Δεκέμβριος '06

 

Οι ροκ συναυλίες της Οτάβα για το 2006
της ANN MARIE MCQUEEN -- Ottawa Sun

Διάλεξα τέσσερις συναυλίες από μεγάλα γκρουπ ως τις αγαπημένες μου για το 2006. Στο κάτω-κάτω, δεν αυτοαποκαλούνται entertainers χωρίς λόγο. Κάποιοι μπορεί να προτιμούν μικρά κλαμπ και καινούρια ονόματα αλλά προσωπικά προτιμώ τα μεγάλα θεάματα στη ροκ μουσική.

Guns N' Roses, Scotiabank Place, 18/11/2006 --- 4
1/2 στα 5

Οι Guns N' Roses, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι μόνο ο Axl Rose και μερικοί καταπληκτικοί κιθαρίστες, έδωσαν την καλύτερη συναυλία της χρονιάς. Κι αυτό το λέει μια απολύτως νηφάλια μουσικοκριτικός που βρέθηκε ανάμεσα σε 11.000 μεθυσμένους fan οι οποίοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν να πίνουν στις 10.30 μ.μ και να περιμένουν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα να βγει ο Rose στη σκηνή. Ο 44χρονος Axl έκανε μια φοβερή ροκ εμφάνιση, καθηλώνοντας το κοινό από την αρχή μέχρι το τέλος με το βραχνό και γεμάτο πυροτεχνήματα Paradise City.

Ο John Ostronomy από το TalkingMetal.com κανόνισε ώστε μέλη των Guns N' Roses να υπογράψουν μια κιθάρα Gibson Epiphone Les Paul κατά τη διάρκεια των τριών συναυλιών που έδωσαν στο Gibson Ampitheatre, στο Universal City της Καλιφόρνια.

Η κιθάρα ήταν ένα από τα εκθέματα του περιπτέρου της Gibson και πουλήθηκε την τελευταία βραδιά της περιοδείας των Guns N' Roses για το 2006.

Φωτογραφίες εδώ.

Αρκετές νέες φωτογραφίες του Axl Rose φιλοξενούνται στο ιταλικό περιοδικό Uomo Vogue (τεύχος Δεκεμβρίου 2006).

Η φωτογράφηση έγινε από τον Sante D'Orazio, ο οποίος επίσης έγραψε το συνοδευτικό άρθρο.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

O Izzy έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους GN”R στην αμερικανική περιοδεία του 2006 στην πρώτη από τις τρεις συναυλίες του γκρουπ στο Gibson Amphitheatre στο Universal City, στην Καλιφόρνια.

Έπαιξε ως guest στα Think About You, Used To Love Her, Patience, Nightrain και Paradise City. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Izzy σ’ αυτό το σκέλος της περιοδείας. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε με τους GN'R ήταν τον Ιούλιο στο Λονδίνο.

Ήταν επίσης η πρώτη του εμφάνιση με το γκρουπ στην περιοχή της Καλιφόρνια από τις συναυλίες των GN'R στο Forum in Inglewood, CA τον Ιούλιο / Αύγουστο του 1991.

Οι Guns N’ Roses βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν ότι ακυρώνονται οι παρακάτω συναυλίες:

10 Ιανουαρίου: Sacramento
11 Ιανουαρίου: Bakersfield
13 Ιανουαρίου: Reno
16 Ιανουαρίου: San Diego

Εξαιτίας του προγραμματισμού των συγκεκριμένων συναυλιών, θα χανόταν ο πολύτιμος χρόνος που είναι απαραίτητος στο γκρουπ και τη δισκογραφική εταιρεία για την ολοκλήρωση και κυκλοφορία του album “Chinese Democracy”. Προκειμένου να μην καθυστερήσει η κυκλοφορία του δίσκου για μία ακόμα φορά, όλοι οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να αφαιρέσουν τις συγκεκριμένες συναυλίες από το πρόγραμμα των Guns N’ Roses. Ελπίζουμε ότι οι fan μας θα δείξουν κατανόηση και ζητάμε συγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση τυχόν προκάλεσε αυτή μας η απόφαση. Τα εισιτήρια μπορούν να εξαργυρωθούν στα σημεία αγοράς τους.

Αν κάποιος έλεγε ότι η δημιουργία αυτού του album ήταν ένα ανυπόφορα μακρύ και ακατανόητο ταξίδι, θα ‘ταν λίγο. Το να υπερπηδήσουμε τα ατελείωτα και κατά τα φαινόμενα παράλογα πολλά εμπόδια που αντιμετώπισαν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία, (παρά τις συναισθηματικές προκλήσεις που υπέμεναν όλοι και ο καθένας ξεχωριστά -- οι fan, το συγκρότημα, οι τεχνικοί και ολόκληρη η ομάδα που μας στηρίζει) φάνηκε πολλές φορές να μοιάζει με ένα κακό όνειρο στο οποίο ξυπνάς μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι εξακολουθείς να ζεις τον εφιάλτη. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο εφιάλτης διαρκεί περισσότερο από μια δεκαετία στην πραγματική ζωή.

Τα πραγματικά και συνεχιζόμενα κατορθώματα όπως και οι απώλειες πίσω από τα παρασκήνια, είναι καταστάσεις πολύ πιο πολύπλοκες από ότι μπορούν να υποθέσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλες πηγές. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ανέκυπταν διάφορα νομικά θέματα, η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης των οποίων ήταν, για να είμαστε ειλικρινείς, να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικά ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα έθετε σε κίνδυνο το γκρουπ ή το άλμπουμ. Είναι εύκολο να υποδεικνύει ο καθένας πώς αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις άλλοι άνθρωποι στο παρελθόν ή πώς θα τις διαχειρίζονταν οι ίδιοι αν τους προέκυπταν στη ζωή τους. Αλλά και πάλι, χωρίς πλήρη γνώση των ποικίλλων παραμέτρων και των περιστάσεων, αυτού του είδους τα σχόλια και οι ερμηνείες είναι απλά απληροφόρητα, άσχετα και γενικώς άχρηστες και συχνά παρεμποδιστικές εικασίες.

Όταν συμφώνησα να κάνουμε την πρόσφατη Αμερικανική Περιοδεία μας, το έκανα πιστεύοντας ότι ο μάνατζέρ μου, Merck Mercuriadis, κι εγώ συμφωνούσαμε απόλυτα σχετικά με τη στρατηγική και τον προγραμματισμό της περιοδείας, και κυρίως, ότι είχαν προγραμματιστεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ το αργότερο μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι και βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι το άλμπουμ δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι πολλά πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά και ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικά, παρουσιάστηκαν κάποιες, περιττές κατά τη γνώμη μας, περιπλοκές στην περιοδεία οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Οι περιπλοκές αυτές είχαν να κάνουν με τους σταθμούς και τον προγραμματισμό της περιοδείας αλλά και τα σχέδια για το άλμπουμ και τα βίντεο και προκάλεσαν καταστροφή σε όλους όσοι εμπλέκονται. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη αίσθηση έλλειψης σεβασμού από το μάνατζμεντ προς το γκρουπ, τους τεχνικούς και την τεχνογνωσία κάθε ατόμου, είχε ως αποτέλεσμα, δυστυχώς, τη διακοπή της συνεργασίας μεταξύ του γκρουπ αλλά και εμένα προσωπικά με τον Merck Mercuriadis.

Όσο αφορά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ, υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες, και πραγματικά το εννοώ, ελάχιστες προσθήκες που πρέπει να γίνουν, όπως επίσης και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του συμβολαίου. Με εξαίρεση οποιεσδήποτε απροσδόκητες περιπλοκές, όλα τα παραπάνω έχουν ήδη προγραμματιστεί επαρκώς. Το συγκρότημα και εγώ, μαζί με τη δισκογραφική μας εταιρεία, είμαστε της άποψης ότι αυτός ο δίσκος αξίζει την κατάλληλη προετοιμασία και προώθηση και όχι την προσέγγιση του « Έχουν μείνει μόνο 13 Τρίτες μέχρι το τέλος του χρόνου» και του «Μπορεί απλά να εμφανιστεί ξαφνικά στα δισκοπωλεία» που προσέφερε το μάνατζμεντ. Πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο από το μάνατζμεντ για να προωθήσει αυτήν την τελευταία μας περιοδεία σε διάφορους διοργανωτές, και αν αυτό ισχύει πραγματικά, ήταν προφανώς άδικο γι' αυτούς. Το άγχος της διαχείρισης αυτής της κατάστασης ήταν πολύ μεγάλο για όλους, συμπεριλαμβανομένου το γκρουπ, αλλά κυρίως, ήταν, κατά τη γνώμη μας, μια απολύτως παρανοϊκή αντιμετώπιση των fan μας. Σας ζητούμε συγνώμη και θέλουμε να ξέρετε ότι κοπιάσαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα με το μάνατζμεντ καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αμερικανικής περιοδείας μας.

Χρειάζονται περίπου οκτώ εβδομάδες για να φτάσει ένα άλμπουμ στα ράφια των καταστημάτων, από τη στιγμή που θα παραδοθεί στη δισκογραφική εταιρεία. Για οποιουσδήποτε λόγους, φαίνεται ότι το μάνατζμεντ έκανε τη λανθασμένη υπόθεση ότι αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να συρρικνωθεί στις τρεις εβδομάδες. Έχοντας πει αυτό, και χωρίς να θέλουμε να υποσχεθούμε, να πούμε ψέματα ή να εγγυηθούμε, επιθυμούμε να ανακοινώσουμε ως αβέβαιη ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου την 6η Μαρτίου 2007. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε μια τέτοια δημόσια δήλωση γι' αυτό το άλμπουμ. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες έχουν ανακοινωθεί από άλλους για τους δικούς τους λόγους. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φαν ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε συνεπείς ως προς αυτήν την ημερομηνία. Θα ενημερωθείτε μόλις η ημερομηνία οριστικοποιηθεί και επισημοποιηθεί. Αν μας καθυστερήσουν απρόβλεπτοι λόγοι, επίσης θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατόν για την καινούρια ημερομηνία, και το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σύντομα μετά από αυτό. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Τέλος, είναι απλά ένα άλμπουμ, το οποίο όμως εγώ, το γκρουπ, η δισκογραφική μας εταιρεία και όσοι εμπλέκονται πιστεύουμε και αισθανόμαστε ότι είναι ένα αληθινό άλμπουμ των Guns N’ Roses. Σε τελευταία ανάλυση, το κοινό θα αποφασίσει και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, εμείς βάλαμε την ψυχή, τη ζωή και το πάθος μας σ’ αυτή τη δουλειά από την αρχή ως το τέλος. Αν μη τι άλλο, πιστεύουμε ότι αυτό από μόνο του είναι κάτι που αξίζει να σκεφτείτε. Πραγματικά ελπίζουμε να αντέξετε λίγο ακόμα, αλλά αν δε γίνεται, σας παρακαλούμε να κρατήστε κάποια απόσταση και θα είμαστε κάτι περισσότερο από χαρούμενοι να σας ξαναδούμε αργότερα, αν το αποφασίσετε.

Για μία ακόμα φορά, ζητούμε ειλικρινά συγνώμη και σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Οι Guns N’ Roses θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν όλους τους φαν που παρακολούθησαν τις 70 συναυλίες σε 21 χώρες για την υποστήριξή τους το 2006. Έχετε τις καλύτερές μας ευχές για την περίοδο των γιορτών. Thank you and God bless.

Με τιμή
Axl Rose

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα