Σεπτέμβριος '03

 

Η Liisa Ladouceur της The Toronto Eye μίλησε πρόσφατα με τον κιθαρίστα των JANE'S ADDICTION Dave Navarro σχετικά με το γεγονός ότι δεν ήταν μέσα στους 100 σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone. "Σοκαρίστηκα, μέχρι που ανακάλυψα ότι ούτε ο Slash δεν ήταν μέσα," είπε ο Dave. "Οπότε δεν νοιώθω τόσο άσχημα. Όσον αφορά τους ζωντανούς θρύλους, νομίζω ότι είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του. Έχω παίξει μαζί του και δούλεψα μαζί του και ο τρόπος με τον οποίο παίζει κιθάρα σου παίρνει τα μυαλά."

Το σχόλιο έφερε στην συζήτηση την υποτιθέμενη κόντρα μεταξύ των JANE'S ADDICTION και των GUNS N' ROSES στα μέσα της δεκαετίας του '80, που ο Navarro λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ. "Υπήρχε μια αντίληψη ότι ήμασταν σε κόντρα με τους GUNS. Στ' αλήθεια δεν υπήρχε κάτι τέτοιο," επιμένει ο Navarro. "Απλά ήμασταν από διαφορετικούς κόσμους. Αυτοί έρχονταν από την Sunset Strip και εμείς απ' τον εναλλακτικό κόσμο. Ήμασταν και οι δύο ανερχόμενοι το ίδιο χρονικό διάστημα και υπήρχαν, νομίζω, στιγμές που ήθελαν να κάνουν συναυλίες μαζί μας αλλά εμείς προσπαθούσαμε να μείνουμε στο εναλλακτικό. Από τότε οι JANE'S έχουν μάθει ότι υπάρχει μια μουσική κοινωνία και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν κόντρες σε κάτι τόσο ιερό όσο η δημιουργικότητα."

Αφού ο Mike Piazza και ο φίλος του DJ Eddie Trunk έπαιξαν κάποιο απαγορευμένο τραγούδι των Guns N’ Roses μερικές εβδομάδες πριν, το συγκρότημα τους ζήτησε αμέσως να σταματήσουν να παίζουν το τραγούδι αλλιώς θα ακολουθούσαν μηνύσεις.

Ο Piazza, που έλαβε το ακυκλοφόρητο τραγούδι “I.R.S.” ανώνυμα μέσω της αλληλογραφίας του, εξέφρασε την λύπη του σχετικά με το γεγονός ότι το τραγούδι ήταν πιθανότατα κλεμμένο. Είπε πως καταλαβαίνει ότι οι μουσικοί έχουν δικαιώματα, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να απαντήσει στον Axl Rose, που δήλωσε ότι είναι οπαδός των Yankees και υποστηρίζει τον Roger Clemens.

Αυτό είναι απογοητευτικό. Δείχνει απλά πόσο εκτός κλίματος είναιαπάντησε ο Piazza.

Κατεβάστε το video clip του "Mr. Brownstone", από τους Suki Jones (το συγκρότημα του Steven Adler) με καλεσμένους τους Slash και Izzy Stradlin στο Key Club του Hollywood εδώ (δεξί κλικ, αποθήκευση ως).

Στις δύο συναυλίες του Gilby Clarke στο Μεξικό (13-15 Νοεμβρίου) θα παίξει σαν guest ο πρώην ντράμερ των KISS και νυν του ALICE COOPER Eric Singer.

Το Rollingstone.com έχει μια νέα έρευνα στην οποία ρωτάει "ποίος χρειάζεται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ;". Οι επιλογές είναι:

Guns n' Roses
My Bloody Valentine
The Who
Smashing Pumpkins

Ξέρετε τι θα ψηφίσετε;

Μόλις έφτασε στα "αυτιά" μας μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το Chinese Democracy. Μιλάει για την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2004. Λέει επίσης ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Interscope μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λοιπόν...

Τα πρώην μέλη των GUNS N' ROSES Slash και Duff McKagan πρόσφατα μίλησαν στο περιοδικό Guitar World σχετικά με τον πρώην κιθαρίστα των GNR Izzy Stradlin και το σύντομο "πέρασμα" του από τους VELVET REVOLVER.

Σύμφωνα με τον Slash όταν ξαφνικά ο Stradlin άρχισε να εμφανίζεται στις πρώτες πρόβες των VELVET REVOLVER, ο νυν δεύτερος κιθαρίστας των VR Dave Kushner άρχισε να αναρωτιέται αν οι μέρες του στο συγκρότημα άρχισαν να τελειώνουν. "Ο Izzy εμφανίστηκε απλά απ' το πουθενά, όπως κάνει συνήθως," λέει γελώντας ο Slash. "Ο καημένος ο Dave. Ο Izzy να κάθεται εκεί, αυτή η δυσοίωνη παρουσία, και ο Dave να σκέφτεται, "αυτός είναι ο αρχικός κιθαρίστας των GUNS N' ROSES. Θα συνεχίσω να έχω δουλειά;" Αλλά είμαστε πιστοί άνθρωποι. Δεν του είπαμε 'Hey, Dave, θα δουλέψουμε μερικά τραγούδια με τον Izzy - πάρε μας τηλέφωνο σε κάνα δύο εβδομάδες'  Όταν ήταν ο Izzy εκεί απλά παίξαμε με τρεις κιθαρίστες."

Ο Stradlin έμεινε μαζί με τους παλιούς του φίλους και έπαιξε μαζί τους για αρκετές εβδομάδες, αλλά ο Slash και ο McKagan λένε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να μπει στο καινούργιο συγκρότημα ο Izzy. "Η φάση με τον Izzy ξέφυγε λίγο απ' την αλήθεια," λέει ο McKagan. "Νομίζω ότι ήθελε να έρθει και να πει 'Πάμε τώρα αμέσως σε περιοδεία! Έχω έτοιμα 8 τραγούδια, πάμε! Θα κάνουμε μερικές διασκευές - θα τραγουδήσουμε εγώ και ο Duff!' [γελάει]. Αλλά ο Matt [Sorum] ο Slash και εγώ ήμασταν της άποψης ότι αν θα το κάνουμε θα πρέπει να το κάνουμε φανταστικό. Άκουσα πολλούς οπαδούς να λένε γιατί δεν έχουμε τον Izzy στο συγκρότημα τώρα; Λοιπόν, αυτό το συγκρότημα δεν ταιριάζει στον Izzy - Ο Izzy είναι τύπος που θα είναι εδώ την μια μέρα και την άλλη θα έχει φύγει, και δεν θα ξέρεις που έχει πάει. Αλλά μας έδωσε μια νέα ενέργεια που την χρειαζόμασταν εκείνο το διάστημα".

"Θα πρέπει να καταλάβετε την σχέση μας με τον Izzy," εξηγεί ο Slash. "Ο Izzy ήταν πάντα ο τύπος που ήταν εκεί αλλά δεν ήταν εκεί. Ο Duff και εγώ βλέπουμε τον Izzy κατά καιρούς - έχουμε παίξει σε δίσκους του κάνα δύο φορές. Και ξαφνικά τηλεφώνησε καθώς γράφαμε και ήρθε και έφερε και μερικά τραγούδια μαζί του. Μετά αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και να παίζουμε μαζί και γράψαμε περίπου 10 τραγούδια. Είχε πολύ πλάκα αλλά δεν ήθελε να αντιμετωπίσει το συγκρότημα μακροπρόθεσμα. Με το που αρχίσαμε να δοκιμάζουμε τραγουδιστές δεν τον ξαναείδαμε" λέει ο Slash γελώντας. "Έχει κλονιστεί τόσο πολύ από την εμπειρία του [με τον Axl Rose] που αρνείται να κάνει οτιδήποτε έχει σχέση με τραγουδιστή ξανά!" 

Ο Slash παίζει σαν guest στο νέο Χριστουγεννιάτικο δίσκο του Steve Lukather που ονομάζεται Santamental και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Slash παίζει σε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Broken Heart For Christmas" και μπορείτε να ακούσετε μέρος του τραγουδιού στο stevelukather.net.

Ο κιθαρίστας των GUNS N' ROSES Richard Fortus θα παίξει σαν guest στο νέο EP των THE COMPULSIONS, ένα rock 'n' roll συγκρότημα από την Νέα Υόρκη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το cd τους "Laughter From Below" επισκεπτείτε το  www.thecompulsionsnyc.com.

Ο Bryan May, μέσω του προσωπικού του site, επιτίθεται στο περιοδικό Classic Rock για την λασπολογία εναντίον του. Συγκεκριμένα τους κατηγορεί ότι λένε ψέματα και προσπαθούν να χαλάσουν την φιλία του με τον Axl.

"Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε μια εικόνα στην οποία φαίνομαι εγώ να προσβάλλω έναν απ' τους μεγαλύτερους Rock Stars της εποχής μας και προσωπικό μου φίλο. Αυτό δεν είναι αστείο. Αυτήν την στιγμή δέχομαι συμβουλές για το αν μπορώ να σας κάνω μήνυση. Πως θα νοιώθατε αν προσπαθούσα να σας κάνω να χάσετε έναν φίλο λέγοντας ψέματα για το τι είπατε γι' αυτόν; Γιατί θα πρέπει να έχω να αντιμετωπίσω αυτά τα σκατά επειδή γίναμε διάσημοι και αφήνουμε εσάς να ζείτε παρασιτικά απ' αυτό; Μεγάλη ντροπή για το Classic Rock. Ήσασταν γεμάτοι υποσχέσεις. Βαδίζετε στον ίδιο δρόμο με το NME; Ελπίζω να κάνω λάθος."

Συνεχίζει απαντώντας σε ένα άλλο άρθρο του ίδιου περιοδικού που ισχυρίζεται ότι ο May είπε όχι σε πρόταση του Axl να πάει στους Guns N' Roses.

"Είπα όχι στον Axl; Τι; Αυτά είναι μαλακίες. Αλλάξατε τα λεγόμενά μου για να δημιουργήσετε φτηνά πρωτοσέλιδα. Ποίος τα γράφει αυτά; Δεν μου ζητήθηκε ποτέ, μα ποτέ να γίνω μέλος των GN'R. Η αλήθεια είναι ότι με κάλεσε ο Axl για να παίξω σε τρία τραγούδια, στον δίσκο που κάνουν στο Los Angeles. Πέρασα πολύ καλά με τα παιδιά και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το υλικό που έχουν ήδη ετοιμάσει. Για μένα ο Axl είναι ένα απ' τα αδάμαστα ταλέντα της εποχής μας. Απ' την στιγμή που ο δίσκος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη δεν γνωρίζω αν τα τραγούδια θα είναι μέσα. Αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι ο δίσκος αξίζει την υπομονή σας."

"Υ.Γ.: Δεν αποκάλυψα ποτέ τους τίτλους των τραγουδιών καθώς θεωρώ όλο το γεγονός καθαρά εμπιστευτικό. Θεέ μου μισώ τους δημοσιογράφους. Τέτοια κατασκευάσματα μπορούν να καταστρέψουν φιλίες".

Τα τρία πέμπτα της κλασσικής πρώτης μορφής των GUNS N' ROSES έπαιξαν μαζί στην σκηνή το βράδυ της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου στο Key Club στο Hollywood, της California. Όλα έγιναν σε μια συναυλία των SUKI JONES, ένα συγκρότημα που αποτελείται από τον αρχικό ντράμερ των GNR Steven Adler, τον Brent Muscat των FASTER PUSSYCAT και μερικά πρώην μέλη των RATT.

Προς το τέλος της συναυλίας, το κιθαριστικό δίδυμο των Gunners, ο Slash και ο Izzy Stradlin, ανέβηκαν στην σκηνή για να παίξουν τα "Mr. Brownstone", "Paradise City" και "Knockin' On Heaven's Door". Είναι η πρώτη φορά που τα τρία μέλη των GUNS N' ROSES παίζουν μαζί μετά την εμφάνιση τους στο Farm Aid στις 7 Απριλίου του 1990.

"Ήταν σπουδαίο να μοιράζεσαι την σκηνή με τον Steven, τον Slash και τον Izzy ξανά", είπε ο Brent Muscat μετά την συναυλία. "έχω να παίξω με τα παιδιά από τότε που το συγκρότημα μου, οι FASTER PUSSYCAT, ήταν σε περιοδεία στην Ευρώπη μαζί τους το 1987".

"Με το που ανέβηκαν τα παιδιά στην σκηνή το κοινό ξετρελάθηκε, νομίζω ότι βρέθηκαν προ εκπλήξεως και όλοι πέρασαν σπουδαία", πρόσθεσε ο Muscat. "Αυτό ήταν ένα παράδειγμα του πόσο τεράστιο γεγονός θα ήταν μια επανένωση των αρχικών GUNS N' ROSES αν ο Axl [Rose] άφηνε τον εγωισμό του στην άκρη και σταματούσε τα παιχνίδια".

Το Rollingstone.com έχει μια έρευνα στην πρώτη του σελίδα με την εξής ερώτηση: Ποιόν αγαπάτε να μισείτε;

Ο Axl Rose είναι φυσικά υποψήφιος και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:


Fred Durst
36% (2859 ψήφοι)


Courtney Love
20% (1569 ψήφοι)

Axl Rose
13% (1049 ψήφοι)

Celine Dion
30% (2386 ψήφοι)

Μικρή αναφορά στους GN'R υπάρχει στο Entertainment Weekly, στο τεύχος της 26ης Σεπτεμβρίου 2003:

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ SETS
Το ότι ονειρευόμαστε αυτές τις 25 Playlists δεν σημαίνει ότι είμαστε κολλημένοι με την μουσική, εντάξει? Hello?

Τραγούδια που τρυπάνε τα αυτιά:
'EMOTIONS' Mariah Carey
'WELCOME TO THE JUNGLE' Guns N' Roses
'FLY BY NIGHT' Rush
'18 AND LIFE' Skid Row
'A MOMENT LIKE THIS' Kelly Clarkson
'JET CITY WOMAN' Queensryche
'HOLY GHOST' Albert Ayler
'I WILL ALWAYS LOVE YOU' Whitney Houston
'LOVIN' YOU' Minnie Riperton
'WALK THIS WAY' Aerosmith

Επρόκειτο για φόνο:
'GOODBYE EARL' Dixie Chicks
'18 AND LIFE' Skid Row
'UNCLE TOM'S CABIN' Warrant
'PEEL THEIR CAPS BACK' Ice-T
'STAGGER LEE' Lloyd Price
'FOLSOM PRISON BLUES' Johnny Cash
'I SHOT THE SHERIFF' Bob Marley
'USED TO LOVE HER' Guns N' Roses
'HEY JOE' Jimi Hendrix
'MURDER BY NUMBERS' the Police

Τα παρακάτω είναι απ' το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Guitar World:

Ο Maynard των A Perfect Circle μιλάει για τον Axl:

---

GW: Οι φίλοι σου στους A Perfect Circle έχουν αντιμετωπίσει τρομερούς τραγουδιστές όπως ο Axl Rose, ο Marilyn Manson και ο Billy Corgan. Πως τα καταφέρνετε?

Keenan: "Είναι θέμα δημοτικότητας. Νομίζω ότι μερικοί απ' αυτούς τους τύπους έφτασαν σε ένα σημείο όπου δεν μπορούν να αντέξουν πλέον την προσοχή όλων. Ο Axl, ευλογημένη η καρδιά του, δεν μπορεί να κάνει ούτε μια κίνηση. Νομίζει ότι είμαι ο διάβολος. Βοήθησα τον Billy Howerdel, που δούλευε με τον Axl και ήταν πολύ κοντά του, να τα καταφέρει μόνος του. Εξ' αιτίας αυτού ο Axl νομίζει ότι είμαι ο διάβολος. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πράγματα σε μένα που δεν τα καταλαβαίνουν οι άλλοι."

--------

Στο ίδιο περιοδικό ο Billy Howerdel αναφέρει τους GN'R:

---

Howerdel: ... μια μέρα είδα μια γκόμενα να κρατάει έναν υπολογιστή και μια κιθάρα ταυτόχρονα και μου έκανε εντύπωση. Μετά απ' αυτό ξεκίνησα να δουλεύω για τους Guns N' Roses και τους έκανα να ασχοληθούν με τους υπολογιστές, δείχνοντας τους όσα έμαθα απ' τους Nine Inch Nails. Έμαθα περισσότερα όσο δούλεψα μαζί τους. Εκεί γνώρισα και τον Josh. Αυτό που μου αρέσει στους υπολογιστές είναι ότι μπορείς να δουλέψεις στους δικούς σου ρυθμούς και είναι πολύ φθηνότερα απ' το να δουλεύεις με κασέτα.

Υπάρχουν δύο αναφορές στους GN'R στο περιοδικό Maxim presents BLENDER, στο τεύχος Οκτωβρίου 2003:

Τα 1001 Καλύτερα Τραγούδια που πρέπει να κατεβάσετε Αμέσως Τώρα
Οι επιλογές του Blender

METAL

GUNS N' ROSES "Mr. Brownstone"

---

Μην τραγουδήσετε αυτά!

Είναι ώρα για karaoke! Απλά μην τραγουδήσετε αυτά τα τραγούδια, λέει ο Dave Pena του Planet Rose Karaoke Lounge στην Νέα Υόρκη, αλλιώς θα φαίνεστε σαν μαλάκες!

GUNS N' ROSES
"WELCOME TO THE JUNGLE"
"Αυτό είναι ίσως το τραγούδι που τρυπάει πιο πολύ τα αυτιά από κάθε άλλο, και όλοι το πάνε μέχρι τέρμα (στις κραυγές)".

Τα άλλα δύο τραγούδια που δεν πρέπει να τραγουδήσετε είναι το "Baby Got Back" του Sir Mix-A-Lot και το "Kashmir" των Led Zeppelin.

Οι Velvet Revolver βρίσκονται στο εξώφυλλο του περιοδικού Guitar World του Νοεμβρίου.

Ο Dave, ο Duff και ο Slash βρίσκονται στο εξώφυλλο και μέσα στο περιοδικό ο Slash λέει τα παρακάτω για τους Slash's Snakepit: "Η τελευταία μορφή που είχαν οι Snakepit ήταν ένα τεράστιο μπέρδεμα. Όσο και αν μου άρεσε, ήμουν γαμ@#σε τα-- κόντευα να πεθάνω απ' το πολύ ποτό -- και περνούσα πολλά τότε.".

Το γράμμα που ακολουθεί εμφανίζεται σε ένα παράθυρο που "πετάγεται" στο slashonline.com (επίσημο site του Slash):

Σε απάντηση του γράμματος του Scott Weiland που με ενοχοποιεί για λάθος πράξεις ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των Velvet Revolver, πιστεύω ακράδαντα ότι το έκανε ακολουθώντας λάθος συμβουλές, ενέργεια όχι μόνο επιβλαβής γι' αυτόν αλλά και για τους Velver Revolver.

Κανένας, εκτός του Scott Weiland και των εκπροσώπων του, δεν γνώριζαν για το γράμμα του, και κυρίως τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος όπως ο Slash και ο Duff, με τους οποίους δουλεύω για 17 χρόνια, και τους εκτιμώ πολύ, δεν γνώριζαν τίποτα.

Ο Scott Weiland μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ και μου ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι είχε λάθος πληροφορίες και θα το συζητήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο οι δύο μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω απολυθεί. Το συγκρότημα ξέμεινε από χρήματα και μέχρι να τελειώσει ο δίσκος οι VR θα παραμείνουν σιωπηλοί οπότε δεν χρειάζονται κάποιον μόνιμο υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων. Ακόμη κάνω όλη την δουλειά που χρειάζεται, απλά δεν πληρώνομαι γι' αυτό... και πρέπει να με πιστέψετε σ' αυτό.

Συγγνώμη που έγινε μια δημόσια διαμάχη, αλλά δεν ήταν δική μου ιδέα, και δεν κρατάω κακία στον Scott Weiland αφού αποδέχτηκα την συγγνώμη του.

Με τις καλύτερες ευχές,

ARLETT VEREECKE

Το περιοδικό Rock On αυτού του μήνα έχει ένα άρθρο σχετικά με τα Ελληνικά Fan Clubs διαφόρων συγκροτημάτων. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείψει το δικό μας Fan Club. Αγοράστε το ΤΩΡΑ!!!

Σύμφωνα με τον TOMMY STINSON, ο ίδιος και οι Figgs μόλις μπήκαν σε ένα στούντιο στην Βαλτιμόρη για να ηχογραφήσουν μια διασκευή του τραγουδιού των The Clash, Hateful, που θα κυκλοφορήσει σε μια συλλογή ενός περιοδικού στην Αγγλία.

THE OFFSPRING VS. GUNS N ROSES: Υπόθεση Έκλεισε! (απ'το MTV.com)
 

Όταν οι Offspring αποφάσισαν να ονομάσουν το νέο τους άλμπουμ Chinese Democracy, πολλοί το θεώρησαν ηλίθια κίνηση. Τώρα, την ίδια άποψη έχει και το συγκρότημα. Το άλμπουμ που θα ακολουθήσει μετά το Conspiracy of One θα ονομάζεται Splinter και θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου.

Άλλη μια αναφορά στους GN'R από το προηγούμενο τεύχος του Rolling Stone. Στο περιοδικό υπάρχει ένα πόστερ του NFL με την Britney Spears (μια διαφήμιση) και στο πίσω μέρος γράφει:

Οι 25 πιο αξιομνημόνευτες μουσικές στιγμές στην ιστορία του NFL (National Football League):

"Νο. 19: Ο Axl επιστρέφει σαν... Raider (29 Αυγούστου, 2002) Ντυμένος με την στολή των Oakland Raiders, ο Axl Rose φέρνει τον (μεγέθους σταδίων) ήχο των Guns N' Roses πίσω στα MTV Video Music Awards για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια με μια εκπληκτική εμφάνιση που περιελάμβανε μερικά απ' τα καλύτερα τραγούδια των GNR".

Το περιοδικό Rolling Stone, τεύχος 932, 2 Οκτωβρίου 2003, έχει ένα άρθρο για το γεγονός που συνέβη με το τραγούδι IRS (κάντε κλίκ εδώ για να μάθετε τι συνέβη) και έχει μια δήλωση του Axl για το γεγονός.

Λέγεται ότι το τραγούδι έβγαλε στον αέρα ο αστέρας του μπεϊζμπολ των New York Mets, Mike Piazza. Η απάντηση του Axl Rose? "Πάντα ήμουν οπαδός των (New York) Yankees. Go Clemens (παίχτης των Yankees)!"

Η παρακάτω ανακοίνωση αφορά τα νέα που γράφτηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου και αρχικά έκαναν την εμφάνιση τους στο blabbermouth.net.

Γεια σας φίλοι των Velvet Revolver. Δεν μου αρέσει που στο πρώτο μου μήνυμα στο site θα είμαι αρνητικός αλλά πιστεύω ότι έχω την ευθύνη να υποστηρίξω την τιμή και την ακεραιότητα του φίλου μου και παραγωγού και να κάνω την αλήθεια γνωστή. Πρώτον, η Arlett Vereecke δεν είναι εκπρόσωπος του συγκροτήματος. Μιλάμε εμείς για το συγκρότημα. Δεύτερον, απολύθηκε πριν δύο εβδομάδες για καταστάσεις όχι άσχετες μ' αυτήν. Τέλος, ο Josh Abraham είναι ένας παραγωγός-διάνοια και φίλος και έχει κάνει παραγωγή σε ένα απίστευτο rock τραγούδι την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό το τραγούδι δεν ονομάζεται "Loving the Alien (sometimes)". Το "Loving the Alien (sometimes)" είναι μια rock-μπαλάντα τέχνης (?) που την παραγωγή της επιμελήθηκε ο Douglas Grean; ένας απίστευτα ταλαντούχος παραγωγός και φίλος που είναι τόσο σεμνός που δεν ήθελε να γράψω αυτό το μήνυμα. Συγγνώμη Doug, αλλά όταν πρόκειται για την μουσική που γράφω με φίλους μου στους V.R., η αλήθεια πρέπει να γίνει γνωστή. Έχω ευθύνη απέναντι στους παραγωγούς, στην μουσική και στους fans.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι Arlett Vereecke.

Ειλικρινά δικός σας,
Scott Weiland

Όταν ο ντράμερ των Tyranis Adam Capilouto έπεσε πάνω στον Axl Rose να τρώει μεσημεριανό στο καφέ της γειτονιάς του, δεν δίστασε να τον ρωτήσει αν είναι στ' αλήθεια ο θρυλικός rock star. "Σωστά φίλε, έπεσες μέσα" ήταν η απάντηση του μοναχικού τραγουδιστή. Ο Axl ήταν αρκετά ευγενικός και έκατσε μαζί τους για λίγο, αν και δεν κατάφεραν να "κλέψουν" κανένα νέο για το Chinese Democracy. Ίσως την επόμενη φορά! Δείτε φωτογραφίες του Axl και 2 μελών των Tyranis εδώ.

Οι VELVET REVOLVER έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνουν την συμφωνία τους με την RCA Records.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την RCA Records και τον θρυλικό "αρχηγό" της, τον αινιγματικό Clive Davis," λέει το συγκρότημα στην ανακοίνωση. "Πιστεύουμε ότι αυτός ο γάμος θα είναι μια πιστή, αφοσιωμένη και γεμάτη καρπούς σχέση που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στην δουλειά, αλλά σ' αυτό που μας έκανε όλους κάποτε να τολμήσουμε να ονειρευτούμε, την μουσική".

Ο Clive Davis, πρόεδρος του RCA Music Group, "Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για την RCA. Οι VELVET REVOLVER ξεχωρίζουν όχι μόνο για τους δυναμικούς τους μουσικούς, αλλά επίσης για τον καινούργιο τους υλικό. Τα τραγούδια που άκουσα θα φέρουν αυτό το συγκρότημα στην κορυφή της σημερινής rock μουσικής σκηνής".

Οι VELVET REVOLVER βρίσκονται αυτήν την στιγμή στο στούντιο και ασχολούνται με τον σχεδιασμό παραγωγής για τον νέο τους δίσκο που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει από την RCA, στις αρχές του 2004.

Οι Velvet Revolver είναι στο εξώφυλλο ενός Ισπανικού περιοδικού που ονομάζεται "Rock 'N' Roll Popular 1".

Μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο εδώ.

Ο Buckethead και ο Fortus θα κάνουν μια guest εμφάνιση στο νέο cd των Freekbass που ονομάζεται "The Air Is Fresher Underground". Το CD θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2003. Στην παραγωγή είναι ο Bootsy Collins και μεταξύ άλλων στο cd θα εμφανιστούν ως καλεσμένοι οι Bernie Worrell, Buckethead, Catfish Collins, Gregg Fitz, Richard Fortus και ο John Hickey μαζί με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ακολουθεί ένα κομμάτι από άρθρο για τον Tommy Stinson στην εφημερίδα Boston Phoenix:

Μετά την συναυλία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου - η τελευταία της περιοδείας - ο Stinson επιστρέφει με τον Axl και την παρέα για αυτό που αυτός ονομάζει "την τελευταία δουλειά στο Chinese Democracy". "Υπάρχει ο δίσκος, και είναι σίγουρα κοντά στο να τελειώσει. Ο  Axl μας συμπαραστέκεται απίστευτα. Οπότε ελπίζουμε το νέο άλμπουμ των GNR να κυκλοφορήσει νωρίς το 2004, και το δικό μου άλμπουμ να κυκλοφορήσει Φεβρουάριο ή Μάρτιο, και μετά θα έχω όλη αυτήν την καινούργια μουσική να προωθήσω. Ξέρετε, είμαι πολύ τυχερός με όλα αυτά".

---

Μπορείτε να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο στα αγγλικά εδώ.

Το περιοδικό Esquire γιορτάζει τα 70 του χρόνια και έχει μέσα ένα σωρό λίστες. Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι GN'R από μέσα.

Αναφορά Νο.1:

(Τα καλύτερα)
ROCK ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Οι ψήφοι σας:
1. The Beatles (24%)
2. The Stones (18%)
3. Led Zeppelin (8%)
Η δική μας ψήφος: The Beatles
Το μεγαλύτερο ταλέντο που χάθηκε: Guns N' Roses

Αναφορά Νο.2:

Τα 70 του Esquire {ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ}

38. Ο αγώνας μεταξύ του άλμπουμ των Guns N' Roses "Chinese Democracy" και της πραγματικής Δημοκρατίας στην Κίνα.

Η εκπρόσωπος των VELVET REVOLVER Arlett Vereecke επιβεβαίωσε στο BLABBERMOUTH.NET ότι το τραγούδι που γράφει το συγκρότημα με παραγωγό τον Josh Abraham (STAIND, ORGY, POWERMAN 5000) ονομάζεται "Loving The Aliens (Sometimes)". Το συγκρότημα ηχογράφησε, παλαιότερα, τα τραγούδια "Slither" και "Set Me Free" με παραγωγούς τους Bob Ezrin (KISS, JANE'S ADDICTION, PINK FLOYD) και Nick Raskulinecsz. Και τα τρία τραγούδια αναμένονται να υπάρχουν στο επερχόμενο άλμπουμ των VELVET REVOLVER που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2004 από την RCA Records. Οι VELVET REVOLVER αυτόν τον καιρό δοκιμάζουν παραγωγούς πριν ξεκινήσουν την διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου τους CD.

Τα Use Your Illusion I & II βρίσκονται αυτήν την εβδομάδα στις θέσεις 27 και 30 στο επίσημο Νορβηγικό top 40. Τελευταία φορά που τα δύο άλμπουμ βρέθηκαν στα charts ήταν το 1992.

Ο Douglas Grean, συμπαραγωγός και μουσικός σε πολλούς σόλο δίσκους του τραγουδιστή των STONE TEMPLE PILOTS Scott Weiland, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο στούντιο μαζί με τον Scott και δουλεύουν στα νέα τραγούδια των VELVET REVOLVER, καθώς και σε τραγούδια για την ανερχόμενη τραγουδίστρια Emma Ejwertz.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι VELVET REVOLVER μπήκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα στούντιο του Los Angeles για να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι (που ο τίτλος του φημολογείται ότι είναι "Loving The Aliens (Sometimes)") με παραγωγό τον Josh Abraham (STAIND, ORGY, POWERMAN 5000). Το συγκρότημα, που πρόσφατα ηχογράφησε μια δυναμική μπαλάντα που ονομάζεται "Fall To Pieces", σύμφωνα με τον Grean, δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το ποιος θα είναι ο παραγωγός για το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2004 από την RCA Records. Δείτε αρκετές φωτογραφίες απ' το στούντιο εδώ.

Οι VELVET REVOLVER μπήκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα στούντιο του Los Angeles για να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι με παραγωγό τον Josh Abraham (STAIND, ORGY, POWERMAN 5000). Το συγκρότημα δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το ποιος θα είναι ο παραγωγός για το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2004 από την RCA Records.

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες έκαναν την εμφάνιση τους αυτήν την εβδομάδα σχετικά με το επερχόμενο σόλο άλμπουμ του Sorum, που θα έχει τον τίτλο "Hollywood Zen". Το CD, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας εδώ και δύο χρόνια, θα κυκλοφορήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου από την Drac Records/Sixthman/Warner Bros. και θα είναι διαθέσιμο για πώληση από το επερχόμενο επίσημο site του Matt, MattSorum.com. Οι πρώτες 1,000 κόπιες θα έχουν την υπογραφή του Sorum, ο οποίος έπαιξε κιθάρα και πιάνο, τραγούδησε και έπαιξε ντραμς σε όλα τα κομμάτια του δίσκου.

Η λίστα των τραγουδιών που θα υπάρχουν στο "Hollywood Zen" είναι η εξής:

01. Forgiving Kind
02. Hallucination Lullaby
03. Brand New Obscene
04. Blame Game
05. Sunset Blvd.
06. Viva La Rock
07. 3% Solution
08. Scar Baby
09. Circus Of The Sun
10. Suicide Mission
11. Confession

Το Mtv.com γράφει για την ιστορία που προέκυψε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Q104.3 να παίζει το νέο και ακυκλοφόρητο τραγούδι των Guns N' Roses, I.R.S.

Θέτουν όμως δύο ερωτήματα: Ήταν στ' αλήθεια ένα νέο τραγούδι των Guns N' Roses? Και αν ναι γιατί ο Mike Piazza να είναι ο πρώτος που το έλαβε?

Ο υπεύθυνος τύπου της Interscope Records, δισκογραφικής εταιρείας των GN'R, δεν έκανε κανένα σχόλιο, κάτι που μάλλον επιβεβαιώνει την ιστορία..

Κανένας απ' τους Piazza και Trunk δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια αλλά ο Buchmann είπε πως και οι δύο έχουν πειστεί πως το τραγούδι ήταν αληθινό.

Στο ίδιο θέμα, ο D.J. Trunk σήμερα στην εκπομπή του σχολίασε το γεγονός και είπε πως η εταιρεία ήθελε πάρα πολύ να πάρει πίσω το cd αφού παίχτηκε πολύ πριν την επίσημη ημερομηνία του.

Σύμφωνα με την Ion Records το άλμπουμ απλά θα καθυστερήσει δύο εβδομάδες και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι HEART, το rock supergroup των Ann και Nancy Wilson είναι ένα συγκρότημα που κατάγεται απ' το Seattle και παραμένει σταθερό στις ρίζες του. Κινηματογράφησαν και ηχογράφησαν το Alive in Seattle, πρόσφατα κυκλοφόρησαν το DVD (Image Entertainment) και το Super Audio CD (Epic Legacy) στο Paramount Theater του Seattle, και νωρίτερα το καλοκαίρι ξεκίνησαν την περιοδεία τους με ονομασία "Alive in America" στο νεόχτιστο White River Amphitheater του Seattle. Τώρα οι HEART ξαναφέρνουν όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες στο "σπίτι" καθώς θα δώσουν μια μοναδική συναυλία, στις 5 Σεπτεμβρίου στο Sky Church του Experience Music Project που θα κινηματογραφηθεί για μια νέα σειρά από συναυλίες για το VH1. Αν και η συναυλία έχει μόλις ανακοινωθεί ως sold out, η αναμετάδοση από την σειρά των 5 επεισοδίων του VH1 θα γίνεται εβδομαδιαία ξεκινώντας από τις 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ..

Οι HEART μόλις τελείωσαν την περιοδεία τους και ετοιμάζονται για να μπούνε στο στούντιο και να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ με τους ίδιους superstars που έκαναν συναυλίες και είναι οι: Gilby Clarke στην κιθάρα (Gun N’ Roses), Ben Smith στα ντράμς (Lovemongers), Darian Sahanaja στα πλήκτρα (Wondermints, Brian Wilson) και Mike Inez στο μπάσο (Alice In Chains, Ozzy).

Το νέο άλμπουμ του Buckethead, Bucketheadland 2, πιθανότατα δεν θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα νέα. Νέα ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Το bingeandgrab.com απλά λέει ότι θα σταλεί σε όσους το έχουν προ-παραγγείλει όταν θα είναι διαθέσιμο.

Υπάρχει ένα άρθρο για ένα διαγωνιζόμενο της εκπομπής Pop Idol (το αντίστοιχο του Fame Story) που θα κυκλοφορήσει ένα single αν και ήταν άθλιος στην οντισιόν που έδωσε:

"Ο παραγωγός και τραγουδοποιός Steve Ludwin έχει γράψει το τραγούδι (του διαγωνιζόμενου στο Pop Idol). Ο Steve έρχεται με καλές περγαμηνές. Έγραψε το "Warmer Than Fire" για τους Ash και ένα τραγούδι για τον επερχόμενο δίσκο των Guns N Roses, Chinese Democracy".

Ο DJ που έπαιξε το νέο τραγούδι των GN'R στον ραδιοφωνικό σταθμό Q104.3 της Νέας Υόρκης έκανε δηλώσεις μέσα απ' το site του.

"Μου στέλνουν αμέτρητα email απ' όλον τον πλανήτη για να μάθουν για την αποκλειστική μετάδοση του νέου τραγουδιού των Guns & Roses, με τίτλο IRS, την Παρασκευή που πέρασε. Έχει εξελιχθεί σε τεράστια ιστορία και προσπαθώ να απαντήσω σε όσους περισσότερους γίνεται αλλά δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους. Παρακάτω θα μάθετε τα πάντα για ότι συνέβη:

Ο φίλος μου και συχνά συμπαρουσιαστής μου Mike Piazza ήρθε για μια βόλτα από το στούντιο κοντά στα μεσάνυχτα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο Mike λαμβάνει ένα τεράστιο όγκο αλληλογραφίας και καθώς είναι οπαδός της hard rock και των G&R, λαμβάνει και πολλά CD στην αλληλογραφία του. Ο Mike ήρθε με ένα CD που ονομάζονταν "Νέοι Guns". Του το έστειλαν ανώνυμα. Ο Mike δεν ήταν σίγουρος αν ήταν αυθεντικό, αλλά το παίξαμε στον αέρα και το τηλέφωνο χτυπούσε σαν τρελό. Το τραγούδι ονομάζονταν IRS και έμοιαζε με τραγούδια απ' την εποχή των Illusion, με μερικές μοντέρνες προσθήκες (loops, samples στην εισαγωγή). Δεν νομίζω ότι ήταν 100% τελειωμένο, αλλά ακούγονταν πολύ κοντά στο τέλος του. Δεχθήκαμε ζωντανά τηλεφωνήματα και οι άνθρωποι τρελάθηκαν με την αποκλειστικότητα που άκουσαν απ' την εκπομπή μου (να μην αναφέρω το γεγονός ότι ήταν ένας σταρ του μπέιζμπολ που το προκάλεσε!). Μου αρέσουν οι G&R, δεν είμαι και φανατικός, αλλά πρέπει να πω ότι το τραγούδι ήταν πολύ καλό. Υπήρχαν άλλα κομμάτια όπως και μουσική στο CD, αλλά τα άκουσα στον δρόμο για το σπίτι. Ο Mike μου άφησε το CD, έτσι ώστε να αποφασίσω τι θα το κάνω από δω και πέρα. Αμφιβολίες για το αν είναι αυθεντικό το cd γρήγορα διαλύθηκαν όταν δέχθηκα τηλεφώνημα και email από τους managers του συγκροτήματος το Σαββάτο. Αυτό ήταν ΠΟΛΥ αυθεντικό! Μερικά δεδομένα τώρα:

Δεν θα το παίξω ξανά! Τώρα που ξέρω ότι ήταν αυθεντικό συνεργάστηκα απόλυτα με τους μάνατζερ του συγκροτήματος και μου ζητήθηκε να επιστρέψω το cd, κάτι που έκανα. Δεν το έχω πλέον. Δεν είχε καμία ετικέτα επάνω του, ήταν απλά ένα γραμμένο cd σε υπολογιστή.

Το τραγούδι δεν θα παιχτεί στην επανάληψη της εκπομπής. Μου επέβαλλαν να το σβήσω (άλλος ένας λόγος που η εκπομπή μου ακούγεται καλύτερα ζωντανά!). Υπάρχουν νομικά θέματα, και αν δεν ακολουθούσα τις οδηγίες τους θα λάμβανα χαρτιά που θα μου απαγόρευαν να παίξω ξανά το κομμάτι ακόμα και αν είχα κρατήσει το cd και ήθελα να το παίξω! Δεν θα ακουστεί ξανά μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα.

Το υπόλοιπο CD ήταν επίσης πολύ cool. Ήταν σύνολο 3 τραγούδια μαζί με άλλα τρία που ήταν απλά η μουσική των πρώτων τριών τραγουδιών, σύνολο δηλαδή 6 τραγούδια (νομίζω). Το τελευταίο τραγούδι, που δεν έπαιξα, ήταν το καλύτερο. Σπουδαία ροκιά, με πολλές κιθάρες από τον Buckethead. Δεν γνωρίζω τον τίτλο αλλά εύχομαι να είχα την ευκαιρία να το παίξω και αυτό. Ο Mike και εγώ δεν γνωρίζαμε τι είχαμε πραγματικά στα χέρια μας οπότε παίξαμε μόνο το πρώτο κομμάτι, το IRS.

Δεν έχουμε ιδέα για το πως ήρθε αυτό το cd. O Mike το βρήκε στην αλληλογραφία του μερικές εβδομάδες πριν. Θα έλεγα ότι ήταν κάποιος μέσα απ' το στούντιο ή ίσως να έγινε εσκεμμένα ώστε να δημιουργήσει θόρυβο. Φυσικά και χαίρομαι που διάλεξαν την εκπομπή μου και τον  Mike για να το στείλουν! Αν θυμάστε καλά, πριν δύο μήνες είχε ειπωθεί πως ο Axl έπαιξε τα τραγούδια σε ένα στριπτηζάδικο? Και πάλι, δεν έχω ιδέα!

Και πάλι, έχω συνεργαστεί απόλυτα με το μάνατζμεντ του συγκροτήματος. Το τραγούδι δεν θα ξαναβγεί στον αέρα και δεν το έχω πλέον."

Πηγή: www.eddietrunk.com

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα