Ιανουάριος '08

 

Κι άλλο λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Duff McKagan ενισχύοντας τις φήμες περί διάλυσης των Velvet Revolver.

Το περιοδικό Classic Rock επικοινώνησε με τον Duff McKagan, τον μπασίστα των Velvet Revolver, και τον ρώτησε για τις τελευταίες δηλώσεις του τραγουδιστή των VR Scott Weiland.

Ακολουθούν τα σχόλια του Duff:

Για το φεστιβάλ Sundance:
“Εγώ τραγούδησα το "It’s So Easy" και το "I Wanna Be Your Dog" και μετά πανικοβληθήκαμε λίγο για το τι θα παίξουμε οπότε ο Matt [Sorum] ανέβηκε και τραγούδησε το Patience, ο Matt είναι πολύ καλός τραγουδιστής, είναι στα αλήθεια. Γιατί δεν είναι ο Scott εδώ? Ο Scott έχασε την πτήση του, ναι, ας πούμε αυτό, ο Scott έχασε την πτήση του…”

Για την επανένωση των Stone Temple Pilots:
“Αυτή είναι η φήμη που άκουσα και εγώ, καλό γι' αυτόν. Δεν μπορείς να κάνεις μακροχρόνια σχέδια γιατί αν το κάνεις θα απογοητευτείς. Μην με παρεξηγείτε, μου αρέσει να παίζω ζωντανά και αγαπάμε αυτό το συγκρότημα, αλλά δεν έχω προσδοκίες πλέον. Είναι ένα σπουδαίο συγκρότημα και είμαι περήφανος που είμαι μέλος του, αλλά δεν με ορίζει πια.”

Το βιβλίο του Del James "The Language Of Fear" θα επανακυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2008.

Το βιβλίο αποτελείται από μικρές ιστορίες τρόμου. Σε μια από αυτές τις ιστορίες, το "Without You", βασίστηκε το video clip του τραγουδιού "November Rain" των Guns N' Roses.

Ο Del γράφει για την συγκεκριμένη ιστορία:

"Το 1986 ζούσα μαζί με μια παρέα από ξεπεσμένους αλκοολικούς σε ένα σπίτι στην Santa Monica Boulevard, γνωστό και ως "Hell House". Ήμουν 22 και είχα γερή κράση. Εκείνη την περίοδο έγινα μάρτυρας σε κάτι που με ενέπνευσε να γράψω μια ιστορία για ένα μουσικό που γράφει ένα τραγούδι αγάπης για να καταλήξει να τον στοιχειώσει η φήμη του. Η επιτυχία του γίνεται μια κατάρα που τον οδηγεί στην αυτοκτονία. Έδωσα την ιστορία νευρικά στον Axl, ελπίζοντας ότι θα λάβει το μήνυμα, την προειδοποίηση. Κάτι που συνέβη και αφού με μεγάλη ευγένεια με ανέφερε στο τέλος του video clip του "November Rain" , κατέληξα με μια συμφωνία για να εκδώσω το The Language Of Fear".

Ο Del έχει γράψει δύο τραγούδια μαζί με τους GN'R, ήταν υπεύθυνος για το όλο project του διπλού live cd "Live Era '87-'93" και σήμερα είναι tour manager των Guns N' Roses!

Έχει σκηνοθετήσει video clips, έχει δουλέψει ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό RIP και μεταξύ πολλών άλλων έχει δουλέψει στην Geffen Records ως υπεύθυνος ανακάλυψης νέων ταλέντων.

Από τότε που οι Velvet Revolver τελείωσαν το 2ο τους δίσκο με τίτλο Libertad, ο Duff McKagan κάνει (τι άλλο?) μαθήματα μπάσου...

"Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση σχετικά με το πόσο καλά παίζω μπάσο, αλλά αγόρασα ένα εξάχορδο μπάσο και κάθομαι στον καναπέ μου παίζοντας μπάσο και ανακαλύπτω ότι υπάρχουν τόσες μελωδίες που δεν γνώριζα ότι θα μπορούσα να παίξω. Ήμουν σε punk συγκροτήματα όλη μου τη ζωή αλλά ποτέ δεν έκανα μαθήματα μπάσου."

Αλλά το μεγάλο νέο είναι αυτό που ακολουθεί:

"Ποτέ δεν προσπαθώ να σχεδιάσω το μέλλον μου. Η εμπειρία μου με έχει διδάξει, υπάρχουν τόσες πολλές ζωές που εμπλέκονται σε ένα συγκρότημα, μερικοί άνθρωπο νοιώθουν την ανάγκη να γυρίσουν σε μια οικογένεια με παιδία. Ελπίζω να κάνουμε ένα τρίτο άλμπουμ, αληθινά το ελπίζω. Αλλά αν δεν το κάνουμε, τουλάχιστον θα μπορώ να λέω ότι περάσαμε καλά."

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Duff εδώ:
http://www.luminomagazine.com/mw/content/view/2341/1

Στο μεταξύ λάδι στην φωτιά ρίχνει ο Weiland που δηλώνει ότι πρέπει να περιμένουμε ένα reunion των Stone Temple Pilots μέσα στους επόμενους μήνες!!

Και ο Slash μας ενημερώνει ότι τον Απρίλιο μπαίνουν στο στούντιο για νέες ηχογραφήσεις...

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο των GN'R ο δίσκος είναι στα χέρια της δισκογραφικής εταιρείας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ Axl και Universal.

Η δισκογραφική θέλει χρήματα από έσοδα των GN'R (από publishing rights, t-shirts, περιοδείες) και γενικώς να βάλει χέρι σε όλα τα έσοδα από τα δικαιώματα του ονόματος των GN'R για να χρηματοδοτήσει το promotion του δίσκου/δίσκων (διαφήμιση δίσκου, videos κ.α.).
Κάτι που φυσικά βρίσκει τον Axl αντίθετο.

 Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά...

Τον Μάρτιο θα εμφανιστούν οι Velvet Revolver τελικά στην Ευρώπη. Το συγκρότημα ανακοίνωσε τις επανασχεδιασμένες συναυλίες στην Ιρλανδία, την Αγγλία, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Δείτε το πρόγραμμα και αγοράστε εισιτήρια εδώ:

http://www.velvetrevolver.com/index.php?module=tour

Το Consumer Electronics Show στο Las Vegas είναι μια έκθεση όπου όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου των ηλεκτρονικών παρουσιάζουν τα τελευταία τους επιτεύγματα... Είναι επίσης παράδοση να εμφανίζονται διασημότητες για να εντυπωσιάσουν το κοινό και ο Bill Gates της Microsoft δεν απογοήτευσε το κοινό στην τελευταία εμφάνιση του ως εκπρόσωπος της εταιρείας (αποσύρεται σύντομα από την Microsoft).

Στο τέλος της βραδιάς ο Robbie Bach, στέλεχος της Microsoft, προκάλεσε τον Gates σε μια μονομαχία με κιθάρες για το ποιος θα παίξει καλύτερα το Welcome To The Jungle των Guns N' Roses. Ο νικητής θα κέρδιζε 20 δολάρια. Ο Bach έβγαλε στην σκηνή μια πρωταθλήτρια του παιχνιδιού Guitar Hero III για να παίξει σχεδόν τέλεια την αρχή του τραγουδιού!!!

Ο Bill Gates όμως κρατούσε μια έκπληξη για το κοινό... Αν και είχε πάρει ήδη την κιθάρα στα χέρια του έβγαλε στην σκηνή τον Slash για να παίξει το τραγούδι στην Les Paul του με τον ήχο να βγαίνει από τους ενισχυτές της Marshall και όχι από ένα βίντεο παιχνίδι... Μάλλον είναι περιττό να αναφέρουμε ποιος κέρδισε το στοίχημα...

Ακολουθεί βίντεο από την εμφάνιση του Slash:

 

Οι Pisser, το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχαν ο Frank Ferrer μαζί με τα μέλη των Honky Toast, Richard Fortus και Eric J Toast θα δώσουν δύο συναυλίες αυτό το μήνα στην Νέα Υόρκη.

Στις 11 Ιανουαρίου στο Don Hill's (τα μεσάνυχτα) και στις 14 Ιανουαρίου στο Snitch.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Eric J Toast στα φωνητικά, Antony Esposito στο μπάσο (Lynch Mob, Ace Frehley), Rob Bailey στην κιθάρα και τον Frank στα ντραμς.

Καλύτερος δίσκος του 2007 σύμφωνα με το Αγγλικό περιοδικό Classic Rock είναι το Chinese Democracy!!! Η κριτική είναι βασισμένη στα λίγα demos που διέρρευσαν.

Το άρθρο κλείνει με την φράση "Δεν θα το λέγαμε με τίποτα αυτό ένα χρόνο πριν, αλλά με αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να είσαι τρελός για να στοιχηματίσεις εναντίον του Axl"!!!

Ακολουθεί το κομμάτι από το άρθρο του περιοδικού NITRO (Νο. 146 Δεκέμβριος 2007) με τίτλο "51 Πράγματα που άλλαξαν την ζωή του Έλληνα Άντρα"

Νο. 49 ΟΙ GUNS N' ROSES

Ο Axl κατάργησε το διαχωριστικό ανάμεσα στους μεταλλάδες και στους άλλους, βάζοντας τον ΔΑΠίτη της Νομικής να κοπανιέται με το "Paradise City". Κι ο Slash τους σύστησε το air-guitaring με το σολάρισμα στο "November Rain". Όσες μέναμε απέναντι από τέτοια αγόρια με ανοιχτά παντζούρια τους ευχαριστούμε.

Υ.Γ.: Ευχαριστώ την Ελίνα για την ενημέρωση!

 

Επιστροφή στα Νέα

Επιστροφή στην αρχική σελίδα