Ιανουάριος '05

 

Χθες ο Axl Rose, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, υπέγραψε συμβόλαιο με την Sanctuary Group για τα δικαιώματα των τραγουδιών. Αλλά τι σημαίνει αυτό για τους Guns N' Roses?

Το Splat μίλησε με τον Merck Mercuriadis, CEO της Sanctuary και manager του Axl Rose, ο οποίος είπε ότι η συμφωνία ουσιαστικά σημαίνει ότι η Sanctuary μπορεί επιτέλους να κάνει πλάνα για την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου των Guns N' Roses, Chinese Democracy. Τώρα αν αυτό σημαίνει ότι θα δούμε το πρώτο single από το Chinese Democracy να σχετίζεται με κάποιο soundtrack, θα το δούμε στο μέλλον. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι Guns N' Roses έχουν μπει στην τελική φάση σχετικά με την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου τους και αυτό είναι μόνο καλό νέο για τους fans.

Ο Mercuriadis είπε επίσης στο Splat ότι μόλις οριστικοποιηθούν τα πλάνα, θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το νέο άλμπουμ.

Ο Axl Rose υπογράφει με την Sanctuary Publishing
26 Ιανουαρίου 2005

Η Sanctuary Music Group υπέγραψε συμβόλαιο με τον Axl Rose για τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Μέχρι πρόσφατα τα δικαιώματα είχε η Warner Chappell.

Η συμφωνία καλύπτει το ήδη υπάρχον αλλά και το μελλοντικό υλικό. Η συνεισφορά του Rose σε hits όπως τα "Sweet Child O' Mine," "Paradise City" και "November Rain" καλύπτονται από την συμφωνία, όπως επίσης και "ντουζίνες" νέων τραγουδιών που ηχογράφησε πρόσφατα ο Rose για την Universal Music.

Οι VELVET REVOLVER επιβεβαίωσαν την εμφάνιση τους στα φεστιβάλ Rock am Ring και Rock im Park, που θα γίνουν μεταξύ 3-5 Ιουνίου 2005 στις πόλεις Nürburgring και Zeppelinfeld, της Γερμανίας.

Άλλοι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν:

Iron Maiden, Marilyn Manson, Green Day, Incubus, The Prodigy, Maroon 5, Slipknot, H.I.M., Slayer και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο efestivals.co.uk, φημολογείται ότι οι GN'R και οι VR θα εμφανιστούν στο φετινό Download Festival στο Donington Park.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μετά την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη οι Adler's Appetite θα εμφανιστούν και στην Αθήνα. Στις 12 Φεβρουαρίου λοιπόν Στον Αέρα, να είστε όλοι εκεί!!!

Οι ADLER'S APPETITE, το συγκρότημα που αποτελείται από τον πρώην ντραμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT και πρώην των LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli και τον πρώην μπασιστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, που πωλείται μέσα από το επίσημο web site τους. Ο Steven περιγράφει το CD, που συμπεριλαμβάνει μια διασκευή του "Draw the Line" των AEROSMITH, ως σκοτεινό σε στίχο και σε τόνο.

Τα τραγούδια από το ADLER'S APPETITE EP:

01. Suicide (Real Media)
02. 99
03. Empty (Real Media)
04. Hollywood
05. Little Dancer
06. Draw the Line (διασκευή AEROSMITH)

Ο Gilby Clarke θα εμφανιστεί με το θρυλικό συγκρότημα MC5 στην Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, κατά την διάρκεια της οποίας θα περάσουν από την Ελλάδα για δύο συναυλίες, στις 4 Μαρτίου στο Gagarin (Αθήνα) και στις 5 Μαρτίου στο Club του Μύλου (Θεσσαλονίκη).

Το συγκρότημα αποτελείται από τα μέλη της αρχικής σύνθεσης: Michael Davis, Wayne Kramer και Dennis Thompson.
Συμμετέχουν οι: Lisa Kekaula (BellRays, Basement Jaxx) και Handsome Dick Manitoba (Dictators)

Επισκεπτείτε το www.DKT-MC5.com για περισσότερες πληροφορίες.

Ο Duff και ο Slash θα συμπαρουσιάσουν το Rock Show στο BBC Radio 1 σήμερα (18 Ιανουαρίου).

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και να ακούσετε την εκπομπή στο BBC.co.uk.

Στο much music (Καναδικός μουσικό τηλεοπτικό κανάλι), προβλήθηκε ένα countdown για τα καλύτερα rock videos του 2004 και το "Fall To Pieces" των VR ήταν στο #2. Η εκπομπή ονομάζονταν "much holiday wrap".

Ο Slash (VELVET REVOLVER, πρώην-GUNS N' ROSES), οι AC/DC και οι METALLICA υπέγραψαν πρόσφατα κιθάρες Ernie Ball Axis Super Sport για να μαζευτούν χρήματα για μια ιατρική έρευνα σχετική με παιδιά στο νοσοκομείο UCLA Mattel. Οι κιθάρες θα δημοπρατηθούν στο eBay και όλα τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα Casey Lee Ball.

Πολλοί δεν πίστεψαν ότι ο συνδυασμός του Scott Weiland και των πρώην μελών των Guns N' Roses θα άντεχε περισσότερο από ένα άλμπουμ, αλλά οι Velvet Revolver ελπίζουν να γελάσουν τελευταίοι. Ο κιθαρίστας Slash λέει ότι μετά την παγκόσμια περιοδεία το συγκρότημα σκοπεύει να ξεκινήσει δουλειά για τον επόμενο δίσκο του την άνοιξη.

"Μόλις σταματήσουμε την περιοδεία, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον επόμενο δίσκο και να τον κυκλοφορήσουμε," λέει. "Τώρα που έχουμε κεκτημένη ταχύτητα".

Το συγκρότημα έχει ήδη πολύ υλικό για να ακολουθήσει την κυκλοφορία του 2004 που έφτασε στην κορυφή των charts, Contraband. "Έχουμε κασέτες και κασέτες με υλικό που γράψαμε στα soundcheck," λέει ο Slash. "Πρέπει να έχουμε περισσότερο υλικό απ' όσο χρειάζεται για ένα άλμπουμ. Και φυσικά υπάρχει και το υλικό που έχουμε γράψει πριν ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο, με το οποίο δεν ασχοληθήκαμε ποτέ."

Ο Slash επίσης πιστεύει ότι τώρα η προσπάθεια για την ηχογράφηση του δίσκου δεν θα έχει τόσες δυσκολίες. "Έχουμε παίξει πολλές συναυλίες μαζί και έχουμε ωριμάσει σαν συγκρότημα, γνωρίζουμε πλέον καλά ο ένας τον άλλον."

Οι ημερομηνίες της αμερικάνικης περιοδείας των Velvet Revolver:

24/3: Centennial Gardens, Bakersfield, CA
25/3: Compaq/Bill Graham Civic Center, San Francisco
26/3: Forum, Los Angeles
28/3: Cox Arena, San Diego
29/3 America West, Phoenix
31/3: TBA, Las Cruces, NM
1/4: American Airlines Arena, Dallas
2/4: Reliant Arena, Houston
4/4: UNO Arena, New Orleans
7/4: American Airlines Arena, Miami
8/4: TD Waterhouse, Tampa
9/4: Jacksonville Veterans Memorial Arena, Jacksonville
11/4: Gwinett Center, Atlanta
12/4: Cricket Arena, Charlotte, NC
14/4: Constant Convocation Center, Norfolk, VA
15/4: Patriot Center, Washington, D.C.
16/4: TBA, New York City
18/4: Blue Cross Arena, Rochester, NY
19/4: Cobo/Palace of Auburn Hills, Detroit
21/4: Savvis Center, St. Louis
22/4: US Cellular, Milwaukee, WI
23/4: Target, Minneapolis, MN
25/4: Magness/Pepsi Center, Denver
26/4: E Center, Salt Lake City, UT
29/4: Pacific Coliseum, Vancouver, BC
30/4: Key Arena/Everette Arena, Seattle, WA

Ο Steven Adler και ο Keri Kelli των Adler's Appetite έδωσαν πρόσφατα μια συνέντευξη στο Rock Confidential. Στην συνέντευξη ο Steven μιλάει για την περιοδεία στην Ευρώπη, το νέο άλμπουμ των Adler's Appetite και τους Velvet Revolver. Ο Steven περιγράφει το άλμπουμ των Adler's Appetite: "Είναι πολύ καλύτερο από την βλακεία των Velvet Revolver". (σημείωση του webmaster: Η μετάφραση στην τελευταία πρόταση ήταν πολύ "ελεύθερη".)

Είπε επίσης τα ακόλουθα για τους VR: "Αγαπάω τον Slash και τον Duff. Θέλω να μου αρέσει το άλμπουμ αλλά είναι βλακεία. Άκουσα τα τραγούδια προσεκτικά ένα-ένα και δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου ότι μου αρέσει."

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη στο rockconfidential.com.

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες του Slash και του Matt στην Ιρλανδία: Slash Loves ShowBiz Ireland...

Το "Greatest Hits" βρέθηκε στην 7η θέση των άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στη Νορβηγία για το 2004 σύμφωνα με την εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Νορβηγία.

Οι Velvet Revolver είναι το καλύτερο Hard Rock/Metal συγκρότημα και οι καλύτεροι νέοι καλλιτέχνες για το 2004 σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Οι ADLER'S APPETITE, το συγκρότημα που αποτελείται από τον πρώην ντραμερ των GUNS N' ROSES Steven Adler, τον τραγουδιστή των RATT και πρώην των LOVE/HATE Jizzy Pearl, τον πρώην κιθαρίστα των SLASH'S SNAKEPIT Keri Kelli και τον πρώην μπασιστα των VINCE NEIL/RATT Robbie Crane, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, που πωλείται μέσα από το επίσημο web site τους. Ο Steven περιγράφει το CD, που συμπεριλαμβάνει μια διασκευή του "Draw the Line" των AEROSMITH, ως σκοτεινό σε στίχο και σε τόνο.

Οι ADLER'S APPETITE ελπίζουν ότι το EP θα "ακονίσει την όρεξη" των οπαδών τους που περιμένουν το ολοκληρωμένο άλμπουμ του συγκροτήματος, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι ADLER'S APPETITE θα επισκεφτούν την χώρα μας για 3 συναυλίες στις 10, 11 & 12 Φεβρουαρίου, στην Αλεξανδρούπολη, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Τα τραγούδια από το ADLER'S APPETITE EP:

01. Suicide (Real Media)
02. 99
03. Empty (Real Media)
04. Hollywood
05. Little Dancer
06. Draw the Line (διασκευή AEROSMITH)

Επερχόμενες συναυλίες των ADLER'S APPETITE:

05 Ιανουαρίου - Salt Lake City, UT @ Shaggy's Velvet Room
06 Ιανουαρίου - Denver, CO @ Cevanti's Ballroom
07 Ιανουαρίου - Grand Junction, CO @ Mesa Theater & Club
08 Ιανουαρίου - Aspen, CO @ Club Chelsea
14 Ιανουαρίου - Palma Mallorca, SPA @ Assaig Club
15 Ιανουαρίου - Pamplona, SPA @ Sala Gares
18 Ιανουαρίου - Madrid, SPA @ Madrid Arena
19 Ιανουαρίου - Granada, SPA @ El Tren
21 Ιανουαρίου - Tenerife, SPA @ TBA
22 Ιανουαρίου - Zaragoza, SPA @ Oasis
23 Ιανουαρίου - Barcelona, SPA @ Razzmatazz
26 Ιανουαρίου - Rome, ITA @ Alpheus Club
27 Ιανουαρίου - Milan, ITA @ Transylvania
28 Ιανουαρίου - Bassano del Grappa, ITA @ Lagabbia
29 Ιανουαρίου - Carpaneto Placentino, ITA @ The Field
01 Φεβρουαρίου - London, UK @ Underworld
02 Φεβρουαρίου - Nottingham, UK @ Rock City (w/ HANOI ROCKS)
03 Φεβρουαρίου - Milton Keynes, UK @ Woughton Center
04 Φεβρουαρίου - Dudley, UK @ J.B.'s
05 Φεβρουαρίου - Bradford, UK @ Rio's
06 Φεβρουαρίου - Bristol, UK @ Bristol Bierkeller
08 Φεβρουαρίου - Nuneaton, UK @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
09 Φεβρουαρίου - Istanbul, TUR @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
10 Φεβρουαρίου - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ @ ON STAGE
11 Φεβρουαρίου - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ @ ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ-ΜΥΛΟΣ
12 Φεβρουαρίου - ΑΘΗΝΑ @ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

13 Φεβρουαρίου - Budapest, HUN @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
15 Φεβρουαρίου - Gothenburg, SWE @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
16 Φεβρουαρίου - Vasteras, SWE @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
17 Φεβρουαρίου - Stockholm, SWE @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
03 Μαρτίου - Tokyo, JPN @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
04 Μαρτίου - Shinjuku, JPN @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
05 Μαρτίου - Nagoya, JPN @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
06 Μαρτίου - Osaka, JPN @ Θα ανακοινωθεί σύντομα

Το περιοδικό MOJO του μήνα Φεβρουαρίου έχει ένα αφιέρωμα 10 σελίδων στους Guns N' Roses (για την αυθεντική αλλά και για την νέα σύνθεση).

Ο μάνατζερ των Doors, Danny Sugerman πέθανε σε ηλικία 50 ετών. Είχε γράψει το βιβλίο για τους GN'R που ονομάζονταν "Appetite For Destruction, The Days of Guns N' Roses." Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Στην αμερικάνικη εκπομπή "The View", ένας από τους παρουσιαστές που ονομάζεται Star Jones είπε ότι "Κανένας δεν μπορεί να τραγουδήσει σαν τον Axl μου".....

Από το web site του Kerrang:

Το Kerrang.com θα πάρει μια συνέντευξη με τους Velvet Revolver όταν θα φτάσουν στις ακτές μας για μια σειρά πολύ-αναμενόμενων συναυλιών αυτό τον μήνα και θέλουμε να κάνετε ΕΣΕΙΣ τις ερωτήσεις...

Αν θέλατε να ρωτήσετε κάτι τον κύριο Slash, στείλτε το μαζί με το όνομα σας και την διεύθυνση σας στο [email protected] μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Οι καλύτερες ερωτήσεις θα φτάσουν στο συγκρότημα και θα δούμε το αποτέλεσμα...

To "Greatest Hits" των Guns N' Roses ήταν 17ο στην λίστα των άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις στην Σουηδία για το 2004.

Τα μόνα ξένα ονόματα που μπήκαν στο Top 20 είναι οι U2 (#3), η Norah Jones (#5), η Anastacia (#14), ο Rod Stewart (#18) και ο Ronan Keating (#20).

Ο Slash δώρισε μια υπογεγραμμένη Gibson Les Paul Standard στην δημοπρασία που γίνεται για τους πληγέντες από το Tsunami και διοργανώνει η Αγγλική εφημερίδα The Sun. Για να δείτε όλες τις δημοπρασίες και την κιθάρα του Slash, κάντε κλικ εδώ.

Ο κιθαρίστας των VELVET REVOLVER Slash αποκάλυψε πρόσφατα στο Launch Radio Networks ότι το "Dirty Little Thing", το τρίτο single από το πλατινένιο άλμπουμ "Contraband", έχει μια ενδιαφέρουσα θέση στην σύντομη ιστορία του συγκροτήματος. "Είναι το μόνο τραγούδι του δίσκου που είχε γραφτεί πριν ακόμη έρθει στο συγκρότημα ο Dave Kushner, οπότε είναι το παλιότερο τραγούδι των VELVET REVOLVER" είπε. Το 'Fall To Pieces' ήταν το δεύτερο παλιότερο. Ο Keith Nelson των BUCKCHERRY ήταν στο συγκρότημα όταν γράφονταν το τραγούδι, και επίσης έχει και συμμετοχή στην συγγραφή του τραγουδιού".

Το "Contraband" επανακυκλοφορεί στις 23 Φεβρουαρίου σε "διπλή" έκδοση, όπου το ένα δισκάκι θα είναι το CD και το άλλο θα είναι ένα DVD. Το DVD θα περιέχει τα βίντεο των δύο πρώτων singles του συγκροτήματος, "Slither" και "Fall To Pieces", μαζί με φωτογραφίες και άλλο υλικό. Επίσης το άλμπουμ θα είναι remastered.

Ο Slash θα είναι στο εξώφυλλο του περιοδικού Guitar World του μήνα Φεβρουαρίου.

Το Appetite For Destruction βρέθηκε στην 4η θέση της λίστας με τα καλύτερα άλμπουμ των τελευταίων 25 χρόνων σε μια εκπομπή του καναλιού muchmoremusic που ονομάζεται Listed.

Ο Ozzy Osbourne μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Revolver για το box set, "Prince of Darkness" που αποτελείται από 4 cd, και για τα 10 χρόνια του Ozzfest. Ανάμεσα σε όλα αυτά μίλησε και για τον Buckethead:

---

Revolver: Αν είναι το solo σου συγκρότημα ποίοι θα παίζουν?

Ozzy Osbourne: "Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι να βρεις έναν καλό κιθαρίστα για να γράψεις μαζί του. Κανείς δεν παίζει καλή κιθάρα πια, απλά κάνουν θόρυβο. Δεν υπάρχουν Θεοί της ροκ, και οι καλοί κιθαρίστες είναι τρελοί."

Revolver: Ο Zakk Wylde?

Ozzy Osbourne: "Είναι τρελός! Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Μάλλον θα είναι μαζί μου. Δεν γνωρίζω σ' αυτό το σημείο. Θέλω στ' αλήθεια να βρω κάποιον που να μπορώ να γράψω μαζί του."

Revolver: Έκανες καθόλου οντισιόν?

Ozzy Osbourne: "Δοκίμασα αυτόν τον Buckethead. Τον συνάντησα και του είπα να δουλέψει μαζί μου αλλά μόνο αν έβγαζε αυτόν τον γαμημένο τον κουβά. Οπότε γύρισα μετά από λίγη ώρα και φορούσε αυτήν την πράσινη γαμημένη εξωγήινη μάσκα-καπέλο. Του είπα "Κοίτα, απλά να είσαι ο εαυτός σου". Μου είπε ότι τον λένε Brian, και του είπα ότι θα τον φωνάζω έτσι. Μου απάντησε, "Κανείς δεν με φωνάζει Brian εκτός από την μητέρα μου." Οπότε του είπα "τότε προσποιήσου ότι είμαι η μητέρα σου!" Δεν έχω βγει ακόμη από το δωμάτιο και παίζω γαμημένα παιχνίδια με το μυαλό του τύπου. Τι θα γίνει αν μια μέρα σηκωθεί και φύγει και αφήσει ένα σημείωμα που θα λέει "με απήγαγαν εξωγήινοι"? [γελάει] Μην με παρεξηγήσεις, είναι σπουδαίος κιθαρίστας. Παίζει "γαμιόντας"!

Η αμερικάνικη αστυνομία ξανά-έχασε τα ίχνη της Kirsty Omerod, που είχε χαθεί το 2002 όταν ταξίδεψε από την Αγγλία στην Αμερική για να δει το αγαπημένο της συγκρότημα, τους Guns N' Roses.

Η αστυνομία του Gwent ενημερώθηκε από τους Αμερικάνους συνάδελφούς τους ότι η νεαρή Αγγλίδα είχε εντοπιστεί και είχε παντρευτεί στην Αμερική.

Αλλά η Kirsty, που χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα όπως Gemma Coronel, εξαφανίστηκε ξανά όπως λέει η αστυνομία του Gwent.

Ο ντετέκτιβ John Giles είπε ότι ο φάκελος της Kirsty είχε κλείσει στην Αγγλία αφού εντοπίστηκε στην Αμερική.

Αλλά οι αμερικάνικες αρχές συνέχιζαν να ερευνούν.

Ο Giles είπε: “Οι γονείς της ηρέμισαν όταν έμαθαν ότι εντοπίστηκε αλλά σίγουρα ανησυχούν ακόμη για το αν είναι καλά.”

Το "Paradise City" ακούγεται στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Adam Sandler, The Longest Yard.

Δείτε το trailer εδώ.

Το "Sweet Child O' Mine" διάλεξαν οι ακροατές του Αγγλικού ραδιοφωνικού σταθμού Virgin Radio ως το 3ο καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών.

Ακολουθεί το Top 10 της λίστας των 500 καλύτερων τραγουδιών:

1. LED ZEPPELIN Stairway to heaven
2. U2 One
3. GUNS N ROSES Sweet child o mine
4. REM Everybody hurts
5. ROBBIE WILLIAMS Angels
6. JOHN LENNON Imagine
7. QUEEN Bohemian rhapsody
8. THE VERVE Bitter sweet symphony
9. EAGLES Hotel california
10. COLDPLAY Trouble

Άλλα τραγούδια των GN'R στην λίστα:

35. GUNS N ROSES november rain
95. GUNS N ROSES paradise city
419. GUNS N ROSES Live & let die

Δείτε όλη την λίστα εδώ

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα