Φεβρουάριος '05

 

Αύριο Τρίτη 01/03/05 ξεκινάει η προπώληση των πολυπόθητων εισιτηρίων για τη μοναδική εμφάνιση των θρυλικών Black Sabbath στην Ελλάδα, εμφάνιση που πραγματοποιείται στα πλαίσια τoυ ROCKWAVE FESTIVAL 2005 !!!


Τα εισιτήρια, θα διετείθονται από το Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ: 2103608366) και το Ticket House Θεσ/νικης (Εθνικής Αμύνης 20 & Τσιμισκή, τηλ: 2310 253630) στην τιμή των 60€ και η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη, καθώς τα ονόματα που πλαισιώνουν τους Black Sabbath απογειώνουν το φεστιβάλ και καθιστούν το line up απλά ονειρικό:

 

BLACK SABBATH
( featuring OZZY OSBOURNE)
Velvet Revolver
(επιτέλους ήρθε η στιγμή να δούμε ένα πραγματικό super group
στο ξεκίνημά του)
Black Label Society
Wastefall

Όσοι γνωρίζουν θα βιαστούν. Όσοι θέλουν να μάθουν... καλό είναι να κάνουν το ίδιο!

Πηγή: Didi Music / Big Star Promotion

Και ναι, είναι αλήθεια!!! Η Didi Music ανακοίνωσε την μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού!!! Black Sabbath (με original σύνθεση), Velvet Revolver και Black Label Society στις 25 Ιουνίου στο Terravibe, στην Μαλακάσα. Είσοδος 60 Ευρώ. Τα λέμε εκεί.... ;-)

Διαβάστε μια κριτική για την συναυλία του Tommy Stinson στην Atlanta εδώ και μια κριτική για το EP των Adler's Appetite εδώ.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Harp, υπάρχει μια συνέντευξη με τον παραγωγό Jim Dickinson ο οποίος έχει παίξει και πλήκτρα στο "Wild Horses" των Rolling Stones αλλά και στο "Time Out Of Mind" του Bob Dylan. Ακολουθεί η αναφορά στον Tommy:

---

Ο Jim Dickinson μιλάει για τον:
TOMMY STINSON. Υπάρχει πολύς κόσμος που λέει ότι ο Keith Richards είναι η ζωντανή προσωποποίηση του rock 'n' roll, αλλά στην πραγματικότητα η ζωντανή προσωποποίηση του rock 'n' roll είναι ο Tommy Stinson. Και τους ξέρω και τους δύο.

Δείτε το νέο video clip των Velvet Revolver για το τραγούδι "Dirty Little Thing" στα links που ακολουθούν:

rcarecords.com, velvetrevolver.com

Οι Guns N' Roses είναι υποψήφιοι για το Γερμανικό βραβείο Echo, τελετή που θα λάβει μέρος στο Βερολίνο στις 2 Απριλίου.

Οι GN'R είναι υποψήφιοι στην κατηγορία "Διεθνές Rock/Pop Συγκρότημα" μαζί με τους Green Day, U2, REM και τους Maroon 5.

Επισκεφτείτε το echo-deutscher-musikpreis.de για περισσότερες πληροφορίες.

Τα βραβεία Echo θεωρούνται τα πιο σημαντικά διεθνή βραβεία μετά τα Grammy.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των Velvet Revolver από την τελετή απονομής των βραβείων Grammy στα παρακάτω links:

Wire Image, Grammy.com 1,

Grammy.com 2

Φήμες θέλουν τους Velvet Revolver να εμφανίζονται μαζί με τους Black Sabbath στην Ελλάδα, στις 25 Ιουνίου (Σάββατο), στην Μαλακάσα. Για να δούμε? Θα είναι όντως η χρονιά των Gunnerάδων?

Οι Velvet Revolver κέρδισαν ένα Grammy στην μια από τις τρεις κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιοι. Κέρδισαν Grammy για το "Slither" στην κατηγορία Καλύτερη Hard Rock Εκτέλεση. Το "Fall To Pieces" ήταν υποψήφιο για το καλύτερο Rock τραγούδι (κέρδισε το "Vertigo" των U2) και το "Contraband" ήταν υποψήφιο για καλύτερο Rock Album (κέρδισε το "American Idiot" των Green Day).

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε ο Tommy πρόσφατα, οι GN'R θα κυκλοφορήσουν τον δίσκο πολύ σύντομα και το καλοκαίρι θα κάνουν Ευρωπαϊκή περιοδεία.

O Matt Sorum έγραψε την μουσική για την ταινία "2001 Maniacs" μαζί με τον Lanny Cordola. Διαβάστε το άρθρο στο Blabbermouth.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο πληκτράς των GUNS N' ROSES Dizzy Reed εξηγεί στην Greenwich Time γιατί έμεινε στο πλάι του Axl Rose μετά από μια αποτυχημένη περιοδεία, πολλές αλλαγές στα μέλη της μπάντας και ένα άλμπουμ που έκανε περισσότερα από 10 χρόνια για να κυκλοφορήσει.

"Θέλω να το ζήσω να συμβαίνει," λέει ο Reed. "Θα συνεχίζω να τον υποστηρίζω, ήταν αυτός που με βοήθησε στην αρχή και θέλω να το δω να συμβαίνει. Πιστεύω σ' αυτό που κάνουμε."

Ο Reed δεν λέει πολλά όταν πρόκειται για το "Chinese Democracy", "Δεν έχω ακούσει τίποτα" αναφορικά με μια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας

Ο Dizzy λέει ότι ήξερε πολύ πριν μπει στο συγκρότημα ότι οι GUNS N' ROSES ήταν ένα εκπληκτικό group.

"Έβλεπα μια φοβερή σκηνική παρουσία και χαρακτήρες που ήταν μεγαλύτεροι από την ζωή," λέει. "Είχαν καλά τραγούδια αλλά οι περισσότεροι δεν το καταλάβαιναν γιατί έπαιζαν πιο δυνατά από κάθε άλλη μπάντα στην πόλη. Υπήρχε μια συγκεκριμένη σκοτεινή ενέργεια. Ήμουν κοντά τους, ήξερα ότι ήταν αληθινοί."

Σύμφωνα με το superherohype.com, οι Velvet Revolver θα έχουν ένα τραγούδι στο soundtrack της ταινίας Batman Begins.

Ένα συγκρότημα που ονομάζεται Aqueduct έγραψε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Growing Up With GN’R". Οι στίχοι ασχολούνται φυσικά με τον Axl και τους GN'R, με το ρεφρέν να λέει "I was only 12, dammit all to hell / I was feeling fine / Hearing Axl Rose on the radio / Singing 'Sweet Child O' Mine.'"

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στο web site του συγκροτήματος.

O Slash (VELVET REVOLVER, πρώην-GUNS N' ROSES), ο Jerry Cantrell (πρώην-ALICE IN CHAINS), η Courtney Love (HOLE) και ο Steve Jones (SEX PISTOLS) ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους των CAMP FREDDY στην συναυλία που έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους πληγέντες στην Ασία Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο Key club του Hollywood.

Σε κάτι που απ' ότι φαίνεται θα εξελιχθεί σε κανονική Ευρωπαϊκή περιοδεία, οι αυθεντικοί BLACK SABBATH - Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward θα εμφανιστούν στο Wiener Stadthalle στην Βιέννη, της Αυστρίας στις 20 Ιουνίου. Την συναυλία θα ανοίξουν οι VELVET REVOLVER. Τα δύο συγκροτήματα θα εμφανιστούν μαζί και στο φετινό Download Festival αλλά και στο Fields of Rock festival στην Ολλανδία.

Η ακόλουθη λίστα αποτελείται από τα 15 άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2004 στην Φινλανδία από ξένους καλλιτέχνες:

1. Robbie "Williams Greatest Hits" EMI 40367 αντίτυπα
2. Various Artists "Now 3" JV/EMI 31707 αντίτυπα
3. Guns N' Roses "Greatest Hits" Universal 31665 αντίτυπα
4. Helmut Lotti "From Russia With Love" EMI 29063 αντίτυπα
5. Various Artists "NRJ Hits 4" JV/SONY BMG 29018 αντίτυπα
6. Anastacia "Anastacia" SONY BMG 27100 αντίτυπα
7. O-Zone "Disc-O-Zone" Bonnier Amigo 26811 αντίτυπα
8. Rammstein "Reise Reise" Universal 26501 αντίτυπα
9. Various Artists "NRJ Hits 3" JV/Universal 22672 αντίτυπα
10. Eminem "Encore" Universal 21780 αντίτυπα
11. Various Artists "Summer Sun Hits" Bonnier Amigo 21699 αντίτυπα
12. U2 "How To Dismantle an Atomic Bomb" Universal 21348 αντίτυπα
13. Britney Spears "My Prerogative - Greatest Hits" SONY BMG 21329 αντίτυπα
14. Maroon "5 Songs About Jane" SONY BMG 19571 αντίτυπα
15. Simon & Garfunkel "The Essential Simon & Garfunkel" SONY BMG 17039 αντίτυπα

Οι VELVET REVOLVER ηχογράφησαν μια ακουστική version του τραγουδιού τους "Fall to Pieces" την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων στα στούντιο Lavish, εγκαταστάσεις στο Los Angeles που ανήκουν στον τραγουδιστή των VELVET REVOLVER Scott Weiland και στον παραγωγό Douglas Grean.

Η Versailles Records ολοκληρώνει τον επερχόμενο δίσκο tribute στους GUNS N' ROSES, που θα συμπεριλαμβάνει νυν και πρώην μέλη των MÖTLEY CRÜE, GUNS N' ROSES, FASTER PUSSYCAT, RATT, SCORPIONS, LOVE/HATE, L.A. GUNS, BRIDES OF DESTRUCTION, THE SCREAM, UNION, ADLER'S APPETITE και KILL FOR THRILLS, όπως επίσης και τους Jasy Andrews, Richard Kendrick, THE ISSUES, Ross Stevens των STRAITJACKET SMILE, Andrew Walker των DRAMA QUEEN DIE, John Spinner, και Corey Craven. Θα κυκλοφορήσει τέλος καλοκαιριού στην Αμερική και έχει κλείσει συμφωνία με την Ολλανδική δισκογραφική Mascot-Provogue Records.

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα