Νοέμβριος '04

 

Οι VELVET REVOLVER αποφάσισαν να ντυθούν για τα αμερικάνικα καρναβάλια (Halloween) σαν τους νέους GN'R. Η συγκεκριμένη συναυλία έγινε στο Rocktoberfest στις 31 Οκτωβρίου στο Little Rock και ο Scott ντύθηκε σαν Axl ενώ ο Slash σαν Buckethead. Δείτε μια φωτογραφία στο VelvetRevolverForum.com.

Το Velvet-Revolver.com πρόσθεσε νέες πληροφορίες για την ειδική εκπομπή του VH1, αφιερωμένη στους VELVET REVOLVER "(Inside)Out: The Rise of Velvet Revolver", που (πιθανόν) θα κάνει πρεμιέρα στις 1 Δεκεμβρίου στην Αμερική. Σύμφωνα με το site, το VH1 έχει προσθέσει υλικό από τις συναυλίες που ακολούθησαν τα γυρίσματα του "Slither", και θα συμπεριλαμβάνει νέες συνεντεύξεις με μέλη του συγκροτήματος, υλικό από τις συναυλίες στο Latrobe, PA (Rolling Rock) και στο Λονδίνο (Αγγλία). Θα υπάρχει υλικό από τις μέρες που το συγκρότημα δεν είχε τραγουδιστή και έψαχνε ανάμεσα σε πάρα πολλούς. Επίσης θα υπάρχει υλικό από την πρώτη μέρα που πήγε στο στούντιο ο Scott για να γνωρίσει το συγκρότημα και πολύ υλικό από τις πρώτες εγγραφές με τον Scott στο στούντιο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία που θα προβληθεί το αφιέρωμα στην Αγγλία ή αν θα κυκλοφορήσει σε DVD.

Οι ADLER'S APPETITE ανακοίνωσαν τις ακόλουθες ημερομηνίες για τους μήνες Δεκέμβριο/Ιανουάριο:

09 Δεκεμβρίου- San Francisco, CA @ The Pound SF
10 Δεκεμβρίου- Sacramento, CA @ The Roadhouse
11 Δεκεμβρίου- Malibu, CA @ Malibu Inn
07 Ιανουαρίου- Grand Junction, CO @ Mesa Theatre & Club
08 Ιανουαρίου- Aspen, CO @ Club Chelsea
14 Ιανουαρίου- Palma Mallorca, SPA @ Assaig Club
15 Ιανουαρίου- Pamplona, SPA @ Sala Gares
18 Ιανουαρίου- Madrid, SPA @ Madrid Arena
19 Ιανουαρίου- Granada, SPA @ El Tren
21 Ιανουαρίου- Tenerife, SPA @ Θα ανακοινωθεί
22 Ιανουαρίου- Zaragoza, SPA @ Oasis
23 Ιανουαρίου- Barcelona, SPA @ Razzmatazz
26 Ιανουαρίου- Rome, ITA @ Alpheus Club
27 Ιανουαρίου- Milan, ITA @ Transilvania
28 Ιανουαρίου- Bassano del Grappa, ITA @ Lagabbia
29 Ιανουαρίου- Carpaneto Placentino, ITA @ The Field

Άλλες έξι συναυλίες σχεδιάζονται για την Αγγλία μέσα στον Φεβρουάριο. Θα ακολουθήσουν η Ιαπωνία, η Νότιος Αμερική και το Μεξικό τον Μάρτιο.

Λέτε να μας ξανάρθουν από Ελλάδα?

Ο μπασίστας των VELVET REVOLVER Duff McKagan ανέφερε στο Launch Radio Networks ότι το συγκρότημα έχει μαγνητοσκοπήσει μια συναυλία στο Houston που θέλουν να κυκλοφορήσουν σε DVD. "Υπάρχει ένα DVD που μαγνητοσκοπήσαμε για το HDNet, και έχουμε την ιδιοκτησία του βίντεο, και βιντεοσκοπήσαμε επίσης μια συναυλία στο Houston με 8 κάμερες. Είναι μια πολύ "καλοτραβηγμένη" συναυλία. Πιθανόν να την κυκλοφορήσουμε και αυτήν."

Παρ' όλο το γεγονός ότι οι κασέτες αυτές υπάρχουν, δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για κυκλοφορία DVD από τους VELVET REVOLVER, τουλάχιστον μέχρι το 2005.

Το Launch Radio Networks αναφέρει ότι οι fans των VELVET REVOLVER στην Αμερική θα μπορέσουν να ακούσουν μερικές από τις  διασκευές που κυκλοφορούν ως B-sides στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του άλμπουμ "Contraband", αργότερα αυτόν τον μήνα μαζί με ένα έξτρα cd που θα περιέχει τα: "No More No More" των AEROSMITH, "Surrender" των CHEAP TRICK και το "Negative Creep" των NIRVANA, τραγούδια που παίζουν ζωντανά στις τελευταίες συναυλίες τους. Ο μπασίστας του συγκροτήματος Duff McKagan είπε πως είναι χαρούμενος που τα συγκεκριμένα τραγούδια θα είναι επιτέλους διαθέσιμα και στους fans της πατρίδας του, αφού είναι τόσο σημαντικά στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου. "Δεν υπάρχουν πια B-sides στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία είναι μεγάλη υπόθεση να κυκλοφορείς singles με διαφορετικά B-sides," είπε ο McKagan στο Launch.

Οι VELVET REVOLVER συνεχίζουν να προσθέτουν διασκευές στο setlist των συναυλιών τους και ο McKagan είπε ότι δουλεύουν πάνω σε μια διασκευή του "Tie Your Mother Down" των QUEEN.

O Duff έγραψε μια απολογία σχετικά με σχόλιο στο οποίο φέρονταν να λέει ότι ο Axl δεν έγραψε ποτέ μουσική για τραγούδια των Guns N' Roses.


Για όλους όσους αφορά
Ανακαλώ επίσημα το σχόλιο που έγινε σε μια συνέντευξη για το voodoo-fest στην Νέα Ορλεάνη πριν δύο εβδομάδες. Αναφέρθηκε ότι είπα πως ο Axl δεν έγραψε ποτέ μουσική για τους guns n' roses (υποτίθεται τον καιρό που ήμουν εγώ στο συγκρότημα). Αυτό ήταν ένα ψέμα και πιστεύω ότι από προηγούμενες συνεντεύξεις που έχω δώσει είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλη απόκλιση από τις συνήθεις απαντήσεις που δίνω σε ερωτήσεις που αφορούν τους guns
Axl, και φίλοι των guns, ζητώ συγγνώμη με όλη μου την καρδιά και ντρέπομαι πολύ για το όλο επεισόδιο. Πάντα έβλεπα το ποτήρι ως μισογεμάτο όσον αφορά τα εκπληκτικά πράγματα που καταφέραμε και τα απίστευτα τραγούδια που γράψαμε ως συγκρότημα. Το 'my world' είναι ακόμη ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια!!!
Με πολύ σεβασμό και αγάπη....duff

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο όπως γράφτηκε απ' τον Duff εδώ.

Στο site του VH1 (www.vh1.com) μπορείτε να βρείτε δύο μικρά βίντεο απ' την επερχόμενη εκπομπή του καναλιού για τους VELVET REVOLVER που θα ονομάζεται "(Inside)Out: The Rise of Velvet Revolver". Στο πρώτο βίντεο, θα δείτε το συγκρότημα να "συνέρχεται" από την πρώτη του εμφάνιση και στο δεύτερο θα δείτε τον Slash σε μια λιμουζίνα να μιλάει για την ανάγκη να βρούνε έναν τραγουδιστή. Το αφιέρωμα, που χρειάστηκε σχεδόν 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί ασχολείται με τους Velvet Revolver από την πρώτη εμφάνιση των Duff, Slash και Matt σε μια συναυλία μέχρι και τα γυρίσματα του "Slither".

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πότε θα παιχτεί το αφιέρωμα καθώς το VH1 πρόσφατα ακύρωσε την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει (1 Δεκεμβρίου).

Όσον αφορά τους Velvet Revolver και την περιοδεία τους τώρα, το συγκρότημα THE EXIES από την Καλιφόρνια θα "ανοίξει" 5 από τις συναυλίες που έχουν ανακοινώσει οι VELVET REVOLVER για την Αμερική: Boston (09/11), Philadelphia (10/11), Manchester (12/11), Chicago (14/11) και Toronto (22/11).

Οι VELVET REVOLVER θα είναι οι μουσικοί καλεσμένοι της εκπομπής "Jimmy Kimmel Live" του καναλιού ABC την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. Η εκπομπή ξεκινάει στις 00:05.

Επίσης οι VELVET REVOLVER θα είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στην ειδική εκπομπή του VH1 "Big In '04". Η εκπομπή είναι μια ανασκόπηση της χρονιάς και τιμά τους νικητές διαφόρων κατηγοριών όπως μουσικής, πολιτικής, νέων κ.α. Η εκπομπή θα γυριστεί στο Shrine Auditorium του Los Angeles στις 1 Δεκεμβρίου και θα βγει στον αέρα στις 5 Δεκεμβρίου στις 20:00.

Ο κιθαρίστας των VELVET REVOLVER Slash (πρώην των GUNS N' ROSES) ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τους CAMP FREDDY την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στο Hard Rock του Las Vegas, για ένα σπέσιαλ set για τον εορτασμό του νέου καταστήματος Chrome Heart's στην πόλη.

Τα Chrome Hearts είναι καταστήματα δερμάτινων ρούχων αλλά και χρυσαφικών, με μια μεγάλη λίστα από διάσημους πελάτες.

Ο Tracii Guns θα κάνει "παρέα" στον Gilby Clarke για μερικές συναυλίες στην Νότιο Αμερική τον Νοέμβριο. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οι παρακάτω ημερομηνίες:

19/11/2004 Buenos Aires, ARG @ The Roxy
20/11/2004 Asuncion, PAR @ Rowing Club (ηλεκτρικό σετ)
21/11/2004 Buenos Aires, ARG @ Capital Federal

Απ' ότι φαίνεται όλα τα εισιτήρια για το χώρο μπροστά στην σκηνή των τριών συναυλιών των Velvet Revolver στο Λονδίνο έχουν τελειώσει. Τα ίδια εισιτήρια τελείωσαν μόλις κυκλοφόρησαν και για την συναυλία στο Manchester. Το Ticketmaster δεν πουλάει εισιτήρια για τις δύο συναυλίες στο Hammersmith, που μάλλον σημαίνει ότι έχουν τελειώσει όλα.

Στο επίσημο site του κιθαρίστα των VELVET REVOLVER Slash θα βρείτε ένα βίντεο του συγκροτήματος που παίζει το "Sex Type Thing" των STONE TEMPLE PILOTS στις 13 Οκτωβρίου σε πάρκινγκ του Hollywood. Κατεβάστε το εδώ (Windows Media, 15.6 MB).

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα