Δεκέμβριος '03

 

Ο τραγουδιστής των VELVET REVOLVER Scott Weiland τελείωσε τα φωνητικά για το άλμπουμ στα Lavish studios της California με τον Douglas Grean, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το BLABBERMOUTH.NET το νέο άλμπουμ των VELVET REVOLVER που θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου του 2004 από την RCA Records, θα ονομάζεται "Contraband" ή  "Controband".

Ο Weiland έγραψε τα ακόλουθα στο επίσημο site του συγκροτήματος, velvetrevolver.net:

Προς όλους του αρθρογράφους κουτσομπολιών του Rolling Stone... | 26/12/2003

Πρώτα απ' όλα επιτρέψτε μου να πω ότι η στήλη με τα κουτσομπολιά του Rolling Stone υπάρχει μόνο επειδή τα πλούσια κολεγιόπαιδα πρέπει να σκουπίζουν τον κώλο τους. Όσο για τον τύπο που μου πήρε συνέντευξη και μετά έγραψε ότι οδηγούσα μεθυσμένος... κοίτα να μαθαίνεις σωστά τα νέα σου ηλίθιε γαμιόλη παπαράτσι.

Ο Gilby Clarke θα παίξει με τους Heart τις παρακάτω ημερομηνίες σύμφωνα με το pollstar.com:

Ιούνιος:

Παρασκευή 4 Ιουνίου - Glasgow, UK @ Armadillo Theatre
Σαββάτο 5 Ιουνίου - Manchester, UK @ Carling Apollo Manchester
Κυριακή 6 Ιουνίου - Birmingham, UK @ NIA Academy
Τρίτη 8 Ιουνίου - Nottingham, UK @ Royal Centre
Τετάρτη 9 Ιουνίου - Bournemouth, UK @ International Centre
Πέμπτη 10 Ιουνίου - London, UK @ Carling Apollo Hammersmith
Σαββάτο 12 Ιουνίου - Solvesborg, SWE @ Sweden Rock Festival
Κυριακή 13 Ιουνίου - Lichtenvoorde, NET @ Arrow Classic Rock Festival

Οι παρακάτω πληροφορίες είναι απο το bingeandgrab.com:

Ο Buckethead στην Ευρώπη με τους Bill Laswell's Material

12 Φεβρουαρίου, 2004 @ Vooruit στο Gent, Βέλγιο
13 Φεβρουαρίου, 2004 @ Sons d'Hiver στο Παρίσι, Γαλλία

Οι VELVET REVOLVER, το πολυσυζητημένο rock συγκρότημα που αποτελείται απο τον πρώην τραγουδιστή των STONE TEMPLE PILOTS Scott Weiland, το πρώην κιθαρίστα των GUNS N' ROSES Slash, τον πρώην μπασίστα των GUNS N' ROSES Duff McKagan, τον πρώην ντράμερ των GUNS N' ROSES Matt Sorum και τον κιθαρίστα Dave Kushner, θα κυκλοφορήσουν το "Comrades" (προσωρινός τίτλος) στις 27 Απριλίου απο την RCA Records.

Το άλμπουμ, στην παραγωγή του οποίου είναι ο Josh Abraham (LIMP BIZKIT, STAIND) και στην μίξη ο Andy Wallace (NIRVANA, WHITE ZOMBIE, LINKIN PARK, SLAYER, SEPULTURA), θα ξεκινήσει την διαδικασία του mastering αυτήν την Παρασκευή (19 Δεκεμβρίου) στην Νέα Υόρκη. Στην διαδικασία θα βρίσκεται όλο το συγκρότημα εκτός του Weiland, ο οποίος ολοκληρώνει ένα εξάμηνο πρόγραμμα αποτοξίνωσης στην Pasadena, της California.

Ο Scott, ο οποίος πρόσφατα μπήκε στην απομόνωση επειδή προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά μέσα στο κέντρο αποτοξίνωσης, έχει να τελειώσει άλλο ένα τραγούδι για να ολοκληρωθεί το CD, που θα περιέχει 12 τραγούδια που έγραψε το συγκρότημα πριν και μετά την άφιξη του Weiland την περασμένη άνοιξη. Ανάμεσα στα τραγούδια θα βρίσκονται τα "Slither", "Falling to Pieces", "Superhuman" και "Illegal Eye".

Περισσότερα απο 400 άτομα βρέθηκαν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Booker Rock Club, της Θεσσαλονίκης για το αφιέρωμα GN'R που διοργανώσαμε. Όλοι πήραν από ένα δωρεάν t-shirt του site, ενώ οι πρώτοι 200 πήραν και απο μια κάρτα της Q-Telecom αξίας 19 Ευρώ, προσφορά της SM Data. 268 έλαβαν μέρος στην κλήρωση που έγινε με περισσότερα απο 100 δώρα. Μερικά απ' αυτά ήταν: ένα δερμάτινο μπουφάν απο τα Vainas Leather Stores, ένα DVD player και 3 DVD's bootlegs των GN'R προσφορά του Gunsnroses.gr, 10 αυθεντικά cd GN'R και 10 DVD's bootlegs των GN'R προσφορά του Gunsnroses.gr, 10 jeans Edwin προσφορά της Edwin, 4 κινητά τηλέφωνα χωρίς σύνδεση προσφορά της SM Data, 2 DVD ταινίες προσφορά του Video Club Underground, 10 δώρα απο τα καταστήματα Jungle, 15 ρούχα απο το Status και άλλα πολλά...

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να παίξουμε τελικά το νέο τραγούδι των Velvet Revolver, You've Got No Right, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ελπίζουμε να το διασκεδάσατε όσο και εμείς και σας υποσχόμαστε το επόμενο αφιέρωμα να είναι πολύ καλύτερο απο αυτό...

Το Welcome To The Videos έχει κυκλοφορήσει στην Βραζιλία και την Αυστραλία. Τα Use Your Illusion έχουν επίσης κυκλοφορήσει στην Αυστραλία. Επίσης το Welcome To The Videos κυκλοφόρησε σε συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Φιλανδία. Ψάξτε στα καταστήματα δίσκων για καλό και για κακό...

Ο κιθαρίστας των GUNS N' ROSES, Buckethead κυκλοφόρησε ένα δωρεάν mp3 που θα βρείτε μόνο στο διαδίκτυο και ονομάζεται "Nottingham Lace", εδώ.

Οι DILLINGER ESCAPE PLAN, οι HASTE και οι GOD FORBID είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο επερχόμενο tribute άλμπουμ στους GUNS N' ROSES, με τίτλο "Bring You To Your Knees: A Tribute To Guns N Roses", που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου απο την Law Of Inertia Records.

Η λίστα με τα τραγούδια είναι η εξής:

01. MOST PRECIOUS BLOOD - "Sweet Child O' Mine"
02. DILLINGER ESCAPE PLAN - "My Michelle"
03. TIME IN MALTA - "November Rain"
04. HASTE - "You're Crazy"
05. GOD FORBID - "Out Ta Get Me"
06. VAUX - "14 Years"
07. EVERY TIME I DIE - "Used To Love Her"
08. UNEARTH - "It's So Easy"
09. DEATH BY STEREO - "Anything Goes"
10. THE BEAUTIFUL MISTAKE - "Estranged"
11. BREAK THE SILENCE - "Night Train"
12. ZOMBIE APOCALYPSE - "Welcome To the Jungle"
13. EIGHTEEN VISIONS - "Paradise City"
14. BLEEDING THROUGH - "Rocket Queen"

Ο τραγουδιστής των VELVET REVOLVER, Scott Weiland βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς πιάστηκε να προσπαθεί να περάσει παράνομα, ναρκωτικά στο κέντρο αποτοξίνωσης που βρίσκεται στην Pasadena, της California.

Ο τραγουδιστής των Velvet Revolver, Scott Weiland δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του όταν μιλάει για το ντεμπούντο άλμπουμ του συγκροτήματός του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου/αρχές Απριλίου. "Στο σύνολο του το άλμπουμ είναι μια πραγματική παρουσίαση των καλύτερων στοιχείων των STP και των καλύτερων στοιχείων των Guns n' Roses, όταν ήταν στα καλύτερα τους -- ανήθικοι, δυναμικοί, ζούσαν απο strippers, και η μουσική τους ήταν σπουδαία. Είναι ένας τέλειος γάμος και των δύο."

Μαζί με τον Weiland, πρώην μέλος των Stone Temple Pilots, στο συγκρότημα είναι οι Slash, Duff McKagan, Matt Sorum -- όλοι πρώην μέλη των Guns n' Roses -- και ο κιθαρίστας Dave Kushner.

Ο επερχόμενος δίσκος θα περιέχει 12 απο τα περισσότερα απο 15 τραγούδια που το συγκρότημα έγραψε πριν και μετά την άφιξη του Weiland την άνοιξη, και θα είναι συμπαραγωγή του συγκροτήματος και του Josh Abraham (Limp Bizkit, Staind). "Θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε και να το μιξάρουμε μέχρι το τέλος του χρόνου," λέει ο Abraham, ο οποίος επιμένει στο χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.

Ο Weiland περιγράφει το "Slither," σαν μια ροκιά που θυμίζει τους STP. Η βαριά μπαλάντα "Fall to Pieces," απ' την άλλη, περιέχει τον ήχο "υπογραφή" του Slash και θυμίζει το κλασσικό τραγούδι των GN'R, "November Rain."

"Το Falling to Pieces θα είναι φανταστικό όταν θα το παίζουμε ζωντανά γιατί είναι απ' τα τραγούδια που ξεσηκώνουν τον κόσμο," λέει ο McKagan. "Θα μπορούσες ήδη να φανταστείς το βίντεο στην κορυφή ενός βουνού, να παίζεται ένα σόλο στην κιθάρα."

Ανάμεσα στους άλλους τίτλους τραγουδιών για επιλογή είναι τα "Superhuman" και "Illegal Eye," τα οποία ο McKagan συγκρίνει με παλιά punk rock τραγούδια." Αλλά στο σύνολο του λέει, "είναι ένα άλμπουμ. Είναι 12 τραγούδια. Δεν είναι ένα single με 11 "γεμίσματα". Είναι ένα ταξίδι."

Ο Slash συμφωνεί. "Το κάθε τραγούδι ακούγεται διαφορετικά," λέει. "Το κάθε τραγούδι έχει το δικό του στυλ."

Όσο για τον τίτλο του άλμπουμ, αυτό που προηγείται ήταν πρόταση ενός fan. "Υπάρχει ένα Web site απο τους οπαδούς μας," εξηγεί ο McKagan, "και κάποιος ανέφερε το Uppers & Downers, το οποίο είναι ιδιοφυές." Αν και το άλμπουμ έχει ακόμη κάποιους μήνες για να κυκλοφορήσει, γίνονται σχέδια για περιοδεία. "Θα πάμε στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και θα παίξουμε μερικές συναυλίες και μετά θα επιστρέψουμε εδώ," λέει ο McKagan. "Μετά θα κυκλοφορήσει ο δίσκος μας και θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Και μετά μας έγινε πρόταση να είμαστε το πρώτο συγκρότημα στο Ozzfest."

Η φήμη των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος είναι ήδη ένας θρύλος, αν και έκαναν μια μόνο συναυλία, στο El Rey Theater του Los Angeles το καλοκαίρι που πέρασε. "Αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδα τον Scott ζωντανά," λέει ο Slash. "Ήξερα ότι μου άρεσε η φωνή του, αλλά όταν ανεβηκάμε μαζί στην σκηνή μια αυθόρμητη χημεία σφράγισε την όλη συνεργασία."

STEVE BALTIN
(12 Δεκεμβρίου, 2003)

Rollingstone.com

To Play.com έχει τις ακόλουθες ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα Ευρωπαϊκά DVD των GN'R:

Welcome To The Videos - 22/12/03
Use Your Illusion I & II - 02/02/04

Οι LI'L GN'R, το συγκρότημα tribute στους GUNS N' ROSES που αποτελείται απο πέντε παιδιά ηλικίας απο πέντε έως 11 χρονών ντυμένα με ρούχα GN'R (φώτο), έπαιξαν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο CB's 313 Gallery στην Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση στο site του CB, οι LI'L GN'R "θα παίξουν όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια και θα είναι στο κρεβάτι στις 20:00". Η είσοδος ήταν $5.

Συγχαρητήρια στον David Kushner, κιθαρίστα των VELVET REVOLVER, που παντρεύτηκε την φίλη του Christine το Σαββάτο 6 Δεκεμβρίου στην Καλιφόρνια. Ο φίλος του Kushner, Slash (πρώην μέλος των GUNS N' ROSES) σύμφωνα με πληροφορίες έχασε την τελετή γιατί η babysitter του γιου του London άργησε να φανεί...

Οι GN'R έχασαν τον τίτλο του Καλύτερου Ροκ Άλμπουμ απο τους Iron Maiden στον Σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό Rockklassiker.

Guns N' Roses - Appetite For Destruction 34% VS. Iron Maiden - The Number Of The Beast 66%

Σύμφωνα με την USA Today και τον κριτικό μουσικής Edna Gundersen, το Appetite For Destruction βρίσκεται στην 30η θέση, των 40 καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών.

Διαβάστε όλη την λίστα εδώ.

Αν και ο Scott Weiland ήταν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τετάρτη, υπήρξε μια καθυστέρηση και έτσι τώρα θα παρουσιαστεί στις 23 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ συνεχίζει το αυστηρό πρόγραμμα αποτοξίνωσης στην Pasadena, της California.

Νέες ημερομηνίες συναυλιών των Adler's Appetite:

19/12/03 Dayton, OH Hara Arena (με τους Jackyl)
20/12/03 Chicago, IL House Of Blues (με τον Michael Schenker)
31/12/03 Las Vegas

Ο Marky Ramone και το συγκρότημα του, οι Lady Killers θα παίξουν μαζί με τους Motocrist στην συναυλία στο Las Vegas. Δύο συγκροτήματα ακόμη θα προστεθούν στην λίστα.

Εισιτήρια θα πωλούνται απο το Ticketweb.com.

Φημολογείται επίσης ότι άλλα μέλη των GN'R θα εμφανιστούν στην τελευταία συναυλία.

Μετά την περιοδεία το συγκρότημα σχεδιάζει να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ και σύμφωνα με το kerikelli.com, ο Izzy Stradlin είναι πιθανόν να συμμετάσχει στην ηχογράφηση.

Σε ένα άρθρο για τις τελευταίες μηνύσεις της RIAA εναντίον χρηστών υπολογιστών γίνεται αναφορά και στους GN'R.

Ανάμεσα στους τελευταίους στόχους της RIAA βρίσκεται και ο συνταξιούχος Ernest Brenot, ετών 79, απο το Ridgefield, του Wash., ο οποίος έδωσε χειρόγραφο σημείωμα στον ομοσπονδιακό δικαστή που λέει ότι δεν έχει υπολογιστή και ούτε γνωρίζει πως να χειριστεί έναν.

Ο Brenot κατηγορήθηκε ότι προσέφερε παράνομα 774 τραγούδια για downloading απο καλλιτέχνες όπως οι Vanilla Ice, U2, Creed, Linkin Park και οι Guns N' Roses.

Η γυναίκα του Brenot, Dorothy, είπε ότι αυτή και ο άντρας της σοκαρίστηκαν απ' τους ισχυρισμούς και ότι προσβλήθηκαν απο το γεγονός ότι μπορεί ακόμη και να ακούν τέτοια μουσική. Ο Brenot ήταν μια απο τις 80 περιπτώσεις με τις οποίες ασχολήθηκε η RIAA στα τέλη Οκτωβρίου.

Περιοδικό Rolling Stone, Τεύχος 938/939, 25 Δεκεμβρίου, 2003 – 8 Ιανουαρίου, 2004
Ειδικό Τεύχος – 2003 Yearbook

ΜΑΙΟΣ

Η κατάρα του Axl: Τέρμα

Το να προσλάβεις τον πρώην τραγουδιστή των Stone Temple Pilots, Scott Weiland για μια δουλειά που να έχει περισσότερη υπευθυνότητα απο το να φυσάει δεντρόφυλλα φαίνεται σαν μια επικίνδυνη πρόταση. Ύστερα πάλι, αν το αφεντικό σου ήταν ο  Axl Rose, ποιος να σε κακολογήσει? Ο Weiland τα βρήκε με τα πρώην μέλη των Guns n’ Roses και ηχογράφησε 2 τραγούδια σαν Project. Μετά τον κατηγόρησαν για κατοχή ηρωίνης και κοκαΐνης αφού τον έπιασαν να οδηγάει με τα φώτα κλειστά. Μήνυμα στον Slash: Τι στο διάολο έγινε φίλε? Έχασες το τηλέφωνο του παλιομπάσταρδου?

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα