Αύγουστος '04

 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του εκπληκτικού fanzine Nightrain. Πληροφορίες για το πως να αγοράσετε το περιοδικό θα βρείτε εδώ: www.nightrain.best.cd ή στέλνοντας ένα email στο [email protected].

 

Στο τελευταίο τεύχος διαβάστε: Νέα για τους Velvet Revolver, συνέντευξη του Dizzy, νέα από τους GN’R, ο Adler στην Ελλάδα και φυσικά πολλά γράμματα από τους fans, σκίτσα, φωτογραφίες και άλλα πολλά (46 σελίδες γεμάτες GN’R!).

 

Το περιοδικό κοστίζει μόνο 4 ευρώ και μπορείτε να πληρώσετε μέσω paypal (http://www.paypal.com) (στο email: [email protected]) ή με μετρητά στην διεύθυνση Nightrain, PO Box 563, Swindon, SN3 4ZN, England, UK ή στον webmaster του Gunsnroses.gr.

Το 1983 ο Axl ήταν σε ένα συγκρότημα που ονομάζονταν Rapidfire. Μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία καθώς και τις ονομασίες των demo τραγουδιών του συγκροτήματος από τον Μάιο του 1983 στην διεύθυνση theaxltapes.com.

Το Σουηδικό συγκρότημα BACKYARD BABIES θα ανοίξουν τις παρακάτω συναυλίες για τους VELVET REVOLVER:

22 Αυγούστου– Cologne, GER @ E-Werk
25 Αυγούστου– Munich, GER @ Eiserhalle
31 Αυγούστου– Glasgow, UK @ Academy
02 Σεπτεμβρίου– London, UK @ Hammersmith
07 Σεπτεμβρίου– Paris, FRA @ Bataclan
09 Σεπτεμβρίου– Barcelona, SPA @ Razzamatazz
10 Σεπτεμβρίου– Madrid, SPA @ La Riviera
12 Σεπτεμβρίου– Lisbon, POR @ Coliseum

Ο μπασίστας των VELVET REVOLVER Duff McKagan μίλησε πρόσφατα στο Launch Radio Networks για το βίντεο "Fall To Pieces", το δεύτερο single από το άλμπουμ "Contraband". Στο βίντεο δεν παίζουν μόνο τα μέλη του συγκροτήματος αλλά και οι γυναίκες τους. Ο McKagan είπε, "Είχαμε και τις γυναίκες μας εκεί, όπως και την γυναίκα του Scott, την Mary, για την οποία γράφτηκε το τραγούδι - τα θεμέλια της ζωής του διαλύονταν και αναγκάστηκε να μείνει μακριά από την γυναίκα του και τα παιδιά του. Είχε ένα οικογενειακό συναίσθημα το βίντεο."

Από το περιοδικό Rolling Stone:

O Sorum έπαιξε με τους GN'R. Εσύ έκανες περιοδεία με τους GN'R. Πόσο φρικιό είναι ο Axl?

Δεν έχω μιλήσει στον τύπο εδώ και 12 χρόνια, αλλά ο Axl είναι 2 άνθρωποι. Πραγματικά αναρωτιόσουν τι στο διάολο θα συνέβαινε μετά. Όταν είχε καλή διάθεση ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο και όταν ξεχνούσε να παίρνει τα χάπια του ή αποφάσιζε να ξεσπάσει ήταν λίγο φρικιό. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδα όμως, ίσως και ο Bill Clinton, που όταν έμπαινε σε ένα δωμάτιο όλος ο κόσμος έστρεφε την προσοχή επάνω του και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο.

Άλλο ένα νέο από τον Slash που γράφτηκε στο Snakepit.org:

Μετά την Ευρωπαϊκή περιοδεία το συγκρότημα θα γυρίσει στην Αμερική και θα παίξει σε μεγαλύτερους χώρους.

Ο Slash αναφέρθηκε επίσης στα αυτόγραφα. Το συγκρότημα προσέχει πολύ το πόσα αυτόγραφα θα υπογράψει βασισμένοι στο γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε δημοπρασίες στο Ebay.

Προσέχουν ιδιαίτερα αυτούς που εμφανίζονται με πάρα πολλά πράγματα και ζητάνε υπογραφές. Επίσης δεν ενθουσιάζονται να υπογράφουν πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τους GN'R. Ο Slash ανέφερε ότι όταν φτάνει σε μια χώρα εμφανίζονται πολλοί fans που θέλουν φωτογραφίες και αυτόγραφα ενώ το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ένα τσιγάρο και να πάει στο ξενοδοχείο.

Ένα άλμπουμ που ηχογράφησε ο Tommy μαζί με τους Perfect και δεν κυκλοφόρησε ποτέ, κυκλοφορεί σύντομα από την Rykodisc. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 1995 και έχει τα παρακάτω τραγούδια:

1. Better Days
2. Turn It Up
3. Little Drum
4. 7 Days A Week
5. Me
6. Catch 'Em
7. Yap Yap
8. The Making Of An Asshole
9. Thing I Call My Life
10. Flap

"Είσαι μαζί του ή εναντίον του"

Ο μπασίστας των GUNS N' ROSES Tommy Stinson μίλησε στο Kerrang! για τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Axl Rose.

"Έχουμε μια σπουδαία σχέση," λέει ο Stinson. "Μου συμπαραστέκεται πάρα πολύ. Ελπίζω ότι τα media θα αρχίσουν σύντομα να ασχολούνται με όλα τα θετικά που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στην ζωή του. Όχι απλά για ναρκωτικά και ποτά όπως συνήθως κάνουν. Άλλα όταν ο κόσμος πάει να δει τους Guns N' Roses, πάει για να δει ένα άτομο, το ξέρουμε αυτό."

Ο Stinson, μέλος των GN'R από το 1998, αποκάλυψε επίσης ότι θα χαίρονταν αν όλα τα αρχικά μέλη των GN'R αποφάσιζαν να επανενωθούν.

"Αν υπήρχαν αρκετά λεφτά στο τραπέζι που θα επανένωναν τους αρχικούς GN'R θα το υποστήριζα ολοκληρωτικά," εξηγεί. "Ο Axl ήταν μόνο καλός μαζί μου. Αν αυτό ήθελε να κάνει θα τον υποστήριζα 100%.

"Δεν το βλέπω όμως να γίνεται," λέει ο Stinson. "Ο Axl είναι ο καλύτερος σου φίλος μέχρι να σπάσεις την "αλυσίδα" και μετά δεν θέλει να σε ξέρει. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Είσαι μαζί του ή εναντίον του."

Οι οπαδοί περιμένουν το άλμπουμ του Axl και της παρέας του 'Chinese Democracy' για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά ο Stinson λέει ότι φτάνει στο τέλος του.

"Θέλει ελάχιστο χρόνο για να τελειώσει," προσθέτει.

Καλά νέα έμαθε ο Scott Weiland την Τρίτη όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Pasadena, στην California. Ο δικαστής που επιβλέπει την επιτήρησή του για δύο κατηγορίες (κατοχή ναρκωτικών) θεώρησε επιτυχημένη την προσπάθεια του Weiland να μείνει "καθαρός" από τα ναρκωτικά και του έδωσε την άδεια να βγει από την χώρα για την Ευρωπαϊκή περιοδεία των Velvet Revolver.

Κατά την διάρκεια της ακρόασης ο Weiland έλαβε ένα πιστοποιητικό από το Genesis, ένα ίδρυμα καταπολέμησης των ναρκωτικών, για την ολοκλήρωση του εξάμηνου προγράμματος που πέρασε. Επίσης αναφέρθηκε ότι όλα τα τεστ για ναρκωτικά που πέρασε ο Weiland βγήκαν αρνητικά. Όσο οι Velvet Revolver περιοδεύουν στην Ευρώπη, ο τραγουδιστής θα συνεχίσει να περνάει από παρόμοια τεστ.

"Ο δικαστής έδωσε συγχαρητήρια στον Weiland που κατάφερε να προσαρμοστεί σε όλα," είπε ο υπεύθυνος τύπου του Weiland, Mitch Schneider.

"Του έδωσε επίσης συγχαρητήρια και για την επιτυχία του με τους Velvet Revolver και ζήτησε συγγνώμη για το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ένταλμα σύλληψης," είπε ο Schneider. Ο Schneider είπε πως το δικαστήριο είχε ξεχάσει να σβήσει από τα αρχεία του την εμφάνιση του Weiland για την Παρασκευή αφού είχε μεταφερθεί για την Τρίτη.

Τώρα ο Weiland θα πρέπει να πληρώσει τον ιδιοκτήτη του αμαξιού που κατέστρεψε. Το θέμα θα λυθεί κατά την διάρκεια μιας ακρόασης που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το επόμενο ραντεβού του Weiland με το δικαστήριο, για την καθιερωμένη επιτήρηση του, είναι για την 1η Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 17 Αυγούστου το VH1 θα έχει αφιέρωμα στους Guns N' Roses.

A2Z: Guns N' Roses, οι Guns N' Roses ήταν μια ροκ μπάντα. Οι Guns N' Roses ήταν τελείως κακά παιδιά. Οι Guns N' Roses δεν έχουν κυκλοφορήσει άλμπουμ για περισσότερο από 10 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτείτε το VH1

Scott Weiland's Completely Shameless "Clearin' Out The Closet" SALE! "So I can make room for more."

Το αφεντικό τρελάθηκε και τα πουλάει τζάμπα... ή σχεδόν τζάμπα. Ο Scott Weiland αποφάσισε να αδειάσει την ντουλάπα του και πουλάει αρκετά ρούχα του στο Ebay. Όχι δεν είναι ψέματα. Η δικαιολογία; "Για να φτιάξω χώρο για άλλα..." Μπορείτε να δείτε μερικές δημοπρασίες στις παρακάτω διευθύνσεις:

Scott Weiland Leather Jacket from Fred Segal

Scott Weiland Jacket worn in Rolling Stone

Scott Weiland Biker Club-style Jacket

Scott Weiland Gucci Suede Jacket. Made in Italy

Προσοχή!!! Όλα τα ρούχα είναι αυθεντικά. Μην πάρετε μέρος στην δημοπρασία γιατί δεν στέλνει στην Ελλάδα... Ρωτήσαμε εμείς...

Ο Scott Weiland δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάζοντας τον δικαστή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Βέβαια είναι κάτι τυπικό και δεν θα επηρεάσει την περιοδεία των Velvet Revolver. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Weiland είχε ζητήσει αναβολή. Ο Weiland βρίσκονταν στην Νέα Υόρκη όπου είχε μια φωτογράφηση κρατώντας μια πινακίδα που έλεγε "Η μαμά και ο μπαμπάς σε έκαναν εδώ" και ένα τσιγάρο!!!

Ο Weiland έγραψε άλλη μια "οργισμένη" επιστολή, που παραλήπτη αυτή την φορά είχε το MTV. Στην επιστολή τα σέρνει στο MTV γιατί παρουσιάζουν το ένταλμα σύλληψης σαν κάτι κακό, ενώ είναι κάτι τυπικό. Επίσης αναφέρει ότι η γυναίκα του και τα παιδιά ντρέπονται που ακούν τέτοια ψέματα από το MTV. Περιττό να πούμε ότι τα κοσμητικά επίθετα είναι περισσότερα από τις κανονικές λέξεις...

To "Contraband" των VELVET REVOLVER  έγινε πλατινένιο σύμφωνα με την Recording Industry Association of America (RIAA), αποστέλλοντας περισσότερα από 1,000,000 άλμπουμ σε καταστήματα δίσκων (οι πωλήσεις ξεπερνούν τις 707 χιλιάδες δίσκους, σύμφωνα με την Nielsen SoundScan). Το πρώτο single από το άλμπουμ, "Slither" κράτησε την πρώτη θέση σε όλα τα rock formats για 4 συνεχόμενες εβδομάδες.

Πολλές φήμες αλλά και κάποιες αξιόπιστες πηγές θέλουν τους GN'R να σχεδιάζουν Ευρωπαϊκή περιοδεία τον χειμώνα. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, αλλά να σας υπενθυμίσουμε πως οι GN'R αποφάσισαν να μην ξανακάνουν περιοδεία χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει πρώτα δίσκο...

Απ' ότι φαίνεται κάποιος που σκότωσε την γυναίκα του στην Αμερική, είχε κατεβάσει από το Ίντερνετ "κάποιο" τραγούδι των GN'R.

"Οι επιθεωρητές κατέθεσαν πως ο Barber κατέβασε πολλά τραγούδια από το ίντερνετ, που δημιουργούν ερωτηματικά, την νύχτα που σκοτώθηκε η γυναίκα του. Ένα από αυτά ήταν και το "I used to love her, but I had to kill her" των Guns N' Roses, ένα τραγούδι που ο Barber κατέβασε και έσβησε το ίδιο βράδυ που δολοφονήθηκε η γυναίκα του."

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

To Velvet-Revolver.com έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα του video clip για το τραγούδι "Fall to Pieces". Το video γυρίστηκε σε δύο μέρες στην Santa Monica και συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη του συγκροτήματος μαζί με τις γυναίκες τους.

Ποιοι κάνουν Voodoo? Αυτόν τον χρόνο θα είναι οι Beastie Boys, οι Velvet Revolver, οι Pixies, οι Green Day και οι Killers, ανάμεσα σε πολλούς άλλους που θα παίξουν στο έκτο ετήσιο φεστιβάλ Voodoo Music Experience, που θα γίνει στις 16 και 17 Οκτωβρίου στην Νέα Ορλεάνη.

To "Behind The Music" του VH1 βρίσκεται πίσω από την μεγαλύτερη επάνοδο στα Billboard Charts, αυτή του Greatest Hits των Guns N' Roses. Με μια άνοδο 69% σε σχέση με τις πωλήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, ανέβηκε 30 ολόκληρες θέσεις στο Νο. 21.

Η εκπομπή βοήθησε επίσης τις πωλήσεις του άλμπουμ των Velvet Revolver κατά 14%, η πρώτη φορά που το "Contraband" ανέβηκε θέσεις στα charts από τότε που πήγε στην 1η θέση την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Και το πρώτο άλμπουμ των GN'R, "Appetite For Destruction", επανέρχεται στον Top Pop κατάλογο με μια αύξηση 155%, η πρώτη φορά που βρίσκεται στο συγκεκριμένο chart από τον Απρίλιο.

Οι Velvet Revolver τελείωσαν τα γυρίσματα για το δεύτερο video clip τους, για το τραγούδι Fall To Pieces. Το video clip θα κάνει την πρεμιέρα του μέσα στον Αύγουστο και είναι το δεύτερο single του συγκροτήματος από το Πλατινένιο (στην Αμερική) άλμπουμ τους Contraband.

O Axl βρέθηκε στην 7η θέση της λίστας με τους 50 καλύτερους frontmen όλων των εποχών του περιοδικού Spin:

07 Axl Rose
Sex appeal: 9
Παρουσία: 9
Αίσθηση της Μόδας: 6
Μουσική ικανότητα: 8
Σύνολο: 32

Οι καλύτεροι 10:
1. Prince 2. Mick Jagger 3. Robert Plant 4. James Brown 5. Jimi Hendrix 6. Elvis Presley 7. Axl Rose 8. David Lee Roth 9. David Bowie 10. Bono

To "Sweet Child O' Mine" των GN'R συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack του video game GTA: San Andreas.

Ο αναγνωρισμένος φωτογράφος της rock Gene Kirkland έκανε μια σειρά από περιορισμένες κόπιες φωτογραφιών των GUNS N' ROSES μέσω του site Blastwaves.com. O Gene πέρασε πολλά χρόνια στον δρόμο δίπλα στους GN'R και είναι ένας από τους ελάχιστους φωτογράφους που είχαν άδεια στις προσωπικές στιγμές του συγκροτήματος. Υπάρχουν μόνο 99 φωτογραφίες και όλες έχουν την υπογραφή του Gene.

Οι Velvet Revolver ζητήσανε από τους οπαδούς τους να ψηφίσουν για το επόμενο single. Όσοι ήταν στην street team των VR (περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site τους) έλαβαν ένα e-mail με οδηγίες για την ψηφοφορία και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν όλα τα τραγούδια από το Contraband από 1-10.

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα