Νοέμβριος '03

 

Ο τραγουδιστής των VELVET REVOLVER Scott Weiland (πρώην-STONE TEMPLE PILOTS) τελειώνει τα φωνητικά για το πολυ-αναμενόμενο πρώτο άλμπουμ των Velvet Revolver, την Τρίτη (2 Δεκεμβρίου) και αμέσως μετά το συγκρότημα ξεκινάει την μίξη του δίσκου με τον Andy Wallace (NIRVANA, KORN, LIMP BIZKIT, SEPULTURA, SLAYER) υπολογίζοντας να κυκλοφορήσει τον δίσκο τον Μάρτιο του 2004 μέσω της RCA Records. Το πρώτο CD των VELVET REVOLVER ηχογραφείται σε ένα στούντιο του Los Angeles με παραγωγό τον Josh Abraham (STAIND, ORGY, POWERMAN 5000).

Ένα νέο βίντεο υπάρχει στο slashonline.com για downloading από την συναυλία των Camp Freddy. Είναι το "Whole Lotta Love" με την Linda Perry.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ Rock Am Ring προσπαθούν να κλείσουν συμφωνία με τους GN'R για να παίξουν στο Γερμανικό φεστιβάλ που γίνεται στην Νυρεμβέργη στις αρχές Ιουνίου του 2004.

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Marek Lieberberg βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το μάνατζμεντ των GN'R και θέλει οι GN'R να είναι το μεγάλο όνομα του φεστιβάλ.

Απ' ότι φαίνεται τα Ευρωπαϊκά DVD των συναυλιών στο Tokyo δεν θα κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο.

Η πρώτη κυκλοφορία καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στην παραγωγή. Το ίδιο πρόβλημα προέκυψε και με την δεύτερη φουρνιά.

Η έκδοση περιοχής 2 του Welcome To The Videos είναι ακόμη σχεδιασμένη να κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Απ' ότι φαίνεται τα DVD δεν θα κυκλοφορήσουν πριν τα Χριστούγεννα, αλλά στις αρχές του 2004.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Buckethead κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου του Viggo Mortensen εδώ.

Λίγες μέρες πριν ο Dizzy Reed έπαιξε με τους Happenin Harry στο Σικάγο.

Την συναυλία άνοιξε ενα συγκρότημα tribute στους GN'R που ονομάζεται Nightrain και μαζί τους έπαιξε ο Dizzy δύο τραγούδια ("Yesterdays" και "Nightrain"). Θεώρησε περίεργο το να παίζει το "Yesterdays" γιατί είχε να το παίξει πολλά χρόνια.

Ανάμεσα στα τραγούδια που έπαιξαν οι Happenin Harry, ήταν και δύο των GN'R ("It's So Easy" και "Used To Love Her") όπως και το "Knockin' On Heaven's Door".

Ο Dizzy έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε στα "Knockin' On Heaven's Door" και "Used To Love Her".

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το tribute συγκρότημα Nightrain, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.gnrtributeband.com.

Κατά 95% οι GN'R θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ Rock Am Ring στην Γερμανία τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε και άλλο βίντεο από την συναυλία των Camp Freddy. Το Slashonline.com έχει το βίντεο από το Mr. Brownstone με τους Duff, Izzy και Slash σαν καλεσμένους των Camp Freddy.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του Buckethead να δουλεύει στο άλμπουμ του Viggo Mortensen "pandemoniumfromamerica" εδώ.

Τα πρώην μέλη των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER Slash (κιθάρα) και Matt Sorum (ντράμς) πιθανότατα θα παρευρεθούν σε ένα tribute προς τιμήν του ντράμερ Tony Thompson στις 16 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Cafe στο Los Angeles. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι μουσικοί

Ο Thompson, ο ντράμερ που έπαιξε σε hits των POWER STATION, CHIC, και DIANA ROSS, και που παραλίγο θα έπαιζε στους LED ZEPPELIN, πέθανε από καρκίνο στο Encino, της California, στις 12 Νοεμβρίου, μόλις τρεις μέρες πριν απ' τα 49ατα του γενέθλια του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, Τεύχος 937 11Δεκεμβρίου 2003, το Appetite For Destruction βρίσκεται στην 61η θέση από τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο από την συναυλία που έδωσαν ο Duff, ο Izzy και ο Slash μαζί με τους Camp Freddy στο οποίο ερμηνεύουν το τραγούδι των Rolling Stones "Jumping Jack Flash" στο Slashonline.com.

Ακολουθεί η λίστα με τα τραγούδια από την συναυλία:

Ballroom Blitz – (Donovan – Φωνητικά)
20th Century Boy – (Donovan – Φωνητικά) (Steve Stevens – Κιθάρα)
Love Removal Machine – (Josh Todd – Φωνητικά) (Steve Stevens και Billy Duffy – Κιθάρα)
Jailbreak – (Mark McGrath – Φωνητικά) (Billy Duffy – Κιθάρα)
Brass In Pocket – (Macy Gray – Φωνητικά)
Should I Stay Or Should I Go – (Billy Morrison και George Clinton – Φωνητικά) (Duff McKagan – Κιθάρα) (Chad Smith – Ντράμς)
Cracked Actor – (Duff McKagan – Φωνητικά) (Billy Duffy – Κιθάρα)
Ring Of Fire – (Gina Gershon – Φωνητικά) (Izzy Stradlin – Κιθάρα)
Jumping Jack Flash – (Izzy Stradlin – (Κιθάρα + Φωνητικά) (Duff McKagan – Μπάσο) (Slash – Κιθάρα) (Wincott – Φυσαρμόνικα)
Mr. Brownstone – (Izzy Stradlin – (Κιθάρα + Φωνητικά) (Duff McKagan – Μπάσο) (Slash – Κιθάρα)
Whole Lotta Love – (Linda Perry – Φωνητικά) (Slash, Steve Stevens – Κιθάρα) (Chad Smith – Ντράμς)
Rebel Yell – (Billy Idol – Φωνητικά) (Steve Stevens – Κιθάρα) (Duff McKagan – Μπάσο)
Ready Steady Go – (Billy Idol – Φωνητικά) (Steve Stevens – Κιθάρα) (Duff McKagan – Μπάσο)
I Wanna Be Your Dog – (Billy Morrison – Φωνητικά) (Slash, Steve Stevens και Billy Duffy – Κιθάρα) (Duff McKagan – Μπάσο) (Chad Smith – Ντράμς)

Με κάθε τεύχος του περιοδικού Uncut Δεκεμβρίου παίρνετε ένα δωρεάν cd με tribute στους The Clash.

Το 12ο τραγούδι ονομάζεται "Hateful" και είναι διασκευή των Tommy Stinson & the Figgs.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του CD. Ο Tommy και οι Figgs είναι στην 2η.

Ο Duff, ο Izzy, ο Matt και ο Slash έπαιξαν το Mr. Brownstone στην χθεσινή συναυλία των Camp Freddy στο Hollywood. Ο Izzy ανέλαβε τα φωνητικά.

Εκτός από το Mr. Brownstone, οι Camp Freddy έπαιξαν τραγούδια από συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, οι Thin Lizzy, οι The Cult, οι Rolling Stones κλπ.

Άλλοι καλεσμένοι στην συναυλία ήταν οι Billy Duffy, George Clinton, Gina Gershon, Linda Perry, Steve Stevens, Dave Navarro, Mark McGrath, Josh Todd, Chad Smith και ο Billy Idol.

Οι HAPPENIN' HARRY & THE HAPTONES θα παίξουν στο Chicago από την επόμενη Πέμπτη (19 Νοεμβρίου) έως και το επόμενο Σαββάτο (22 Νοεμβρίου).
 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.HAPPENINHARRY.com.

Ακολουθεί απόσπασμα από το site:

"Αυτό θα είναι μάλλον το τελευταίο ταξίδι του Dizzy με τους Haptones για λίγο καιρό επειδή οι GN'R ξεκινάνε πρόβες για να τελειώσουν τον νέο δίσκο."

Ο Josh Freese αναφέρθηκε στους GN'R σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε. Ακολουθεί το κομμάτι που αφορά τους GN'R:

----

FTM: Πως ξεκίνησες να κάνεις παρέα με τον Maynard?

JF: Γνώρισα τον Maynard το '97 στο Lollapalooza όταν έπαιζα ντράμς με τους Devo και εκείνος ήταν με τους Tool. Γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι. Ένα χρόνο αργότερα όταν ξεκίνησα να δουλεύω με τους Guns & Roses, ένας τύπος που ονομάζεται Billy Howardell, μου είπε ότι είναι συγκάτοικος με τον Maynard. Οπότε ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα και ο Billy δεν μιλούσε για την μουσική που έγραφε, αλλά ο Maynard μου είπε μια μέρα, "Φίλε, ο Billy γράφει σπουδαία τραγούδια και πρέπει να ηχογραφήσουμε μερικά απ' αυτά.

FTM: Πως νοιώθεις για τους Guns n Roses?

JF: Θα ήθελα να το δω να κυκλοφορεί. Όλοι ξεσκίστηκαν για αυτόν τον δίσκο.

----

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Σύμφωνα με το motor.de, οι Ευρωπαϊκές εκδόσεις των DVD των Guns N' Roses θα έχουν και άλλη καθυστέρηση λόγω λαθών στην παραγωγή.

Ο Duff έγραψε πάλι στο forum των Velvet Revolver και είπε ότι ο δίσκος βρίσκεται στο τέλος του, ο Scott έχει λίγα ακόμη τραγούδια να ηχογραφήσει και ότι η μίξη των τραγουδιών ξεκινάει αρχές Δεκεμβρίου με τον Andy Wallace.

Ο πρώην κιθαρίστας των GUNS N' ROSES και νυν των VELVET REVOLVER, Slash και η γυναίκα του Perla περιμένουν το δεύτερο τους παιδί στα τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου. Το ζευγάρι έχει έναν γιο ενός έτους, τον London Hudson.

Οι Guns N' Roses στο Rock In Rio?
Δευτέρα, 11/10/2003.
Οι Guns N' Roses σχεδιάζουν ξανά την επιστροφή τους. Αν και το άλμπουμ τους Chinese Democracy δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, οι Gunners απ' το  L.A. θα εμφανιστούν στο γιγαντιαίο φεστιβάλ Rock In Rio. Επίσης σχεδιάζουν μια σπουδαία Ευρωπαϊκή περιοδεία. Παρ' όλα αυτά οι οπαδοί του συγκροτήματος που ηγείται ο Axl Rose δεν πρέπει να ενθουσιαστούν αφού οι rockers ακύρωσαν παλιότερα κάποιες συναυλίες-επιστροφές, όπως το Rock Im Park 2002.

Ακολουθεί ένα μικρό αρθράκι απ'το www.melodicrock.com που απευθύνεται σε κάποιους οπαδούς... ;-)

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ? Ή ΟΧΙ....?:
Μπορεί να είναι αλήθεια? Έκανε πολύ καιρό, αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα για τους πιο πολυβασανισμένους οπαδούς ενός συγκροτήματος της rock 'n' roll να βγουν απ' την μιζέρια τους? Ήρθε η ώρα για ένα συγκεκριμένο συγκρότημα να αναστηθεί απ' τους νεκρούς? Μπορούμε να τολμήσουμε να ελπίσουμε ότι επιτέλους θα συμβεί?!!

Όχι, δεν θα ακούσουμε νέο τραγούδι από τους Guns N' Roses στο επερχόμενο soundtrack της τρίτης ταινίας Lord Of The Rings.

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Aragorn στην ταινία "Lord of the Rings", Viggo Mortensen μαζί με τον κιθαρίστα των Guns N' Roses, Buckethead και με τους συναδέλφους του στην ταινία Elijah Wood, Dominic Monaghan και Billy Boyd σαν καλεσμένους, θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Το CD θα ονομάζεται "PandemoniumFromAmerica".

Ο Wood μίλησε πρόσφατα για την συμμετοχή του σε ένα τζαμάρισμα μαζί με τον Mortensen και τον Buckethead κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του νέου άλμπουμ.

"Ο τύπος είναι μια ιδιοφυΐα, και σκεφτόμουν, 'Ω Θεέ μου, αυτή είναι η ευκαιρία μου,' " είπε ο Wood για την ευκαιρία που του δόθηκε να παίξει πιάνο, κρουστά και ακόμη να τραγουδήσει μαζί με τον Buckethead, τον αινιγματικό κιθαρίστα που φοράει ένα κουβαδάκι από τα K.F.C. (Kentucky Fried Chicken) στο κεφάλι του την ώρα που παίζει.

"Τζαμάρισα μαζί του για περίπου 4 ώρες!" συνέχισε ο Wood. "Ήταν στα αλήθεια φανταστικά να μπορείς να συνεισφέρεις και θα είμαι και στο άλμπουμ!"

Πέρα από την συναυλία στο RIR4, οργανώνονται και άλλες συναυλίες αλλά δεν θα ανακοινωθεί τίποτα επίσημα μέχρι τα Χριστούγεννα. Επίσης, οι GN'R δεν έχουν τον έλεγχο του site τους αυτήν την στιγμή, οπότε εκτός και αν το ανανεώσει η Geffen, δεν θα ανανεωθεί για κάποιο διάστημα.

Τέλος, όλα οργανώνονται στα πλαίσια της κυκλοφορίας του Chinese Democracy... ;-)

"Ένας promoter με κότσια έκλεισε τους Guns N' Roses σαν το μεγάλο συγκρότημα του φεστιβάλ Rock in Rio-Lisbon, το οποίο ξεκινά στις 29 Μαΐου και κρατάει 5 βραδιές στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας. Αν εμφανιστούν τελικά, οι GN'R θα παίξουν το δεύτερο βράδυ του φεστιβάλ. Θα είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα θα ανέβει στην σκηνή μετά την περσινή περιοδεία του που διακόπηκε αφού το συγκρότημα δεν εμφανίστηκε στο Vancouver και στην Philadelphia, δημιουργώντας φασαρίες και στις δύο πόλεις."

Πηγή: www.mtv.com

Κορυφαίο Μουσικό Βίντεο
Κορυφαίες 10 Θέσεις / Ημερ.: 15 Νοεμβρίου, 2003

Αυτήν την Εβδομάδα / Την Προηγούμενη Εβδομάδα / Εβδομάδες στο Chart / Τίτλος / Συγκρότημα ή τραγουδιστής-ρια

1 2 5 Past, Present & Future Rob Zombie
2 1 2 Rush In Rio Rush
3 - 1 Abrazar La Vida Luis Fonsi
4 5 3 Live And Swingin': The Ultimate Rat Pack Collection Frank Sinatra, Dean Martin & Sammy Davis Jr
5 - 1 Welcome To The Videos Guns N' Roses
6 - 1 La Historia Continua Marco Antonio Solis
7 4 2 The R. In R&B: The Video Collection R. Kelly
8 6 5 The Best Of Pantera: Far Beyond The Great Southern Cowboys' Vulgar Hits Pantera
9 3 2 Pink Floyd: Live At Pompeii: The Director's Cut Pink Floyd
10 7 2 La Historia A.B. Quintanilla III & Kumbia Kings

Αναφορά στον Scott Weiland γίνεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone. Ακολουθεί το κυριότερο σημείο:

Ο Weiland μιλάει για τα τραγούδια στον δίσκο των Velvet Revolver: “Υπάρχουν σκοτεινά, βαριά τραγούδια στον δίσκο”, λέει ο Weiland. "Αλλά υπάρχουν και τραγούδια πολύ γρήγορα σαν φορτηγό-τραίνο γεμάτο με Bacardi 151”. Ανάμεσα στα νέα τραγούδια υπάρχει και το “Slither,” με ένα τρελό μπάσο από τον McKagan και το “Fall to Pieces,” το οποίο θυμίζει τα πολλά επίπεδα του “November Rain".Slash έχει δίκιο - είναι ένα σπουδαίο rock & roll άλμπουμ”. Ευχόμαστε ο τραγουδιστής να καταφέρει να το τελειώσει.

GIL KAUFMAN AND STEVE BALTIN

Το "Bring You To Your Knees: A Tribute To Guns N' Roses" θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου 2004 από την Law Of Inertia. Το CD θα περιέχει διασκευές από τους: Dillinger Escape Plan, Most Precious Blood, Unearth, Vaux, The Beautiful Mistake, Time in Malta, Death By Stereo, Every Time I Die, God Forbid, Haste και τους Break The Silence.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του επίσημου site του Buckethead, bucketheadland.com, το επόμενο άλμπουμ του Buckethead θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2003 από την Catalyst Records.

Ο τίτλος του άλμπουμ άλλαξε από "Super Diorama Theater" σε "Coo Coo Clocks Of Hell".

Οι Guns N' Roses έχουν επιβεβαιωθεί ως βασικό συγκρότημα για το φεστιβάλ Rock in Rio-Lisbon Festival στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας στις 30 Μαΐου του 2004, την δεύτερη βραδιά του πενταήμερου φεστιβάλ. Αυτά είναι τα πρώτα νέα για ζωντανές εμφανίσεις από το συγκρότημα του Axl Rose από τότε που διακόπηκε η καταστροφική περιοδεία Chinese Democracy πέρσι τον Δεκέμβριο και με 13 ακόμη συναυλίες να απομένουν. Εκείνη η περιοδεία στιγματίστηκε από τις φασαρίες στο Vancouver και την Philadelphia, όταν το συγκρότημα δεν εμφανίστηκε στην σκηνή.

Τον περασμένο μήνα, η Geffen κυκλοφόρησε σε DVD το home video του 1998 "Welcome to the Videos" και τις κυκλοφορίες του 1992 "Use Your Illusion I" και "Use Your Illusion II: World Tour -- 1992 in Tokyo."

Πηγή: http://www.billboard.com/bb/daily/article_display.jsp?vnu_content_id=2018534

Σύμφωνα με αυτήν την σελίδα, οι GN'R θα παίξουν στο φεστιβάλ Rock In Rio - Lisbon στην Πορτογαλία στις 30 Μαΐου του 2004. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι η επίσημη σελίδα για το φεστιβάλ και είναι στα πορτογαλικά.

Σύμφωνα με το motor.de, η Ευρωπαϊκή ημερομηνία κυκλοφορίας των DVD πήγε πίσω μια εβδομάδα, για τις 24 Νοεμβρίου.

Στην Αμερική, όπου τα DVD έχουν ήδη κυκλοφορήσει, υπάρχει έλλειψη καθώς όσοι προσπαθούν να τα αγοράσουν απο καταστήματα λιανικής μπαίνουν σε λίστες αναμονής.... Κάτι που σημαίνει ότι τα καταστήματα πούλησαν όλα τα κομμάτια που είχαν σε λίγες μέρες. Ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για DVD's των GN'R απ' όσα περίμεναν τα στελέχη των εταιρειών...

Το Appetite For Destruction βρίσκεται στην 3η θέση στα Σουηδικά hardrock charts. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση που είχε σ' αυτό το chart.

Τα Top-10 hardrock άλμπουμ στην Σουηδία:

1 (1)/1/ Evanescene Fallen
2 (Νέο)/2/ Hammerfall One Crimson Night
3 (11)/3/ Guns N' Roses Appetite for Destruction
4 (2)/1/ Iron Maiden Dance of Death
5 (RE)/2/ Deep Purple Very Best of
6 (RE)/1/ Linkin Park Hybrid theory
7 (4)/3/ Nickelback The long road
8 (3)/3/ Danko Jones We sweat blood
9 (5)/3/ Mustasch Ratsafari
10 (NY)/10/ The Crown Possessed 13

Κατεβάστε τα βίντεο από την εμφάνιση των Velvet Revolver στην επίδειξη μόδας της Susan Holmes στις 30/10 στο Culver City, σε φορμάτ Real Media εδώ.

Ο Matt Sorum έδωσε μια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 103.3 WEDG στο Buffalo την Παρασκευή.

Είπε ότι υποστηρίζει τον Weiland σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη του. Είπε ότι ο Weiland έπαιρνε φάρμακα με συνταγή γιατρού για να σταματήσει την εξάρτηση του απ' τα ναρκωτικά.

Ανέφερε επίσης ότι το άλμπουμ των Velvet Revolver θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Μίλησε για λίγο για το πως ο Axl πήρε τον έλεγχο των GN'R και "κατέστρεψε" το συγκρότημα. Σύμφωνα με όσα είπε, ενώ τα άλλα μέλη αντιμετώπισαν την πίεση του να είσαι ένας ροκ σταρ με τα ναρκωτικά, ο Axl το έκανε παίρνοντας τον έλεγχο του συγκροτήματος.

Αλλά, πρόσθεσε ότι αν είχε να διαλέξει ανάμεσα στο δουλέψει ξανά με τον Axl ή την Tori Amos, θα διάλεγε τον Axl.

Οι Adler’s Appetite, μαζί με τον Steven Adler, θα κάνουν μια μικρή περιοδεία στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί συναυλίες στην Ιταλία και στην Ισπανία. Για λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Ο Matt ήταν στον ραδιοφωνικό σταθμό του Chicago, Q101.1 χθες το πρωί. Έγιναν μερικές αναφορές στους GN'R, σχετικά με το ότι δεν γνωρίζει τι κάνει ο Axl.

Ο Slash ήταν στην εκπομπή  "The Bob and Tom nationally syndicated radio show" την Τετάρτη. Η εκπομπή έχει αρχείο σ' αυτήν την διεύθυνση. Ίσως η συνέντευξη με τον Slash να μπει στο αρχείο τους.

Οι Velvet Revolver έπαιξαν δύο ακουστικά τραγούδια προχθές στην επίδειξη μόδας της Susan Holmes για την συλλογή της Άνοιξης του 2004. Ξεκίνησαν με την διασκευή του κλασσικού κομματιού των Rolling Stones "Angie", και έπαιξαν επίσης μια μπαλάντα που σύμφωνα με τον Matt Sorum ονομάζεται "You Got No Right" και θα είναι στον επερχόμενο δίσκο των Velvet Revolver. Μαζί με τους Velvet Revolver στην σκηνή ανέβηκαν ο Izzy Stradlin και ο Douglas Grean στα πλήκτρα. Φήμες λένε ότι στο κοινό βρίσκονταν και ο Steven Adler.

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα