Μαϊος '04

 

Οι Velvet Revolver έδωσαν την πρώτη τους φετινή συναυλία στις 9 Μαΐου στο Roxy του Los Angeles. Έπαιξαν για περίπου 2 ώρες και σύμφωνα με μαρτυρίες θεατών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ήταν μια συναυλία-ζέσταμα που όμως κατέληξε να ζεστάνει τους VR στην κυριολεξία γιατί οι υπεύθυνοι του Roxy δεν λειτούργησαν το aircondition. Χαρακτηριστικό ότι ο Slash άναψε ένα τσιγάρο την ώρα που έπαιζε, από το οποίο "άρπαξαν" λίγο τα μαλλιά του, αλλά λόγω του πολύ ιδρώτα έσβησαν αμέσως. Ο Weiland σχολίασε το γεγονός με έναν αστείο τρόπο. "Είναι ζεστά και μούσκεμα σαν κώλος, ένας καλός όμορφος κώλος...".

O Slash εμφανίστηκε με το γνωστό του ψηλό καπέλο. Ο Weiland ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στην συναυλία πήγε και η γυναίκα του, με την οποία έφτασε στα πρόθυρα του χωρισμού, φορώντας την βέρα του γάμου τους. Επίσης ήταν εκεί και η έγκυος γυναίκα του Slash, Perla, όπως και η γυναίκα του Duff. Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο διάσημος πορνοστάρ Ron Jeremy, η ηθοποιός Christina Applegate, ο drummer των No Doubt και άλλοι γνωστοί.

Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε επαγγελματικά για κάποια μελλοντική κυκλοφορία.

Οι Velvet Revolver έπαιξαν τα εξής τραγούδια:

Sucker Train Blues
Spectical
Headspace
Superhuman
Crackerman *
Mr. Brownstone +
Fall To Pieces
Big Machine
Illegal I
Do It For The Kids
Set Me Free
Used To Love Her +
Sex Type Thing *
It's So Easy +
Slither
Negative Creep ^

+ = διασκευή GN'R
* = διασκευή Stone Temple Pilots
^ = διασκευή Nirvana

Ο Weiland συνεχίζει να εκφράζει τον θυμό για όποιον τον ενοχλήσει. Αυτήν την εβδομάδα στόχος του ήταν ο δημοσιογράφος Andy Langer του περιοδικού Revolver και διάφορα στελέχη εταιρειών που τον "ανάγκασαν" να αλλάξει τους στίχους του Slither για το βίντεο κλίπ του τραγουδιού.

Το Greatest Hits επέστρεψε στην 1η θέση των Charts στις ακόλουθες χώρες: Αγγλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία. Επίσης βρίσκεται στην 3η θέση στο Βέλγιο. Στα Ελληνικά charts ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES Izzy Stradlin αποχώρησε από την συναυλία των NEW YORK DOLLS για την επανένωση του συγκροτήματος σύμφωνα με το BLABBERMOUTH.NET. Αν και ο Izzy είχε αρχικά συμφωνήσει να αντικαταστήσει τον Johnny Thunders στο London's Meltdown Festival τον Ιούνιο, έκανε πίσω όταν έμαθε ότι σχεδιάζονται και άλλες συναυλίες - κάτι που θα ανάγκαζε τον Stradlin να μάθει πολλά τραγούδια του συγκροτήματος και να αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που είχε.

Σύμφωνα με το BLABBERMOUTH.NET ο πρώην μπασίστας των GUNS N' ROSES δεν θα συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ του VH1 σχετικά με το δημοφιλές συγκρότημα. Σύμφωνα πάλι με το BLABBERMOUTH.NET, το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Ιουνίου 2004 και λίγες μέρες μετά θα ακολουθήσει  το "The Making of Velvet Revolver".

O Axl Rose και οι Guns N' Roses ήταν οι κυρίαρχοι των '80s με hits όπως το "Sweet Child of Mine" και το "Paradise City." Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος χώρισαν τους δρόμους τους το 1995, αλλά τώρα τα πρώην μέλη Slash, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Saul Hudson, και Duff McKagan κάνουν μήνυση στον Rose, ισχυριζόμενοι ότι τους στέρησε εισοδήματα τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Duff και ο Slash τώρα βρίσκονται στους Velvet Revolver και θα ξεκινήσουν περιοδεία. Αλλά θα έχουν διάφορα στο μυαλό τους και κυρίως την μήνυση στον πρώην τραγουδιστή τους που θα κρίνει το ποιος έχει τα δικαιώματα στα παλιά τραγούδια των Guns N' Roses.

Στην μήνυση, ο Duff και ο Slash ισχυρίζονται ότι ο Rose δεν έχει ενδιαφέρον να κοντρολάρει τα τραγούδια αλλά "σκότωσε" συμφωνίες που θα έβαζαν τα τραγούδια σε τουλάχιστον 6 ταινίες όπως οι "Just Married," "We Were Soldiers," "Death to Smoochie" και το "Old School."

Και δεν θα ακούσετε το τεράστιο hit του συγκροτήματος, "Welcome to the Jungle" στην ταινία "Blackhawk Down," γιατί σύμφωνα με την μήνυση ο Axl δεν άφηνε τους παραγωγούς να το χρησιμοποιήσουν. Ήθελε να το επανα-ηχογραφήσει για να μην πάρουν τα πρώην μέλη ποσοστά από τα έσοδα.

Ο David Powell διοικεί την εταιρεία "The Music Bridge," που ασχολείται με τα δικαιώματα των μουσικών σε σχέση με ταινίες. Σύμφωνα με τον Powell, "Το να δώσεις την άδεια να χρησιμοποιηθεί ένα τραγούδι σε ταινία είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη ή ένα συγκρότημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πόπ κουλτούρας."

Στην δουλειά του Powell, όταν οι ταινίες έρχονται και ζητάνε τα τραγούδια σου, τα περισσότερα συγκροτήματα θέλουν να τα δώσουν γιατί δημιουργούνται πολλά έσοδα για πολλά χρόνια και μερικές φορές και για πολλές γενεές."

To VH1 δουλεύει σε ένα "Behind the Music" που ασχολείται με τις πρώτες μέρες των GUNS N' ROSES. Ανάμεσα σ' αυτούς που θα μιλήσουν στο ντοκιμαντέρ είναι και τα αρχικά μέλη Slash, Duff McKagan και Steven Adler, ο Tom Zutaut (πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στην Geffen Records), ο Josh Richman (σκηνοθέτης), ο Teddy Andreadis, ο Dave Navarro (JANE'S ADDICTION, πρώην-RED HOT CHILI PEPPERS), ο Warren De Martini (πρώην-RATT), ο Gilby Clark (πρώην-GUNS N' ROSES) και ο Mike Clink (παραγωγός των GNR). Το ντοκιμαντέρ θα κάνει την εμφάνιση του την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και μια εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσει το "The Making of Velvet Revolver", μια ματιά στα παρασκήνια του πως ο Slash και η παρέα του, δημιούργησαν τους VELVET REVOLVER, από την συγγραφή τραγουδιών μέχρι την επιλογή τραγουδιστή και διάφορες στιγμές στο στούντιο. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν διαθέσιμες σύντομα.

Οι VELVET REVOLVER, το νέο supergroup που περιλαμβάνει πρώην μέλη των GUNS N' ROSES και των STONE TEMPLE PILOTS, θα εμφανιστούν ζωντανά στην εκπομπή του CBS "The Late Show With David Letterman" την Δευτέρα 24 Μαΐου. Επίσης, τους προσφέρθηκε να περιοδεύσουν για 4 συναυλίες με τουςTHE WHO τον Αύγουστο.

Οι VELVET REVOLVER θα ξεκινήσουν ανεπίσημα την Αμερικάνικη περιοδεία τους στις 9 Μαΐου στο Roxy στο West Hollywood, της California. Η περιοδεία ξεκινάει επίσημα στις 13 Μαΐου στο Pageant του St. Louis.

Αν και έχουν ανακοινωθεί πολλές συναυλίες, αρκετές από αυτές δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα γιατί κάθε μέρος της περιοδείας πρέπει να πάρει άδεια από τον δικαστή που είναι υπεύθυνος για τον Scott Weiland, σχετικά με τα προβλήματα που είχε με τα ναρκωτικά.

Σχετικό νέο είναι και ο ερχομός του δεύτερου παιδιού του Slash και της γυναίκας του Perla, που θα ονομαστεί Cash Anthony Hudson, στις 22 Ιουνίου. Το ζευγάρι έχει ήδη ένα γιο δύο χρονών, τον London.

Σύμφωνα με τον Dave Navarro, το VH1 κάνει ένα Behind The Music για τους Guns N' Roses. Το ανέφερε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στους Camp Freddy και είπε πως "γύρισε" το δικό του κομμάτι 2 ημέρες πριν.

Στην εκπομπή έπαιξαν το "Oh My God", στο οποίο ο Dave ανέφερε πως παίζει κιθάρα. Είπε πως ο Axl τηλεφωνούσε στο στούντιο και από το ηχείο του τηλεφώνου του έλεγε να "παίξει με πιο πολύ συναίσθημα".

Ο Dave επίσης ανέφερε πως παρ' ολίγον θα δέχονταν την προσφορά του Axl να παίξει με το συγκρότημα το 92-93. Ο Matt επιβεβαίωσε ότι ο Navarro και οι Jane's Addiction άρεσαν ιδιαίτερα στον Axl, και πως κατά την διάρκεια της περιοδείας Use Your Illusion ο Axl είχε αφίσες των Jane's Addiction στο καμαρίνι του.

Ο Matt είπε επίσης πώς αρχικά μισούσε το "Oh My God" επειδή δεν ήταν στο συγκρότημα, αλλά άρχισε να του αρέσει σιγά-σιγά, ιδιαίτερα οι κιθάρες.

H εφημερίδα Monterey County Herald έχει ένα άρθρο για τους Li'l GN'R, το παιδικό tribute συγκρότημα στους GN'R. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.

Όσοι θέλετε να "κατεβάσετε" το βίντεο κλίπ του Slither σε πολύ καλή ποιότητα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το www.velvet-revolver.com...

To "Sweet Child O' Mine" των GUNS N' ROSES έχει το καλύτερο riff κιθάρας όλων των εποχών, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Αγγλικού περιοδικού Total Guitar (εξώφυλλο).

Περισσότεροι από 2,000 αναγνώστες ψήφισαν για το περιοδικό Total Guitar, που κυκλοφορεί την Τετάρτη (5 Μαΐου).

Τα Καλύτερα 20 Riffs Όλων Των Εποχών, σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού Total Guitar:

01. GUNS N' ROSES – "Sweet Child O' Mine"
02. NIRVANA – "Smells Like Teen Spirit"
03. LED ZEPPELIN – "Whole Lotta Love"
04. DEEP PURPLE – "Smoke On The Water"
05. METALLICA – "Enter Sandman"
06. DEREK & THE DOMINOES - "Layla"
07. METALLICA - "Master Of Puppets"
08. AC/DC – "Back In Black"
09. JIMI HENDRIX – "Voodoo Child"
10. BLACK SABBATH – "Paranoid"
11. OZZY OSBOURNE – "Crazy Train"
12. FREE – "All Right Now"
13. MUSE – "Plug In Baby"
14. LED ZEPPELIN – "Black Dog"
15. VAN HALEN – "Ain't Talkin' 'Bout Love"
16. AEROSMITH – "Walk This Way"
17. CREAM – "Sunshine Of Your Love"
18. QUEENS OF THE STONE AGE – "No One Knows"
19. GUNS N' ROSES – "Paradise City"
20. RAGE AGAINST THE MACHINE – "Killing In The Name"

To Billboard.com έγραψε μια κριτική για το "Slither":

Χαρισματικός αλλά προβληματικός τραγουδιστής? "Γράψτε" ναι. Ένα συγκρότημα που πήρε το όνομα του από ένα όπλο? "Γράψτε" ναι. Slash? "Γράψτε" ναι ξανά. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Velvet Revolver. Το "ζευγάρωμα" τριών βασικών μελών των GN'R (Slash, Duff McKagan, Matt Sorum) με τον πρώην τραγουδιστή των Stone Temple Pilots, Scott Weiland φαίνεται καλή ιδέα από μια ροκ οπτική γωνία. Το "Slither" δεν είναι εξαιρετικό, αλλά είναι εύκολη τροφή για τα ροκ ραδιόφωνα. Ο ήχος μοιάζει περισσότερο στους STP απ' ότι στους GN'R, αλλά ο Slash προσφέρει ένα δριμύτατο σόλο που επιβεβαιώνει γιατί το προηγούμενο του συγκρότημα παραμένει δημοφιλές. Ενώ κανένα από τα δύο συγκροτήματα δεν είναι ανενεργό για πολύ καιρό, έτσι ώστε ο ήχος τους να χαρακτηρίζεται ρετρό, το "Slither" θα συγκινήσει σίγουρα τον κάθε fan του είδους, που μέλη των δύο συγκροτημάτων βοήθησαν ώστε να προσδιοριστεί. Με το άλμπουμ να κυκλοφορεί σύντομα, όπως και με μια sold-out περιοδεία, οι Velvet Revolver θα είναι σίγουρα στο μυαλό μας.—BT

Οι Velvet Revolver βρέθηκαν στα στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού KROQ του Los Angeles, για να δώσουν συνέντευξη στην εκπομπή "Morning Show with Kevin and Bean", το πρωί της Παρασκευής (30 Απριλίου). Έπαιξαν 3 τραγούδια ζωντανά (ακουστικά) στο στούντιο: Slither, Interstate Love Song (Stone Temple Pilots) και Used To Lover Her (GN'R). Μπορείτε να "κατεβάσετε" την συνέντευξη και τα τραγούδια στο www.velvet-revolver.com.

Ο τραγουδιστής των VELVET REVOLVER Scott Weiland τσατίστηκε τόσο πολύ με τον υπεύθυνο για τις κριτικές του περιοδικού Maxim Jon Caramanica σχετικά με την κριτική του για το άλμπουμ του συγκροτήματος "Contraband", που δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Caramanica "ξέρει τόσα για μένα και τα προβλήματα μου με τον νόμο, όσο ξέρει και για την μουσική μας." Διαβάστε την απάντηση του Weiland στο επίσημο site του συγκροτήματος, VelvetRevolver.com

Τελικά, χθες έγινε η επίσημη πρεμιέρα του βίντεο κλίπ του Slither, καθώς και ενός βίντεο με τα γυρίσματα του βίντεο κλίπ.

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα