούραση για 24 ώρες. Θα γίνει επανεξέταση αύριο."

Οι VELVET REVOLVER είχαν συναυλία στο Stubb's στο Austin, του Texas. Υπάρχει περίπτωση η συναυλία να γίνει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το site του Stubb's.

Το Contraband ξεκινάει στο Νο 1 των αμερικάνικων charts και καλπάζει στα Charts των άλλων χωρών:

Καναδάς #1
Αγγλία #11
Αυστραλία #2
Αργεντινή #2
Νορβηγία #3
Σουηδία #3
Ισπανία #6 στο διεθνές chart
Γερμανία #7
Νέα Ζηλανδία #8
Ιρλανδία #8
Μεξικό #8
Δανία #9
Ιαπωνία #10(6) δεύτερη εβδομάδα στο Top 10,  το Slither είναι στο #7 των ραδιοφώνων
Ιταλία #17
Ολλανδία #20
Ελβετία #22
Γαλλία #34 (#16 στο Virgin, #18 στο FNAC)
Βέλγιο #36

Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινάει στις 8 Αυγούστου και τελειώνει στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Το δεύτερο single θα είναι το Fall To Pieces και το βίντεο του θα κυκλοφορήσει στις 10 Αυγούστου. Νέες φωτογραφίες του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσουν σύντομα...

Τηλεφωνήστε στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σας και ζητήστε επίμονα τραγούδια από το Contraband... Όσο πιο ψηλά είναι στα Charts, τόσο πιο πολλές ελπίδες έχουμε να τους δούμε από κοντά...

Αφού δούλεψε με μια μεγάλη λίστα από παραγωγούς (που συμπεριλαμβάνει τους Roy Thomas Baker, Bob Ezrin, Sean Beavan και τον  Moby) ο τραγουδιστής των GUNS N' ROSES, Axl Rose, ανέλαβε τα ηνία της παραγωγής του πολύ-αναμενόμενου δίσκου του συγκροτήματος, "Chinese Democracy", λέει ο μπασίστας των GUNS N' ROSES Tommy Stinson στο MTV.com. Ο λόγος που ο δίσκος δεν είναι έτοιμος ακόμη, προσθέτει, είναι επειδή ο Rose είναι ένας μεθοδικός τελειομανής που θέλει η διαδικασία δημιουργίας του "Chinese Democracy" να είναι όσο πιο δημοκρατική γίνεται.

"Του αρέσει να μιλάει ξεχωριστά με το κάθε μέλος και να παίρνει το καλύτερο από τον καθένα για το κάθε τραγούδι," λέει ο Stinson στο MTV.com. "Είναι μια λαμπρή διαδικασία που αναμιγνύει όλους έτσι ώστε όλοι να έχουν ένα δικό τους κομμάτι στο τραγούδι γιατί το δούλεψαν οι ίδιοι. Έτσι δεν θα έχεις τον καθένα να λέει "Λοιπόν, δεν παίζω στο τραγούδι του αν δεν τραγουδήσεις το δικό μου". Και αυτή είναι μια διαδικασία που παίρνει καιρό γιατί έχεις οκτώ ανθρώπους που θα γράψουν ένα τραγούδι όλοι μαζί, που θα αρέσει σε όλους."

Ο Stinson είπε ακόμη ότι πιστεύει πως ο δίσκος είναι επιτέλους σχεδόν έτοιμος, και το μόνο πράγμα που τους "κρατάει πίσω" είναι νομικά θέματα. Ακόμη και η πρόσφατη αποχώρηση του κιθαρίστα Buckethead δεν τους αργοπορεί καθόλου. "Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει αντικατασταθεί αλλά έχουμε ήδη αρκετούς κιθαρίστες" είπε ο Stinson. "Έχουμε τον Robin Finck και τον Richard Fortus, και ο Buckethead θα είναι στον δίσκο επίσης. Πραγματικά δεν έχω ιδέα για ποιόν λόγο αποφάσισε να φύγει, αλλά δεν ήταν έκπληξη γιατί πάντα έρχονταν και έφευγε. Ακόμη και όταν τον βλέπω, δεν γνωρίζω τι σκέφτεται".

Οι ADLER'S APPETITE, το νέο συγκρότημα που αποτελείται από τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT και πρώην των LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli, τον κιθαρίστα των FASTER PUSSYCAT Brent Muscat και τον πρώην μπασίστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane, που έρχονται για μια και μοναδική εμφάνιση στην χώρα μας στις 6 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, θα μπουν στο στούντιο τον Νοέμβριο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2005 από την Shrapnel Records.

Για την Ευρωπαϊκή περιοδεία ο Keri Kelli θα αντικατασταθεί από τον Michael Thomas (ASHBA, πρώην BEAUTIFUL CREATURES, TUFF).

Επερχόμενες συναυλίες των ADLER'S APPETITE:

25 Ιουνίου - Duisburg, GER - Pulp
27 Ιουνίου - Budapest, HUN Wig Wam
28 Ιουνίου - Belgrade, SER - SKC
29 Ιουνίου - Zagreb, CRO - Aquarius Club
30 Ιουνίου - Ljubljana, SLO - Media Park
01 Ιουλίου - Worgl, AUT - Komma
03 Ιουλίου - Dusseldorf, GER - Polo Bikerfest
06 Ιουλίου - Thessaloniki, GRE - Βαβυλωνία, Μύλος
09 Ιουλίου - Weert, NETH - Bospop Festival
10 Ιουλίου - Zoetermeer, NETH – Boerderij

Μετά από δέκα εβδομάδες στα Βελγικά άλμπουμ charts, το "Greatest Hits" πήγε στην πρώτη θέση.

To 12o τεύχος του περιοδικού Nightrain κυκλοφόρησε.

Το Nightrain είναι ένα 46σέλιδο εκπληκτικό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με τους GN'R και με όλα τα σχετικά με αυτούς συγκροτήματα. Είναι εξ' ολοκλήρου στα αγγλικά και μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω ίντερνετ ή επικοινωνώντας με τον webmaster.

Την συναυλία των VELVET REVOLVER στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 26 Μαΐου, παρακολούθησε ο κιθαρίστας των GUNS N' ROSES Richard Fortus, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες. Πολλοί αναρωτιούνται αν ο κύριος Fortus είχε την άδεια του Axl Rose για να είναι στην συναυλία, ειδικά όταν ο Rose δεν επιτρέπει στα πρώην μέλη των GNR να είναι στις δικές του συναυλίες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar One το Knockin' On Heaven's Door είναι στην 4η θέση των καλύτερων rock διασκευών.

To Top 10:

10 “You Really Got Me” Van Halen Van Halen (Warner Brothers, 1978)
9 “Love Buzz” Nirvana Bleach (Sub Pop, 1989)
8 “Little Wing” Stevie Ray Vaughn The Sky is Crying (Epic, 1991)
7 “Eight Miles High” Husker Du Eight Miles High/Makes No Sense at All EP (SST, 1990)
6 “My Back Pages” The Byrds The Byrds Play Dylan (Columbia/Legacy, 1970)
5 “Star Spangled Banner” Jimi Hendrix Live at Woodstock (MCA, 1999)
4 “Knockin’ on Heaven’s Door” Guns N’ Roses Use Your Illusion II (Geffen, 1991)
3 “Born to Be Wild” Slayer Nascar on Fox: Crank It Up (MCA, 2002)
2 “Snowblind” System of a Down Nativity in Black 2: Tribute to Black Sabbath (Priority, 2000)
1 Cum on Feel the Noize” Quiet Riot Metal Health (Columbia, 1983)

Ο Scott Weiland αποφάσισε να σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις αφού συνέχεια τον ρωτάνε για τα ναρκωτικά και αργότερα αλλοιώνουν τις δηλώσεις του.

"Δεν θα πέσω στο επίπεδο αυτών των "κουνουπιών" απλά για να πουλήσω δίσκους. Δεν θα παίξω το γαμημένο παιχνίδι σας.

"Οι VELVET REVOLVER συμφώνησαν να εμφανιστούν στο περιοδικό Rolling Stone. Έχω ήδη δεσμευτεί γι' αυτό. Στο παρελθόν η σχέση μου με το R.S. ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος της. Είχα μια πολύ θετική και ανοιχτή σχέση με ένα συγγραφέα του περιοδικού για όσα χρόνια οι S.T.P. ήταν σε εξώφυλλα ή άρθρα κτλ. Το όνομα του είναι David Fricke. Αν μπορώ να μιλήσω με τον συγκεκριμένο συγγραφέα τότε θα ήμουν πολύ πιο άνετος στο να κάνω αυτό το τελευταίο κομμάτι.

"Αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο εμένα. Έχω δύο νεαρά παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι αρκετά μεγάλο για να καταλάβει κάποια πράγματα αλλά όχι τόσο για να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα.

"Καταλαβαίνω ότι μπορεί να νοιώσετε πως δεν θα μπορείτε να σέρνεστε μέσα στο κεφάλι μου, και συμπονώ μαζί σας, γι' αυτό θα επικοινωνώ μαζί σας μέσα από το website και την Yoko κάθε λίγες ημέρες για να κρατάω επαφή και να απαντώ ερωτήσεις."

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα