Ιούνιος '05

 

Το Live 8, το μεγάλο σχέδιο του Bob Geldof, που περιλαμβάνει 10 συναυλίες-διαμαρτυρίες προς τους G8, τους ηγέτες των 8 δυνατών χωρών του κόσμου δηλαδή, θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Mega Channel την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 21:00.

Η μετάδοση θα διαρκέσει μέχρι το πρωί μιας και θα συμπεριλαμβάνει 100 περίπου καλλιτέχνες, ανάμεσα τους και οι Velvet Revolver.

Οι συναυλίες θα γίνουν στις 2 Ιουλίου στις ακόλουθες 10 πόλεις: Λονδίνο, Εδιμβούργο, Παρίσι, Βερολίνο, Φιλαδέλφεια, Μπάρι (Καναδάς), Τόκιο, Γιοχάνεσμπουργκ και Μόσχα.

Ανάμεσα στους πολλούς καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι και οι: Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, Dido, Elton John,  Joss Stone, Madonna, Mariah Carey, Paul McCartney, Pink Floyd, REM, Robbie Williams, Sting, Travis, U2, A-ha, Audioslave, Brian Wilson, Chris de Burgh, Crosby Stills & Nash, Faithless, Green Day, Duran Duran, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Dave Matthews Band, Def Leppard, Linkin Park, Bryan Adams, Deep Purple, Jet, Motley Crue

Για ππερισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site του Live 8: www.live8live.com

Τελικά ήταν χιλιάδες οι fans των Guns N' Roses που βρέθηκαν στις 25 Ιουνίου στην Μαλακάσα για να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους μουσικούς. Εκείνοι βέβαια με την σειρά τους δεν μας απογοήτευσαν. Στις επόμενες ημέρες θα δείτε πολλά στο Gunsnroses.gr σχετικά με την συναυλία.

Μείνετε λοιπόν συνδεδεμένοι στο site γιατί ανά πάσα στιγμή θα "ανέβει" πολύ αποκλειστικό υλικό από την συναυλία... ;-)

Το video clip για το τραγούδι Come On, Come In από το soundtrack της ταινίας Fantastic 4, μπορείτε να κατεβάσετε εδώ:

http://velvetrevolver.nbalive.org/velvet_revolver-come_on_come_in.asf (δεξί κλικ, αποθήκευση προορισμού ως)

Ο Dizzy ετοίμασε μια λίστα με τα 5 αγαπημένα του Albums όλων των εποχών στο antimusic.com

Ο Richard Fortus μίλησε για την υπάρχουσα κατάσταση με τους κιθαρίστες των GN'R: "Αυτή την στιγμή ο Robin Finck και εγώ είμαστε οι μόνοι κιθαρίστες στο συγκρότημα και "παίζουμε" μεταξύ lead και rhythm".

Επίσης ο Richard θα γίνει πατέρας τον Νοέμβριο. Να σας ζήσει κύριε Fortus...

Οι Velvet Revolver θα ηχογραφήσουν μια ακουστική έκδοση του You Got No Right στην Πράγα. Το You Got No Right πιθανότατα θα είναι και το 4ο single των Velvet Revolver από το Contraband.

Το ίδρυμα "21st Century Leaders" έχει ως σκοπό να μαζέψει, το λιγότερο, 3 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 3 χρόνια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο έχει δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων που φέρουν την υπογραφή διαφόρων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο (Ozzy, Nicko McBrain, George Clooney, Richard Branson, Nicole Kidman και πολλοί άλλοι).

Ένας από αυτούς είναι και ο Slash, ο οποίος σχεδίασε ένα "βραχιολάκι" το όποιο πωλείται μέσα από το site του ιδρύματος για 3,99 λίρες Αγγλίας (6,5 Ευρώ). Το "βραχιολάκι" έχει μια ζωγραφιά του Slash και γράφει "God Help Us All" (Ο Θεός να μας βοηθήσει όλους) και "Rock And F*ckin Roll".

Ο Slash ζήτησε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις να γίνουν δωρεά στο ίδρυμα Save the Children.

Μπορείτε να δείτε το "βραχιολάκι" και να το αγοράσετε (χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα άφοβα) εδώ:

http://www.whateverittakes.org/music/musicleader.php?lid=5

Ο πρώην τραγουδιστής των "Skid Row" Sebastian Bach κάλεσε στην σκηνή pop τραγουδίστρια από την Σουηδία Sofia για να τραγουδήσουν μαζί. Το γεγονός έλαβε χώρα στο Sweden Rock Festival το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τραγούδησαν μαζί το "Wasted Time" και ο Sebastian είπε τα εξής για το τραγούδι:

Το τραγούδι αυτό σημαίνει πολλά για μένα γιατί το έγραψα το 1991 για τον φίλο μου Steven Adler".

Ο Gilby Clarke θα παίξει σαν guest στο προσωπικό άλμπουμ του μπασιστα των "Go-Go" Kathy Valentine που θα ονομάζεται "Light Years". Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Απ' ότι φαίνεται οι Velvet Revolver θα κυκλοφορήσουν ένα επίσημο DVD μέσα στον Ιούνιο. Η συναυλία θα είναι από το περσινό καλοκαίρι στην Αμερική και θα περιέχει πολλά πλάνα από τα παρασκήνια.

Οι μέρες πλησιάζουν και όλοι ετοιμάζονται για την μεγάλη βραδιά. Πρέπει όμως να γνωρίζετε μερικά πράγματα πριν ξεκινήσετε για το TerraVibe στις 25 Ιουνίου.

Η διοργανώτρια εταιρεία Didi Music/Big Star Promotion ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους φέρουν μαζί τους κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κασσετοφωνάκια.

Άνοιξε επίσης το επίσημο site του Rockwave (www.rockwavefestival.gr) όπου μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την διευκόλυνση σας (τι να έχετε μαζί σας, πως να πάτε στο TerraVibe κ.α.)

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο μπασιστα των Ju Ju Hounds (πρώην συγκρότημα του Izzy Stradlin) Jimmy Ashhurst όταν έμαθε ότι το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει για τον Izzy δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα "μεγάλο κουτσομπολίστικο περιοδικό" για τον Izzy και τους Guns N' Roses.

Ο μπασιστα βοήθησε τον συγγραφέα Jake Brown, σε αρκετά σημεία του βιβλίου αλλά δεν γνώριζε το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι απολογήθηκε στους fans του Izzy μέσα από μια επιστολή.

Το τραγούδι των GN'R "Used To Love Her (But I Had To Kill Her)", διασκεύασαν οι Voodoo Glow Skulls, και συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της νέας ταινίας με τον Brad Pitt και την Angelina Jolie "Mr. & Mrs. Smith".

Το soundtrack κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.

Οι Velvet Revolver ακύρωσαν τις τελευταίες συναυλίες της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας μετά τις 2 Ιουλίου. Η επίσημη εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι το μάνατζμεντ έκλεισε πολλές συναυλίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και το συγκρότημα χρειάζονταν ξεκούραση.

Πριν την ανακοίνωση, φήμες οργίαζαν για διάλυση του συγκροτήματος.

Ο Tommy Stinson ξεκίνησε να δουλεύει το νέο του άλμπουμ. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο.

Οι Velvet Revolver έγραψαν ένα τραγούδι για το soundtrack της ταινίας Fantastic 4. Το τραγούδι ονομάζεται Come On Come In και έχει ήδη διαρρεύσει στο Ιντερνετ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 8 Ιουλίου. Οι VR παίζουν ήδη το τραγούδι στις τελευταίες συναυλίες.

Η McFarlane Toys έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της φιγούρας του Slash, που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η απλή έκδοση θα περιλαμβάνει τον Slash με δερμάτινο παντελόνι, το κλασσικό του καπέλο, κιθάρα, έναν ενισχυτή και μια καμπίνα και μια βάση (φωτογραφίες).

Η deluxe έκδοση θα περιλαμβάνει τον ίδιο Slash αλλά θα έχει δύο ενισχυτές, δύο καμπίνες και μια πιο μεγάλη βάση που θα θυμίζει σκηνή (φωτογραφίες).

To "Appetite For Destruction" εισχώρησε ξανά στο Αγγλικό Top 40 για Rock Albums:

29.05.2005
12 NEW Guns N' Roses Appetite For Destruction (Geffen)

O Bob Geldof ανακοίνωσε τις συναυλίες Live 8 και οι Velvet Revolver είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος.

Η συναυλία που θα γίνει στις 2 Ιουλίου στο Hyde Park στο Λονδίνο, θα γίνει ταυτόχρονα με άλλες συναυλίες στην Philadelphia, στο Βερολίνο, στην Ρώμη και στο Παρίσι.

Οι VR θα παίξουν στο Λονδίνο μαζί με τους Coldplay, The Killers, The Cure, U2, REM. Χθες ανακοινώθηκε η ιστορική επανένωση των Pink Floyd μόνο για να παίξουν σ' αυτήν την συναυλία.

Σύμφωνα με το Amazon.co.uk μια νέα ανεπίσημη βιογραφία για τον Axl Rose που ονομάζεται "Axl Life & Times of Mysterious Mr Rose" και την υπογράφει η Sorelle Saidman θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου του 2005 από την Virgin Hardbacks.

Το βιβλίο θα έχει σκληρό εξώφυλλο και θα αποτελείται από 256 σελίδες.

Ο αριθμός ISBN# του βιβλίου είναι 1852272422.

Ο Robin Finck, ανανέωσε το site του και με μια επιστολή προς τους fans των Guns N' Roses ζητάει πολύ ευγενικά να σταματήσουν να τον ρωτάνε για το άλμπουμ.

Ζητάει την κατανόηση τους και τους ευχαριστεί για την υποστήριξη και για όλα τα emails.

Για 3η φορά σε 12 μήνες η Cleopatra Records κερδίζει στα δικαστήρια τον τραγουδιστή των GUNS N' ROSES Axl Rose, ο οποίος προσπάθησε να μηνύσει την εταιρεία τον Ιούνιο του 2004 για να σταματήσει την κυκλοφορία του άλμπουμ "Hollywood Rose: The Roots of Guns N' Roses". Το άλμπουμ περιείχε demos από το παλιό συγκρότημα του Axl Rose και του Izzy Stradlin.

Στις 23 Μαΐου 2005 ο δικαστής Gary Allen Feess, ενέκρινε το αίτημα των δικηγόρων της Cleopatra Records για εξόφληση όλων των εξόδων της εταιρείας από τον Axl Rose, ποσό που φτάνει τα $24,176.38.

Σε μια έρευνα που έγινε στην Αγγλία ανάμεσα σε 5,000 άτομα, οι GN'R ψηφίστηκαν ως το 7ο καλύτερο live συγκρότημα όλων των εποχών, μπροστά από τους Coldplay, τους Faithless και τους REM.

Η έρευνα έγινε από την Carling για να γιορτάσει την Αγγλική ζωντανή μουσική σκηνή.

Ακολουθεί η λίστα:

1. U2
2. Queen
3. Oasis
4. Rolling Stones
5. Radiohead
6. The Who
7. Guns N' Roses
8. Coldplay
9. Faithless
10. REM

Στις 21 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το Hollywood Rocks Box Set, από την Deadline/Cleopatra Records.

Το πακέτο θα περιέχει και τραγούδια από το παρελθόν τριών Gunners (Axl, Izzy, Gilby).

Disc #1 - Early '80s (1980 ­ 1985):
HOLLYWOOD ROSE - Killing Time (Axl and Izzy's old band)
CANDY - Whatever Happened To Fun (Gilby Clarke's old band)

Disc #3 - Late 80s:
KILL FOR THRILLS - Commercial Suicide (Gilby's band before he joined GN'R).

Δείτε όλα τα τραγούδια που θα περιέχει η συλλογή εδώ.

Ο Slash έπαιξε σε δύο συναυλίες που έγιναν για τα 70ά γενέθλια του θρύλου της Blues, B.B. King. Οι δύο συναυλίες έγιναν στο Memphis και στο Chicago. Διάφοροι αστέρες της μουσικής βιομηχανίας πήραν μέρος, ένας από αυτούς ο Willie Nelson.

Στην Τσεχία, στο αντίστοιχο Super Idol, που ονομάζεται Superstar, ένας διαγωνιζόμενος (Ali Amiri) τραγούδησε το "Don't Cry" των GN'R ως επιλογή του για ξενόγλωσσο τραγούδι. Δυστυχώς γι' αυτόν, τον έδιωξαν από τον διαγωνισμό.

Μπορείτε να δείτε και ένα μικρό clip από την "εκτέλεση" του τραγουδιού εδώ (περιμένετε να τελειώσει το διαφημιστικό για να το δείτε).

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα