Μάρτιος '06

 

Το επίσημο website της Clear Channel ανακοίνωσε ότι το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ των Guns N' Roses, με τίτλο "Chinese Democracy," θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων τον Απρίλιο. Το TalkingMetal.com (σύμφωνα με αναφορές) επικοινώνησε με το μάνατζμεντ του Axl για να μάθει την αλήθεια. Η Sanctuary Management είπε στο TalkingMetal.com ότι το άρθρο της Clear Channel ήταν "ενδιαφέρον" και τόνισε ότι θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση μόλις επιβεβαιωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το ανεπίσημο DVD "Guns N' Roses: Appetite For Destruction - The World's Greatest Albums" κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 21 Μαρτίου.

Κυκλοφόρησε ένα special τεύχος του περιοδικού Classic Rock στην Αγγλία για τα 1980's. Έχει ένα άρθρο και φωτογραφίες για την αρχική σύνθεση των GN'R και 5 ξεχωριστά άρθρα για κάθε μέλος του συγκροτήματος.

Το περιοδικό είναι διαθέσιμο μόνο στα καταστήματα WHSmith στην Αγγλία.

Η Νορβηγική εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών Gunnar Eide ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Guns N' Roses θα δώσουν και δεύτερη συναυλία στο Spektrum που βρίσκεται στο Όσλο της Νορβηγίας, το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Τα εισιτήρια για την πρώτη συναυλία (που θα γίνει στις 28 Ιουνίου) τελείωσαν σε λιγότερο από 30 λεπτά από την ώρα που κυκλοφόρησαν.

Τα εισιτήρια για την δεύτερη συναυλία θα κυκλοφορήσουν αύριο (25 Μαρτίου).

Ο Axl αποφάσισε να παρουσιάσει τον νέο δίσκο Chinese Democracy (που κυκλοφορεί την 1η Απριλίου) στο Fame Story 4 και πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι "σέβομαι απόλυτα την ακαδημία και κυρίως την κυρία Julie Massino που μπορεί να της πήρε πολλά χρόνια αλλά τελικά έμαθε να μιλάει τέλεια ελληνικά. Θέλω να μου τα μάθει και μένα γιατί ο μάνατζερ μας είναι έλληνας και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε καλά, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο δίσκος τόσα χρόνια... Επίσης πιστεύω ότι μέσα από την μουσική ακαδημία μπορώ να γίνω καλύτερος τραγουδιστής, να αποκομίσω πολύτιμες εμπειρίες και να κάνω καλούς φίλους, γιατί με τους παλιούς μου δεν τα πάμε και πολύ καλά... Τώρα αν βγει και καμιά αρπαχτή στα μπουζούκια, δεν θα πω όχι. Εδώ τραγουδάει ο Κιάμος..."

Ναι καλά... Για σφυρίξτε κλέφτικα!!! Είναι και νωρίς για Πρωταπριλιά ρε γ@μ%τ%...

Απλά την Κυριακή 26 Μαρτίου 2006 (ιστορική ημέρα, θα προστεθεί στο εθνικό μας εορτολόγιο, ευκαιρία να κάνουμε και το τριήμερο 10ήμερο επιτέλους) ο υποψήφιος της "ακαδημίας" Οδυσσέας θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει το Paradise City. Τώρα αν θέλετε να πετάξετε αβγά στην τηλεόραση και να τρέχετε να αγοράσετε καινούργια (τηλεόραση βρε, όχι αβγά), τώρα που "η Θεσσαλονίκη είναι φθηνότερη" όπως λέει και ένα διαφημιστικό σποτ, είναι δικό σας πρόβλημα... Εμείς θα το απολαύσουμε.

Ελπίζουμε απλά να μην έχει κυτταρίτιδα γιατί επηρεάζει άμεσα τις φωνητικές χορδές των σπουδαστών της ακαδημίας... Πως λέμε "η νόσος των πουλερικών" κάτι...

Σύμφωνα με το επίσημο site του φεστιβάλ Rock In Rio 2006, οι The Darkness θα παίξουν στο φεστιβάλ την ίδια μέρα με τους Guns N' Roses.

Πιο νωρίς από τα δύο μεγάλα συγκροτήματα θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ και οι Pitty (από την Βραζιλία).

Οι GN'R θα παίξουν στην Ολλανδία, στο Goffertpark που βρίσκεται στο Nijmegen.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Stone Sour, οι Alice In Chains και οι Bloodsimple.

Τα εισιτήρια θα ξεκινήσουν να προπωλούνται στις 25 Μαρτίου στις 10:00 και θα κοστίζουν 45 Euros (συν κάποια αμοιβή).

Οι GN'R θα παίξουν στην Μαδρίτη (Ισπανία), στο Auditorio Juan Carlos I στις 28 Μαΐου.

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου.

Άλλες δύο συναυλίες προστέθηκαν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής περιοδείας των Guns N' Roses. Στις 31 Μαΐου θα παίξουν στο Budapest Sportarιna που βρίσκεται στην Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και στις 2 Ιουνίου στο φεστιβάλ Rock Am Ring που γίνεται στο Nurburgring της Γερμανίας. Σύμφωνα με το επίσημο site των διοργανωτών του φεστιβάλ, οι Guns N' Roses θα εμφανιστούν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η τέταρτη συναυλία των GN'R στην Σκανδιναβία έγινε ξανά sold out νωρίτερα σήμερα.

Αφού τελείωσαν τα εισιτήρια για την συναυλία στην Στοκχόλμη (Σουηδία) και για τις δύο συναυλίες στο Helsinki (Φινλανδία), σειρά είχε το Spektrum στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου τα εισιτήρια τελείωσαν λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία τους.

Μια μικρή αναφορά στον Axl έκανε ο κιθαρίστας των Korn James "Munky" Shafferσε πρόσφατη συνέντευξη του:

---

Ενθουσιάστηκες που είδες τον Axl Rose στο party που κάνατε σε νεκροταφείο?

Είναι ένας θρύλος. Από όλα τα νεκροταφεία του Los Angeles διάλεξε το δικό μας.

SOLD OUT και η δεύτερη συναυλία των Guns N' Roses στο Helsinki της Φινλανδίας 12 λεπτά μετά την κυκλοφορία των εισιτηρίων. Μόλις λίγες ημέρες πριν η πρώτη συναυλία έκανε SOLD OUT σε λιγότερο από 8 λεπτά και έτσι οι Guns N' Roses "αναγκάστηκαν" να ανακοινώσουν και δεύτερη συναυλία...

Λέτε να γίνει και τρίτη?

Ο Gilby Clarke, ο Tommy Lee των MÖTLEY CRÜE και ο Jason Newsted των METALLICA, δημιούργησαν ένα νέο supergroup, τους SUPERNOVA.

Οι SUPERNOVA θα ψάξουν για τραγουδιστή μέσω του reality show "Rock Star", από το οποίο πέρασαν και οι INXS με μεγάλη επιτυχία, στην προσπάθεια αναζήτησης νέου τραγουδιστή. Το Rock Star έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με τον Butch Walker για να αναλάβει την παραγωγή του πρώτου δίσκου των SUPERNOVA.

Παρουσιαστές του show θα είναι οι Dave Navarro και Brooke Burk και είναι φυσικό να περάσουν πολλοί διάσημοι καλεσμένοι (φίλοι των παρουσιαστών αλλά και του συγκροτήματος) όπως οι Slash, Macy Gray, Moby και Rob Zombie.

Το MTV.com όμως αναφέρει ότι το συγκρότημα μπορεί να συναντήσει δυσκολίες όσον αφορά το όνομα του, καθώς έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από ένα άλλο συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Αφού εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας μέσα σε 8 λεπτά, οι GN'R αποφάσισαν να κάνουν και δεύτερη συναυλία στην Hartwall Areena, στο Helsinki της Φινλανδίας, την επόμενη μέρα (6 Ιουλίου).

Τα εισιτήρια θα ξεκινήσουν να προπωλούνται την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 9:00.

Το support act για τις συναυλίες στο Helsinki θα είναι οι Bullet For My Valentine.

Οι GN'R θα παίξουν και στο Spektrum, στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Oslo, στις 28 Ιουνίου.

Εισιτήρια γι' αυτή τη συναυλία θα ξεκινήσουν να προπωλούνται στις 18 Μαρτίου.

Ο Duff McKagan μίλησε στο Launch και είπε ότι θα προτιμούσε να μην μπλεχτεί καθόλου στην υπόθεση. "Νομίζω ότι ήταν κάτι θλιβερό, πολύ δύσκολο," ανέφερε σε μια συνέντευξη που έγινε την περασμένη Παρασκευή (10 Μαρτίου). "Πάντα ήθελα απλά να δημιουργώ σπουδαία μουσική και αυτό σχεδιάζω να κάνω. Όσον αφορά την απάντηση σε όσα είπε, ή όσα είπε ο Slash, δεν θα αναμιχθώ σε ένα πόλεμο λέξεων. Ο κόσμος λέει διάφορα πράγματα και δεν θα γίνω ένας απ' αυτούς."

Ο McKagan είπε στο Launch ότι οι VELVET REVOLVER θα μπουν στο στούντιο στις 10 Απριλίου για να ξεκινήσουν την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους.

Ένας εκπρόσωπος των VELVET REVOLVER είπε στο MTV.com ότι ο Slash θα εκδώσει δελτίο τύπου στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την Lippupalvelu (την Φινλανδική εταιρεία που πουλάει τα εισιτήρια), τα 10.000 για την συναυλία των GN'R στο Helsinki της Φινλανδίας (Hartwall Areena) τελείωσαν σε περίπου 8 λεπτά, νωρίτερα σήμερα.

Πολλοί fans που έκαναν ουρές σε καταστήματα που πουλούσαν εισιτήρια, έμειναν χωρίς το μαγικό χαρτάκι.

Χθες το βράδυ το Αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι HBO έδειξε στιγμιότυπα από την πρεμιέρα της έκτης σαιζόν της σειράς The Sopranos και μέσα σ' όλους τους καλεσμένους ήταν και ο Axl με ένα τεράστιο χαμόγελο...

Δεύτερο SOLD OUT για τους Guns N' Roses μέσα σε λίγες μέρες. Τα μαγικά εισιτήρια για το live στην Φινλανδία εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ανακοινώθηκαν τα συγκροτήματα που θα ανοίξουν την συναυλία των GN'R στο Παρίσι στις 20 Ιουνίου. Είναι οι Avenged Sevenfold και οι Bullet For My Valentine.

Τα εισιτήρια για την συναυλία θα ξεκινήσουν να προπωλούνται στις 20 Μαρτίου.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το τεύχος 996 του περιοδικού Rolling Stone με ημερομηνία κυκλοφορίας 23 Μαρτίου 2006:

Σελίδα 68
DOWNLOADS
Τραγούδια που διέρρευσαν
Guns n' Roses
Chinese Democracy demos

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, είναι ανακούφιση να ξέρουμε ότι ο Axl Rose ηχογραφούσε πραγματικά ­ και προς μεγάλη μας έκπληξη, κρίνοντας από τα τρία demos που διέρρευσαν πρόσφατα, το Chinese Democracy μπορεί τελικά να αξίζει όλη αυτήν την αναμονή. Το "Better" είναι το πιο δυνατό τραγούδι: Με ρομποτική ρυθμική κιθάρα, κουπλέ που αγγίζει την πόπ, ένα επιθετικό ρεφραίν και ένα εξωτικό φαλτσέτο στην εισαγωγή είναι πολύ ανώτερο από τα περισσότερα τραγούδια στα USE YOUR ILLUSION I και II. Σε αντίθεση, το "There was a Time" θέλει να γίνει ένα τραγούδια στυλ επικού "Don't Cry" αλλά ακούγεται σαν ένα μπέρδεμα που έχει υποστεί πολλή δουλειά στην παραγωγή. Το "I.R.S." όμως είναι ένα αποτελεσματικό hard-rock τραγούδι, με "εύστροφα" drum loops που ακούγονται εύκολα κάτω από τους πετυχημένους ήχους απ' τις κιθάρες και τον Rose να ουρλιάζει σαν μόλις να έχει κατεβεί από το λεωφορείο που έφτασε απ' την Indiana. Hey, Axl, βγάλε τον δίσκο ­ ήδη ακούγεται καλύτερος από τους Velvet Revolver.

BRIAN HIATT

Ο Scott Weiland απάντησε στον Axl για το πρόσφατο δελτίο τύπου που έβγαλε. Θα έμπαινα στον κόπο να το μεταφράσω αλλά δεν θα το κάνω γιατί πρώτον το κείμενο θα χάσει το νόημα του στα ελληνικά και δεύτερον γιατί μετά από αυτό έχω χάσει κάθε σεβασμό που θα μπορούσα να έχω για τον Scott Weiland, τον "σπουδαίο" αυτό στιχουργό που έγραψε τον αριστουργηματικό στίχο "Somebody raped my tapeworm abortion, c'mon motherfuckers and deliver the cow". Θα επισημάνω απλά τα πιο κύρια σημεία και τα συμπεράσματα δικά σας:

Ο Scott αποκαλεί τον Axl χοντρό, τον κατηγορεί ότι έκανε εγχείρηση botox και ότι φοράει περούκα.

Του λέει ότι δεν είναι αυθεντικός, ότι το "μικρό μυαλό" του δεν είναι δημιουργικό και ότι βασίζονταν σε όλους τους άλλους για να γράψουν μελωδίες και στίχους.

Αναφέρει ότι ο Axl δεν έχει καταφέρει τίποτα τα τελευταία 10 χρόνια και φυσικά δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει όσα έχει καταφέρει ο ίδιος.

Κλείνει με την φράση:

"Εδώ μιλάμε για ένα φοβισμένο μικρό άνθρωπο που κάποτε νόμιζε ότι ήταν βασιλιάς, αλλά δυστυχώς αυτός ο βασιλιάς χωρίς τους αυλικούς του δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ανάμνηση του μαλάκα που κάποτε ήταν."

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο-απάντηση στα αγγλικά:

QUID PRO QUO

Get in the rinGo to the gym motherfucker, or if you prefer, get a new wig motherfucker. I think I’ll resist the urge to “stoop” to your level. Oh shit, here it comes, you fat, botox faced, wig wearin’ fuck! O.K. I feel better now. Don’t think for a second we don’t know where those words came from. Your unoriginal, uncreative little mind, the same mind that had to rely on its bandmates to write melodies and lyrics. Who’s the fraud now bitch? Damn, I couldn’t imagine people writing for me. How many albums have you put out man and how long did it take the current configuration of this so-called “band” to make this album? How long? And without the only guys that validated the name. How dare you! Shame on you! How dare you call our bass player “spineless”. We toured our album over a year and a half. How many shows have you played over the last ten years? Oh, that’s right - you bailed out on your long awaited comeback tour, leaving your remaining fans feeling shall we say a trifle miffed?! I won’t even list what I’ve accomplished because I don’t need to. What we’re talking about here is a frightened little man who once thought he was king, but unfortunately this king without his court is nothing but a memory of the asshole he once was.

Yours truly,

Scott Weiland

Τα καλά νέα για τους fans των Guns N' Roses στην Ευρώπη συνεχίζονται...

Ο Gilby Clarke έρχεται στην Ευρώπη για μια solo περιοδεία, ακολουθούν οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής:

21 Απριλίου - Vaxjo, Σουηδία @ Folkets Park
22 Απριλίου - Lubeck, Γερμανία @ Riders Café
23 Απριλίου - Ζυρίχη, Ελβετία @ Rock City
24 Απριλίου - Βουδαπέστη, Ουγγαρία @ A38
26 Απριλίου - Salzburg, Αυστρία @ Rockhouse
27 Απριλίου - Noordwijkerhout, Ολλανδία @ Vandergeest
29 Απριλίου - Oslo, Νορβηγία @ Rock The Boat Festival
01 Μαΐου - Γλασκόβη, Σκοτία @ The Cathouse
03 Μαΐου - Milton Keynes, Αγγλία @ Woughton Theater
04 Μαΐου - Bradford, Αγγλία @ Bradford Rio
06 Μαΐου - Ιρλανδία @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
07 Μαΐου - Ιρλανδία @ Θα ανακοινωθεί σύντομα
08 Μαΐου - Dudley, Αγγλία @ JB's
09 Μαΐου - Λονδίνο, Αγγλία @ The Underworld
10 Μαΐου - Μιλάνο, Ιταλία @ Indian Saloon

Λέτε να μας επισκεφτεί και στην Ελλάδα?

Αν σκεφτόσασταν να πάτε να δείτε τους Guns N' Roses στην Στοκχόλμη (Σουηδία) μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε γιατί δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα. Τα εισιτήρια τελείωσαν σε λιγότερο από 8 ώρες και αυτά για τους όρθιους κάτω από την σκηνή τελείωσαν μέσα σε 4 λεπτά!!!!!

Ο Axl ήταν στην ειδική πρεμιέρα για VIP των πρώτων δύο επεισοδίων της έκτης σαιζόν της σειράς The Sopranos που έγινε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης την Τρίτη 7 ΜαρτίουΉταν ευδιάθετος και χάρισε πολλά χαμόγελα.

Άλλες δύο συναυλίες επιβεβαιώθηκαν για την Ευρωπαϊκή περιοδεία των GN'R:

13 Ιουνίου - Πράγα, ΤΣΕΧΙΑ @ Sazka Arena

20 Ιουνίου - Παρίσι, ΓΑΛΛΙΑ @ P.O.P. Bercy

Το MTV επιβεβαίωσε πριν από λίγο το δελτίο τύπου που εξέδωσε η πλευρά του Axl, σχετικά με τις μηνύσεις που κατέθεσαν ο Slash και ο Duff.

Το MTV επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο των Velvet Revolver, σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι του Axl Rose, για να πάρει την απάντηση "Κανένα σχόλιο".

Το ακόλουθο δελτίο τύπου, που εστάλη νωρίτερα, είναι η επίσημη απάντηση του W. Axl Rose στις μηνύσεις που δέχθηκε από τον Saul "Slash" Hudson και τον Michael "Duff" McKagan.  Αυτό το δελτίο τύπου εστάλη στο Business Wire μέσω του Entertainment Wire National, αλλά διέγραψαν κομμάτια και δεν εκδόθηκαν όλες οι πληροφορίες. Αυτό που ακολουθεί είναι αυτό που έπρεπε να εκδοθεί ως απάντηση του κυρίου Rose στις μηνύσεις και οποιεσδήποτε ερωτήσεις γι' αυτήν την αντίφαση θα πρέπει να γίνουν στον κύριο Howard Weitzman.


Ο W. Axl Rose, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2006, απάντησε σε μια από τις αβάσιμες μηνύσεις του Saul "Slash" Hudson ανταπαιτώντας από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο να επιβεβαιώσει την ιδιοκτησία του στις προσωπικές δημιουργικές δουλειές του. Ο Slash και ο Michael “Duff” McKagan είχαν καταθέσει μηνύσεις στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και στο Ανώτατο δικαστήριο του Los Angeles που περιείχαν πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς για τον Axl. Ο κύριος Rose πιστεύει ότι όταν ο δικαστής ή οι ένορκοι πληροφορηθούν όλη την αλήθεια θα αποφασίσουν υπέρ του Axl για κάθε περίπτωση.

Αυτό που έκανε μεγάλη έκπληξη στον Axl είναι οι πρόσφατες αναφορές του Τύπου ότι ο Slash (Saul Hudson) ισχυρίζεται ότι πάντα υποστήριζε τον Axl Rose και τους νέους Guns N' Roses. Οι πράξεις του Slash τα τελευταία χρόνια έδειχναν οτιδήποτε άλλο παρά υποστήριξη. Πέρα από τις μηνύσεις εναντίον του Axl Rose, τους ισχυρισμούς, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ότι ο Axl δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών που έγραψε μαζί με τα πρώην μέλη των Guns N' Roses, ο Slash έκανε συνεχώς αρνητικές και κακοπροαίρετες δηλώσεις για τον Axl, για να κερδίσει δημοσιότητα για τον εαυτό του.

Σαν παράδειγμα η μήνυση που κατέθεσαν ο Hudson και ο McKagan ήταν βασισμένη σε λάθος συλλογισμό από την αρχή. Αυτό που ο Hudson και ο McKagan προσπάθησαν να εμφανίσουν σαν οφθαλμοφανή ατασθαλία του Axl ήταν στην πραγματικότητα -- όπως έμαθε ο Slash και ο Duff -- τίποτα περισσότερο από ένα σφάλμα αντιγραφής που έκανε η ASCAP (η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για να μοιράζει τα χρήματα που αντιστοιχούν στα δικαιώματα του καθενός). Αν ο Slash και ο Duff ή οι εκπρόσωποι τους έμπαιναν στον κόπο να σηκώσουν το τηλέφωνο το λάθος θα είχε διορθωθεί και δεν θα χρειάζονταν να κατατεθεί μια πέρα για πέρα αβάσιμη μήνυση, η οποία κάνει τον καθένα να συμπεράνει ότι κατατέθηκε για να αυτό-διαφημιστούν εις βάρος του Axl.

Η μήνυση προσβάλλει επίσης την ακεραιότητα του Axl καθώς ο Slash και ο Duff, σε μια προσπάθεια εκδίκησης και για να αυξήσουν την δική τους φήμη, ξαναγράφουν την ιστορία με ψευδείς δηλώσεις, που αναμετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι επιθέσεις τους κατά του Axl έρχονται σε έντονη αντίθεση με την συμπεριφορά του Rose. Ο Axl όλο αυτόν τον καιρό προσπάθησε πολύ σκληρά για να διατηρήσει την καλλιτεχνική ακεραιότητα του συγκροτήματος επιλέγοντας πολύ προσεκτικά που θα δώσει τα δικαιώματα των τραγουδιών των Guns N’ Roses, αρνούμενος να συμμετάσχει σε ότι πίστευε πως θα προκαλούσε γελοιοποίηση του ονόματος. Πάλεψε για να αποφύγει την κυκλοφορία υλικού που δεν θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στα υψηλότερα στάνταρτ που απαιτεί η ιστορία του συγκροτήματος και των οπαδών του. Ο Axl αποφάσισε να μην απαντήσει μέσω του Τύπου και να αποφύγει τις προσβολές του Slash και του Duff. Ο Hudson και ο McKagan, σε αντίθεση, έχουν πει πολλές και διαφορετικές - και ψευδείς - ιστορίες σχετικά με την διαμόρφωση του συγκροτήματος και την ιστορία του και πιστεύουν πως πρέπει να εκμεταλλευτούν τον κατάλογο του συγκροτήματος χωρίς προσεκτική σκέψη - για το όνομα των Guns N’ Roses και το πιστό τους κοινό - ή την γνώμη του Axl σαν να ήταν fast food για οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να πληρώσει για να το πάρει.

Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Slash, ένας τέλειος καιροσκόπος και εκμεταλλευτής του Τύπου, των φωτογράφων και των media, έκανε επιθέσεις στον Axl Rose σε πολλά επίπεδα. Οι πράξεις του Slash είτε εντός είτε εκτός των Gun's N' Roses ήταν μια προδοσία στην κατ' ισχυρισμόν φιλία και επαγγελματική συνεργασία με τον Axl και την υποτιθέμενη αδελφότητα και την αφοσίωση στο συγκρότημα που υποτίθεται ότι υπήρχε. Ο Slash προσπάθησε δημοσίως, επιδιώκοντας την υποστήριξη του κοινού και των media, να πάρει την αναγνώριση για κάτι που δεν ήταν δικό του ή κανενός άλλου, παρ' όλο που ο Slash έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του συγκροτήματος όπως παραδέχεται συνεχώς ο Axl.

Τον Οκτώβριο του 2005 ο Slash έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο σπίτι του Axl Rose στις 5:30 το πρωί. Χωρίς να φαίνεται ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ο Slash πήγε για να ενημερώσει τον Axl ότι: “ο Duff ήταν δειλός,” ο “Scott ήταν απάτη,” ότι μισεί τον Matt Sorum” και ότι σ' αυτόν τον συνεχή πόλεμο, ανταγωνισμό ή οτιδήποτε θέλει να το ονομάσει κάποιος, που ο Slash ήταν εναντίον του Axl για το μεγαλύτερο μέρος των 20 χρόνων, ο Axl απέδειξε ότι είναι ο δυνατότερος.” Βασισμένος στην συμπεριφορά του όταν εμφανίστηκε στο σπίτι του Rose, ο Axl ήλπιζε ότι ο Slash θα έμενε πιστός στην δήλωση του ότι ήθελε να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και να προχωρήσει στην ζωή. Δυστυχώς δεν φάνηκε να είναι έτσι η κατάσταση.


Ο δικηγόρος του κυρίου Rose, Howard Weitzman, σχολίασε, "Ο Axl μετανιώνει που αναγκάστηκε να ξοδέψει χρόνο και ενέργεια σ' αυτούς τους περισπασμούς αλλά έχει την ευθύνη να προστατέψει την κληρονομιά των Guns N’ Roses και να αποκαλύψει την αλήθεια. Ο Axl πιστεύει ότι έμεινε χωρίς άλλη εναλλακτική λύση εκτός από το να απαντήσει σ' αυτές τις μηνύσεις.   Ο Axl θα προτιμούσε να λύσει αυτές τις διαφορές με τον Slash και τον Duff κατ' ιδίαν. Το δικαστήριο δεν είναι η επιλογή του για μέρος συζήτησης. Παρ' όλα αυτά, ο Axl δεν μπορούσε να κάθεται άλλο σιωπηλός και να επιτρέπει την συνεχή διάδοση ψεμάτων και της "μισής αλήθειας" από τα πρώην μέλη του συγκροτήματος.”


Αν υπάρχουν περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την δήλωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Mr. Howard Weitzman, Esq.

(310) 201-7450

Άλλες 3 συναυλίες προστέθηκαν στο πρόγραμμα των GN'R. Η Σουηδία και η Φινλανδία θα τους φιλοξενήσουν για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

26 Ιουνίου - Στοκχόλμη, Σουηδία @ Globen
29 Ιουνίου - Roskilde, Δανία @ Roskilde Festival
05 Ιουλίου - Helsingfors, Φινλανδία @ Hartwall Areena

Ηρεμήστε... δεν θα είναι τα μέλη των Guns N' Roses στο Hard Rock Cafe. Απλά αν πάτε (ή αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας) θα δείτε από κοντά το παντελόνι που φορούσε ο Slash στο βίντεο του Paradise City, το μπάσο του Duff που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων των Illusions αλλά και του Contraband και το σχέδιο που είχε συνήθως στα ντράμς του ο Matt Sorum, υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη των GN'R.

Για να πάτε στο Hard Rock Cafe που βρίσκεται στην Αθήνα, δεν έχετε παρά να πάτε στην οδό Φιλελλήνων 18 (πολύ κοντά στο Σύνταγμα).

Αν πάλι δεν μένετε στην Αθήνα ή δεν μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι εκεί, υπάρχει και το Internet.

Κάντε κλικ στο ακόλουθο link (πρόκειται για virtual tour του δευτέρου ορόφου του Hard Rock Cafe, όπου βρίσκεται το εστιατόριο):

http://www.emilive.com/portals/353/tour/2180/6.html

Μετακινώντας το mouse προς τα αριστερά, στον πρώτο τοίχο θα δείτε το παντελόνι του Slash και το υπογεγραμμένο σχέδιο από το drum kit του Matt Sorum. Λίγο πιο πάνω μια παλιά φωτογραφία του Axl με τον Slash.

Μετακινήστε το ποντίκι σας λίγο πιο αριστερά και θα δείτε και το μπάσο του Duff.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το + και το - για να κάνετε zoom στην εικόνα και να δείτε από κοντά όσα σας περιγράψαμε.

Είναι απαραίτητο να έχετε εγκατεστημένο το QuickTime στον υπολογιστή σας.

Enjoy... ;-)

Το "Greatest Hits" των GN'R που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό άλμπουμ στο Billboard που έμεινε περισσότερο από 100 εβδομάδες στο chart για τα κορυφαία 100 άλμπουμ:

 

Αυτή Την Εβδομάδα Προηγούμενη Εβδομάδα Καλλιτέχνης Τίτλος Άλμπουμ Εταιρεία Διανομή Κορυφαία Θέση Εβδομάδες Παραμονής
79 86 Guns N' Roses Greatest Hits Geffen Interscope 3 101

 

Σύμφωνα με το Billboard, το άλμπουμ έχει πουλήσει περισσότερες από 2,000,000 κόπιες.

Από το site των Hookers N' Blow:

"Λόγω των σχεδίων των GUNS N ROSES για πρόβες και περιοδεία, ο DIZZY REED (πλήκτρα για τους GNR) θα παίξει μόνο λίγες επιλεγμένες συναυλίες μαζί μαςΌλες αυτές οι συναυλίες θα είναι συναυλίες των HOOKERS N BLOW με το γνωστό πρόγραμμα και ενώ θα μας λείψει ο DIZZY σ' αυτές τις συναυλίες, κλείσαμε ήδη σπουδαία ονόματα για να καλύψουν το κενό του."

Ο Dizzy θα παίξει με τους Hookers N' Blow μέχρι τις 25 Μαρτίου και για ακόμη 3 συναυλίες στις 31/3, 1/4 και 2/4. Ένας εκ των καλεσμένων του συγκροτήματος είναι και ο Jizzy Pearl (γνωστός στο Ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του με τους Adler's Appetite).

Ενώ ο Scott Weiland είπε ότι θέλει να κάνει ένα άλμπουμ βασισμένο εξ' ολοκλήρου σε μια ιδέα, για την δεύτερη κυκλοφορία των VELVET REVOLVER, ο μπασίστας Duff McKagan διστάζει να το επιβεβαιώσει, σύμφωνα με το MTV.com. "Νομίζω ότι έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά όταν έρθει η ώρα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό άλμπουμ σαν συγκρότημα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά". "Τώρα ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας μας και ποιοι είμαστε σαν συγκρότημα. Ο πρώτος μας δίσκος ήταν απλά η ένωση των πέντε και η είσοδος μας κατ' ευθείαν στο στούντιο, αλλά τώρα θα είναι πιο βαθύ και πιο μεγάλο. Δίσκος βασισμένος σε μια ιδέα? Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα είναι φανταστικός."

Από το ημερολόγιο του Brian May (Queen):

**Πέμπτη 02 Μαρτίου 06**
CATCHER IN THE RYE, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ CHINESE DEMOCRACY ΚΑΙ Ο AXL ROSE

Αα ναι ...

Το "Catcher in the Rye" είναι ένα σπουδαίο τραγούδι .. Ένοιωσα μεγάλη έκπληξη όταν βρήκα ένα mix του τραγουδιού στα email μου αυτή την εβδομάδα .... μετά από τόσα χρόνια. Αναρωτιέμαι ποιος διέρρευσε αυτά τα κομμάτια. Ναι, η κιθάρα μου είναι εκεί, ηχογραφημένη όμορφα και "σταράτα". Ήταν τρομερά όταν κάναμε αυτές τις ηχογραφήσεις. Είχα πετάξει στο LA μόνο για να παίξω στον δίσκο για τον Axl. Δεν μίλησα για όσα έχω ή ξέρω γι' αυτά τα κομμάτια από εκείνη τη στιγμή .... από σεβασμό στον Axl .... η εμπιστευτικότητα είναι  μέρος του σεβασμού για μένα. Οπότε θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το κομμάτι πολύ και πάντα μου άρεσε ... και ακόμα ακούγεται πολύ φρέσκο ... αυτό όμως που σου "χτυπάει" πρώτα είναι αυτή η απίστευτη, απίστευτη φωνή ... μας έχει λείψει για πάρα πολύ καιρό. Ο Axl είναι μαγεία.

Με αγάπη
Bri

Όπως σας είπαμε και λίγες μέρες νωρίτερα, οι λίγες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν αρχικά από κάποια φεστιβάλ, αρχίζουν να εξελίσσονται σε μια πλήρη Ευρωπαϊκή περιοδεία.

Οι Guns N' Roses στις 24 Ιουνίου θα εμφανιστούν στο Βέλγιο, στο φεστιβάλ Graspop.

Δείτε το banner του φεστιβάλ εδώ.

Σύμφωνα με αυτό το site (http://blogs.indystar.com/celebratedsounds/) ο Axl πήγε σ' άλλο ένα πάρτι στις 23 Φεβρουαρίου (φωτογραφία εδώ) και πέρασε την βραδιά με τα μέλη των Big Damn Band, αφού πρώτα άκουσε ότι ένας εκ των τριών είχε γενέθλια και τον κέρασε σφηνάκια.

Σύμφωνα με το συγκρότημα, με το οποίο έδεσε αμέσως ο Axl καθώς είναι όλοι από την Indiana, ο Axl ήταν πολύ φιλικός και με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.

Το πάρτι μεταφέρθηκε στο λεωφορείο των Derek Trucks Band, για τους οποίους άνοιξαν οι Big Damn Band εκείνο το βράδυ, όπου ο Axl τους έβαλε να ακούσουν το Chinese Democracy.

Έχει ακόμη εκείνη την χαρακτηριστική φωνήλέει ο Jayme, που θυμάται το “Use Your Illusion I” του 1991 σαν το πρώτο cd που αγόρασε. “Ήταν στο λεωφορείο και τραγουδούσε μαζί με το cd. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν ακόμη η φωνή του Axl μετά από τόσα χρόνια.”

Ένα άρθρο για το πως ο Axl είναι ο μόνος που έχει τα "κότσια" για να σώσει την ρόκ μουσική σήμερα (και σχόλια για τα demos που πρόσφατα διέρρευσαν) μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σύμφωνα με την Πολωνική Εταιρία διοργάνωσης συναυλιών Odyssey, οι Guns N' Roses θα εμφανιστούν στο στάδιο Legia της Βαρσοβίας στις 15 Ιουνίου.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα