Μάρτιος '05

 

Στις 8 Απριλίου ο Slash θα βρεθεί στο Τορόντο του Καναδά για να παίξει με την μαγική του κιθάρα τους Εθνικούς ύμνους του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών πριν την έναρξη του αγώνα baseball μεταξύ των Toronto Blue Jays και των Boston Red Sox.

Οι Velvet Revolver γράφτηκαν στην λίστα με τα συγκροτήματα που θα παίξουν στις 27 Αυγούστου στο Ozzfest, στο Woodlands του Texas, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στο επίσημο site του φεστιβάλ. Αν και το όνομα του συγκροτήματος έχει σβηστεί από την ανακοίνωση, υπάρχουν υποψίες ότι το συγκρότημα προσεγγίστηκε για να παίξει για τις τελευταίες 7 ημέρες της περιοδείας με τους Black Sabbath. Το συγκρότημα που θα έπαιζε αρχικά με τους Sabbath, οι Iron Maiden, δεν θα εμφανιστούν σ' αυτές τις συναυλίες εξ' αιτίας των συναυλιών που είχαν ήδη κλείσει στην Ευρώπη. Προς στιγμήν, δεν έχει ανακοινωθεί κανένας αντικαταστάτης από τους διοργανωτές του Ozzfest.

Οι δρόμοι των ADLER'S APPETITE και του τραγουδιστή Jizzy Pearl (RATT/ex-LOVE/HATE) έχουν πλέον χωρίσει. Ο Steven Adler δήλωσε "Ο Jizzy είναι ένας σπουδαίος τραγουδιστής και θα είναι πάντα ένα από τους καλύτερούς μου φίλους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις σπουδαίες στιγμές και όσα κάναμε μαζί. Του εύχομαι τα καλύτερα." Ο Steven θα πετάξει στο Los Angeles αυτήν την εβδομάδα για να δοκιμάσει πιθανούς αντικαταστάτες. Ανάμεσά τους είναι και ο Joe Leste (BANG TANGO), που έπαιξε πρόσφατα με το συγκρότημα στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με το Kerrang.com, οι GUNS N' ROSES βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των Kerrang! Rock 100, με την μεγάλη τους επιτυχία από το 1991 "November Rain" να ψηφίζεται ως το καλύτερο Single όλων των εποχών. Περίπου 2,500 ψήφοι καταμετρήθηκαν μέσω των Kerrang! TV, Kerrang! Radio και του περιοδικού Kerrang!. Οι νικητές του 2004 NIRVANA με το "Smells Like Teen Spirit" έπεσαν στην δεύτερη θέση.

Ακολουθούν τα πρώτα 10 από τα 100 της λίστας:

01. GUNS N' ROSES – "November Rain"
02. NIRVANA - "Smells Like Teen Spirit"
03. GREEN DAY - "American Idiot"
04. KORN - "Freak On A Leash"
05. MARILYN MANSON - "Tainted Love"
06. KINGS OF LEON - "The Bucket"
07. FOO FIGHTERS - "Learn To Fly"
08. VELVET REVOLVER – "Slither"
09. METALLICA – "One"
10. QUEEN - "Bohemian Rhapsody"

To "Sweet Child O' Mine" ψηφίστηκε το 2ο καλύτερο τραγούδι που "ακούς όταν οδηγάς".

Ένας ραδιοφωνικός σταθμός ζήτησε από τους ακροατές του να ψηφίσουν το καλύτερο τραγούδι που μπορούν να έχουν στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου τους από μια λίστα με προτάσεις από ακροατές.

Το "Bohemian Rhapsody" των Queen βρέθηκε στην κορυφή με το 16% των συνολικών ψήφων, μπροστά από το "Sweet Child O' Mine" (15%) και το "Smells Like Teen Spirit" των Nirvana (11%).

Τα υπόλοιπα τραγούδια είναι τα εξής:

4 Vertigo των U2
5 By The Way των Red Hot Chili Peppers
6 Livin' On A Prayer των Bon Jovi
7 Layla του Eric Clapton
8 Bring Me To Life των Evanessence
9 Born In The USA του Bruce Springsteen
10 Take Me Out του Franz Ferdinand.

Οι GN'R βρέθηκαν στα 10 κορυφαία κιθαριστικά τραγούδια όλων των εποχών του Αγγλικού περιοδικού Q. Η λίστα είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας των εκδοτών του περιοδικού και καλύπτει κάθε εποχή από την 50χρονη ιστορία του rock and roll.

Ακολουθεί η λίστα:

01. Jimi Hendrix Experience – "Purple Haze" (1967)
02. The Rolling Stones – "Jumpin' Jack Flash" (1968)
03. Led Zeppelin – "Whole Lotta Love" (1969)
04. Nirvana – "Smells Like Teen Spirit" (1991)
05. The Beatles – "Helter Skelter" (1968)
06. Guns N' Roses – "Sweet Child O'Mine" (1987)
07. The Who – "Won't Get Fooled Again" (1971)
08. The White Stripes – "Seven Army Nation" (2003)
09. The Kinks – "You Really Got Me" (1964)
10. Stone Roses – "I Am The Resurrection"

Σύμφωνα με την Black Market Publishing, το βιβλίο 'Dust N' Bones: The Untold Story Of Izzy Stradlin' ξεπέρασε κάποια νομικά προβλήματα και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

O Slash κέρδισε το βραβείο Esky του καλύτερου κιθαρίστα στα βραβεία του περιοδικού Esquire για το 2005:

Είναι αυτός που βλέπουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που πιάνουμε μια air guitar. Το καπέλο. Τα μαλλιά. Το μισοσβησμένο τσιγάρο. Οι εμπειρίες που είχε με τον θάνατο. Για μας θα είναι πάντα ο Slash των Guns N' Roses, αλλά τον συγχαίρουμε που κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά, που τον ήθελαν να μην κάνει ένα δυνατό comeback, με ένα συγκρότημα έκπληξη, τους Velvet Revolver.

Ο Slash δέχεται το Esky: Είναι το πρώτο μου βραβείο για κιθαρίστα. Είναι πολύ ταπεινωτικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και όλους όσους έχω δουλέψει μαζί τους στην μουσική βιομηχανία από τότε που ξεκίνησα μέχρι σήμερα -- τα συγκροτήματα στα οποία έχω παίξει, τις sessions που έχω κάνει και τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχω δουλέψει. Η γυναίκα μου είναι τουλάχιστον ο μισός λόγος που περπατάω ακόμη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Robert Wolin; με έκανε να το γυρίσω από μπάσο σε κιθάρα. Σας ευχαριστώ.

Ο Slash βρέθηκε στο #6 της λίστας "Riff Lords" - καλύτεροι metal κιθαρίστες -στο περιοδικό Metal Hammer (τεύχος Μαρτίου 2005).

Ακολουθεί η λίστα με τους 10 από τους 50 καλύτερους:

01. Tony Iommi
02. Dave Murray, Adrian Smith και Janick Gers (Iron Maiden)
03. Jimmy Page (Led Zeppelin)
04. Kirk Hammett και James Hetfield (Metallica)
05. Glenn Tipton και K.K. Downing (Judas Priest)
06. Slash (Velvet Revolver / Guns N' Roses)
07. Daron Malakian (System Of A Down)
08. Kerry King και Jeff Hanneman (Slayer)
09. Marten Nagstrom και Fredrik Thordendal (Meshuggah)
10. Edward Van Halen (Van Halen)

Ο κιθαρίστας των Velvet Revolver Slash θα γράψει μουσική για πρώτη φορά για το βίντεο παιχνίδι EA Sports NASCAR, που θα κυκλοφορήσει αργότερα το 2005. "Θα υπάρχει θεματική μουσική" λέει στο Billboard.com. "Καθόλου λέξεις ή κάτι τέτοιο, γιατί υπάρχουν διάλογοι καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού."

"Ποτέ δεν έπαιζα παιχνίδια, αλλά μου έστειλαν το τελευταίο NASCAR και έπρεπε να μάθω πως να παίζω" συνεχίζει. "Είναι κάτι σαν τα φλίπερ που έπαιζα όταν ήμουν στους Guns N' Roses. Μπαίνεις σε διαφορετικά modes και η μουσική αλλάζει."

Οι MC5 θα παίξουν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Download. Μαζί τους θα έχουν κάποιους πολύ σπέσιαλ καλεσμένους όπως ο Lemmy των Motorhead.

Ο νέος κιθαρίστας των θρυλικών MC5 δεν είναι άλλος από τον Gilby Clarke, που σημαίνει ότι μαζί με τους Velvet Revolver, θα υπάρχουν στο φεστιβάλ 4 πρώην μέλη των Guns N’ Roses στο φετινό φεστιβάλ Download (οι πιθανότητες να εμφανιστεί ο πέμπτος εκεί είναι λίγο χλωμές).

Ο πληκτράς των GUNS N' ROSES Dizzy Reed μαζί με τον τραγουδιστή των KORN Jonathan Davis και τον τραγουδιστή των BUCKCHERRY Josh Todd θα εμφανιστούν στην επερχόμενη ταινία "The Still Life". Ο Dizzy θα υποδυθεί... τι άλλο, έναν πληκτρά...

Ένα άρθρο στους NY Times σχετικά με τους GN'R και το νέο άλμπουμ, δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου. Το άρθρο ήταν πολύ καυστικό και αρκετά εναντίον του Axl Rose. Η απάντηση ήρθε από ένα γράμμα-απάντηση του Merck Mercuriadis, μάνατζερ των GN'R και του Axl Rose και CEO της Sanctuary Music, που όμως δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Αντιθέτως του έστειλαν μια απάντηση που έλεγε ότι έπρεπε να μειώσει το γράμμα του στις 300 λέξεις.

Λίγες μέρες αργότερα ο Tom Zutaut, άτομο που σχολιάστηκε μέσα στο άρθρο, έστειλε γράμμα στους NY Times που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου.

Προς τον εκδότη:

Ο Axl Rose ήταν ένας από τους καλλιτέχνες με τους οποίους δούλεψα και δεν υποκινήθηκε ποτέ από το χρήμα. Πάντα έβαζε την ποιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος πάνω απ' όλα. Είτε τον θεωρείτε μια μουσική ιδιοφυΐα σε διάλειμμα, ή παράδειγμα για παρεξηγημένους, ή ένα ναρκισσιστή, όλες οι πράξεις του υποκινούνται από την αγνή επιθυμία να κάνει κάθε ηχογράφηση να αξίζει σαν μια πραγματική αντανάκλαση των δικών υψηλών στάνταρτ.

Σε μια θάλασσα μουσικών μετριοτήτων και γενικευμένων φωνών που γίνονται σπουδαίες μετά από επεξεργασία σε υπολογιστές, ο Axl Rose πέτυχε το Αμερικάνικο όνειρο στην μουσική χωρίς να θυσιάζει την ακεραιότητα του για δόξα ή χρήματα. Είμαι σίγουρος ότι οι νέοι Guns N' Roses του Axl θα έχουν τέτοιο αντίκτυπο στον κόσμο, παρόμοιο με αυτόν που έκανε το "Appetite for Destruction" ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας.

TOM ZUTAUT
Los Angeles

 

"Ηχογραφούμε τα πάντα" δήλωσε o Slash στο Billboard. "Υπήρχαν τόσα πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει με τους Guns N' Roses και απλά δεν τα κάναμε. Τώρα με αυτό το συγκρότημα είμαστε σαν μερικά παιδιά σε μαγαζί με γλυκά."

"Υπάρχουν πολλά πράγματα από τους Guns N' Roses που δεν θυμάμαι... Πλέον έχουμε τόσες εμπειρίες όλοι μας που μπορούμε να εκτιμήσουμε τα πάντα. Όταν για παράδειγμα έχουμε παίξει πολύ καλά μια συναυλία. "

Η δίκη ανάμεσα στα μέλη των Guns N' Roses πήρε αναβολή μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Η δίκη ξεκίνησε όταν ο Slash μαζί με τον Duff μήνυσαν τον Axl για διαφυγόντα κέρδη.

Το κλασσικό καπέλο με το οποίο γνωρίσαμε τον Slash, εκλάπη στις 13 Φεβρουαρίου, μετά την τελετή βραβείων Grammy όπου οι Velvet Revolver κέρδισαν ένα βραβείο. Το "θρυλικό" καπέλο χάθηκε στην λιμουζίνα που μετέφερε τον Slash και ένα σήριαλ ξεκίνησε από εκείνη την μέρα. Πολλά τηλεφωνήματα στην αστυνομία του Los Angeles από ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι βρήκαν το καπέλο, αλλά τελικά τα περισσότερα ήταν φάρσες.

Στις 3 Μαρτίου αναφέρθηκε ότι το καπέλο βρέθηκε και ότι η όλη ιστορία ήταν διαφημιστικό κόλπο, για να διαψευστεί λίγες μόνο ώρες αργότερα από την πλευρά του κιθαρίστα. Το καπέλο τελικά βρέθηκε στα μέσα Μαρτίου και ευτυχώς ο αγαπημένος μας κιθαρίστας θα έρθει μ' αυτό στην Αθήνα τον Ιούνιο...

Σε μια εμφάνιση στην ραδιοφωνική εκπομπή του κιθαρίστα των Sex Pistols Steve Jones, ο Paul Westerberg αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα ένα τραγούδι με τον μπασιστα των Replacements Tommy Stinson, που θα υπάρχει στην επόμενη ταινία του Cameron Crowe "Elizabethtown."

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα