Απρίλιος '06

 

Όλες οι συναυλίες που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάιο στην Νέα Υόρκη είναι sold out.

Τα εισιτήρια ξεκίνησαν να πωλούνται σήμερα το πρωί και εξαφανίστηκαν μέσα σε 30΄ λεπτά.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο στο Blabbermouth, ο κιθαρίστας Joshua Craig δοκιμάστηκε από τους GN'R.

Σε μια δήλωσε που απεστάλη στο BLABBERMOUTH.NET, ο Craig εξέφρασε τον "απόλυτο θαυμασμό και σεβασμό για την ευκαιρία που του δόθηκε να δοκιμαστεί για ένα τόσο σπουδαίο οργανισμό όπου όλοι ήταν οι πιο ευγενικοί και καλοί, μουσικοί και προσωπικό."

Οι HOOKERS 'N' BLOW, το συγκρότημα που αποτελείται από τον πληκτρά των GUNS N' ROSES Dizzy Reed, τον κιθαρίστα Alex Grossi (πρώην-QUIET RIOT, BEAUTIFUL CREATURES), και τον ντράμερ Troy Patrick Farrell (WHITE LION), θα συμμετάσχουν στην εκπομπή του Sirius Satellite Radio "Hostile Takeover" (Κανάλι 28) την Παρασκευή 21 Απριλίου. Η εκπομπή θα περιλαμβάνει μια αποκλειστική συνέντευξη και το συγκρότημα να παίζει ζωντανά αγαπημένα τους τραγούδια.

Σύμφωνα με το Live Nation, οι GN'R θα δώσουν άλλες δύο συναυλίες στο Hammerstein Ballroom, στην Νέα Υόρκη.

Οι ημερομηνίες που προστέθηκαν είναι οι 12 και 14 Μαΐου. Εισιτήρια πωλούνται από σήμερα.

Οι Velvet Revolver ετοιμάζονται για αλλαγές στον ήχο τους καθώς περνάνε στο στάδιο της ηχογράφησης για το δεύτερο τους άλμπουμ Libertad.

"Ο άλλος δίσκος ήταν περισσότερο μια συνεργασία, τώρα θέλουμε να δούμε τι μπορεί να φέρει ο καθένας ξεχωριστά στο τραπέζι. Είναι ωραίο όταν ο καθένας φέρνει μια ιδέα χωρίς τους συνήθεις συνεργάτες, γιατί μπορεί να δώσει το έναυσμα."

Ο Sorum προσθέτει ότι αυτός και ο McKagan δούλεψαν μόνοι τους "γράφοντας πολλά riffs κατά την διάρκεια της περιοδείας, δουλεύοντας με πολλά είδη, ακούγοντας Prince και άλλα."

Ο Weiland νομίζει ότι οι διαφορετικοί ήχοι αρχίζουν να παίρνουν μορφή. "Πάει πολύ καλά," λέει. "Έχουμε περίπου 50 τραγούδια. Πρέπει να τα μειώσουμε, να ηχογραφήσουμε 20 και να διαλέξουμε περίπου 16." Αλλά ο Sorum πιστεύει ότι τα νέα τραγούδια θα βγουν στο ραδιόφωνο στο τέλος του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ ο Weiland (που "καθάρισε" με τις κατηγορίες για ναρκωτικά, από το 2003, πέρσι το καλοκαίρι) θα συνεργαστεί με τον Pharrell για το τραγούδι "Happy," που θα εμφανιστεί στον επόμενο solo δίσκο του. Επίσης έκλεισε μια συμφωνία με την Scribner για να εκδώσει μια αυτοβιογραφία, που θα ονομάζεται "Desperation No. 5" και θα κυκλοφορήσει το 2007, στην οποία θα περιγράφει την διαδρομή του μέχρι να γίνει σταρ της ροκ και την μάχη που έδωσε για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και να ξαναβρεί την ηρεμιά του σε προσωπικό επίπεδο.

Το επίσημο site του φεστιβάλ Rock In Rio-Lisbon, πρόσθεσε ένα άρθρο για τις δύο συναυλίες των GN'R στην Νέα Υόρκη (στις 15 & 17 Μαΐου), όπου αναφέρει και την πρόσφατη συνάντηση του Matt Sorum με τον Axl Rose, καθώς και τα θετικά σχόλια του Matt για το γεγονός.

Στο τέλος του κειμένου γράφει (και συγχρόνως βάζει φωτιά στις τάξεις των οπαδών):

"Η σύνθεση του συγκροτήματος για την περιοδεία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή και ανακοινώθηκε ότι θα είναι μια "έκπληξη" για το κοινό."

Σύμφωνα με το Live Nation (site της Clear Channel) οι Guns N' Roses θα παίξουν δύο συναυλίες για "ζέσταμα" στο Hammerstein Ballroom (στην Νέα Υόρκη) στις 15 και 17 Μαΐου.

Εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες θα ξεκινήσουν να πωλούνται στις 21 Απριλίου στις 10 το πρωί (5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τον Duff ο Lenny Kravitz δέχτηκε να αναλάβει την παραγωγή σε κάποια τραγούδια για τον νέο δίσκο των Velvet Revolver.

Ο δίσκος θα έχει πολλούς παραγωγούς και όχι μόνο έναν για ολόκληρο τον δίσκο. Ένας απ' αυτούς θα είναι και ο Pharrell Williams, όπως έχουμε προαναφέρει, ο οποίος έγραψε ένα τραγούδι που ο Weiland θέλει να συμπεριλάβει στον επόμενο solo δίσκο του. Το τραγούδι λέγεται HAPPY και άρεσε πολύ στον Weiland γιατί του θυμίζει όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα.

"Πάντα ήμουν μεγάλος fan της Motown, της soul και του Prince, οπότε το να εξερευνήσουμε κάτι σαν αυτό με τον Pharrell θα ήταν σπουδαίο," λέει ο McKagan. "Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο εκεί έξω. Είναι μια ανεξερεύνητη περιοχή. Θα είναι πολύ cool. Θα είναι βρώμικο. Ο Pharrell είναι μια ιδιοφυία."

Ο Tommy θα ενημερώσει σύντομα τους fans, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του και γνωρίζει που θα είναι και πότε.
Αυτή τη στιγμή είναι πολύ απασχολημένος κάνοντας πρόβες με τους Guns N' Roses αλλά και με τους Soul Asylum.
Στο τελευταίο μήνυμα στο blog του, ο Matt Sorum αναφέρει ότι συνάντησε τον Axl στην Νέα Υόρκη:

Πέμπτη 13 Απριλίου, 2006

---

Χθες το βράδυ πήγα σε ένα club που ονομάζεται "6 and 8s".
Καθώς έβγαινα από το ταξί έπεσα πάνω στον Sean Lennon που έφευγε και όταν μπήκα μέσα είδα τον AXL ROSE. Θεέ μου.
Δεν τον είχα δει για τουλάχιστον 6 χρόνια.
Πήγα και του είπα Γεια.
Κάναμε χειραψία.
Και ήταν ευχάριστο.
Αργότερα εκείνο το βράδυ βρέθηκα σε ένα ρετιρέ κάπου στο East Village.
Όπου ήταν ο Axl ξανά.
Μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Και ήταν ωραίο που ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα.
Του είπα πόσο σπουδαίος frontman ήταν όσο ήμουν στο συγκρότημα και ότι δεν υπάρχουν άσχημα συναισθήματα από την πλευρά μου.
Νομίζω ότι υπήρχε γενικότερα ένα ευχάριστο συναίσθημα.

Όταν τελείωσε το party ο Axl με πήγε στο ξενοδοχείο μου.

---

Διαβάστε όλο το μήνυμα (στα Αγγλικά) ΕΔΩ.

Σύμφωνα με την Aiken Promotions, τον Ιρλανδό promoter, οι Bullet For My Valentine και οι To My Surprise θα ανοίξουν για τους GN'R στο Δουβλίνο στις 9 Ιουνίου.

Οι fans που θα πάνε στην Στοκχόλμη (Σουηδία) στις 26 Ιουνίου θα δούνε τους Bullet For My Valentine και τους Avenged Sevenfold να ανοίγουν την συναυλία.

Ο Gilby έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Brave Words & Bloody Knuckles και μπορείτε να την διαβάσετε (στα Αγγλικά) εδώ.

Παρ'όλες τις φήμες που λένε ότι τα μέλη των Velvet Revolver Slash και Duff McKagan θα επιστρέψουν στους Guns N' Roses για μια καλοκαιρινή περιοδεία, το συγκρότημα δουλεύει πάνω στο δεύτερο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει από την RCA με έναν απίθανο συνεργάτη: τον παραγωγό της hip-hop Pharrell Williams.

Σύμφωνα με το BLABBERMOUTH.NET ο νυν κιθαρίστας των VELVET REVOLVER και πρώην των GUNS N' ROSES Slash στο τέλος Μαρτίου ηχογράφησε ένα solo κιθάρας για το άλμπουμ μιας ανερχόμενης τραγουδίστριας, στον δίσκο της οποίας έχει αναλάβει την παραγωγή ο Mike Clink, παλιός παραγωγός των GUNS N' ROSES. Όταν ερωτήθηκε για το αν είναι στους VELVET REVOLVER, ο Slash απάντησε ότι απ' όσο γνωρίζει είναι ακόμη στο συγκρότημα, παρ'όλες τις φήμες.

H Versailles Records ανακοίνωσε ότι ο βραβευμένος με Grammy πιανίστας/διασκευαστής Randy Cantor θα προσθέσει κομμάτια στο πιάνο για το "Don't Cry" που θα υπάρχει σε ένα επερχόμενο tribute άλμπουμ στους GN'R.

Τα μέλη των Replacements Paul Westerberg, Tommy Stinson και Chris Mars επανενώθηκαν για να ηχογραφήσουν 2 νέα τραγούδια για την επερχόμενη ανασκόπηση με τίτλο "Don't You Know Who I Think I Was?: The Best of the Replacements". Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου από την Rhino, και θα συμπεριλαμβάνει τα "Message to the Boys" και "Pool & Dive", τις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος μετά από 16 χρόνια.

Υποσημείωση του webmaster: Ο Tommy είναι ακόμη στους Guns N' Roses, απλά έγινε μια ηχογράφηση για το Best Of των Replacements.

Δείτε πολλές φωτογραφίες του Axl από το πάρτι για την πρεμιέρα των Sopranos στην Νέα Υόρκη (7 Μαρτίου):

Κάντε κλικ Εδώ.

Η  ακόλουθη ερώτηση γράφτηκε στο Billboard.com στο κομμάτι "Ask Billboard - Experts answer your questions".

28 Μαρτίου, 2006, GUNNERS: Γιατί τόσο περίεργο?

Γεια σου Keith,

Είμαι fan των Guns N' Roses εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη και τώρα, μέσα από όλες τις περίεργες αλλαγές και τρελές φήμες, αναρωτιέμαι πως θα ακούγεται η 2η version των Guns N' Roses όταν θα κυκλοφορήσει το "Chinese Democracy".

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότερες επιβεβαιώσεις ανακοινώνονται από Ευρωπαίους promoters για συναυλίες και συμμετοχές των GN'R στα καλοκαιρινά φεστιβάλ. Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί ακριβώς 18 ημερομηνίες. Μπορείτε να δείτε αυτές τις ημερομηνίες αν πάτε στο website ενός fan, gunsnrosesonline.com.

Παρόλα αυτά αν πάτε στο επίσημο Web site του συγκροτήματος (gnronline.com), δεν θα βρείτε τίποτα! Σαν fan, αυτό μου φαίνεται πολύ παραπλανητικό, δημιουργεί μεγάλη σύγχυση και φαίνεται απλά ηλίθιο από την πλευρά του μάνατζμεντ των GN'R.

Οι ερωτήσεις μου: Γιατί το συγκρότημα να έχει ένα επίσημο Web site με καμιά πληροφορία και γιατί δεν βγάζουν κάποια ανακοίνωση?

Ειλικρινά,

Ben Carver
Richmond, Va.

Γεια σου Ben, είναι εκπληκτικό που υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για τους Guns N' Roses μετά απ'όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι? Είμαι και εγώ ανυπόμονος να μάθω πως θα ακούγεται το "Chinese Democracy" αν και έχουν περάσει 15 χρόνια από το τελευταίο studio άλμπουμ του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα του οποίου ηγείται ο Axl Rose θα παίξει όντως σε κάποια φεστιβάλ στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και το Rock In Rio που θα γίνει στην Λισαβόνα στις 27 Μαΐου.

Γιατί το επίσημο website των Guns N' Roses δεν λέει τίποτα γι' αυτές τις συναυλίες? Είναι πιθανόν να υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό τους όσον αφορά την διαφήμιση του νέου άλμπουμ και της περιοδείας -- και αυτή την στιγμή ένα ανανεωμένο επίσημο Web site δεν είναι μέρος του σχεδίου. Μπορεί να ακούγεται ανορθόδοξο, αλλά μιλάμε για τους Guns N' Roses (και τον Axl Rose).

Για ότι αξίζει, το "Chinese Democracy" δεν έχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμη, αν και κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα δει το φως της ημέρας φέτος... ίσως.

Το επίσημο web site του φεστιβάλ Novarock ανακοίνωσε τα υπόλοιπα συγκροτήματα που θα παίξουν πριν τους GN'R στις 17 Ιουνίου.

BLUE STAGE

Guns n' Roses
Tool
Bloodhound Gang
Oomph!
Subway To Sally
Opeth
Sevendust
Die Krupps
Jesus Christ Smokes Holy Gasoline

Το Stairway to Heaven των Led Zeppelin ψηφίστηκε ως καλύτερο σόλο κιθάρας όλων των εποχών από 2,000 αναγνώστες του περιοδικού Total Guitar, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται καθηγητές μουσικής και επαγγελματίες κιθαρίστες.

Το τραγούδι πέρασε στην βαθμολογία τραγούδια σαν το Paradise City των Guns N' Roses και το Voodoo Child του Jimi Hendrix

Τα 10 Καλύτερα solo Κιθάρας

1) Led Zeppelin - Stairway to Heaven
2) Van Halen - Eruption
3) Guns N' Roses - Paradise City
4) The Eagles - Hotel California
5) Metallica - Enter Sandman
6) Cream - Crossroads
7) Jimi Hendrix - Voodoo Child (Slight Return)
8) Ozzy Osbourne - Crazy Train
9) Free - All Right Now
10) Queen - Bohemian Rhapsody

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα