Απρίλιος '08

 

Ο Del James έδωσε μια συνέντευξη στο suicidegirls.com για την προώθηση του Language Of Fear που επανεκδόθηκε πρόσφατα.

Μπορείτε να το αγοράσετε μέσω του site μας υπογεγραμμένο από τον Del James. Στείλτε ένα email στο [email protected] ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας και θα σας ενημερώσουμε για ποσό και τρόπο πληρωμής.

Το βιβλίο αποτελείται από μικρές ιστορίες τρόμου. Σε μια από αυτές τις ιστορίες, το "Without You", βασίστηκε το video clip του τραγουδιού "November Rain" των Guns N' Roses.

Ο Del γράφει για την συγκεκριμένη ιστορία:

"Το 1986 ζούσα μαζί με μια παρέα από ξεπεσμένους αλκοολικούς σε ένα σπίτι στην Santa Monica Boulevard, γνωστό και ως "Hell House". Ήμουν 22 και είχα γερή κράση. Εκείνη την περίοδο έγινα μάρτυρας σε κάτι που με ενέπνευσε να γράψω μια ιστορία για ένα μουσικό που γράφει ένα τραγούδι αγάπης για να καταλήξει να τον στοιχειώσει η φήμη του. Η επιτυχία του γίνεται μια κατάρα που τον οδηγεί στην αυτοκτονία. Έδωσα την ιστορία νευρικά στον Axl, ελπίζοντας ότι θα λάβει το μήνυμα, την προειδοποίηση. Κάτι που συνέβη και αφού με μεγάλη ευγένεια με ανέφερε στο τέλος του video clip του "November Rain" , κατέληξα με μια συμφωνία για να εκδώσω το The Language Of Fear".

Το Ελληνικό Fan Club των Guns N' Roses, Gunsnroses.gr, μετά από 2 χρόνια “σιωπής”, βγαίνει “on tour” και παρουσιάζει μια σειρά από events που θα ξεκινήσουν τον μήνα Μάιο με τρία party σε Κοζάνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφιερωμένα στους Guns N’ Roses και σε όλα τα σχετικά με την ιστορία τους συγκροτήματα.

Τρία party γεμάτα εκπλήξεις, δώρα, live acoustic show (στην Θεσσαλονίκη), σπάνια video και τραγούδια από τα αρχεία του Fan Club αλλά πάνω απ' όλα πολύ κέφι!!!
 
ΚΟΖΑΝΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2008
ROCK BAR ΦΛΟΥ
Ι. ΤΡΑΝΤΑ 14

ΑΘΗΝΑ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ KIDS OF THE UNDERGROUND (
www.myspace.com/kidsoftheunderground)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2008
SKULL BAR (
www.skullbar.gr)
ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ 11 & ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ (ΑΠΟ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2008
EIGHTBALL CLUB (
www.myspace.com/8ballclub)
ΠΙΝΔΟΥ 1
ΛΑΔΑΔΙΚΑ

 

poster design: www.studiodepress.com

Βασικός υποστηρικτής το
Jack Daniel’s, το ποτό που έχει δεθεί όσο κανένα άλλο με την ιστορία των Guns N’ Roses, που θα προσφέρει την γεύση του στους παρευρισκόμενους σε κάθε event!

Θα ακολουθήσουν περισσότερα events κατά την διάρκεια της χρονιάς!!! Stay tuned…

Χορηγοί Επικοινωνίας: Rocking.gr, Rockpages.gr, Black N' Rose (Σολωμού 16), Metal-Temple.com, Gangbang Magazine, Rockmachine.gr

P.S.: Στα parties θα υπάρχει merchandise απ' όπου θα μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία Reckless Road (Υπογεγραμμένο), The Language Of Fear (Υπογεγραμμένο) και Slash The Autobiography!!!

Ο Robin Finck πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι θα βγει σε περιοδεία με τους Nine Inch Nails. Ακολουθεί σχόλιο από το επίσημο site των Guns N' Roses:

Guns N' Robin
GunsNRoses.com

Τα σχέδια του Robin μας βρήκαν, όπως και τους οπαδούς μας, λίγο απροετοίμαστους.

Πραγματικά, το προσωπικό email του Del James, που κάποιος αποφάσισε να βγάλει δημόσια στα φόρουμ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετηθούμε επί του θέματος αυτή τη στιγμή: "Μόνο ο Robin γνωρίζει τι κάνει ο Robin."

Ούτε εμείς, ούτε το μάνατζμεντ, γνωρίζουμε περισσότερα για το θέμα και προτιμούμε να μην πιθανολογούμε ή να προσφέρουμε απόψεις αυτή τη στιγμή.

O Robin
είναι ο Robin. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κυκλοφορία του "Chinese Democracy" και τα πράγματα πηγαίνουν καλά.

Όταν θα ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε περιοδείες μαζί, θα δούμε πως έχουν τα πράγματα. Μέχρι τότε, ο Robin θα είναι με τους NIN και εμείς δουλεύουμε με το μάνατζμεντ επάνω στα σχέδια μας.

Ευχαριστούμε αυτούς που εξακολουθούν να μας δείχνουν την υποστήριξη τους.

Guns N' Roses

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, οι Guns N' Roses δεν θα εμφανιστούν σε κανένα τηλεοπτικό reality πρόγραμμα για να προωθήσουν το επερχόμενο άλμπουμ τους, Chinese Democracy, ή για κανένα άλλο λόγο.

Οι φήμες για τηλεοπτικό reality ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό και έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις στο ίντερνετ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια.

Del James/Gunsnroses.com

Για άλλη μια φορά το Ελληνικό Fan Club των Guns N' Roses δουλεύει για τους φίλους των GN'R στην Ελλάδα και φέρνει στα χέρια σας ένα βιβλίο που σχετίζεται άμεσα με την ιστορία των GN'R, ένα βιβλίο που μόλις επανακυκλοφόρησε στην Αμερική μετά από 14 χρόνια, υπογεγραμμένο για τα μέλη και τους φίλους του Fan Club από τον συγγραφέα και προσωπικό φίλο του Axl, Del James.

Το The Language Of Fear είναι από τα πιο σπάνια βιβλία στο είδος του και η πρώτη έκδοση (χωρίς την υπογραφή του συγγραφέα) έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 200 δολάρια στο Ebay.

Επικοινωνήστε άμεσα με το [email protected] και ζητήστε ένα αντίγραφο του βιβλίου, η προσφορά ισχύει μέχρι την Πέμπτη 10 Απριλίου. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για ποσό και τρόπο πληρωμής.

Το βιβλίο αποτελείται από μικρές ιστορίες τρόμου. Σε μια από αυτές τις ιστορίες, το "Without You", βασίστηκε το video clip του τραγουδιού "November Rain" των Guns N' Roses.

Ο Del γράφει για την συγκεκριμένη ιστορία:

"Το 1986 ζούσα μαζί με μια παρέα από ξεπεσμένους αλκοολικούς σε ένα σπίτι στην Santa Monica Boulevard, γνωστό και ως "Hell House". Ήμουν 22 και είχα γερή κράση. Εκείνη την περίοδο έγινα μάρτυρας σε κάτι που με ενέπνευσε να γράψω μια ιστορία για ένα μουσικό που γράφει ένα τραγούδι αγάπης για να καταλήξει να τον στοιχειώσει η φήμη του. Η επιτυχία του γίνεται μια κατάρα που τον οδηγεί στην αυτοκτονία. Έδωσα την ιστορία νευρικά στον Axl, ελπίζοντας ότι θα λάβει το μήνυμα, την προειδοποίηση. Κάτι που συνέβη και αφού με μεγάλη ευγένεια με ανέφερε στο τέλος του video clip του "November Rain" , κατέληξα με μια συμφωνία για να εκδώσω το The Language Of Fear".

Ο Del έχει γράψει δύο τραγούδια μαζί με τους GN'R, ήταν υπεύθυνος για το όλο project του διπλού live cd "Live Era '87-'93" και σήμερα είναι tour manager των Guns N' Roses!

Έχει σκηνοθετήσει video clips, έχει δουλέψει ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό RIP και μεταξύ πολλών άλλων έχει δουλέψει στην Geffen Records ως υπεύθυνος ανακάλυψης νέων ταλέντων.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους X Japan και τους οπαδούς τους για την καλοσύνη και την γενναιοδωρία που μου έδειξαν για το διάστημα που ήμουν στην Ιαπωνία. Ήταν τόσο μεγάλη η τιμή να μου ζητήσουν να μοιραστώ την σκηνή μαζί τους! Ήταν ένα γεγονός που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ειδικά η τελευταία νύχτα ήταν μαγική και ιδιαίτερα συναισθηματική. Ο Hide ήταν ένας σταρ τέτοιου μεγέθους που κανείς δεν θα γεμίσει ποτέ το κενό που άφησε. Ήταν μεγάλο προνόμιο να έχω την δυνατότητα να τον τιμήσω. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω περισσότερες συναυλίες με τους X Japan στο μέλλον."

- rf

Πηγή: http://www.4tus.com/

"Fans των Guns N' Roses, το άλμπουμ που-χρειάστηκε-περισσότερα-από-10-χρόνια-για-να-γίνει "Chinese Democracy" φαίνεται πραγματικά να πλησιάζει στην ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Όχι, αλήθεια. Ορίστε τι ακούω:

Ο Axl Rose και η παρέα του εδώ και πολύ μικρό χρονικό διάστημα αφήνουν ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, ειδικούς που διαμορφώνουν γούστο κτλ, να ακούσουν 6 νέα τραγούδια, σύμφωνα με ένα ανώτερο στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας που έχει ακούσει τα τραγούδια.

Το στέλεχος ήταν κατενθουσιασμένο για την μουσική. “Είναι στ' αλήθεια πολύ καλή,” είπε. “Η φωνή του Axl ακούγεται ακριβώς όπως παλιά, αλλά τα τραγούδια ακούγονται σύγχρονα, της εποχής. Περιμένεις να είναι χάλια, αλλά δεν είναι.”

Οι υπεύθυνοι δεν μίλησαν για ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά σύμφωνα με την πηγή μου, υπονόησαν ότι μπορεί να βγει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς (Ναι, γνωρίζω ότι το έχουμε ξανακούσει αυτό.)

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Rose ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο site των Guns N’ Roses ότι το συγκρότημα προσέλαβε μια νέα ομάδα μάνατζερ που αποτελείται από τους "βαρέων βαρών" Irving Azoff και Andy Gould.

Οι τελευταίες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, Use Your Illusion I και Use Your Illusion II, κυκλοφόρησαν το 1991. Από το ξεκίνημα τους το 1985, έχουν πουλήσει περίπου 90 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως."

http://www.eonline.com/gossip/planetgossip/detail/index.jsp?uuid=2ec9c617-6394-40e3-bd9e-29cd304270b5

Το RollingStone.com μίλησε αποκλειστικά με τον κιθαρίστα των VELVET REVOLVER Slash σήμερα σχετικά με την απόφαση του συγκροτήματος να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον τραγουδιστή Scott Weiland.

Σχετικά με την αποχώρηση του Weiland:

"Όλοι είναι ανακουφισμένοι. Είναι κάτι που επρόκειτο να συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Γνωρίζω ότι όλοι το συνδέουν με την επανένωση των STP [STONE TEMPLE PILOTS], αλλά ξεκίνησε πολύ καιρό πριν. Απλά είχαμε πολλές υποχρεώσεις να ολοκληρώσουμε, οπότε έπρεπε να το τραβήξουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλα. Βασικά είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να βρούμε κάποιον άλλον και να προχωρήσουμε."

Σχετικά με την έρευνα νέου τραγουδιστή:

"Υπάρχουν κάποιοι, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να λέμε ονόματα. Έχουμε ήδη δουλέψει με κάποιον τύπο, δεν θα αναφέρω το όνομα του, πριν φύγουμε για την Αγγλία αλλά δεν είχαμε αρκετό χρόνο, οπότε θα δουλέψουμε μαζί του λίγο ακόμη, και ίσως και με μερικούς ακόμη."

Σχετικά με την πρόταση του Weiland να πάρουν τον πρώην τραγουδιστή των SKID ROW Sebastian Bach:

"Νόμιζα ότι ο Weiland είχε λίγο περισσότερη φαντασία. Δεν είμαι σίγουρος αν το είπε ειρωνικά. Όπως και να 'χει, δεν αξίζει να συζητάμε γι' αυτό."

Ο Matt Sorum έγραψε σήμερα στο blog του και ευχήθηκε στον Weiland καλή τύχη!

ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters) - Το hit των Deep Purple απο το 1973 "Smoke on the Water" είναι το καλύτερο riff κιθάρας όλων των εποχών, σύμφωνα με μια έρευνα μιας μουσικής σχολής του Λονδίνου που δίδαξε μέλη κορυφαίων συγκροτημάτων όπως οι Radiohead, οι The Kinks και οι The Cure.

Η πλειοψηφεία των 25 τραγουδιών που επέλεξαν οι φοιτητές του London Tech Music School, ηχογραφήθηκε στα 1960s, τα 70s και τα 80s. Μόνο 7 ηχογραφήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια.

"Ήταν η εικονική εποχή για την ηλεκτρική κιθάρα." λέει στο Reuters ο επικεφαλής του τμήματος κιθάρας και μπάσου της σχολής, John Wheatcroft.

"Πολλοί από τους φοιτητές μας ξεκίνησαν να ακούνε τους δίσκους των γονιών τους και ανακάλυψαν αυτά τα συγκροτήματα μέσα απ' αυτούς τους δίσκους."

Το πιο πρόσφατο τραγούδι που επέλεξαν είναι το "7 Nation Army" που ηχογραφήθηκε από το αμερικάνικο ντούο των The White Stripes το 2003.

Αλλά ο Wheatcroft δεν πιστεύει ότι αυτό σημαίνει το τέλος της μοντέρνας μουσικής.

"Τα σπουδαία riffs μπορεί να είναι απλά αυτά που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου." είπε. "Μπορεί απλά να χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να "καθήσει η σκόνη" και σε 10 χρόνια να είναι εντελώς διαφορετικά."

Ακολουθεί η λίστα των 25 κορυφαίων τραγουδιών:


1. Smoke On The Water - Deep Purple (1973)

2. Smells Like Teen Spirit - Nirvana (1991)

3. Walk This Way - Aerosmith (1975)

4. Purple Haze - Jimi Hendrix (1967)

5. Sweet Child O Mine - Guns N' Roses (1987)

6. Paradise City - Guns N' Roses (1987)


7. Ace Of Spades - Motorhead (1980)

8. Enter Sandman - Metallica (1991)

9. Under The Bridge - Red Hot Chilli Peppers (1992)

10. Welcome To The Jungle - Guns N' Roses (1987)

11. Run To The Hills - Iron Maiden (1982)

12. Walk - Pantera (1992)

13. Johnny Be Goode - Chuck Berry (1958)

14. Back In Black - AC/DC (1980)

15. Immigrant Song - Led Zeppelin (1970)

16. Wake Up - Rage Against The Machine (1992)

17. Highway to Hell - AC/DC (1979)

18. My Generation - The Who (1965)

19. 7 Nation Army - The White Stripes (2003)

20. Born To Be Wild - Steppenwolf (1968)

21. Give It Away - Red Hot Chilli Peppers (1991)

22. Paranoid - Black Sabbath (1970)

23. Voodoo Chile (Slight Return) - Jimi Hendrix (1967)

24. Eye Of The Tiger - Survivor (1982)

25. Money For Nothing - Dire Straits (1984)

Reuters/Nielsen

"Αφού διάβασα τα σχόλια του Duff, του Matt, του Dave και του ένδοξου "ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ" (ειρωνικό σχόλιο για την συμμετοχή του Slash στο παιχνίδι Guitar Hero) Saul Hudson, δηλαδή Slash, το βρίσκω πολύ αστείο ότι τα αποκαλούμενα τέσσερα "ιδρυτικά μέλη" των Velvet Revolver, πιο γνωστοί στους εαυτούς τους ως "the Project" πριν ονομάσω εγώ επίσημα το συγκρότημα, αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς εμένα αφού εγώ πρώτα είχα ανακηρύξει το συγκρότημα "νεκρό" στις 20 Μαρτίου στην Γλασκόβη. Σε απάντηση στα σχόλια του Slash σχετικά με την αφοσίωση μου, πρέπει να πω ότι είναι μια σκανδαλώδης και κουραστική δικαιολογία για να καλύψουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι τα μέλη του συγκροτήματος δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους σε πολλά επίπεδα εδώ και πολύ καιρό. Σε μουσικό επίπεδο, υπήρξαν στιγμές χαράς, έμπνευσης και διασκέδασης κατά καιρούς αλλά ας μην ξεχνάμε τα πολλαπλά ταξίδια για αποτοξίνωση που έκαναν όλα τα μέλη του συγκροτήματος (με την εξαίρεση ενός μέλους, δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω το όνομα του). Μιλώντας για το εαυτό μου, επιλέγω να κοιτάξω το μέλλον και να εμφανιστώ με ένα γκρουπ φίλων που γνωρίζω όλη μου την ζωή, ανθρώπων που με στήριζαν πάντα. Αυτό λέει πολλά για την αφοσίωση μου στην μουσική μου και τους φίλους μου στους Stone Temple Pilots και στους fans που νοιώθω ότι θα προτιμούσαν να δουν ένα συγκρότημα μουσικών που ευχαριστιούνται όταν είναι μαζί σε αντίθεση με ένα μάτσο δυσαρεστημένων τύπων που κάποτε αποκαλούσαν τους εαυτούς τους "ομάδα".

Υ.Γ. 1: Μην ξεγελαστείτε από την
συγκαλυμμένη εξαπάτηση

Υ.Γ. 1: Καλό κυνήγι παιδιά, νομίζω ότι ο Sebastian Bach θα ήταν φανταστική επιλογή."

Τα ιδρυτικά μέλη των Velvet Revolver Slash, Duff McKagan, Matt Sorum και Dave Kushner ανακοίνωσαν σήμερα ότι χωρίζουν τους δρόμους τους με τον τραγουδιστή Scott Weiland. "Αυτό το συγκρότημα υπάρχει για τους fans και την μουσική του και ο Scott Weiland δεν είναι 100% αφοσιωμένος σε κανένα από τα δυο," είπε ο Slash. "Μεταξύ άλλων, η αυξανόμενα σπασμωδική συμπεριφορά του στην σκηνή και τα προσωπικά του προβλήματα μας ανάγκασαν να προχωρήσουμε χωρίς αυτόν."

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα